Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Zapeljal pred avto

Napisal/-a AM Pe jun 15, 2007 1:24 pm

Samo rad bi povedal dogodek, ki se mi je pripetil a včeraj...

Normalno se konča služba ob 15 uri in se lepo odpeljem proti prvemu 3 pasovnemu križišču na svoji poti... In seveda stojim lepo pri rdeči luči čakajoč za desno stran... Čakam na tisto zeleno in končno se prižge in lepo hočem speljati... Pa mi neki stari čiča s kolesom v križišču, stran od prehoda za pešce ene 10 metrov, zapelje pravokotno pred avto iz leve strani, kjer so stali drugi avtomobili za naravnost in levo smer... Če bi malo kasneje reagiral, bi ga zbil in kdo bi bil kriv... Jaz seveda... Kdaj je pa že kolesar ali pešec bil kriv... To ne moreš verjet, kaj vse si namislijo nekateri... Stari je bil še dokaj nepokreten in se kr neki vozil tam ko sploh nebi smel s kolesom, saj je imel ob pločniku kolesarsko stezo... Naj bi ga zbil, pa kolikokrat se zgodi, da še kakšen umre...
Prej sem nekako razmišljal o tem, da ziher je kdo prehitro pripeljal in zbil kakšnega kolesarja, kar se zadnje čase pogosto dogaja... Ampak glede na kulturo in sploh znanje kolesarjev na cesti se sedaj sploh več ne čudim zakaj toliko nesreč...

Slišal sem že tudi za primer, ko je nekdo zbil starejšo kolesarko, pa lepo ustavil in vprašal, če je vse ok, itd. in se nato odpeljal... Kmalu zatem pa po radiu slišiš, da je nekdo zbil starejšo kolesarko tam pa tam in da je iz kraja nesreče pobegnil... Nekateri še posebej starejši ljudje so prav neverjetni... Ko bi najmanj pričakoval problemov od njih, ampak se včasih prav čudiš kaj delajo...

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Pe jun 15, 2007 1:30 pm

starčki na kolesu=kamikazee

dostkrat se pelem po naseljih, kjer se vozjo s kolesom 1,5 od roba tako da ni sans da gres mem...zanc je lih tko nanesl da sm se pocas mem pelu pa mau povecu basse ,tko da je baka takoj zapelala k robu k je mau bl butnl :lol: Komad je biu od lil'jona -Move B :lol:

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Pe jun 15, 2007 2:11 pm

Nam se je enkrat v laguno v btcju ena stara ženska s kolesom v rit zabila in nam razbila zadnjo levo luč, poškodovala levi zadnji blatnik in odbijač:D.
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Pe jun 15, 2007 2:14 pm

ja tudi meni se dogaja ,da se pelješ po cesti pa kolesarji kar v štric veselo debatirajo,ko pa potrobiš zaradi varnosti ,dvignejo roko in kričijo nate ter pokažejo da imajo "sredinca" sem tudi sam poleti na kolesu pa upoštevam pravila in učim svoje otroke ,da je najbolj varna vožnja ob desnem robu ceste :idea: 8)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Pe jun 15, 2007 2:21 pm

Polooo je napisal/-a:starčki na kolesu=kamikazee

dostkrat se pelem po naseljih, kjer se vozjo s kolesom 1,5 od roba tako da ni sans da gres mem...zanc je lih tko nanesl da sm se pocas mem pelu pa mau povecu basse ,tko da je baka takoj zapelala k robu k je mau bl butnl :lol: Komad je biu od lil'jona -Move B :lol:

Taj huda ja kamikaze po eni strani je res večino takih srečaš po vaseh ipd.

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Pe jun 15, 2007 2:22 pm

Sem imel tudi podobna srečanja, mene osebno zelo razjezi folk z kolesi, ki kr zapelje preko prehoda brez da bi pogledal ali pa kam zavija na cesti, nevem ali se zanašajo na to, da so vsi pozorni na njih. Jaz osebno, ko sem na kolesu se zanašam samo sam za sebe in vedno pazim na ostali promet, nekateri pa ti prav podarijo njihovo življenje v tvojo desno nogo, da pravočasno stisneš po bremzi :?

Sem včeraj šal na pijačo z kolegom na ptuj, smo se še tam dobli z enimi starimi kolegi, pa pač ker ne poznam ptuja ( sem iz MB :P ), sem se vozil za kolegom, ki je bil z motorjem. Pridem v neko križišče in zavijam desno, pešci so imeli rdečo luč in na vso srečo po naključju pogledam še 1x za ziher na desno in ekola, neka ženska mi z kolesom prileti pred haubo in v zadnem momentu zabremzam, se samo pri oknu ven zaderem kaj pa rdeča pa me ona tupo pogleda pa samo dalje pelje :x

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Pe jun 15, 2007 2:31 pm

nasa mati je zbila kolesarja v kroznem kriziscu na zalah. tipo star cca 50-60let se je peljal v kontra smer :shock: :shock: :? . na avtu je blo skode za cca 1 200 000 bivsih sit( prva luč, pru odbijač, havba, in vetrobran) prisla policija, tipo dobu kazen pa se mati je morav avto popravit z novimi deli (avto star 3 mesece)
tko da vedno ni kriv voznik :twisted:
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Pe jun 15, 2007 2:37 pm

tud men se je učer en mulo na parkingu zabil v odbijač. glih tko sva se ustavla da sva se dotaknila. men je malce podrajsal odbijač. izstopim iz avta pogledam če je kej škode, vidim svoj odbijač opraskan. rečem mulotu da počaka da ne zbeži, sam da preparkiram avto da ne bo na poti. in mulo s*****. jst mu trobm da ustav, on pa kr s*****. na srečo sm si zapomnu tablco in takoj prjavu policiji. sicer mu ne bi težil, ampak ker mi je tko zbežu, ko sm ga gledu sm ga pa mogu prjavt.

fiat punto(2000-2003) črne barve LJ 31-1KU. ....pazi se....

bomo videl kaj bo zdej policija rešla, prav da se bodo oglasil pri njemu. in kaj če on vse zanika? ker mislm da me je zadel on z svojo tablico in je možnost da se njemu ne bo poznalo. a obstaja kakšna možnost da dobi kazen ker je zbežu z kraja nesreče?

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Re: Zapeljal pred avto

Napisal/-a dobek Pe jun 15, 2007 3:07 pm

AM je napisal/-a:... Kdaj je pa že kolesar ali pešec bil kriv...

pri meni...lani pozimi, na kroziscu, mi je pripeljal z leve, zaviral, jaz tudi, ko sem nejga videl, sem s pohojeno sklopko samo zavoro spustil, on pa tudi, pa sem ga mel na sipi in nato pred/pod avtom.
krivec uradno on, ker je po kolesarski v kontra smer pripeljal (enosmerna je, ja*at ga), pa ni dvakrat za rect, da ni se napihal (nisem mel niti njegovih podatkov, ko sem ga videl na sipi, sem takoj resilca klical...

edini spomnim, ki se ga imam nanj, je odtis njegovega cevlja na pokrovu motorja :evil:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Sazo
Novinec

Napisal/-a Sazo Pe jun 15, 2007 4:06 pm

ma te starci so tok bedni da ni res...pi...jim.... mat....nč druzga nimajo za delat, kokr se povsod štult, v trgovinah bankah, na cesti, brezda bi kogarkol kej uprašal pa tko...debili...jst če koga vidm ga bom kr zbov...škoda avta sicr...ampak me boli falus!!! (za kšne, dost jih je tud ql)
Kdo je bl nor??? Jst al ti???

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe jun 15, 2007 4:16 pm

Strinjam se, da starejšim na cesti, banki, povsod manjka kulture, pač enostavno domnevajo, da imajo prednost, ker so starejši.
Take primere lepo vljudno postavim na realna tla s kulturnim vprašanjem:
"Kam pa greste, gospod/gospa? Vam lahko kako pomagam?"
Če se začnejo izgovarjat "Pa saj to pa saj tisto...", jih kar v sredi stavka prekinem in jim prijazno pomagam najti konec vrste.
Še pri vseh je zaleglo.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Pe jun 15, 2007 5:50 pm

obiscejo ga poslikajo in ponavadi je se kazen za pobeg!
Zahtevaj čim več če ti ne da kupona!!!!!!!!1

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Pe jun 15, 2007 8:57 pm

Sam se veliko vozim tudi s kolesom in sem ugotovil eno dejstvo: Veliko bolje bi bilo, ko bi bili vsi kolesarji vozniki avtomobilov ter da bi se vsi vozniki avtomobilovkdaj peljali s kolesom.

Ko sem na kolesu takoj vidim, kaj me pri avtomobilistih moti, ko sem pa v avtu pa takoj vidim kaj me moti pri kolesarjih. In potem sem med vošnjo s kolesom in avtom pač bolj uvideven do drugih. Jezi me pa čista ignoranca, ker sem imel v LJ že kar nekaj bližnjih srečanj na kolesu... Pa se je na srečo vedno dobro izšlo.
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe jun 15, 2007 9:56 pm

erixon je napisal/-a:Sam se veliko vozim tudi s kolesom in sem ugotovil eno dejstvo: Veliko bolje bi bilo, ko bi bili vsi kolesarji vozniki avtomobilov ter da bi se vsi vozniki avtomobilovkdaj peljali s kolesom.

Ko sem na kolesu takoj vidim, kaj me pri avtomobilistih moti, ko sem pa v avtu pa takoj vidim kaj me moti pri kolesarjih. In potem sem med vošnjo s kolesom in avtom pač bolj uvideven do drugih. Jezi me pa čista ignoranca, ker sem imel v LJ že kar nekaj bližnjih srečanj na kolesu... Pa se je na srečo vedno dobro izšlo.

to, da bi vsak moral videti promet iz vseh perspektiv se mi zdi pravilno
sem pa zadnjič videl dva kolesarja, ki sta misnla da sta v avtu- en ob drugem sta peljala, debatirala, ter ovirala promet- polmetra bolj desno pa kolesarska steza :roll:

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe jun 15, 2007 10:17 pm

Jaz sem doživel še hujši prizor - in sicer na cesti med Starim Logom in Leskovcsem, v naši občini - tri ženske gred po cesti, vsaka tišči voziček z otrokom pred seboj in to vštric!! Ena je sicer bila na pločniku, drugi dve pa po cesti... Jaz nasproti z avtom, za njimi pa dva avta čakala da grem mimo, ker one se očitno niso hotele umaknit... :evil:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Volvo-s60
Novinec

Napisal/-a Volvo-s60 So jun 16, 2007 1:22 am

Sam velik prekolesarim, s kolesom hodim tut v tujino itd itd, ampak eno kolesarji so totalni debili in po možnosti še neki ušmekani kao pro....stvar je bila taka se peljem lepo po stari cesti proti morju in pred senožečami... kjer je dokaj ovinkasta cesta vendar se da 90/100kmh varno peljat in glej spredi 2 kolesarja pred sila nepreglednim ovinkom vštric in ne da bi se kej umaknila jst pa zadi bremzam in valda pohupam ker se mi je film strgu, un pa neki pameten pa stegvov roke kazu prste sm si mislu ata kako bi te lepo na haubo namonteru sam kaj ko bodo pol sam stroški s tabo........druga skrajnost...... so vozniki k vozjo za tabo ko si ti na kolesu in se ne upajo prehitet ampak ne zato ker bi vozu po sredini ceste, ko pa prehitijo pa delajo grimase po možnosti bremzajo pred tabo samo vozijo ne.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So jun 16, 2007 9:10 am

evo, lih prejle se pelem dam iz šole (mel ustni izpit mature) in mal pred domom en ata, ene 50 let str, iz ulce bum na cesto brez da bi pogledu. Sj sm prčaakvov d bo to naredu in hvala bogu, d je bla prazna cesta da sm odvil.
Pa najraj bi ga zbil, da bi se enkrat nauču mal okrog sebe gledat, sam kaj, ko bom sam seb škodo naredu in bi bil po možnosti jst kriv, ker ga kao ne bi opazu.
Slika

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Ne jun 17, 2007 6:36 am

Kakšni stari ljudje na biciklih res delajo čudne stvari na cesti in so zelo nepredvidljivi. No, ker imamo avtomobilisti narejen izpit, moramo predvidljivi biti mi še toliko bolj, ker imamo v rokah nevarno orožje, to je avto. Ne se sedaj jezit na kolesarje, ker so popolnoma ENAKOVREDNI udeleženci v prometu in opažam, da mnogo, res mnogo avtomobilistov tega sploh ne razume ... ali nočejo razumeti.

Kolesarji ki vozijo vštric delajo narobe, ali pa tudi ne ...

Primer: se peljemo familija s kolesi pravilno ob desnem robu ceste lepo v koloni. Prva je vozila žena, v redini otroci, zadaj pa jaz, da imam vse pod nadzorom. Bili smo dokaj strnjena kolona, med posameznim biciklom je bilopribližno za 1 bicikel razmaka. pride od zadaj en možakar s cliotom in začne prehitevat na delu ceste, kjer ni ravno zelo pregledno in mu prehitevanje ni zneslo, ker je nasproti pripeljal avto, oziroma več avtov. Hitrost za avtomobile je tam omejena na 50, je pa odsek tak, da se tam običajno vozi 40. No, ker temu ki je prehiteval ni zneslo, je začel zavijati desno in to tako, da je otroke, ki so bili v sredini kolone, začel izrinjati še bolj na rob ceste ... lahko si mislite, kaj ob taki situaciji stori otrok. Hčer, ki ima 8 let, bi kmalu padla, ker je morala zapeljat dol z asfalta, pa je kolesa dobro navajena, ampak to je bilo zelo nepričakovano. No, ne bi bilo tako hudo, če bi ob cesti bilodovolj prostora, bili pa so ob cesti eni koli proti pa ena ograja, ... tako da ti nobene izkušnje kaj dosti ne pomagajo, ker se nimaš kam umaknit.
K sreči ni bilo nič, ampak meni je počil film. S kolesom sem voznika cliota ujel, močno udaril z roko po strehi in ga prisilil da ustavi, to je bilo 50m naprej, kjer je cesta bila že bolj pregledna in razširjena, prehod za pešce ... no, možakar presenečen, izgovarjal pa se je na to, da ni mogel predvideti, da ni vedel, da ni mogel vedeti da se ne bo izšlo in podobni izgovori. Sem mu dejal, kaj bi bilo, če bi otroka povozil, če bi otrok padel, če bi ... je samo debelo gledal ... in samo vesel je lahko, da mu nisem razbil gobec. Enkrat se bo to tudi zgodilo, tako da ...
No in od takrat naprej jaz vozim po sredini ceste, ko spremljam svojo kolonico kolesarjev. Me niti slučajno ne briga ali je to prav ali ni. Sicer pa sem govoril s policaji o tem dogodku in so mi jasno povedali in pojasnili kaj lahko storim in točno tako bom storil ;)
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

mucek
Novinec

Napisal/-a mucek Ne jun 17, 2007 9:34 am

Reber, pod tole se pa podpišem!
Tudi sam s kolesom (in avtom!) naredim precej kilometrov in dostikrat sem bil v situaciji, kot si jo opisal ti - sem že tudi skakal s kolesom s ceste dol in tako naprej... Situacija enaka - nekdo se me je spravil prehitevati (na odseku, kjer jest s kolesom ne bi upal vzporedno vozit!) in mu ni zneslo... Takrat sem, hvalabogu, odskočil s ceste na (luknjast) rob vozišča, bil pa sem preveč pod adrenalinom, da bi se še spravil za tistim avtom... Še poseben (adrenalinski) užitek pa je vožnja s kolesom po Ljubljani, ko te iz dneva v dan želijo povoziti vozniki, ki zavijajo desno z glavne ceste, ti pa s kolesom na kolesarski stezi...
Se strinjam, da nekateri kolesarji na cesti delajo štalo (tudi nekateri avtomobilisti jo!) - ampak kolo je na cesti avtomobilu enakovredno (dobro, odštejemo ceste, rezervirane za motorna vozila). V teoriji. V praksi pa velikokrat obvelja teorija močnejšega - torej avtomobila. Žal.

LP, Grega

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Ne jun 17, 2007 10:16 am

sebaveh je napisal/-a:Jaz sem doživel še hujši prizor - in sicer na cesti med Starim Logom in Leskovcsem, v naši občini - tri ženske gred po cesti, vsaka tišči voziček z otrokom pred seboj in to vštric!! Ena je sicer bila na pločniku, drugi dve pa po cesti... Jaz nasproti z avtom, za njimi pa dva avta čakala da grem mimo, ker one se očitno niso hotele umaknit... :evil:

Tudi 1x v Novi gorici..
Mi gremo na kosilo, nakar dve mladi gospe z vozičkom vidita frendico v autu.. no seveda se ustavita in gresta z vozičkom na cesto.. in tam cela zmeda... parking zravn.. ampak ne.. na cesto.. je ziher bolj varno..

Stari na kolesu so res nevarni.. pol pa ko ga nabijes se pa tko napizdi nate, da kr res ni... velikokrat vidim kako gre stari v rdečo na prehodu za pešče čez cesto... :roll: :roll:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov