Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Zakaj bi ne kupil avtomobila?

Napisal/-a erixon Sr maj 16, 2007 10:49 pm

Prav gotovo ste že vsi na forumu kdaj prodajali avtomobil in ste srečali z kupci oz. ljudmi, ki so prišli gledat avtomobil pa ga potem niso kupili. Kakšni so bili razlogi? Iščem tiste čudne izgovore, zakaj nekdo ne bi kupil avtomobila, ki ga je prišel gledat.

Primer: prodajam Swifta z sedeži od GTI-ja na katere se ne da montirat sedežnih prevlek, ker so pač takšne oblike. Tip, ki je gledal avto mi reče, da je to problem, ker se on poleti vozi brez majice in bodo sedeži prešvicani. In torej zaradi tega ne bo kupil avta. Saj nisem mogel verjeti kaj slišim. Sem mu predlagal naj pač obleče majico, boljše ideje pač nisem imel. No kakor koli, bil je b****r... (potem avtomobila pač ni kupil).

Če mislite, da bi tema sodila med kupovanje in prodaja avtomobilov, prosim moderatorje da jo prestavijo.
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr maj 16, 2007 11:10 pm

po mojem mnenju nekater folk noče kupt avta zarad tega ker avto ni v originalnem stanju...v tvojem primeru če bi avto mel original sedeže npr., bi ga celo lahko prodal....ker se ljudje bojijo, da bo kaj narobe tud če kupjo tak avto z takimi sedeži in se pred nakupom radi prepričajo da je to ta prava stvar-avto za njih, ker avta ne kupuješ vsak dan.....ampak enkrat na kr neki časa.....

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr maj 16, 2007 11:12 pm

Nekateri pač grejo le toliko gledat, da si oči pasejo; kupiti pa tako ali tako nimajo namena. Največ je takih na kakih avto sejmih.

Sicer pa mislim da ni avta, kateremu se nebi dalo namontirat sedežnih prevlek.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr maj 16, 2007 11:31 pm

sebaveh je napisal/-a:Nekateri pač grejo le toliko gledat, da si oči pasejo; kupiti pa tako ali tako nimajo namena. Največ je takih na kakih avto sejmih.

ali na ober-sejmu sploh, avto.netu...v slabih 5 mesecih sem mel za en oglas skoraj 5000 ogledov, klicalo me je mogoce 40 ljudi, vsi so prvo po najnizji ceni sprasevali, nazadnje pa me je ocitno klical en, da bi mi povedal, da mu je avto vsec... :roll:
ah ja, gledat ni prisel nihce...sploh...btw, a se avti kupujejo samo se od notranjske,smer primorska? samo od tam so me namrec klicali...
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Impreca
Nov uporabnik

Napisal/-a Impreca Sr maj 16, 2007 11:42 pm

Sam sem prodajal avto slab mesec nazaj in ker je bil avto že v letih sem šel na avto sejem na Viču v Ljubljani. Obup! Nikomur ne priporočam, ker bo s tem samo zapravljal čas in denar. Če nimaš Golfa 2, po možnosti gnan na nafto, ki bi še stare ruske tanke unesposobila se ti ne splača. Naslednji dan sem dal avto v oglas na avto.net, čez dobre 2 ure je bil avto že prodan.

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Agent1 Sr maj 16, 2007 11:45 pm

Jaz imam pa svojega na avto.net, ampak po enem tednu nobenega zanimanja. Grr...
Prodajam pa toyoto za majhen denar, zgleda, da jo bom za enega kolega prišparal...
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če maj 17, 2007 12:15 am

Seratorski narod - seratorji kupci.
Vsi bi zastonj pa da nič ne žre pa da ni treba vzdrževat pa 3 komplete gum zraven.

Zadnjič sem šel v Bauer-ja (slovenski prevod bauer-kmet) po zračnico za bicikel.
Neka kuzla je tam kupovala bicikel za malo večjega otroka in glupača poskuša "stestirat" zvonček, ki je "novejšega" patenta - na fedrčku je pritrjena plastikica, ki jo potegneš stran od zvončka in ko spustiš udari po kovinskem delu in zacinglja.
Ni in ni in niiii ji ratalo tega zvončka za 7letne otroke pogruntat, minuto je tam drkala, :jy potem pa ogorčeno sklenila, citiram:
"Ne, ne, tole je pa pokvarjen, tega pa ne bomo vzel !!!"
Ja, to bo to.

Dobro, vsaj lepa ni bila - lepota je minljiva, glupost pa je doživljenska. ;)

No, zdaj si pa zamislite, da vam taka kuzla kupuje avto... mislim, da vidite bistvo.
:-:o :/:o:/
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a maccek_21 Če maj 17, 2007 12:20 am

bass je napisal/-a:Seratorski narod - seratorji kupci.
Vsi bi zastonj pa da nič ne žre pa da ni treba vzdrževat pa 3 komplete gum zraven.

Zadnjič sem šel v Bauer-ja (slovenski prevod bauer-kmet) po zračnico za bicikel.
Neka kuzla je tam kupovala bicikel za malo večjega otroka in glupača poskuša "stestirat" zvonček, ki je "novejšega" patenta - na fedrčku je pritrjena plastikica, ki jo potegneš stran od zvončka in ko spustiš udari po kovinskem delu in zacinglja.
Ni in ni in niiii ji ratalo tega zvončka za 7letne otroke pogruntat, minuto je tam drkala, :jy potem pa ogorčeno sklenila, citiram:
"Ne, ne, tole je pa pokvarjen, tega pa ne bomo vzel !!!"
Ja, to bo to.

Dobro, vsaj lepa ni bila - lepota je minljiva, glupost pa je doživljenska. ;)

No, zdaj si pa zamislite, da vam taka kuzla kupuje avto... mislim, da vidite bistvo.

hehe...saj jaz ko sem svojega prodajal so gospodične pokazale intere samo za to koliko avto porabi in če je v prtlažniku kaj prostora (avto je bil bythemim coupe) :roll:
Fantje so avtomobili: če ne paziš si pod njimi!

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če maj 17, 2007 7:13 am

bass je napisal/-a:No, zdaj si pa zamislite, da vam taka kuzla kupuje avto... mislim, da vidite bistvo.

O, ja, tudi takšne glupače kupujejo avto, oziroma bolj glupani.
Sedaj si lahko na ebayu vsak za 50 eur kuši tisti merilec debeline lake. In en tak se pojavi pri meni, odločen kupiti avto, skače okrog avta s tistim merilcem in začne, tu je kitan, tu je najmanj 1cm kita, tu je najmanj 5mm kita, streha je cela pokitana, ... tega ne bom kupil, ker je ves pokitan.
Avto pa kot nov in res nikoli karamboliran. :bonk

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Če maj 17, 2007 7:55 am

Prodaja avtomobila..... to pa je projekt... evo moja situacija.... od stare mame sem dobil v dar 10 let starega AX-a, ki je imel na dan, ko je prišel k hiši prevoženih natanko 27.000 km, vozil sem ga 3 leta in mu dodal slabih 50.000 km, torej jih je imel ob pričetku prodaje okoli 75.000 km.... avto je zgledal še kot nov iz tovarne, morda tu in tam kakšna praska, drugače pa brezhiben.... No dam oglas in najprej me kličejo eni 3-je, da oni bi imel ta avto, ampak ne za tak denar in so zbijal ceno za 200 do 300 ojrov.... jah potem ga pač ne boste imeli.... ena ženska me je klicala 3X in me zajebavala, da bo isti dan prišla pogledat ta avto.... je 2X ni bilo, tretjič je sploh nisem več čakal.... Klical možakar da rabi za ženo avto, če mu povem kolk pije... mu povem da povprečno okoli 6.5l, na odprto okoli 5.2L, po mestu zna pa tudi 7l pit... pa neki časa tiho..... ja bi ga prišli pogledat, ampak za vikend, ker da gredo nekam na madžarsko, da bo za hčero kupil obleko za maturo, pa da ni cajta,........ ga poslušam ene 10 minut, se zahvalim za klic in odložim.... No potem pa končno pridem en model celo avto pogledat.... mu ga zapeljem iz garaže, vse odprem in se začne pregled.... tip se je metal po tleh, gledal, majal, rukal avto..... sem ga samo gledal... :shock: tako ene 10 minut, prosi za testno vožnjo.... ni panike, prideva nazaj, ga še mal gleda in mi pove za kolk ga kupi.... je bila ista cena, ki sem jo sam postavil..... seževa v roke in to je bilo to - Done Deal! Pol sva še enega spila :pivo
Moraš imeti kar živce za prodajo avta.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Če maj 17, 2007 8:34 am

Že ko sem prodajala stanovanje in potem avto mi je šlo najbolj na jetra, ko so ljudje že po telefonu začeli zbijat ceno. Glej, če si resen, se bomo pogovarjali tudi o ceni, ampak če predmeta prodaje nisi še niti videl, se težko resno pogovarjaš o njem....

Glede stare toyote pa verjamem, da jo je težko prodati. Pač Slovenec raje vzame starega clia ali starega scenica (odvisno, kako velik avto išče). Jaz že zdaj vem, da bo moj picnic šel težko v prodajo, a ker ga mislim imet še nekaj časa, se ne obremenjujem.

Drugače pa, ko sem gledala oglase, mi je bilo zelo fajn, če je bilo kaj napisano pri opombah, ker tisti goli podatki o opremi - so res samo goli podatki. Za nakup se nisem odločila, ker je bil avto že na prvi pogled čista gajba in sploh nisem prepričana, če je bil sploh naveden pravi letnik, pa raztrgana je bila tista "oblekca" ob ročni zavori - kar mi ni jasno, kako dosežeš -, pri enem drugem pa recimo prodajalec ni imel niti enega samega dokumenta v zvezi s servisi, niti knjižice z navodili, ničesar, in mi je bilo že to zelo neugodno, potem si ga je pa ogledal še mehanik in avto res ni bil bogve kaj.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Napisal/-a Agent1 Če maj 17, 2007 11:25 am

A se vam je že kdaj zgodilo, da vas je kdo poklical, ko ste prodajali avto, in je kupec določal ceno in pogoje? Meni se je ravno pred kratkim. Tip mi je določil ceno in se ni hotel pogajati niti za evro več. :roll:
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če maj 17, 2007 11:50 am

No ko sem jst zdej avto prodaju mi je tud en "pametn" kupc pršel, je vse pregledu, prešnofu, pa skos je mel neke pripombe da to ni dobr, uno ni dobr, tam je mal pošlajsan... mi je šel res na živce, pol je pa še okol cene začel glihat, hotu je dat celo €400 manj kot je bla cena v oglasu. Pa sem mu samo reku da za njega je pa cena €400 večja kot je bla v oglasu in da če hoče avto k ni nč opraskan in da zgleda kot nov, naj gre v avtohišo pa naj si tam novga kup pa bo mel kar hoče met. Pa je sam mal debel pogledu, se vsedu v avto in odpelu. Sem se potem tako dober počutu čeprou avta nisem prodal :lol:

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Če maj 17, 2007 12:06 pm

jaz sem puntota prodal v 2h urah od kar sem dal oglas na avto.net. Še za neki drobiža ceno zglihal pa je šel avto na hrvašlo :lol:
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če maj 17, 2007 12:08 pm

Ja imam podobne izkušnje sem imel za prodat Acennta in jih nekaj pride gledat ženske ena gospa pravi ja veste sem do sedaj imela YUGOTA celih 15 let ja nebo nič je prevelik pa je imel še servo in cz ter ess no potem druga vuau kako je lep točno takega iščem in se lepo usede in čez čas reče uha VOLAN JE PRETANEK z nakupom nič pa je bil uredu avto BP :-P :-P :-P :shock: Glede cene je dobro vedno kake 300€ več dat na ceno , ker potem mislijo koliko so ceno zbili :har :rofl Pa še to zjutraj vedno kličejo švercerji ostali po šihtu. ;) Ja najhuje je pa to ko je eden 4x klical za Acennta, da je eden za 500€ in zakaj moj ni toliko pa vseeno tistega ni kupil :roll:
Zadnjič spremenil Ivan36, dne Če maj 17, 2007 12:10 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Če maj 17, 2007 12:08 pm

uf, izgovorov se lahko najde še pa še. jz če grem gledat avto ga imam tudi namen vzet. samo če je avto na določenih točkah drugačen kot bi moral bit ga ne bi kupil.
nekateri pa grejo samo fibec matrat in se delat pametne.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če maj 17, 2007 12:11 pm

Jst ne gliham, če pride kupec do mene in je prvo kar vpraša kok je cena, mu povem da tega avta njemu sploh ne prodam in da se lahko odpelje domov. Taki me ne zanimajo. Prvo se avto pogleda, se ga preveri z vožnjo in šele potem lahko glihaš ceno.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
zx14
Nov uporabnik

Napisal/-a zx14 Če maj 17, 2007 12:21 pm

Jaz sem prodajal Corso. Bila je sicer lepo ohranjena, mašina je delala kot ura, z malo kilometri (dobrih 80000), je pa ze začela rjaveti na vratih. Itak kliče nekaj folka, se pogajajo za ceno po telefonu... Skratka, klasika. No, potem pa kliče en ata, da kupuje avto za hčerkico, ki je ravno dobila izpit in da bosta prišla pogledat. Res prideta, ata si ogleda avto, malo zapelje naokoli in mu je ful všeč. Za tiste pikice rje na vratih še malo zglihava ceno. Medtem pa je "hčerkica" stala ob strani in se delala, kot da se je stvar ne tiče. No, ko sva bila z atom že vse zmenjena, jo vpraša, kako ji je kaj avto všeč. Ona pa v zrak, da so pikice po havbi (res je bilo par pik od kamenčkov, kjer se je barva odluščila in se je spodaj videla osnovna barva, ni pa nikjer rjavelo) in da jo bodo sošolke zafrkavale in da to pa že ne in blablabla... Z atom sva samo debelo gledala :shock: No, mula sede v fotrov avto, zapre vrata in adijo. Ata se mi je samo še iskreno opravičil, češ da ne more nič in smo se razšli. :D

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če maj 17, 2007 12:34 pm

zx14 je napisal/-a:Jaz sem prodajal Corso. Bila je sicer lepo ohranjena, mašina je delala kot ura, z malo kilometri (dobrih 80000), je pa ze začela rjaveti na vratih. Itak kliče nekaj folka, se pogajajo za ceno po telefonu... Skratka, klasika. No, potem pa kliče en ata, da kupuje avto za hčerkico, ki je ravno dobila izpit in da bosta prišla pogledat. Res prideta, ata si ogleda avto, malo zapelje naokoli in mu je ful všeč. Za tiste pikice rje na vratih še malo zglihava ceno. Medtem pa je "hčerkica" stala ob strani in se delala, kot da se je stvar ne tiče. No, ko sva bila z atom že vse zmenjena, jo vpraša, kako ji je kaj avto všeč. Ona pa v zrak, da so pikice po havbi (res je bilo par pik od kamenčkov, kjer se je barva odluščila in se je spodaj videla osnovna barva, ni pa nikjer rjavelo) in da jo bodo sošolke zafrkavale in da to pa že ne in blablabla... Z atom sva samo debelo gledala :shock: No, mula sede v fotrov avto, zapre vrata in adijo. Ata se mi je samo še iskreno opravičil, češ da ne more nič in smo se razšli. :D

No ko sem tole prebral sem se spomnu da sem nedolg nazaj nekje na mailu al pa na you tubu vidu en film, posnet v ameriki (itaq) kjer je fotr hčerki kupu avto. Vse skupej je posnel na kamero brat, bilo pa naj bi presenečenje za hčerin rojstni dan. Avto je čaku pred vrati ne ravno revnih staršev, ona je mela zavezane oči in ko so pršli do avta so ji snel prevezo dol. In ona prvo vsa navdušena nad avtom (kdo pa ne bi bil) ampak takoj v naslednjem trenutku tamala ugotovi da avto ni prave barve :roll: . Da je ona hotla rdečga ta je pa moder :ue . In pol je tam tulila in jokala, tastari so jo tolažil, uglavnem preserancija na kvadrat

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Napisal/-a Agent1 Če maj 17, 2007 12:57 pm

Mislim, Bog je nima rad... Pa kaj so danes froci tako razvajeni... Moj prvi avto je bil tudi rdeče barve, čeprav bi mu bela barva veliko bolj pasala...
Mir in dobro!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov