Debate, ki niso vezane na ostala področja...

ime123
Nov uporabnik

Kako preprečiti vlom/krajo?

Napisal/-a ime123 Sr jun 20, 2007 3:10 am

Zdravo.
Pred kratkim kupil avto manjše vrednosti, 3 tisoč evrov. Vseeno bi ga želel zaščiti proti kraji, vlomu.
Obstaja kakšna cenovno ugodna in vsaj v osnovi učinkovita metoda? Zaenkrat sem na tem, da kupim navadno mehansko blokado volana/pedala proti kraji.
Proti vlomu pa se mi zdi še najbolje, da jemljem ploščico od avtoradia dosledno seboj, vse predale v avtu pa pustim prazne in na stežaj odprte.
Kaj/če sploh priporočate/uporabljate ostali?

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Sr jun 20, 2007 4:59 am

Najbolje je da zraven privežeš pda ki se še ga sam bojiš!
Drugače pa jemlji ploščico od radia ven in kot si napisal dokumente iz predalov pa to! imaš tudi alarmnr naprave za mali denar da bo malo tulilo po ulici :lol:
Za začetek pa bo tudi volanska blokada zadostovala!
Make my day

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr jun 20, 2007 7:02 am

dost govora je blo glede tega na forumu.mal bi uporabu iskanje :oops:
zanimiv mi je bil predolog o stikalu, ki bi ga imel nekje skritga, ki bi vkloplo/izkloplo dotok goriva.
sj veš da kradejo avte, pa da lahk ma polno varnostih sistemov pa ti ga lahk vseen odklenejo in odpelajo

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr jun 20, 2007 10:13 am

Bi kar verjel, da če se kdo odloči ukrast avto in ima znanje, mu bo uspelo.

Zaščita nikoli ne bo 100%, ampak nekaj je pa že bolje kot nič. Vsaj da mu malo otežiš delo, pa morda se bo v osnovi raje lotil kakega manj zaščitenega avta.

Jam tele ideje s stikalom za gorivo ali za zaganjač so zanimive.

Res pa je, da lahko v skrajni varianti avto kar naložijo na kamion pa odpeljejo nekam, kjer se mu v miru "posvetijo"... :(
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
kochar
Novinec

Re: Kako preprečiti vlom/krajo?

Napisal/-a kochar Sr jun 20, 2007 10:39 am

ime123 je napisal/-a:Zdravo.
Pred kratkim kupil avto manjše vrednosti, 3 tisoč evrov. Vseeno bi ga želel zaščiti proti kraji, vlomu.
Obstaja kakšna cenovno ugodna in vsaj v osnovi učinkovita metoda? Zaenkrat sem na tem, da kupim navadno mehansko blokado volana/pedala proti kraji.
Proti vlomu pa se mi zdi še najbolje, da jemljem ploščico od avtoradia dosledno seboj, vse predale v avtu pa pustim prazne in na stežaj odprte.
Kaj/če sploh priporočate/uporabljate ostali?

V tvojem primeru bo en osnoven avtoalarm povsem dovolj, saj odžene razne paciente, ki vlamljajo v avte in kradejo radie (vseeno priporočam, da ploščico radia jemlješ ven), avta za 3k eur pa se kakšni "pravi" lopovi, ki alarm znajo onesposobit, itak ne bodo lotili.
I'll be back.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Sr jun 20, 2007 11:23 pm

Se opravičujem, ampak jaz mislim, da imaš paranojo, razen če res živiš v kakšnem takem koncu, ali pa če parkiraš pogosto v sumljivih delih ... potem ja.
Se ne spominjam, da bi kdaj snel ploščico dol iz radija :P še to naj vlačim s seboj. :?: :? :roll:
kakšen enostaven alarm, kakšna štanga za na volan, pa bo avto varen pred amaterji ... pred profiji je pa še itak varen, ker profiji ciljajo na precej dražje avte, pa še tam so izbirčni.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

greenpeace
Nov uporabnik

Kraj: dravograd

Napisal/-a greenpeace Če jun 21, 2007 3:00 am

v bosni ti ne koristijo ne avto alarmi ne blokade volana. Tam so pa majstri za vse avte kradejo avte od A do Ž. :evil:
vw je najtajbulši :)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če jun 21, 2007 5:35 am

reber je napisal/-a:Se ne spominjam, da bi kdaj snel ploščico dol iz radija :P še to naj vlačim s seboj. :?: :? :roll:

k si lih tole omenju. Tud mi (naša familija) nismo v avtu nkol vzel dol ploščice od radia vse do tkrt, ko so nm ga ukradl. Radio, ki je zdej v avtu je pomoje skor več brez ploščice kot pa z njo - enostavno drgač gledaš potem, ko ti vkradejo (pa k pravš, d bi jo mogu še nost - v avtu jo nekam skriješ, vsaj jst tko delam).
Zadnjič spremenil IcEm4n, dne Če jun 21, 2007 9:03 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Če jun 21, 2007 7:25 am

Ker večina folka ploščico sname dol in jo nekam skrije, npr v predal, pod sedež, ... in ker lopovi to dobro vedo, ti mimogrede prebrskajo še to. Konec koncev je potem prav vseeno, če ploščico snameš ali ne. No, edina prednost je to, ker lopov ni 100% ali je ploščica skrita nekje ali pa jo je lastnik res odnesel s seboj. Ker pa statistika dela svoje, se ve, koliko ima možnosti. Kaj ko bi naredili anketo? ah ne, bolje da ne, če kdo sumljiv bere tole. Uglavnem tako je, če imajo namen vlomit bodo vlomil pa pika. Sam radio ni ne vem kakšna zanimiva stvar, če to ni zadnji hit radio mode. Druga stvar pa je, če pustiš v avtu torbico, mobitel, ali kaj drugega vrednega in to na vidnem mestu. Je lopovu problem razbiti šipo in stvari vzeti iz avta? koliko časa potrebuje za tako dejanje? ja, ene 2 ali pa 3 sekunde ... :roll: potem pa hitro odnese pete. Radio je pa treba odmontirat, je že preveč dela, pa večji in težji je, pa najbrž ga je težje prodat, ker je na trgu poplava radijev, ki niso dragi, tako da stari nimajo vrednosti.
V tujini je pa marsikje precej drugače, tam pa, če greš tja, pa je bolje iti s staro garo.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a mihant Če jun 21, 2007 9:19 am

lani sva šla s punco na češko in so nama prvo noč poskušali vlomit v avto. to je bilo takoj po slovaško-češki meji, bila sva pa s xantio, takrat staro 11 let. pa ni odlično ohranjena in se ne sveti na daleč, ampak se ji poznajo izkušnje in tudi sam sem jo ob straneh oblikoval. zaradi boljše aerodinamike se razume :P

na srečo je tako, da se kljuke prej zlomijo kot pa dovolijo nasilen vstop. zakaj je šel nekdo vlamljat - pomoje zaradi dveh parov rolerjev na zadnjih sedežih. od takrat naprej jih nisva več puščala tam, sva pa tudi na vsak šum reagirala... in se ni ponovilo.
jaz niti nimam kej dost pojma o avtih.

tr4vnj4k
Nov uporabnik

Napisal/-a tr4vnj4k Če jun 21, 2007 9:54 am

tudi sam nisem jemal dol ploščice, dokler mi niso sredi belega dne vlomli in mi odnesli samo avtoradio. Od takrat vedno vzamem dol ploščico + tega pa sem si dal vgradit še alarm (v tistem avtu, ko so mi ukradli radio, ga nisem imel). So pa imeli pri kolegu v Mazdi 626 ravno tisto stikalo za prekinitev dotoka goriva in vam lahko rečem, da je to stikalo zakon. Stikalo pa je bilo skrito v sovoznikovem predalu in ni šans, da si ga opazil, ker je bilo zmontirano nekako pod robom in si ga lahko otipal samo z prsti :)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če jun 21, 2007 10:31 am

za preprečitev kraje sta 2 sistema, ki sta na našem trgu: 1.) mul-t-lock ter 2.) explorer sedaj je odvisno od vas oz. nas koliko bomo dejansko bili pripravljeni odšteti za varnostni sistem za vgradnjo v avto

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Če jun 21, 2007 12:12 pm

Avto spremeni v pasjo hišico, kadar se ne voziš ... pa kakšnega rottweilerja notr naseli ;) Če boš imel okna na stežaj odprta, ti še listka za napačno parkiranje ne bodo dali, kaj šele avto ukradli :lol: Sem enkrat videl enga p206cc tko opremljenega ;) Nč kazni, pa sred ceste parkiran :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jun 21, 2007 12:20 pm

Rottie je napisal/-a:Avto spremeni v pasjo hišico, kadar se ne voziš ... pa kakšnega rottweilerja notr naseli ;) Če boš imel okna na stežaj odprta, ti še listka za napačno parkiranje ne bodo dali, kaj šele avto ukradli :lol: Sem enkrat videl enga p206cc tko opremljenega ;) Nč kazni, pa sred ceste parkiran :lol: :lol:

Jah in pes raztrga policaja ali pa mimoidočega, pa mu lahko plačuješ preostanek življenja eno tako luštno rento...zmagu :lol:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Če jun 21, 2007 1:36 pm

Slide je napisal/-a:
Rottie je napisal/-a:Avto spremeni v pasjo hišico, kadar se ne voziš ... pa kakšnega rottweilerja notr naseli ;) Če boš imel okna na stežaj odprta, ti še listka za napačno parkiranje ne bodo dali, kaj šele avto ukradli :lol: Sem enkrat videl enga p206cc tko opremljenega ;) Nč kazni, pa sred ceste parkiran :lol: :lol:

Jah in pes raztrga policaja ali pa mimoidočega, pa mu lahko plačuješ preostanek življenja eno tako luštno rento...zmagu :lol:

Če imaš dobr vzgojenega ne ;) Pa policaja al pa koga drugega tolk pogumnega al pa neumnega, da bi šel na doseg rotija tut še nisem spoznal :lol: Ko so k men kj prišli spraševat, so se vedno že ko so izstopali iz avta drli naj psa posparavim notr... pa je bil čist miroljuben roti in še vmes 1.8 m visoka ograja. Pa po gužvi je tut prav luštn hodit, če ga imaš ob sebi ... tut če ima nagobčnik gor, je vedno radius 1 m okol tebe placa. :P

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Če jun 21, 2007 1:42 pm

tr4vnj4k je napisal/-a:tudi sam nisem jemal dol ploščice, dokler mi niso sredi belega dne vlomli in mi odnesli samo avtoradio. Od takrat vedno vzamem dol ploščico + tega pa sem si dal vgradit še alarm (v tistem avtu, ko so mi ukradli radio, ga nisem imel). So pa imeli pri kolegu v Mazdi 626 ravno tisto stikalo za prekinitev dotoka goriva in vam lahko rečem, da je to stikalo zakon. Stikalo pa je bilo skrito v sovoznikovem predalu in ni šans, da si ga opazil, ker je bilo zmontirano nekako pod robom in si ga lahko otipal samo z prsti :)

isto se da narediti stikalo za lektriko.moj kolega ga je mel pri sovozniku pod armaturko skritega.in pač ko je bil vzklopljen tud če je ključ obrnu nič cahna.pa še opazu ga nebi če mi nebi povedu
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne jun 24, 2007 5:52 pm

Slišal sem za primer, ko so enmu, ki veliko potuje po vzhodu spljačkali 2 ali 3 audije A6, pri četrtem pa se je ustavilo, ker so mu na servisu nekam namontirali "čudežno" stikalce. Pa da so lopovi celo števce pa armaturo neki šraufali, a avto je ostal neukraden.

Andea
Nov uporabnik

Napisal/-a Andea Če jun 28, 2007 2:27 pm

preprečiti? bolj težko...preventiva je fajn tud z vnovčitvijo kakšnega finga zavarovanja za te prigode. greš v kino pa ti na parkirišču zbijejo šipo al pa luč al pa kej tazga...Avto Šipa Asistenca (AŠA) pri ZM je fina pa kr kasko - odvisno kolk drago rezervni deli stanejo :lol:

Uporabniški avatar
Hebel
Nov uporabnik

Napisal/-a Hebel Če jun 28, 2007 5:46 pm

Ce te je strah za avto, potem dobi enega dobrega elektronika, ki ti bo s pomočjo svojega znanja naredil ultimativno zaščito, in boš imel celotno karoserijo na 220V napetosti, takoj ko boš zaklenil avto.

Ce te skrbi za avtoradio, odzadaj na radio pripni ročno bombo za varovalko, in ko bo nepridiprav potegnil radio ven.... booommmm ( dobr je met avto zavarovan za skodo povzročeno na parkirnnih mestih)

lp
Nč nism reku, razn kar sm povedu.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če jun 28, 2007 5:59 pm

adis je napisal/-a:za preprečitev kraje sta 2 sistema, ki sta na našem trgu: 1.) mul-t-lock ter 2.) explorer sedaj je odvisno od vas oz. nas koliko bomo dejansko bili pripravljeni odšteti za varnostni sistem za vgradnjo v avto

šele dans sm vidu ka je mul-t-lock ko sm vidu v enmu katalogu. to je
mehanska blokada menjalnikov Construct s cilindrom mol-t-lock Interactive je najunčinkovitejša do sedaj znana zaščita proti kraji vozila. Potrjeno z neodvisnimi testiranji. Z vgrajeno blokado menjalnika lahko pridobite popust pri kasku zavarovanju

z montažo pride 399€

[/quote]Ce te skrbi za avtoradio, odzadaj na radio pripni ročno bombo za varovalko, in ko bo nepridiprav potegnil radio ven.... booommmm ( dobr je met avto zavarovan za skodo povzročeno na parkirnnih mestih)

lp[quote]

ka pa če ti avtoradijo crkne in pozabiš na uno ročno bombo???
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov