Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Trening malih dirkalnikov

Napisal/-a TomyBoy2 So jul 19, 2003 5:09 pm

En delček treninga, z modeli avtomobilov M 1:8 Clasa Rally , ki tekmujejo tudi v državne prvenstvu. Proga ki je na posnetku še ni dokončana.Mankajo še robniki.
Nekaj tehničnih podatkov o teh avtomobilih :
-Izdelovalec Carson
-Tuning (ogromno stvari "home made")
-Motor 3.5 ccm
-Moč 2.8 PS pri 40.000 rpm
-Teža cirka 4 - 45 kg
-Pogon 4x4 ,trije diferencijali
-2x servo motor moči okoli 9kg
-Max hitrost do 120 km/h (z uporabo spec bencina ki vsebuje 25 % nitra)
-Pospeški do 100 km/h nekje 4-5 sec.
Najhitrejši modeli klase C dosežejo tudi do 160 km/h , od 0-100 pa 3 sec.

Posnetek TUKAJ žal posnet z analogno kamer in še čakamo digital obdelavo.
Zeleno "mrcino" ,vozi moja malenkost.

Kaj se nahaja pod karoserijo :
Slika
Kako zgleda ena najlepših prog v Sloveniji (Tolmin)
Slika

Za vse, ki bi vas zanimal ta hobi, lahko dobite informacije na našem forumu TUKAJ

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst So jul 19, 2003 7:01 pm

jaz sem mel od Mantue tisti osnovni model + nekaj izboljšav. 4x4 (brez tega se itak ne da peljat) pa izpuh pa stabilizatorje itd. Zelo zabavna zadeva, ful leti. Sam je pa full time job tole :) Čiščenje pa šraufanje itd. Uglavnem jaz sem ga prodal ker mi je preveč časa pobral pa preveč stroškov sem mel :) Skor več kot z 1:1.

Btw...verjetno se spoznaš na modelarstvo. Mogoče veš kje bi jaz dobil karbonsko ploščo že narjeno...velika more bit tolk da zapolni odprtino za radio v armaturki.

Galantfrik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Galantfrik So jul 19, 2003 7:21 pm

Kje pa se da take zadevice kupit? Dej kaki link, če se ti da :wink:
Tole mora bit res fajn sprostitev, ampak verjamem, da je tale hobi drag ko sam satan... :P
Slika

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 So jul 19, 2003 7:56 pm

Ni blema na tem forumu, ki sem ga podal.Lahko povprašate in rade volj vam bodo povedali.
Nekje osnovni model, ki ima moč 1.8 PS .Pride komplet nekje 100.000 sit.Tak model se da potem tudi nadgrajevat.Ta na sliki že ima tekmovalni motor , ki pride komplet z avspuhom in tekmovalno sklopko nekje 80.000. Ta dva model, ki sta na posnetku, sta predelana osnovna modela. Ta rdeč avto do te meje da nima skoraj nobenega osnovnega dela.
Skoraj vso so robo nabavljamo v bljižnjem Doichlandsberg Austrija, ki je nekje 40 km od Šentilja. Pri nas pa lahko kupiš najpopularnejši tekmovalni model Mantu Gold za 150.000 sit, potem je tu motor in ostale komponente 80.000 sit, 2 močna servo motorja 20.000 sit in ostale drobnarije kontrole itd,itd. 50.000. Vse skupaj nekje 300k. Seveda lahko doibiš tudi takšnega rabljenega, ki jih je na MSM forumu ogromno za polovico cene. :)
V bistvu si tukej res sam svoj mehanik, tudi z malo ali naič znanja , se hitro naučiš. Seveda vožnja je poglavje zase, tam pa rabiš res čas in trening za popolno obvlado malih "bolidovˇ" :)

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan So jul 19, 2003 8:42 pm

Enkrat morte pridet pogledat kak orenk trening z 1:8 IC (prototip) modeli, k gredo bitrej kot od nekaterih tapravi avtomobili.

Drugač mi bencinarji niso tolk všeč, mam bol rad elektrote (k delajo na nekaterih progah hitrejš čase kot 1:8 rally).
Slika

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst So jul 19, 2003 9:38 pm

galantfrik, jaz sem kupil novega v Mantua model v LJ pred kakšnim letom. Takrat sem dal 100k za avto z motorjem, komande, 4x4 + boljši izpuh, 5l bencina, vse potrebne baterije, polnilec in tisti komplet za vžiganje. Uglavnem, vse kar rabiš da avto lahko začneš vozit. Samo sestaviš ga in ulaufaš pol pa gremo.

Pol sem se naveličal in sem rabljenega prodal za 60k sit brez bencina in še ene dodatne gume so ble zraven. Pomoje se splača če maš tolk keša odveč in če maš čas :)

iztok04
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a iztok04 So jul 19, 2003 9:53 pm

Ej, Stari, kdo pa si ti? A ti tudi tekmuješ za državno? Tista fotka pa je iz Tolmina ko je bla dirka za državno prvenstvo 25. maja, je tako? Vidiš, vse vem ;)

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Ne jul 20, 2003 12:48 am

Ja točno tko. Sem član kluba MSM Maribor. Žal trenutno ne tekmujem, ker je zeleni avtomobil na posnetku M 1:7 malce večji in v SLO ni kategorije v kateri bi lahko dirkal.

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Ne jul 20, 2003 12:55 am

Hehe, nisem vedel da imaš lahko prevelikega :twisted: :wink:
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

iztok04
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a iztok04 Ne jul 20, 2003 9:44 am

Zanimivo. Brat od punce se tudi s tem ukvarja in dirka letos prvič v 1:8 rally. Proga pa je njuna ideja z očetom. Res je proga super in veljajo vse pohvale - glede na to, da je velika večina narejena s prostovoljnim delom. Vsaka čast!

Galantfrik
Uporabnik

Napisal/-a Galantfrik Ne jul 20, 2003 11:25 am

iKst je napisal/-a:galantfrik, jaz sem kupil novega v Mantua model v LJ pred kakšnim letom. Takrat sem dal 100k za avto z motorjem, komande, 4x4 + boljši izpuh, 5l bencina, vse potrebne baterije, polnilec in tisti komplet za vžiganje. Uglavnem, vse kar rabiš da avto lahko začneš vozit. Samo sestaviš ga in ulaufaš pol pa gremo.

Pol sem se naveličal in sem rabljenega prodal za 60k sit brez bencina in še ene dodatne gume so ble zraven. Pomoje se splača če maš tolk keša odveč in če maš čas :)

Kaj pa karoserija? Ker itaq vem, da karoserija v obliki Galanta ne obstaja :lol: :lol: :lol: , me zanima, če se da to tud kako narest... kaj ti jaz vem-> iz poliestra al kako?

Bi res meu kakšno tako stvarco, ampak 100k sit nimam lih odveč... bi najprej svojga "tapravga" rad zrihtu, pol pa to :wink:
Vam pa povem, da človeka prime tole ej... Tukaj blizu kjer jaz stanujem, na letališki cestti v LJ, nasproti OMW pumpe, je ena fajn proga, kjer dostikrat vidim folk, ki se igra s temi modelčki... Res človeka prime, da bi meu eno takšno fajn igračko...
Slika

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Ne jul 20, 2003 11:48 am

Ma rablene zadeve dobiš že tudi za 50.000 sit. Karoserijo boš zelo teško naredil. Če pa bi kupil model recimo M1 !:10, ki je manjiš.Dobiš tam res kakršno koli karoserijo želiš. In tudi 100 vrst felg pri teh modelih na izbir.Od krom itd,itd. Pri teh večjih modelih je to vse bolj omejeno.

Galantfrik
Uporabnik

Napisal/-a Galantfrik Ne jul 20, 2003 11:53 am

Stari je napisal/-a:Ma rablene zadeve dobiš že tudi za 50.000 sit. Karoserijo boš zelo teško naredil. Če pa bi kupil model recimo M1 !:10, ki je manjiš.Dobiš tam res kakršno koli karoserijo želiš. In tudi 100 vrst felg pri teh modelih na izbir.Od krom itd,itd. Pri teh večjih modelih je to vse bolj omejeno.

Ali obstaja kje kaka e-štacuna, al pa kak link, da lahko mau vidim, kaj se kej dobi pa to... Bom pa tud pogledu mal na vašmu MB forumu. :wink:
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov