Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Smrkec
Novinec

HEELLLLLP ME!!!!!!

Napisal/-a Smrkec Če jul 24, 2003 10:18 am

Ajmo curice ajmo dejčaci,pomozite mi pliiiiiiiiiiiissss :( :!: :!:
Mam kr neki problemov:
:idea: leva žarnica mi občutno manj sveti,včasih je bolj. ZAKAJ TEMU TAKO :?: :?:
:idea: včeraj sem se lotil lahkega tuninga mojega mercedeska in sem mu dal šobe za čiščenje vetrobranskega stekla z modrimi neonkami. Pri demontaži originalnih šob sem naletel na naslednji problem.- Poleg šob so še dve žičke, kao neka elektrika. AL SE MOGOČE KERMU SANJA ZAKAJ SO TE ŽIČKE :?: :?: Ko sem vse skupaj odklopil in namontiral nove šobe vse dela tko kot treba.
:idea: kako naj zvežem te šobe z lučkami na luči, da bodo svetle tudi ko bom prižgal dolge luči :?: :?: Sedaj mam zvezane tako, da mi svetijo samo pri kratkih(zatemnjenih) lučeh, ko pa prižgem dolge pa diode crknejo. Pa še to: Kolk take šobe z lučkami stanejo pri nas :?: :?: Jst sem jih kupil na hrvaškem za 1500sit. Pa če kdo ve za antence v boliki plavutke ki svetijo :?: :?: Pa kolk stanejo :?:

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če jul 24, 2003 10:19 am

žičke so po mojem grelci za pozim? da ne zmrzne.
Slika

MaKo
Uporabnik

Napisal/-a MaKo Če jul 24, 2003 10:35 am

Kje na hrvaskem si pa kupil tiste sobe :?:

Uporabniški avatar
dgrejtest
Uporabnik

Napisal/-a dgrejtest Če jul 24, 2003 10:39 am

Plavutko mas u Suprekromu... 9 jurjev pa neki...

pero
[img]http://peter.si21.com/celica/celi_sig.jpg[/img]

superleggera
Nov uporabnik

Napisal/-a superleggera Če jul 24, 2003 10:56 am

Jap,tiste žičke so skoraj verjetno za ogrevanje šob:
PO 4, OGENJ !

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Če jul 24, 2003 11:43 am

dgrejtest je napisal/-a:Plavutko mas u Suprekromu... 9 jurjev pa neki...

pero

Jap, tista plavutka ima na vrhu neke diode, ki svetijo izmenično v različnih barvah - zadeva pa reagira na tresenje in svetlobo (sveti samo ko je mrak in se avto premika). Ma pa svojo lastno baterijo, tako da ti ni treba štroma vlečt.

Zadeva sicer ni čisto po mojem okusu, ampak je po svoje zanimivo.
Slika Slika

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Če jul 24, 2003 12:29 pm

Diode priklopi na pozicijske luči, pa bodo svetile ne glede na dolge/kratke.

Kakšne luči maš spredaj na mečki, dvojne al H4?

A sveti samo kratka slabo, al dolga tud??

Možno da je slab stik na kontaktih žarnice (našpricaj z WD40), a se kontakti kaj grejejo??

Lahko da je žarnica defektna, al pa slab fokus (sem že videl žarnico, na kateri se je nitka za dolgo luč dotikala tistega plehca pod nitko za kratko luč in posledica je bila da so gorele obe nitki hkrati, vendar vsaka s polovično močjo).

Smrkec
Novinec

Napisal/-a Smrkec Če jul 24, 2003 2:08 pm

Sam dolga sveti slabo, pa še ta fora je, ko blendam manj svetjo kot pa ko jih prižgem. V čem je pa tel fora :?: :?: H4 mam žarnce.
Repek antenco sem pa vidu v KING CROSS-u, neka fuuuuull velka hala, ko maš noter nema šta nema. Kolk pr nas staneje take šobe z lučkami :?: :?:
Aja zdej grem pa takoj pogledat, če je kej z žarenco narobe,pa wd grem poiskat,pa bom vseen mau našpricu. Šobe si bom pa kr prek stikala v kabino napelu, mi je tko bolj ušeč, k jih bom lahko pržgau kdaj bom hotu. Pa še modre led pozicijske si bom danes namontiru, če mi ne bo dež preveč po hrbtu prau :D :!:

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Napisal/-a JOYride Če jul 24, 2003 2:53 pm

Sobe z luckam stanejo v A3M-u neki cez 3k, majo pa tm tut tiste plavutke z razlicnimi luckami

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Če jul 24, 2003 4:32 pm

Smrkec je napisal/-a:Sam dolga sveti slabo, pa še ta fora je, ko blendam manj svetjo kot pa ko jih prižgem. V čem je pa tel fora :?: :?: H4 mam žarnce.
Repek antenco sem pa vidu v KING CROSS-u, neka fuuuuull velka hala, ko maš noter nema šta nema. Kolk pr nas staneje take šobe z lučkami :?: :?:
Aja zdej grem pa takoj pogledat, če je kej z žarenco narobe,pa wd grem poiskat,pa bom vseen mau našpricu. Šobe si bom pa kr prek stikala v kabino napelu, mi je tko bolj ušeč, k jih bom lahko pržgau kdaj bom hotu. Pa še modre led pozicijske si bom danes namontiru, če mi ne bo dež preveč po hrbtu prau :D :!:

Smrkec je napisal/-a:Sam dolga sveti slabo, pa še ta fora je, ko blendam manj svetjo kot pa ko jih prižgem. V čem je pa tel fora :?: :?: H4 mam žarnce.

A pri blendanju obe slabše svetita, al sam ta ko maš probleme z njo??

Mogoče je pa kje drugje slab stik (stikalo, varovalka...)

Probaj za foro direkt iz akumulatorja napeljat štrom na dolgo, če bo OK svetla maš nekaj na inštalaciji narobe, če pa ne bo nič boljše je pa žarnica.

Če je inštalacija, lahko to dolgo vežeš prek releja, tako da s sedajšnjo inštalacijo prožiš rele, napajanje pa spelješ direkt iz akumulatorja.

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Če jul 24, 2003 4:43 pm

Najbolš (neglede na to al je inštalacija kriva ali ne) je da vežeš vse loči preko releja. Jaz sem si naredu za vsako nitko svoj rele (6 relejov za 2x H4 pa 2x H1), pa ne pozabit na varovalke. Tako sem pridobil 3,6V (!!!) na žarnicah ko so dolge prižgane.

Drugač je pa najverjetneje kontakt kje oksideran ali pa res žarnica fuč.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov