Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Euro priklop

Napisal/-a AM To maj 22, 2007 9:39 am

Mene zanima sledeča stvar... Namreč euro priklop je namenjen temu da se lahko kljuka dol vzame in se pospravi v prtljažnik .... Ampak danes recimo sem usmeril pozornost v te stvari in rečmo 50 % vozil, ki imajo euro priklop, imajo kljuko nameščeno nonstop... Tudi takrat ko nimajo nič priklopljenega gor...

A je sploh kakšna kazen za te stvari.... Nekaj časa nazaj vem da je bilo velik govorjenega da naj bi bilo to kaznivo in lahko dobiš kazen za pritrjeno kljuko, ampak očitno ni temu tako glede na to, kako se neupošteva predpisov....

Torej kako je zdaj s tem ???

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To maj 22, 2007 10:59 am

jst imam kljuko stalno na avtu (ni evro, je kr del avta - serijsko), vendar pri meni ni kljuka zadnji in štrleči del avta, imam na zadnjih vratih še gumo, ki sega dlje kot kljuka, tako da mi tut na tehničnem še noben ni rekel nič.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Gujzer
Nov uporabnik

Kraj: Na soncni strani bohorja

Napisal/-a Gujzer To maj 22, 2007 11:06 am

Točno kako je po zakonu ne vem, vem pa da vlečnja kljuka, ne sme biti ven iz avta.
nebivedu jo lahko ima ker ima gumo, če je drugače kljuka daljša kot karkoli druga na avtu zadaj, mora biti snemljiva.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM To maj 22, 2007 11:47 am

Ja vem ja da imajo terenci fiksne kljuke.... Vendar govorim o osebnih avtomobilih, ki jim tudi kljuka sega nazaj čez dolžino avtomobila...
Se kar vozijo z kljukami gor, pa me zanima kak je zdaj sploh , ker očitno lahko imaš kljuko gor brez sankcij.....

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To maj 22, 2007 12:02 pm

AM je napisal/-a:Ja vem ja da imajo terenci fiksne kljuke.... Vendar govorim o osebnih avtomobilih, ki jim tudi kljuka sega nazaj čez dolžino avtomobila...
Se kar vozijo z kljukami gor, pa me zanima kak je zdaj sploh , ker očitno lahko imaš kljuko gor brez sankcij.....

Mal karikirano, ampak mislim da nam bo vsem v odgovor.

Sankcije so v sloveniji samo za tiste, ki 5km/h prehitro vozijo ali povzročijo nesrečo zaradi neprilagojene hitrosti(skoraj vsi, ki imajo nesreče). Nekaj je sankcij zaradi alkohola, potem se pa najde še kak posamezen primerek plasičarjev(nehomologirani avtomobili). Tukaj se pa potem konča.

Tako da pri nas lahko delaš na cesti vse, razen
- 5km/h čez omejitev se ne smeš vozit,
- pa ni dobro če se zaletiš (tut z majhno hitrostjo ne, ker bo vseeno neprilagojena),
- malo več lahko piješ, ker te že skoraj ne bodo dobili,
- plastičarjev pa vidimo ogromno na cestah.
Vse ostalo pa ni v interesu policajev, tako da naj te ne motijo kljuke - samo pazi da zaradi neprilagojene hitrosti ne priletiš v kakšno!
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
TDI freak
Novinec

Kraj: okolica Celja

Napisal/-a TDI freak To maj 22, 2007 12:22 pm

nebivedu je napisal/-a:
AM je napisal/-a:Ja vem ja da imajo terenci fiksne kljuke.... Vendar govorim o osebnih avtomobilih, ki jim tudi kljuka sega nazaj čez dolžino avtomobila...

Mal karikirano, ampak mislim da nam bo vsem v odgovor.

Sankcije so v sloveniji samo za tiste, ki 5km/h prehitro vozijo ali povzročijo nesrečo zaradi neprilagojene hitrosti(skoraj vsi, ki imajo nesreče). Nekaj je sankcij zaradi alkohola, potem se pa najde še kak posamezen primerek plasičarjev(nehomologirani avtomobili). Tukaj se pa potem konča.

Tako da pri nas lahko delaš na cesti vse, razen
- 5km/h čez omejitev se ne smeš vozit,
- pa ni dobro če se zaletiš (tut z majhno hitrostjo ne, ker bo vseeno neprilagojena),
- malo več lahko piješ, ker te že skoraj ne bodo dobili,
- plastičarjev pa vidimo ogromno na cestah.
Vse ostalo pa ni v interesu policajev, tako da naj te ne motijo kljuke - samo pazi da zaradi neprilagojene hitrosti ne priletiš v kakšno!

:har

weta
Novinec

Napisal/-a weta To maj 22, 2007 12:34 pm

kolikor je meni znano je en čas v slo veljal predpis ( mislim da nekje od 1999 do 2005) da se montira lahko samo snemljive kljuke, homologirane, pri pooblaščenem monterju itd. Tisti, ki je pred tem imel na avtu fiksno kljuko, jo je lahko obdržal ( golfi 2 jo imajo skoraj vsi fikso še dandanes.
nekje leta 2005, lahko tudi 2004 ali pa 2006 pa je bila sprememba zakona, ki določbo zakona o snemljivi kljuki ukinja, tako, da imaš lahko na novem avtu zdaj tudi fiksno kljuko, mislim pa da mora biti homologirana in pri pooblaščencu montirana.

nisem pa 100% za to zadnjo trditev, uno od prej je točno.

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown To maj 22, 2007 1:46 pm

Po zakonu je tako, da če je snemljiva, jo je treba ob neuporabi snet. Sicer pa je nebivedu že vse povedal s svojim postom, saj resnica ni daleč od tega. ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov