Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na kaj si ob novici najprej pomislil?

bolje išta nego ništa !
15
20%
to je samo pesek v oči, folk od tega ne bo imel nič
15
20%
naj raje nehajo delat poleti na AC ali zmanjšajo cestnino, kjer so zastoji/omejitve zaradi del
14
19%
bodo ponoči ABČ tablice ?
1
1%
naj raje ministrom zvišajo IQ za deset procentov !
13
17%
samo zaradi te miloščine bom spet volil za njih
1
1%
to je žalitev za slovenski narod in za A.com-ovce še posebej
4
5%
ta anketa je enako bolana kot naša oblast, zato nanjo ne odgovarjam (ne kliknem nobene možnosti)
9
12%
pripiši po želji
3
4%

Skupaj glasov : 75

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Ponoči nižje cestnine oz pesek v oči ?

Napisal/-a esem Ne jul 01, 2007 4:49 pm

Dars uvaja znižane cestnine v nočnem času in to za cca 10 %, verjetno z namenom, da delno razbremeni avtoceste. Pozor - med vikendom nočno znižanje ne velja, velja le od pon. zvečer do pet. zjutraj!

DARS je napisal/-a:Znižani cenik cestnine
(veljaven v nočnem času (od 22. ure zvečer do 6. ure zjutraj), v noči s ponedeljka na torek do noči s četrtka na petek v obdobju med 1. julijem in 31. avgustom (visoka turistična sezona) in v obdobju med 15. decembrom in 5. januarjem (med božično-novoletnimi prazniki):

konkreten cenik tu (znižanja so v spodnji tabeli)
http://www.cestnina.si/?id=197
Zadnjič spremenil esem, dne Ne jul 01, 2007 5:11 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Ne jul 01, 2007 5:01 pm

Točno tako kot naslov pove. Nam pesek v oči, pod pretvezo o znižanju. Konec koncev pa ne obremenjujemo mi cest v poletnem času ampak predvsem tujci, kateri pa za to ne vedo. Mi smo pa tolk neumni kao, da bomo tej potezi podlegli. Seveda hočejo vleč denar tud ponoči, ko so AC prazne.
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jul 01, 2007 5:05 pm

Povsod koder so gradbena dela na avtocesti bi moral dars zmanjšati cestnino za vsaj 30 če ne več procentov. Torej če pogledaš se dela čisto na vseh delih slovenskih avtocest, torej bi lahko povsod znižali cestnine.

Tole nočno znižanje pa je pesek v oči!
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne jul 01, 2007 5:15 pm

Če moram iti v sredo ob 14h iz Sl. Konjic v Kranj, bom šel v sredo ob 14h in ne bom čakal na 22. uro. V glavnem brez veze, sploh pa glede na to da so kolone vedno in zgolj ob vikendih, ta popust pa ob vikendih ne velja. :bonk

Sedaj samo še čakam, da Petrol ponudi 10% cenejši bencin med 0:01 in 0:29, ko je večina črpalk zaprtih zaradi obračuna. Popust pa naj ne velja za črpalke, ki ob tej uri ne zapirajo črpalk za teh pol ure. :x

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Ne jul 01, 2007 5:27 pm

Dosti ljudi gleda na vsak cent. In če se bo del ljudi zaradi teh 10% odločilo in šlo na dopust ponoči, kar naj. Upam da se bo posledično čez dan vsaj malo pokazal upad prometa... In s tega vidika mislim da lahko mi (dnevni) ljudje profitiramo.
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne jul 01, 2007 5:40 pm

cela zgodba o cestnini je velko sranje ki ga je zakuhal DARS. ponovil bi vprašanje enega na radiu na to temo in sicer :" zakaj pri registraciji plačujemo cestnino če moramo tudi sedaj ko se vozimo po ac plačat cestnino?"

tisti, ki se odločijo it na pot zvečer da prišpara 10 centov je pa "nor" tako jaz osebno mislim, ne rečem če rad vozi ponoči itd.itd. ampak da prišpara je pa "glupost".

nekateri so ugotovili da ob največjih gužvah hitreje pridemo po magistrali kar je tudi res, ker največje gužve nastajajo na cestninskih postajah, kar nam pove da nujno rabimo nek sistem ki bo odpravil te zastoje in predvsem naj enkrat nehajo popravljat cesto v poletnih časih ko je največja gužva to lahko počnejo tudi spomladi.....

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne jul 01, 2007 5:44 pm

zame npr je to pac precej dobrodoslo kajti vsako leto se na morje odpravim
v zgodnji jutranjih urah (3h, 4ih) ...to ze cca. 8 leto in mene ja tole malo presenetl
ne zdaj mislt da bos pa kaj "prisparal" na teh parih centih ...ampak vseeno dobrodoslo
45 centov free :)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jul 01, 2007 6:02 pm

Mactron, jaz na dopust ne hodim po avtocestah. Vedno grem lepo počasi skozi manjše vasice in se tam lepo razgledujem in uživam v počasni vožnji z dobrim razgledom.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne jul 01, 2007 6:07 pm

@nebivedu: off
heheh ja ta avtocesta ki sem jo opisal velja samo do meje s HR ostalo so pa potem
"cestice" ...ali pa kaksna magistralka (nic posebnega)
vem lahko bi sel po stari cesti do... meje (lahko se to celo zgodi - fajn predlog)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Ne jul 01, 2007 6:48 pm

Tudi sama vedno grem sredi noči kamorkoli. Problem so itak tujci. Nekdo, ki bo štartal iz, ne vem, severa Nemčije, bo tako planiral, da bo recimo v Nemčiji poiskal ugoden čas za potovanje in izmikanje zastojem pa bo potem recimo padel v gnečo v Sloveniji, ki jo bo povzročil množičen prihod naprimer Avstrijcev. Slovecni itak spremljamo traffic news in poznamo, kako zaobiti gneče po lokalnih cestah. Tujec za te ne ve, kajti prometne označbe na teh stran poteh so tako naštimane, da ne kaže recimo levo Ljubljana, desno Koper, ampak levo nek mali kraj in desno nek še manjši in manj poznan kraj. Vsekakor premeteno s strani DARSA, kajti smer Ljubljana/Koper je itak samo takrat, ko te pelje nazaj na AC. Tako da tole dejanje je ena sama velika žalitev in da, metanje peska v oči.
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne jul 01, 2007 7:55 pm

Davek na budale :!: Turistična sezona je tu. DARS računa da bomo drveli ob treh zjutraj na morje, v recimo Istro, in tisti ki smo vezani na primopredajo apartmaja ali bungalova bi po tej logiki čakali do 6h zjutraj pa do takrat ko se objekt sprazne. Ta čas se pa nekam naj zavlečem,ne :!: Tako kot ste rekli pesek v oči,za cestnino bi nam pa mogli tako ali tako nekaj vrniti.

lp

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Ne jul 01, 2007 8:18 pm

Dobra fora s temi pocenitvami.Če jim bo kdo karkoli rekel zakaj je gužva, zakaj je treba "zapret" AC ravno v top sezoni, bodo začeli trobit o teh neverjetnih pocenitvah.Tehle 50 centov pa prišparam, če 5 minut namesto 140 vozim 135.Če pa pogledaš z druge strani je pa zaradi njihovih zapor, zastojev, izgubljanja živcev "cena" cestnine veliko večja, kot 5 evrov.Jaz po AC ne grem več proti obali.Hudič je edino, ker zna biti zaradi plavih, pot po stari cesti še veliko dražja :? aja še nečesa ne razumem.Tale popust čez vikend ne velja? Tole je za moje pojme največja žalitev.Bebci si za moje pojme samo manjšajo prihodke.Kdo si bo pa zaradi 1ojra drugače splaniral čas odhoda na dopust?
Čmrlj:Tale tvoj insekt gre zelo na živce :mrgreen:

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Ne jul 01, 2007 8:34 pm

:lol: :lol: :lol:

Sam je kul :D
Slika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne jul 01, 2007 8:38 pm

temo rečemo zavajanje folka...

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Ne jul 01, 2007 8:48 pm

Tale marketing poteza za telebane sploh omembe ni vredna, kaj šele debate.
Še en minus za DARS (Drek Ali Raje Sranje).
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne jul 01, 2007 8:58 pm

mene zanima, kolk slovencev bo pa popust "koristilo"? Mogoče le uni, k grejo tja dol v dalmacijo oz tist konc.
Slika

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Ne jul 01, 2007 9:12 pm

A je v tej Sloveniji res možen takšen idiotizem? A smo res tako malo vredni, da se enostavno že norčujejo iz nas?
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne jul 01, 2007 9:42 pm

_Pancho_ je napisal/-a:A je v tej Sloveniji res možen takšen idiotizem? A smo res tako malo vredni, da se enostavno že norčujejo iz nas?

Že dolgo! Za nekatere nič (sploh ne vidijo drugih), za nekatere smo vredni toliko kot gumb na hlačah, ki ovira prost pretok bankovcev v žepe. Imamo take politike, kakršne zaslužimo (povprečje socialnega in političnega IQ-ja). :evil:

Uporabniški avatar
triangle
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a triangle Ne jul 01, 2007 9:52 pm

En krat na dva tedna vcasih tudi tedensko se vozim iz MB v KP. Cestnina v eno smer me pride 9,8€ in ce je nocna cestnina znizana za 10% prisparam 0,98€ za kar ne dobim niti kave (upam da sem prav zracunal, matematika ni moja vrlina :D )

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne jul 01, 2007 10:13 pm

Če bi na DARS-u imeli kaj spoštovanja do svojih strank (voznikov) in vsaj nekaj pameti v glavah, bi zaradi del in zastojev dali vsakemu prijazno opravičilo - npr. v obliki flajerja, ki bi hkrati veljal kot kupon za zastonj kavo na postajališčih. Ta majhen strošek bi financirala Petrol in OMV- seveda bi se jima zato precej povečal promet (kdo pa se ustavi samo za eno kavo?). Tako bi se vsaj zdelo, da mislijo resno. A tega, čeprav bi se splačalo njim, ne bomo doživeli....
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov