Z vami bi rad delil zgodbo, ki se je meni in mojemu kolegu zgodila v petek okrog 4 ure ztjutraj.Peljala sva se iz diskoteke in na poti domov je kolega povozil oz zadel lisico al psa, oz.nekaj z dlako

Pisal vam bom v obliki dialoga, da boste videli način s katerim se je policaj pogovarjal:
policaj (P), kolega (K)

K: dobro jutro
P: kaj se ti je zgodlo?
k: ja, peljala sma se, pa mi je nekaj skočlo pred avto, grem gledat kaj sem povozil, pa ni blo nič, samo počen odbijač pa par dlak gor.
P: (vzame megalajt in pogleda)
P: aha, pa res maš nekaj dlak gor.Kaj si povozil?
K: Ne vem, nekaj belega je blo, lisica al pes ne vem točno.
P: kaki pes?
K. ne vem, jaz sem samo nekaj belega videl ko je skočlo pred avto.
P: In ti misliš, da ti bo zavarovalnica to krila?
K: Hja, zavarovano mam proti divjadi.Homologirano pa tudi mam.
P: Daj ne zajebavaj se, da te ne bom pelo na izrednega tehničnega.Ki maš homologacijo?
Kolega mu da homologacijo, policaj gleda in vidi , da je res vse v homologaciji od feln do lexusk, odbijačev ,šip.
P: Ja nekaj maš napisano ja, kja pa totih 200 konjev ko maš pod havbo, kje pa je to napisano?
K: Kakih 200 konjev, dobenih predelav nimam, to je čist serijski VTi.
P. Daj ne govori mi , zadnič sem se tu vozo za tabo z motorjem, pa te sploh dohitevat nisem mogo.
K: ja, to ziher nisem bil jaz, ker čuvam svoj avto, pa b**** tut nisem.
P:ne ti meni, kolk rdečih Hond je tu z leksuskami?
K: Ja ne vem jaz tega.
P: Ti povem da si bil ti, pa mi ne govori.In 200 konjev maš pod havbo.Pika
K. Ne nisem bil jaz, ne vozim tag svojega avta, ker mi preveč pomeni, pa preveč sem vložil v njega, da bi ga razbil.
P: Kolk si te dal not?
K: Okrog miljon pa pol.
P: Haha, tvoj avto pa ni vredn niti 2000 evrov.Kak si nor, za ta dnar bi si kupil Bmw-ja.
K. Ja, za mene Bmw ni neki pojem.Svoj avto pa cenim in zato sem vložil v njega tolk.
P: Kolk si dal za Homologacijo?
K. Vse skupaj 175000 sit.
P:P: Ja,pa ne misli, da si frajer če maš homologacijo.Ta homologacija meni nič ne pomeni.Vseeno ti lahko napišem 450 evrov kazni pa table dol vzamem.Oni pubec od Pomaranča bar, ko je mel isto Hondo kot ti ,je tudi bil pametn, da ma homologacijo,pa sem mu napisal 100 jurijev kazni, ker so mu felne ven gledale, pa magari je mel homologirane.
K:Ja to ne vem,za sebe vem, vse kar mam predelano je homologirano.
P: Ki si bil zaj ob taki uri?
K: Pri punci, pa kolega sem pobral usput.
P: Ja, keri punci?
K. Ja moji.
P: Kak ji je ime?
Kolega pač potem pove kak ji je ime pa s kod je.
No in po vsem tem dialogu mu policaj te končno naredi zapisnik na koncu pa mu še reče: Pa zapomni si, ko te naslednjič vidim tu s toto Hondo, grema takoj na izrednega tehničnega, pa če se voziš po predpisih al ne.
No taka je bila zgodba.Niti eno stvar si nisem izmislil.Po tem dogodku sma bil oba prav šokirana, da so ga obravnavali kot največjo barabo.
Policaj ga spoloh ni vikal, vmes se je vsedel v avto in pil vodo iz flaše, rekel ni niti dober večer, lahko noč, srečno vožnjo, na pamet govoril da ima neke predelave brez kake podlage.Potem pa je ministrstvo za notranje zadeve šokirano ko je na pop tv v trenjih 90% ljudi glasovalo, da ne zaupa v poštenost slovenske policije.
In zakaj imamo zakone, zakaj se jebmo s homologacijo in vsemi papirji, ko pa te potem tisti, ki bi mogli najbolj spoštovat te zakone, jih ne.
LP