Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

So tovornjakarji nad zakonom?

Napisal/-a BBoss Če maj 31, 2007 2:52 pm

Ko se pelješ na AC od Maribora do Ljubljane in naprej proti Primorski zgleda, da je res tako. In da Slovenija postaja tovornjakarski raj, kjer si lahko gospoda kamionarji neprestano merijo dolžino svojih tičev s tem kdo bo od koga hitrejši za tisti en kilometer na uro oz. kdo bo naredil večji zastoj na AC in spravil več ostalih udeležencev v nevarnost.

Pa ne samo vzhodnoevropski šoferji ampak tudi slovenski se obnašajo, kot da so avtoceste samo njihove in da njihovega ega se pač ne sme nihče dotakniti saj bohnedaj, da koga opozoriš (recimo s kratkim zvočnim signalom) na njegovo nespametno dejanje. Takoj si namreč deležen troblenja v stilu parnikov na Mississpiju in lightshow, ki ti ga uprizorijo se lahko kosa s tistim, ki ga premorejo bolje opremljene diskoteke.

In kaj počne policija? - Nič vsi so navdušeni nad tem, da bo slovenski avtocestni križ prepreden z radarji, ki so namenjeni zgolj prehitri vožnji in colanju vseh razen tovornjakarjev, kljub temu, da ogromno smrtno nevarnih situacij povzročajo prav oni.

A da bi se policija mogoče lotila teh prekrškarjev - ni šans, bodo Pintar in jegovi kompanjoni spet skočili pokonci in zdrveli s svojimi pošastmi na ljubljanske ulice terorizirat ostale udeležence v prometu, ki bi radi samo prišli do svojih destinacij v nekem doglednem času. In to prav tiste udeležence, ki subvencionirajo kamionarje pri plačevanju AC cestnin. A kako? Izračunano je da en kamion 30.000x bolj uniči cesto kot avtomobil a plača pa samo 4x večjo cestnino?!?!?!

Za ilustracijo pa samo tale članek in upam, da si bo kdo vsaj malo zamislil
http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20070531_3098857_60021196.php

Se opravičujem, ker sem se razjezil, ampak situacija je iz dneva v dan bolj nevzdržna. Kje si Žlender, mojster prometne varnosti?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če maj 31, 2007 2:58 pm

teli so pa res mau mem da se tko u predoru kr prehtevajo.
je res da je to skoz vecja problematika na nasih cestah,in to vse na racun njihove velikosti,pa si misljo jst bom zapelau vn ti pa bremzaj ce se noces vame zaletet itak sm vecji pa mi nc nau.
jh je treba mau u red spraut.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če maj 31, 2007 3:04 pm

Ja res mislijo da so sami na cesti. Enkrat sem se peljal čez sl. bisterco po AC z enim Kangoojem, ki ni bil moja last, ampak sem ga prevzel v Kranju in pelal k nam na montažo. Bila je tabla 600m zožanje na prehitevalni pas, ker so na desnem pasu nekaj delali. Ko sem bil že skoraj čist za ritjo šleparju, on lepo flegma brez žmeigavca potegne na levi pas, jaz normalno na bremzo, zradiram nove zimske gume do poda dol. Ker ni mogo počakat 100m da sem mimo prišel, imel je dovolj časa še za na levii pas it. Foter moj je pač pol mogo zarad takega b***** kupit dve novi gumi in avtomatsko jaz bil kriv,kdo pa bo drug.
Za tiste pametnjakoviče pa ki se bojo oglašli, NE nisem se peljal 180 s tisto renglo od kagooja ampak dobrih 130.

LP
Zadnjič spremenil Lumpy_, dne Če maj 31, 2007 3:07 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi Če maj 31, 2007 3:07 pm

Točno tako kot je napisano. Dodal bi samo to, da se isto dogaja tudi z avtobusi. Pred kratkim sem 10 minut vozil v koloni, ker sta se dva avtobusa devala kdo bo koga. Ko v kako risanki je blo. Prvo en dva metra prednosti pol drug in to celih 10 minut preden se je en naveličal in upočasnil. Bili sta pa Bolgarski registraciji - oba avtobusa.

LP

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Če maj 31, 2007 3:08 pm

Na hitri cesti Pesnica-Maribor(Melje) prehitevanje tovornjakarjev med sabo doživim enkrat vsaj enkrat na jutro. Vsekakor je zelo prijetno in nikakor ne ovira prometa :roll:

čeprav je OT dodajmo še da letno 23-krat prej omenjeno cesto popravljajo in zaprejo vsaj en vozni pas.

ja, to je moja najljubša cesta...

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če maj 31, 2007 3:09 pm

najbol me razpi*di od pesniškega rondoja naprej proti mb je 1km dolg klanec in takoj za rondojem te kamionar izsili na prihitevalnem, in pol tak 1 do 2km se jajčkata 2kamiona v breg. oni seveda ko je na voznem pasu ne popusti (ko je jači), oni na prehitevalnem pa ga z 1kmh več prehiteva 2km 70 km/h ker hitreje tam totih kinderjajčk tak ne spravijo.

avtobusari pa so tak razred zase.. nek pojeban romun zadnič nevem al nima tahografa al kaj.. prisežem da ga je žgal 120km/h, jaz z terencem + prikolica + konj noter mu nisem mogel sledit, in mi je tudi trobil ko sem kamion pri 100kmh na uro prehiteval.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če maj 31, 2007 3:28 pm

Jst pravim vsem, ki kritizirate šoferje - za volan se vsaj za kakšen teden vsedite potem pa komentirajte. Ni vse tako črno - belo kot se govori oz zgleda. Praksa bi vam odprla povsem druge "dimenzije", ki jih iz avtomobila enostavno ne moreš videt.

Ne zagovarjam prekrškarje, ampak stvari so velikokrat dvoumne. Predvsem pa vozit vozilo težko +/- tono ali pa 40 ton je nekaj povsem drugega. Zato tisti, ki niste nikoli imeli v rokah 40 ton težko "zverino" enostavno ne komentirajte.

Recimo primer dvoumnosti zakona- kolona za vozilom oz oviranje prometa - tovornjak ima omejitev 70 km/h, če je kolona za njim se mora umaknit - sicer ga lahko doleti kazen.
Potem pa imamo os. avto, ki ima omejitev 90 km7h, "model" pa se vozi 50-60 km/h, če je za njim kolona .... ???

Kdo zdej bolj ovira promet ? Voznik tovornjaka, ki vozi 70 km/h po predpisih (in se recimo ne umakne) ali tisti, ki se vozi z avtomobilom 50-60 km/h

Predvsem pa: na cesti je treba bit strpen, toleranten ... do napak drugih. Nihče, ni brez napak.

Daleč najvažnejše pa je, da pridemo vsi, čisto vsi na cilj.

LP

p|X|
Novinec

Napisal/-a p|X| Če maj 31, 2007 3:49 pm

že že glede strpnosti samo prehitevanje tovornjakov drug drugega in izsilavanje prednosti busarjev v mestu :evil: DONT LIKE IT

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Če maj 31, 2007 3:57 pm

Res je, stanje je iz leta v leto slabše. Vsak dan uporabljam del avtoceste in se ponavlja vedno ista pesem. Tovornjak prehiteva tovornjaka in to tudi po par kilometrov, ker je enostavno razlika v hitrosti premajhna ali pa drugi ne popusti niti za kilometer. :roll: :roll: :roll: Za pop...it.
Naj mi sedaj to odgovori en kamijonđija. Pa prosim ne z takim, da se bo 5km hitrejša vožnja poznala. Na 1000 prevoženih kilometrov z povprečna 5 kilometrov višja hitrost, je pridobitev na času vsega 30 minut. Je to vredno :?:
Bo treba uporabiti prakso Švice, še bolj zakasirati uporabo avtocest ali pa kar na vlak.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Če maj 31, 2007 3:59 pm

dobro v mestu je nekaj drugega ker je promet počasnejiš, in je z zakonom predpisano da se da prednost, večina voznikov to ne dela in zato izsiljujejo.

Za prehitevanja z 1km/h več od vozila na voznem pasu pa nikakor ni razloga zakaj bi prehiteval in z tem naredil 20/30 avtov kolono za sabo.

lp,

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če maj 31, 2007 4:02 pm

Tovornjakarsko izsiljevanje je po mojih izkušnjah redek dogodek, saj se znajo kdaj malo jajcat pa prehitevat, ampak se hitro umaknejo, ZA RAZLIKO OD VOZNIKOV OSEBNIH VOZIL !

Bemuboga včeraj se peljem po obvoznici, blazno se mi mudi, od cele gužve skozi pol LJ obvoznice se mi 2 AVTOMOBILA od vsaj 50ih normalno umakneta s prehitevalnega pasu.
Torej ima 4% voznikov neko normalno cestno kulturo.

Ljudje !
Če ima človek za vami že 5 kilometov vklopljen levi žmigavec, vam blenda kot blesav, trobi kot d****, je morda čas, da umaknete svojo jajco na freakin desni pas in se tam vozite 100km/h !!!

Razumem, da bi morda tudi vi radi peljali hitreje in čakate na voznika pred sabo, opozorite ga z levim smerokazom in dolgimi lučmi, da ovira promet za seboj, ne pokorno voziti za njim 100 na uro in čakati, da mu bo potegilo, ker se lahko vsi skupaj do penzije načakamo.

Čez čas sem dojel, da bo hitreje po desnem pasu, saj je tam pol manj vozil !
Ne razumem kaj VAM ni jasno. Da, tudi vi ki to berete ste med njimi, večina vas.
Če se mi mudi blendam že 50m vnaprej (levega smerokaza tako nihče ne opazi, retrovizor.kajjeto.press), pa še vedno se najdete biseri, ki ne veste, a bi se umaknili za tisti kombi, ali bi ga prehiteli s 105km/h.
Ne blenda se za brezveze, iz dolgčasa!
Blendam ti vnaprej, da vidiš, da imam višjo hitrost in se umakneš in obema omogočiš varno srečanje, ne blendam ti, ker sem nevzgojen d****, ampak, da te opozorim na svoj prihod - to ni povabilo, da se mi naserješ pred avto in mi blokiraš pot!!!
Zato se naslednjič umakni za tisti heben kombi in počakaj tri sekunde, več mi ne bo trajalo, da pridem mimo.

Prosim dajte malo upoštevat voznike za sabo, levi pas je za 130km/h in VEČ, če se vam špara z gorivom, vozite (PROSIM VAS ZA BOGA) po desnem pasu, ne mi po jajcih "kao" prehitevat nekoga, če ima voznik za vami levi smerokaz in sigurno dosti višjo hitrost. Retrovizor ni za šminkat se ampak za GLEDAT za sabo, da ne narediš sranja, ker je težko predvidevat 3 sekunde vnaprej.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Če maj 31, 2007 4:04 pm

Mojster Miha, predobro vem kak zgleda vožnja kamiona. Pa sem vozil solo (italija-slo), pa tud šleparja (mađarska).
Pa če je normaln šofer bo počakal tistega ki ga vidi da prileti zadaj z osebnim avtom da bo šel mimo, ne pa da ti potegne ven pa si misli boš že zažlajfal, sej maš tono pa pol težki avto, ko te j.... po domače povedano.

Seveda me razpizdi tud to, Kdo bo močnejši. Budale, namest da mu spusti malo gas da pride čimprej mimo oni, neee kdo ma daljšega ne?! Pa se driblata tak pa po možnosti še gor po bregu. Da ti gre na kozlanje poleg.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če maj 31, 2007 4:04 pm

p|X| je napisal/-a:že že glede strpnosti samo prehitevanje tovornjakov drug drugega in izsilavanje prednosti busarjev v mestu :evil: DONT LIKE IT

Z drugim delom svoje izjave si dokazal svojo kulturo - bus ima PREDNOST, verjetno se še spomniš kaj to pomeni..
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Če maj 31, 2007 4:07 pm

bass je napisal/-a:
p|X| je napisal/-a:že že glede strpnosti samo prehitevanje tovornjakov drug drugega in izsilavanje prednosti busarjev v mestu :evil: DONT LIKE IT

Z drugim delom svoje izjave si dokazal svojo kulturo - bus ima PREDNOST, verjetno se še spomniš kaj to pomeni..

Ja ko si še za njim pa vidiš desni smernik ok, samo ko pa si vštric z njim, pa pred tem nisi videl desnega smerokaza, pa te prav zrine na desni pas, tak si pa tud nemorejo privoščit. Sem strpen voznik kar se tiče vožnje po mestu, spuščanje s strasnkih ulic drugih, pešcev čez prehod, avtobusov S SMERNIKI DESNIMI, ampak da me bo pa pol en šofer zrino na desni pas, to pa nem pusto. Žalim slučaj. :evil:

Zdaj sem komaj videl prejšni post, takšni tud mene razkurijo ko se ne umakne od celja pa do sl. bisterce z osebnim avtom na desni pas pa vozi 115kmh po levem pasu. Pa če neboš šel po desni mimo, neboš prišel pred njega. Nevem kaj ma tak človek v mislih, al ne zija špegla, če pa ga in te vidi, kaj študira. Je ker taki tu gor? Naj mi razloži.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če maj 31, 2007 4:13 pm

Lumpy_ je napisal/-a:
bass je napisal/-a:

Ja ko si še za njim pa vidiš desni smernik ok, samo ko pa si vštric z njim, pa pred tem nisi videl desnega smerokaza, pa te prav zrine na desni pas, tak si pa tud nemorejo privoščit. Sem strpen voznik kar se tiče vožnje po mestu, spuščanje s strasnkih ulic drugih, pešcev čez prehod, avtobusov S SMERNIKI DESNIMI, ampak da me bo pa pol en šofer zrino na desni pas, to pa nem pusto. Žalim slučaj. :evil:

Evo, kolega ravno taka trdoglavost te lahko pripelje do sranja. Ti imaš tono pa še malo, bus ma pa koliko? Daj malo razmisli, no, nimaš ti vedno najdaljšega. Popusti mu, njemu se gladko *ebe, nič ne dosežeš s trmo, le razbiješ avto, ker si "ti močnejši".
Problem ni samo v tebi, problem je, ker ste vsi najjači, pa če je treba z glavo skozi zid.
In tako razmišljanje ni za na cesto.

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi Če maj 31, 2007 4:16 pm

Lumpy_ je napisal/-a:
bass je napisal/-a:

Točno tko se velikokrat dogaja ja. Šoferji busa sploh ne preverijo če lahko varno zapeljejo s postajališča ampak meni nič tebi nič lepo zapeljejo, če si pa ti v tistem času slučajno ravno vštric njega je pa pač tvoj problem. Te kar zrinejo na nasprotni vozni pas. Mi sploh ni problem za počakat, če vidim da ima avtobus prižgan žmigavec, malo stopiš z gasa pa je - sej se tko in tko ne furaš sto po mestu. Samo če ti pa ne nakaže da bo šel, ali pa si ti že mimo njegovih zadnjih luči mu pa res ne morem misli brati da ma namen iti pa zato štopat da lahko odpelje.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Če maj 31, 2007 4:17 pm

bass je napisal/-a:
Lumpy_ je napisal/-a:
bass je napisal/-a:

Evo, kolega ravno taka trdoglavost te lahko pripelje do sranja. Ti imaš tono pa še malo, bus ma pa koliko? Daj malo razmisli, no, nimaš ti vedno najdaljšega. Popusti mu, njemu se gladko *ebe, nič ne dosežeš s trmo, le razbiješ avto, ker si "ti močnejši".
Problem ni samo v tebi, problem je, ker ste vsi najjači, pa če je treba z glavo skozi zid.
In tako razmišljanje ni za na cesto.

Ja naj zapeljem na levi pas, kontra mi pripelje avto, skup fuknem svoj voz in kaj pol? Kdo bo kriv? Spet policijski butasti zapisniki in razlogi, noben pa neve , da sem bil vštric z busom pri 40kmh, kot vozim po centru(kadar je gužva seveda pa kolone) , ko mi je ded zapelal ven. Te pa mi ti povej kaj naret v tem primeru. Do zdaj sem mel srečo, da sem gas pohodo pa cukno po levem pasu mimo.Nevem no. Zgleda da tud ti šoferji slabo gledajo ogledala na čase.
Sej sem napisal, ni problema meni nekoga spustit, sploh ne. Samo v tem primeru pa nevem.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Če maj 31, 2007 4:45 pm

bass je napisal/-a:Bemuboga včeraj se peljem po obvoznici, blazno se mi mudi, od cele gužve skozi pol LJ obvoznice se mi 2 AVTOMOBILA od vsaj 50ih normalno umakneta s prehitevalnega pasu.

Po katerem delu ljubljanske obvoznice? Namrec severni del ni AVTOCESTA in tam NI prehitevalnega in voznega pasa, sta samo dva VOZNA pasa na HITRI cesti z omejitvijo 100kmh, in se ti ni noben dolzen umaknit na desni vozni pas, ce si ti hitrejsi zadaj. Lepo je, ni pa dolzen! Takisto recimo na Crnuski in Trzinski obvoznici. Vsi blendajo, ce se peljes lepo po omejitvi na tisti dvopasovnici po levem voznem pasu.. Ma.. Prehiti po desnem bohpomagi, ce ze hoces cez omejitev (ki je tam sicer dost bedna.. vecinoma 70), levi pa ni prehitevalni, tako da.. To je tko, kot ce bi na Celovski recimo nekomu blendal in trobil naj se ti umakne iz levega voznega pasa, ker bi ti rad sel hitreje.. Halo.. :D
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če maj 31, 2007 4:49 pm

bass je napisal/-a:Tovornjakarsko izsiljevanje je po mojih izkušnjah redek dogodek, saj se znajo kdaj malo jajcat pa prehitevat, ampak se hitro umaknejo, ZA RAZLIKO OD VOZNIKOV OSEBNIH VOZIL !

Bemuboga včeraj se peljem po obvoznici, blazno se mi mudi, od cele gužve skozi pol LJ obvoznice se mi 2 AVTOMOBILA od vsaj 50ih normalno umakneta s prehitevalnega pasu.

Ljudje !
Če ima človek za vami že 5 kilometov vklopljen levi žmigavec, vam blenda kot blesav, trobi kot d****, je morda čas, da umaknete svojo jajco na freakin desni pas in se tam vozite 100km/h !!!

Razumem, da bi morda tudi vi radi peljali hitreje in čakate na voznika pred sabo, opozorite ga z levim smerokazom in dolgimi lučmi, da ovira promet za seboj, ne pokorno voziti za njim 100 na uro in čakati, da mu bo potegilo, ker se lahko vsi skupaj do penzije načakamo.

Čez čas sem dojel, da bo hitreje po desnem pasu, saj je tam pol manj vozil !
Ne razumem kaj VAM ni jasno. Da, tudi vi ki to berete ste med njimi, večina vas.
Če se mi mudi blendam že 50m vnaprej (levega smerokaza tako nihče ne opazi, retrovizor.kajjeto.press), pa še vedno se najdete biseri, ki ne veste, a bi se umaknili za tisti kombi, ali bi ga prehiteli s 105km/h.
Ne blenda se za brezveze, iz dolgčasa!
Blendam ti vnaprej, da vidiš, da imam višjo hitrost in se umakneš in obema omogočiš varno srečanje, ne blendam ti, ker sem nevzgojen d****, ampak, da te opozorim na svoj prihod - to ni povabilo, da se mi naserješ pred avto in mi blokiraš pot!!!
Zato se naslednjič umakni za tisti heben kombi in počakaj tri sekunde, več mi ne bo trajalo, da pridem mimo.

Prosim dajte malo upoštevat voznike za sabo, levi pas je za 130km/h in VEČ, če se vam špara z gorivom, vozite (PROSIM VAS ZA BOGA) po desnem pasu, ne mi po jajcih "kao" prehitevat nekoga, če ima voznik za vami levi smerokaz in sigurno dosti višjo hitrost. Retrovizor ni za šminkat se ampak za GLEDAT za sabo, da ne narediš sranja, ker je težko predvidevat 3 sekunde vnaprej.

Po tvojem pisanju sodeč sklepam, da si en velik nestrpnež - in imaš ravno takšno pomanjkanje kulture kot tisti, na katere se huduješ ;)

Tebi se mudi, zdej pa naj se ti cela Slovenija umika :jao:

Malo pomisli: s tvojim opozarjanjem, blendanjem in ostalim "cirkusom" narediš največkrat zgolj kontra reakcijo - "folk" se ti iz kaprica ne bo umaknil. Slovenski voznik je enostavno Slovenski voznik - spustit hitrejšega naprej je stvar, ki jo še en lep čas ne bomo "osvojili". Če slednji zganja "cirkus" za njim pa ... no saj boš verjetno razumel.

Malo za hec: realno lahko pričakuješ, da bo prej človeška noga stopila na kakšen drug planet, kot bo povprečen SLO voznik spustil hitrejšega naprej.

Iz izkušenj ti priporočam : 2-3 x poblendaj - če se ne umakne enostavno, mirno počakaj, da se odpelje mimo vozila pred seboj. To je daleč najhitrejša varianta.

Izkušen voznik ni tisti, ki tišči "do podna" v vseh mogočih razmerah, ampak tisti, ki razume obnašanje ostalih, zna ocenit in predvidet njihove nadaljnje reakcije in se jim ustrezno prilagodi.

LP

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če maj 31, 2007 4:58 pm

Haha, v toti temi rajse ne izgubljam besed. Namrec se med tednom vozim po Italiji, in morem rect da so ljudje dosti bolj vzgojeni pa ceprav se govori obratno, kar se prometa in voznje tice.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov