Debate, ki niso vezane na ostala področja...

panther007
Nov uporabnik

Opel Vectra 2.0DTI l.2000

Napisal/-a panther007 Sr jun 27, 2007 9:46 am

Pozdravljeni,

trenutno se odločam za nakup avtomobila Opel Vectre 2.0DTI l.2000 ali leto gor in dol (odvisno od cene). Zanima me na kaj moram biti pozoren pri takšnem avtomobilu, kaj rado "crkne", kakšne so vaše izkušnje s tem avtomobilom, če ga imate/ste ga imeli.

Gledam trenutno tale avto: http://www.avtooglasi.si/index.php?lang=si&state=SI&areac=LJ.MB.CE.KR.KP.SG.MS.NM.GO.PO.KK&mod=stk&nav=&avtoid=103355
Cena je zelo ugodna za tale letnik, vendar me skrbi da je šrepoceni in da je kaj narobe z avtomobilon. Avto ima nekaj prask in manjka mu stranska letvica, spredaj je bil udarjen zaradi povožene srne, kar je popravljeno, barvana ima tudi zadnja vrata, ki se pa sicer dobro zapirajo. Motor je suh in ni opran in tudi ni kakšnega čudnega zvoka. Avto je sicer iz nemčije in ima potrjeno servisno knjigo do 90kkm, ko je bil pripeljan v slovenijo (02/2003).

Zanima me ali je avto vreden svoje cene in kako je s potrjenimi knjigami v nemčiji ali gre temu zaupati ali ne?

lepo pozdravljeni,
I.

Uporabniški avatar
Dino_S
Nov uporabnik

Napisal/-a Dino_S Sr jun 27, 2007 6:40 pm

če kupuješ avto iz nemčiije je najboljše da ga kupiš v nemčiji (osebne izkušnje od sorodnika) tu ni zaupat opisu avtomobila (od kilometrov naprej) ko je moj stric kupil vw golf 3 tukaj v slo (avto je bil direktno iz nemčije) je imel avto kilometrino 120k km nato mu je kmalu šel altenator izkazalo se je da še zadnji desni disk ni pravilno deloval in pa tudi se je opazlo da se je po kilometini štoralo

panther007
Nov uporabnik

Napisal/-a panther007 Sr jun 27, 2007 7:31 pm

JA tudi sam sem skeptičen glede teh avtov iz tujine, ker imajo praviloma vsi zbite kilometre, pa naj gre za opla ali VW ali kak drug avto. Kot alternativo vectri pa sem mislil kupiti Ford Mondeo, ki je nekaj k€ dražji. Sem pa slišal da so deli in servisi za fordovo avtomobile precej dragi zato imam malo pomislekov glede tega.

@hladni - ko sem ta avto gledal na sejmu ni bilo videti da bi bil opran motor, le masten ni bil kot mnogokateri drugi z istimi kilometri.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr jun 27, 2007 8:11 pm

Če boš kupoval mondeota kupi TDDI z 115konji, ker je motor dost močn in dokaj prožen, ima verigo in servisi niso dragi.
Za vectro pa mislim da se so pocinkane po letniku 99 torej je bolše vzet 2000 in novejšo, motor 2.0dti je sicer bol prožen kot pri mondeotu je pa za moje pojme veliko bol neodziven in ne zavrti se rad v višje obrate(iz lastnih izkušen, odvisno je pa tut od avta do avta).
Oba avta smo meli doma, oba letnik 2001 in oba karavana. Za mene je mondeo dost boljši, predvsem zaradi velikoveč prostora vsepovsod pa tut drugače se mi bol dopade zunaj in notri.
LP Rok

panther007
Nov uporabnik

Napisal/-a panther007 Če jun 28, 2007 3:12 pm

Hvala Gen|uS za te informacije. Bom potem verjetno odšel nazaj na lov za Mondeotom. A je velika razlika med TDDi in TDCi. Nekje sem prebral da je razlika majhna, da pa TDDi motor nekoliko bolj "potegne" TDCi motor pa je zato nekoliko varčnejši.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov