Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Neodovornost staršev

Napisal/-a sundaydriver Če jun 28, 2007 4:42 pm

Na to, da pešci in kolesarji počnejo razne traparije (neustrezno prečkanje, skakanje pred avto, vožnja ponoči brez luči v temnih oblačilih in še veliko stvari bi se našlo) sem se že navadil, me pa vedno jezi, ko gledam starše kako neogovorno ravnajo z otroci.
Pogosto se starša lepo vozita s kolesi vštric po pločniku mimo mnogih uvozov in izvozov in debatirata o tretjih stvareh, 2-letni mulo pa na svojem mini koleščku zaostaja 10 metrov zadaj. Zelo lahko je spregledati kolesarja, ki pripelje neposredno ob zidu izvoza (čeprav je kolesarska steza označena na zunanji strani pločnika), kaj šele majhnega otroka. Takih primerov in variacij je mnogo.
Danes sem na cesti brez pločnikov z omejitvijo 50km/h, pred nepreglednim ovinkom preventivno zmanjšal hitrost na 30km/h, sredi ovinka pa naletel na žensko z vozičkom, ki je prečkala cesto. Če bi vozil po omejitvi, bi moral že poštevno zavirati, če pa bi vozil nad omejitvijo pa bi pokosil oba. Mati se še zmenila ni zame in lepo počasi, počasi potiskala otroški voziček prek ceste. Spraševal sem se, koliko zdrave pameti človek potrebuje, da na cesti, ki že v osnovi ni namenjena za pešce, le-to z otrokom prečka na ravnini, ne pa na najslabšem možnem mestu. Super vzgoja za naše prihodnje generacije. :roll:
Kakšne so vaše izkušnje s takimi stvarmi? Jaz po naših naseljih vozim zelo previdno, saj ko se nekajkrat za las izogneš situaciji, kjer bi povozil bodisi pešca, ki brezglavo rine na cesto, bodisi kolesarja ki je na mrtvo pijan in vozi po vintajoč sredi ceste, postaneš že paranoičen.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če jun 28, 2007 4:51 pm

neodgovornost ja...danes je tako da moreš zraven sebe pazit še na vse druge v prometu. proti takim osebkom pa ne moreš nič.
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND Če jun 28, 2007 5:00 pm

Še bolj pa me razjezi, če naletiš na katerega takega, pol mu pa potrobiš, češ, da ni naredil prav, potem pa se on nate zadere ker si mu še kaj reku. Mater takrat bi ga pa narrajši užgau!

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Če jun 28, 2007 5:03 pm

morem prau povedat kaj se mi je danes zgodilo :)

Zjutraj okoli 8h parkiram na relativno ozki Kotnikovi ulici v Ljubljani. Bil sem zgoden zato sem sedel v avtomobilu in opazoval promet (ene 40minut).

Kar naenkrat se približno 15metrov proč od mene na pasu proti centru znajde zvrnjen količek cestnega podjetja. Seveda kaos, vozniki so čakali, da bo nasprotni pas fraj, da so ga obvozili, par pešcev ga ja preskočilo ko so prečkali cesto, policijsko vozilo je šlo mimo brez, da se bi ustavilo, po več kot pol ure pa pride iz smeri centra siv accent z balkan muziko precej na glas, se ustavi pa čeprav količek ni bil na svojem pasu, ga umakne k pločniku in spelje naprej :clapclap

če bere to lastnik accenta, ob prvi priliki plačam za pit :)

p.s:jst ga nisem umaknil ker je blo tistih 30min usaj nekaj zanimivega za gledat :)

Uporabniški avatar
porihtano
Novinec

Kraj: KOROŠKA Prevalje

Napisal/-a porihtano Če jun 28, 2007 5:05 pm

falco´ in HOLLAND powsem se strinjam z wama.žalostno pa je da se to res dogaja :(
Slika

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če jun 28, 2007 7:50 pm

včasih je dobro pogledat tudi v obratni smeri, kako se obnašamo v avtu smo povedali, kako pa se obnašamo, ko smo peščci ali kolesarji?
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Če jun 28, 2007 8:03 pm

Meni se najbolj "dopadejo" mlade mamice, k na rolerjih pred seboj potiskajo voziček z otrokom. Živi ščit ali enostavno ni časa za en pristen in ljubeč sprehod s svojim otrokom?
Obey me. You'll be happier.

Andrew
Novinec

Napisal/-a Andrew Če jun 28, 2007 8:43 pm

maš prov, eni čisto nič ne pomislijo kaj vse se lahko zgodi!

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Če jun 28, 2007 8:56 pm

Zanimiva tema. Pot v službo me vodi skozi center mesta, mimo srednjih šol. O hoji ,oprostite izrazu, mularije po pločniku, prečkanju cestišča na zebri ali izven,ko kot mladi teleti, ne pogledajo nikamor, ne levo ne desno ampak bum čez cesto, moraš biti zelo pozoren.Trije smrkavčki so bili celo korajžni, in mi je eden udaril po avtu, ko je stopil na cesto na zebro, jaz pa sem že bil na polovici in pač nisem ustavil. Po vklopu vseh smernikov, jih je korajža minila.
Ta mladina pa, enkrat bodo vozili avtomobile, in če bodo še takrat tako neodgovorni do sebe in drugih, bo še več nesreč.

lp

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Če jun 28, 2007 9:19 pm

Pametna tema. Vsi šoferji bi morali še posebej paziti v naselju, že zarad neodgovornosti posameznih staršev, ki kar puščajo otroke.

Mene recimo še posebej zmrazi, ko vidim kako nekateri prevažajo svoje malčke kar na kolesu v otroškem sedežu za kolo. Ne vem ali jim ni ničesar mar za svoje malčke ali pa so tako zaverovani, da se jim ničesar ne more zgoditi. Kolesarji so kot vemo najbolj ranljivi udeleženci v prometu. Si ne upam pomisliti, kaj bi se zgodilo, če bi katera neroda samo padel z biciklom pa malčkom vred - in tragedija je tu. Sploh pa se sprašujem ali so taki sedeži za otroke sploh dovoljeni in homologirani za uporabo? To res presega vse meje dobrega okusa. Sam vedno poskrbim za otroka, kadar ga prevažam v avtu, da je maksimalno najboljši varnostni opremi, kar se jo dobi na trgu, pa še vedno se mu lahko kaj zgodi, tako da...

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če jun 28, 2007 9:22 pm

Kolikor sem jaz videl, tisti sedeži so školjkaste oblike in imajo oporo okrog nog - kot da bi dal noge v kanal.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Rottie Če jun 28, 2007 10:07 pm

Mah, tole pretirano skrivanje otrok pred nevarnostjo in zavijanje v vato je že čist bolano, noo... Tut mi smo bili nekoč otroci, pa smo preživeli brez vsega tega ... jedli in pili vse kar je bilo, skakali povsod, se vozili naokoli brez čelad in ščitnikov, itd ... pa smo preživeli in tudi zelena ušesa in rdeče riti nam niso pognale zaradi tega ... niti se ne svetimo v temi. :roll: Dejte se malo zamislit nad svojim početjem ... ves ta BS vam država turi pod nos zaradi lobiranja podjetij, ki to proizvajajo in prodajajo, da potem vsi dobro služijo na ljudeh z opranimi možgani, ki morajo delati 2 šihta, da si lahko vse to privoščijo. :x

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 Če jun 28, 2007 11:04 pm

glih danes sem v lj pred btcjem videl nesrečo ko je en z avtom zbil kolesarja!je blo kr hudo,avto odspredaj razbit pa steklo razbito, nekaj krvi se je tud vidlo kaj drugega pa več ne!
Jaz zagovarjam avtomobiliste!Eni kolesarji se tak vozijo da vse ogrozajo se sebe!Pol pa se ti zapelje na cesto pa si vse ti kriv oni ubošček ko je v bolnici pa je angelček čeprav je bil sam kriv!
Isto velja za pešce!hodijo pri rdečih, hodijo preko 2 polnih črt,tam ko ni zeber pol pa ga rukneš pa si spet vse ti kriv!Še zanalašč bi ga povozo!
Predvsem to leti na mlade,ker starejse spoštujem in jih vedno spustim ,mislim pa starejse nad 50!
Tak to je moje mnenje zaj pa me lahko obdelate pa se vsi obesite na mene kak sem pa kak razmišlam!Niso vse tisti v avtih krivi,tak je!

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če jun 28, 2007 11:24 pm

ko smo bli v srednji šoli smo tut mi s kolegim hodličez cesto tam ko ni zebre pa na zebri smo kr skakal pred avte pa tak....sam ko smo pa izpit naredl pa niti en ni skočil na zebri pred avto pa tut če nismo šli na zebri preko smo se 3x prepričali da ni kakega avta ki bi nas lahko povozil kje blizu, ker prej enostavno nismo razmišljali o tem kolk rabiš v avtu da ga ustaviš, šele v praksi to ugotoviš....isto je z današnjo mladino sam da so bolj prevzetni, kolkr jih jst opažam
Je pa tak da VSI delamo sranje in pešci in kolesarji in motoristi in avtomobilisti in v večini primerov je objestnost glavni razlog tega sranja.....
moje mnenje.........
LP Rok

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 Če jun 28, 2007 11:27 pm

Že večkrat se je zgodilo, da sem dal oz moral dati prednost vozilom iz stranske ceste...

Zadnji primer je bila starejša ženska - zavijala iz stranske ceste levo na glavno - imela prižgan žmigovec, a gledala pa vseskozi desno in počasi zavijala levo . Ko je bila že sredi ceste (sam sem med tem časom že praktično ustavil), je še vedno gledala desno, ji potrobim in se tako vstraši, da obstoji sredi ceste. Nisem prepričan, če ji je crknil avto, ali je samo bila v šoko - uglavnem scena. Počakam, da se odpelje in se cinično nasmehnem.

Uglavnem vsekakor opazvat promet in dogajanje okol sebe. Tut če si na glavni cesti, je treba pazit na tiste iz stranske... Ja seveda so oni krivi, če se zaletijo, ampak to tebi nič ne pomaga, ko pa lahko imaš poškodbe, pa zvit pleh, pa stroške, pa zgubo cajta, pa mogoče še slabo vest...

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Pe jun 29, 2007 12:48 am

Jorgi je napisal/-a:Meni se najbolj "dopadejo" mlade mamice, k na rolerjih pred seboj potiskajo voziček z otrokom. Živi ščit ali enostavno ni časa za en pristen in ljubeč sprehod s svojim otrokom?

točno na to sem pomislu ko sem prebrau zakaj se gre...
hehe, pa včasih majo še slušalke u ušesih, zavorno pot pa dalšo kot 30 tonski vlačilec.
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Pe jun 29, 2007 1:05 am

Mene motijo ti vozički prevsem na prehodih za pešce, saj z njimi vsiljujejo svojo prednost, ne zavedajo pa se, da so one varne, medtem ko je voziček, ki je vsaj dva koraka pred njimi, že na sredi ceste oz. 1-2m pred odbijačem avta. Pričakujejo in so prepričane, da so ves čas v centru pozornosti vseh v okolici, ampak na žalost ni tako.

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND Pe jun 29, 2007 6:49 am

Matjaz46 je napisal/-a:Predvsem to leti na mlade,ker starejse spoštujem in jih vedno spustim ,mislim pa starejse nad 50!

Kaj ti misliš, da tisti nad 50 se pa lahko sprehajajo po cesti kot jim je volja? :? Zakon je za vse enak!

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Pe jun 29, 2007 7:06 am

RENO911 je napisal/-a:Mene motijo ti vozički prevsem na prehodih za pešce, saj z njimi vsiljujejo svojo prednost, ne zavedajo pa se, da so one varne, medtem ko je voziček, ki je vsaj dva koraka pred njimi, že na sredi ceste oz. 1-2m pred odbijačem avta. Pričakujejo in so prepričane, da so ves čas v centru pozornosti vseh v okolici, ampak na žalost ni tako.

Podpis... v centru mesta doživiš točno tako početje novodobnih mamic, porine tist voziček na prehod... ne vem, ali nimajo pameti te ženske ali se res ne zavedajo, da so z vozičkom že dober meter in pol na cesti, ko one še stojijo na pločniku.... :jao:
Drug ekstrem o kolesarji.... pri nas je na novo narejena kolesarska steza, ampak ker so se prej toliko let vozili po cesti, se vozijo še sedaj... moč navade zgleda.... :jao:
Glede mularije..... polom. Pred kratkim sem bil na faxu, sem šel na en izpit in se vračam mimo Aškerčeve nazaj na šiht.... Ja tam mimo lesne/strojne srednje šole nisem upal peljat več kot 30. Mularija skakala na cesto, se ob cesti prerivala, neko svinjarijo so metali na cesto...... :jao:
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Pe jun 29, 2007 7:43 am

Matjaz46 je napisal/-a:glih danes sem v lj pred btcjem videl nesrečo ko je en z avtom zbil kolesarja!je blo kr hudo,avto odspredaj razbit pa steklo razbito, nekaj krvi se je tud vidlo kaj drugega pa več ne!
Jaz zagovarjam avtomobiliste!Eni kolesarji se tak vozijo da vse ogrozajo se sebe!Pol pa se ti zapelje na cesto pa si vse ti kriv oni ubošček ko je v bolnici pa je angelček čeprav je bil sam kriv!
Isto velja za pešce!hodijo pri rdečih, hodijo preko 2 polnih črt,tam ko ni zeber pol pa ga rukneš pa si spet vse ti kriv!Še zanalašč bi ga povozo!
Predvsem to leti na mlade,ker starejse spoštujem in jih vedno spustim ,mislim pa starejse nad 50!
Tak to je moje mnenje zaj pa me lahko obdelate pa se vsi obesite na mene kak sem pa kak razmišlam!Niso vse tisti v avtih krivi,tak je!

Jest sem tud vidu nesrečo, pa je zgledal kr hudo par reševalcev okol tistega ki je ležal na tleh, kako lahko sploh ob taki situaciji opaziš koliko in kaj na avtu je razbito? :shock: :shock:

lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov