Debate, ki niso vezane na ostala področja...

digiss
Nov uporabnik

Prehitra vožnja skozi vas

Napisal/-a digiss Po maj 14, 2007 9:28 am

Ker živim na koncu vasi, me zanima na koga naj se obrnem da bi umiril to divjanje skozi vas. Nekej se govori o ležečih policajah samo predno bo do tega prišlo bo ...
Kaj pa kakšen predlog na policijo. Ma kdo kakšen koristen nasvet.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Po maj 14, 2007 9:34 am

Napačen forum. Tu se norenje skozi vasi odobrava, vsaj tako sporočilo smo dobili v nekaj temah...

Oprosti, zgoraj napisano se tebe ne tiče, malce sem jezna na pretekle dogodke. Si morda poskusil na občini oz. krajevni skupnosti? Da se da pobudo za ležeče policaje? Ni nujno, da bo kaj zaleglo, vem da smo se mi pri nas obrnili na krajevno četrt glede zasaditve drevja ob cesti in sedaj čakamo na kak odgovor. Morda je to prava pot, ker se ureja na lokalni ravni s strani pristojnih, kajti kot posameznik je težko kaj doseči.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Po maj 14, 2007 10:29 am

Joj, o tej temi bi jaz lahko napisala doktorat.
Stanujem namreč ob stari cesti LJ-Vrhnika. Omejitev skozi del vasi 70, ki jo upoštevajo izjeme, omejitve 50 tam, kjer so prehodi čez cesto in avt. postajališče, ne upošteva nihče. Če grem 50 ali 60, me sigurno kdo prehiti ali me vsaj skuša prehiteti. In ker gre za državno cesto, občina niti ne more kaj dosti (menda). Motoristi od pomladi do jeseni kar padajo skozi, policaji le izjemoma dežurajo, pa še to vedno na istem mestu, tako da se da večino vasi lepo prevozit sto na uro, pa nikome ništa.
Po cestah v vasi ni bistveno bolje, čeprav so tako ozke, da se dva avta ne moreta srečati in gredo tik ob hišah. Mi smo hoteli ležeče policaje v naši ulici, pa smo dobili negativno zaradi traktorjev in pozimi zaradi pluga.
Obrni se na vaš občinski svet za preventivo v prometu, kaj bi se dalo narediti. Naš je bolj nezainteresiran in se jim ne da kaj dosti. Morda bi kaj zaleglo, če je v bližini šola ali vrtec, potem bi se dalo aktivirati tudi njih.
Na Vrhniki so pri novi šoli promet umirili z nekakšnim otokom sredi cestišča, tako da cesta ne gre čisto naravnost, temveč moraš malček odviti.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po maj 14, 2007 10:35 am

protonika je napisal/-a:Mi smo hoteli ležeče policaje v naši ulici, pa smo dobili negativno zaradi traktorjev in pozimi zaradi pluga.

Kdo vam je to rekel? Gospoda na občini? Na naši ulici so 3-je ležeči policaji, pa se skoraj vsak dan furajo čez njih traktorji z plugi, prikolicami,....in tudi plug pozimi pluži našo ulico, pa ni nobenih problemov.... mislim da gre tu za hud nateg. Ti jih lahko slikam kakšni so...
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po maj 14, 2007 10:47 am

Če bi bilo to s plugi in ležečimi policaji res potem nikjer ne bi blo ležečih policajev. Sej mora bit vsaka cesta oz. ulica splužena.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Po maj 14, 2007 10:50 am

ja pa to je najlažje, ležeče policaje pa naj si folk uničuje avte. tu jih mam do mesta mali miljon pa samo cuka, ruka pa skače. naj se policija postavi pa naj kazni lepo piše pa se bo umirilo ne pa da po najlažji poti pač postavijo ležeče policaje. tisti ko bo norel bo itk norel tud če bojo policaji. če ne bo mogel hitro vozit ti bo pa skoz tisto celo pot trobo pa boš še manj zadovoljen.

mamo vikend v pesnici pa je bla včasih skoz tam parkirana policija, zaj jih več skoraj nikoli ni ampak vsi vozijo skulirano in nihče prek 50.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po maj 14, 2007 11:11 am

Z leve in desne strani ceste postavite betonske rožnike, da bo samo 3m širine. Na cestnem podjetju 'ukradete' ustrezne table - zožanje na obeh straneh ceste in iz kere smeri imajo prednost.
Boš videl kako hitro se bodo pristojni in tisti, ki mislijo, da so pristojni vtaknili v to. :D
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Po maj 14, 2007 11:57 am

Ne morte iz 90kmh zmanjšat z ležečim na 30kmh, se še kdo ubije.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po maj 14, 2007 12:06 pm

traktor TDI je napisal/-a:Ne morte iz 90kmh zmanjšat z ležečim na 30kmh, se še kdo ubije.

Kak da ne? Sej ne postaviš ležečega policaja takoj pri tabli oz. začetek naselja, tam še daš za tem eno tablo omejitev 30 in pa ležeči policaji pa je to to. Če pa bo kdo še sred naselja prpelal 90 pa priletel na ležečega, si je pa čisto sam kriv. :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po maj 14, 2007 12:18 pm

vsekakor obvestilo pristojni policijski postaji....ter daš jim sporočilo da je tvoja varnost ogrožena zaradi neprimerne hitrosti skozi vas in se tako bojiš za varnost sebe kot svoje družine kaj šele kakih majhnih otrok....mislim da se bodo moral v takem primeru vsaj zganiti malo pogledat okrog. če je "cesta" makedamske sestave oz. da je iz česa podobnega bi se dal zvečer malo na skrivaj "jo prekopat" na vsake tok nares malo manjše luknje glih tolikšne da se bodo nekateri zamislili da lahko tako poškodujejo avto in bodo upočasnili.

p|X|
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a p|X| Po maj 14, 2007 12:44 pm

zaradi teh lukenj se lahko kak divjak ubije ali ubije nekoga čisto nedolžnega
tako da tega nebi priporočal.

Lp

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po maj 14, 2007 2:09 pm

nisem mislil 0.5 m luknje ampak take ki bi bile max. 5-10 cm glih toliko da se folk začne počas pelat

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Po maj 14, 2007 4:26 pm

Kritik je napisal/-a:
protonika je napisal/-a:Mi smo hoteli ležeče policaje v naši ulici, pa smo dobili negativno zaradi traktorjev in pozimi zaradi pluga.

Kdo vam je to rekel? Gospoda na občini? Na naši ulici so 3-je ležeči policaji, pa se skoraj vsak dan furajo čez njih traktorji z plugi, prikolicami,....in tudi plug pozimi pluži našo ulico, pa ni nobenih problemov.... mislim da gre tu za hud nateg. Ti jih lahko slikam kakšni so...

Saj pravim, na splošno imajo očitno v naši vasi vsi prednost pred ljudmi. Čez staro cesto ob štirih popoldne skoraj ne moreš, ne da bi tvegal življenje. Pa so hiše na obeh straneh ceste. Menda glede nesreč sploh ni kritično - seveda ne, ko pa otrok nihče ne pušča samih v šolo, dokler niso že skoraj polnoletni. Res mislim, da je glede prometa veliko odvisno od lokalne skupnosti in občine, pri nas je, kar se tega tiče, kriza.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Po maj 14, 2007 5:25 pm

Doche je napisal/-a:ja pa to je najlažje, ležeče policaje pa naj si folk uničuje avte. tu jih mam do mesta mali miljon pa samo cuka, ruka pa skače. naj se policija postavi pa naj kazni lepo piše pa se bo umirilo ne pa da po najlažji poti pač postavijo ležeče policaje. tisti ko bo norel bo itk norel tud če bojo policaji. če ne bo mogel hitro vozit ti bo pa skoz tisto celo pot trobo pa boš še manj zadovoljen.

mamo vikend v pesnici pa je bla včasih skoz tam parkirana policija, zaj jih več skoraj nikoli ni ampak vsi vozijo skulirano in nihče prek 50.

Se strinjam s tem. Sploh je fajn ko ni nobenega znaka za ležeče policaje, pa še pobarvani niso :? .

Uporabniški avatar
Burnout
Nov uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a Burnout Po maj 14, 2007 5:28 pm

adis je napisal/-a:nisem mislil 0.5 m luknje ampak take ki bi bile max. 5-10 cm glih toliko da se folk začne počas pelat

Hvala lepa :x :x

Sem motorist in voznik avtomobila, ljubim hitrost, ampak čez vasi 90% vozim po omejitvah če ne, je moja hitrost max 60km/h.
Glede teh lukenj, kaj ste normalni? Ko sem na motorju me lahko že luknjica.. ki ni globlja od 2cm pa velika 5x5cm pokoplje.. ali me pa vsaj pošteno pretrese. Da ne govorim da bi bilo to še kje sredi ovinka. Imam samo 2 stični točki s cestiščem. Vasi nimajo glih samo ravnice skozi :? Zakaj pol kr ne prešaltamo nazaj na makadam??

Mislim... eni pa mate rešitve... moram rečt :?

Lp Burnout

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Po maj 14, 2007 5:35 pm

Kdo pa sploh še upošteva motoriste...
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
Burnout
Nov uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a Burnout Po maj 14, 2007 5:43 pm

Motoristi med sabo pa še to ne vsi :(, pa mogoče se kakšen še kje najde... upam da si tudi ti med njimi ;)

Sicer pa res.... kdo sploh še upošteva nas motoriste :cry:

Lp Burnout
Zadnjič spremenil Burnout, dne Po maj 14, 2007 5:51 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po maj 14, 2007 5:45 pm

Jorgi je napisal/-a:Kdo pa sploh še upošteva motoriste...

Jogi podziganje ni zdravo... danes ze precejkrat (ni samo slabo povsod)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po maj 14, 2007 5:53 pm

protonika je napisal/-a:Joj, o tej temi bi jaz lahko napisala doktorat.
Stanujem namreč ob stari cesti LJ-Vrhnika. Omejitev skozi del vasi 70, ki jo upoštevajo izjeme, omejitve 50 tam, kjer so prehodi čez cesto in avt. postajališče, ne upošteva nihče. Če grem 50 ali 60, me sigurno kdo prehiti ali me vsaj skuša prehiteti. In ker gre za državno cesto, občina niti ne more kaj dosti (menda). Motoristi od pomladi do jeseni kar padajo skozi, policaji le izjemoma dežurajo, pa še to vedno na istem mestu, tako da se da večino vasi lepo prevozit sto na uro, pa nikome ništa.
Po cestah v vasi ni bistveno bolje, čeprav so tako ozke, da se dva avta ne moreta srečati in gredo tik ob hišah. Mi smo hoteli ležeče policaje v naši ulici, pa smo dobili negativno zaradi traktorjev in pozimi zaradi pluga.
Obrni se na vaš občinski svet za preventivo v prometu, kaj bi se dalo narediti. Naš je bolj nezainteresiran in se jim ne da kaj dosti. Morda bi kaj zaleglo, če je v bližini šola ali vrtec, potem bi se dalo aktivirati tudi njih.
Na Vrhniki so pri novi šoli promet umirili z nekakšnim otokom sredi cestišča, tako da cesta ne gre čisto naravnost, temveč moraš malček odviti.

hm včasih se tam mim pelem, sam peljem, zmerom do max. 10km/h več skor po omejitvah, ker je policajev velik, potem pa še 20 km dalje v hribe, no tukaj na vasi smo dost prijazni in vozimo res previdno, nekje 30-40km/h več ne, ker je polno otrokov.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Po maj 14, 2007 5:59 pm

MacTron je napisal/-a:
Jorgi je napisal/-a:Kdo pa sploh še upošteva motoriste...

Jogi podziganje ni zdravo... danes ze precejkrat (ni samo slabo povsod)

Oprosti MacTron, ne gre za podžiganje, gre za golo dejstvo.
Zadnjič spremenil Jorgi, dne Po maj 14, 2007 6:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Obey me. You'll be happier.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov