Debate, ki niso vezane na ostala področja...

raskolnikov
Nov uporabnik

Kraj: sv. jurij na kozjaku

opravljanje izpita

Napisal/-a raskolnikov Po jul 09, 2007 1:25 pm

pri kolikih letih je mogoče trenutno opravljati vozniški izpit? 17? je obvezno treba biti star 18? ali je dovolj da si 18 isto leto kot opravljaš izpit le da ti ga izdajo pozneje ko si polnoleten?

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Po jul 09, 2007 4:24 pm

Za tisto možnost da lahko voziš samo s starši je dovolj 16,5 leta, na teorijo za regularen izpit B kategorije (ki je pogoj za glavno vožnjo) pa se lahko prijaviš šele ko si polnoleten, v avtošoli lahko začneš mislim da pol leta prej nabirati ure.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po jul 09, 2007 4:42 pm

pr 16,5 let greš mislm da loh delat CPP, pr 17ih pa vozt, pol pa še pr 18ih ostalo do konca
Slika

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy Po jul 09, 2007 4:47 pm

ko si star 16,5let greš lahko delat cpp, zdravniski pregled, prvo pomoč in lahko začneš z inštruktorjem vozt.Ko pa dopolniš 17 let pa lahko opraviš izpit in potem do 18 leta voziš v spremstvu osebe ki ima izpit več kot 7 let. Pri 18-tih letih opraviš še enkrat opčinsko-glavno vožno in potem lahko voziš samostojno brez spremstva

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Po jul 09, 2007 6:42 pm

brezveze .... vožnja s spremstvom .... potem naj me vozijo in bom jaz spal (no, če ne bo moj avto :D ). izpit greš delat par mescev pred 18im letom, ko je rojstni dan greš na cpp in potem samo še čakaš na glavno vožnjo - to je to. avgusta sem imel 18, začetek septembra pa že izpit.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po jul 09, 2007 6:54 pm

nimam komentarija na ta zakon...
zakaj smo vsi drugi lahko pocakal na tisti usodni 18. :idea:

veselo branje
http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=31&L2_ID=430
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po jul 09, 2007 8:35 pm

Ti naredi vse teorijo pred 18 letom recimo, ko si star 17,5let potem pa greš direktno vozit društvnga pa greš pri 18 leti, tako sem jaz delal, samo, da je pri meni še par mesecov manjkal do 18 leta.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne jul 15, 2007 4:29 pm

Namesto da bi starostno mejo dvignili, jo ti butci še zmanjšalo. Denar je sveta vladar.

Uporabniški avatar
Nicc0
Novinec

Napisal/-a Nicc0 Ne jul 15, 2007 5:11 pm

pred 18 lahko vozis, pri 18 lahko gres na CPP, po 18 mas izpitno :D

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Ne jul 15, 2007 5:22 pm

Še malo, boš lahko prej delal vozniško za avto ko pa za bicikl. Butli. :?
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
The Stig
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a The Stig Ne jul 15, 2007 9:42 pm

CPP v avtosoli in izpit iz prve pomoci lahk delas prej, teorijo (obcinski test) delas po 18. letu..vozit lahka zacnes 6 mescov prej..drugac pa mam glede starostne meje mal mesane obcutke..bolj narobe bi blo, ce bi lahk pri 17ih ze sam vozil..s spremljevalcem se mi pa zdi pametno, da ti se kake nasvete da, ki jih v avtosoli nisi dobil, da dobis mal vec izkusnj in ti lahk nekdo svetuje kk odreagirat v doloceni situaciji, itd..se mi zdi, da smo vsi mnenja, da je v avtosoli premal tistih 20-30 ur, ki jih prevozis..zakaj nas pol moti nizanje starostne mere? to je v bistvu sam nadaljevanje avtosole..pac vozis z ocetom, mamo, stricem, itd..in se naprej ucis in pridobivas izkusnje..sem pa proti temu, da se zniza nasploh starostna meja (kot recimo v ameriki-16 let)..se mi zdi, da so to taka leta, ko se ti najbolj gre, da se dokazujes med frendi, itd..in to ni dobr na cesto spravlat..

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Ne jul 15, 2007 11:04 pm

kaj pa če je spremljevalec i****? :P

Uporabniški avatar
The Stig
Nov uporabnik

Napisal/-a The Stig Ne jul 15, 2007 11:09 pm

kaj pa ce je voznik i****? mu ne pomaga, ce gre delat pri 30 izpit in ma zraven 3 intruktorje varne voznje.. :) noben ni reku, da kak instruktor v avtosoli ni i****..

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Ne jul 15, 2007 11:10 pm

Samo problem je, če pride do situacije, v kateri ti kot 17 letnik za volanom brez izkušenj neboš znal odreagirat (bremza....itd), ti bo ata težko pomagal poleg. Volan še že prime, kaj druga pa težko.

Medtem ko v avtošoli pa le ima inštruktor tud pedalke in je nekak lažje pomagat.

Uporabniški avatar
The Stig
Nov uporabnik

Napisal/-a The Stig Ne jul 15, 2007 11:24 pm

ja, glede tega se strinjam s tabo..sam sicer ne poznam nobenga, k bi vozu s spremljevalcem oz. bi delu tak izpit..ampak, a je taka razlika ce vozi 17 al pa 18 letnik? ce gledas iz te perspektive, bi 17 letnik prej bolj umirjeno vozu z ocetom poleg, kot pa 18 letnik, ki misli, da je boga za j***a primu, ko je izpit naredu..
Drugace pa sm prej pozabu omenit, da se verjetno bojo/se najdejo tut taki frajerji, ki nardijo ta izpit s 17 leti in vozijo potem sami, ces: sej me ne bojo dobili..to pa je ze lahk kr nevarno..

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Ne jul 15, 2007 11:33 pm

Ja to je res da bo bolj umirjeno vozil. Samo potem pa ko je 18 pa tak vsi vemo kako zgleda. :roll: ko bo sam v avtu.

Z zadnjim stavkom se pa strinjam.

Drugače pa kolega, tud uporabnik foruma, je bil v taki situaciji, izpit pri 17 letih. Za njega kolk vem je normalno vozo poleg očeta, pa tudi zdaj kaj sem se z njim pelal, ali pa s svojim avtom za/pred njim, ker je že 18 star, vozi lahko rečem normalno.

Uporabniški avatar
The Stig
Nov uporabnik

Napisal/-a The Stig Ne jul 15, 2007 11:54 pm

Ja, sam tut ce bo divjal pol ko bo sam v avtu, bo vsaj mel 1 leto izkusnj za sabo..ce ne druga..divja pa itak lahka vsak k je 18 in nardi izpit..odvisno od vsakega posameznika in od tega, kk ma stvari zrihtane na podstresju..
Ce je v igri izkusenost, je vsekakor boljse, da mas mal izkusnj prej..ce pa posameznika zanima sam to, kdaj bo lahka sam v avto sedu in divjal po cesti, je pa vseeno kdaj nardi izpit :S

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Po jul 16, 2007 7:34 am

Ja kak je pa v primeru, če povzroči nesrečo... Dejsnko je oseba mladoletna in ni odgovorna za svoja dejanja... Dejansko v primeru, če bi mladoletnik slalom vozil med pešci ker pač mu vtrga, bo dejansko pobil par ljudi in kdo bo zdaj kriv... Verjetno spremljevalec...
Kaj pa če ta mladoletna oseba ima toliko pod vplivom spremljevalca, da mu ne upa kaj reči... Se zgodi da ponekod mladoletnik prekleje svoja starša in ju pošilja na onkraj sveta, pa starša nič ne naredita... Kak je potem lahko tak mulc nadziran preko spremljevalca....

Če bi bilo po moje bi starostno mejo še dvignil na 21 let.... Ne pa manj.... Po mojem mnenju oseba stara pod 20 let še ni dovol zrela da bi razmišljala o posledicah...

Če pa gledaš iz drugega vidika, je pa bolje da dajo izpite čim mlajšim voznikom, da bi ja bilo več nesreč in da bi še več denarja krožilo ....

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Po jul 16, 2007 9:54 am

AM s kolkimi leti si pa ti nardil izpit....mislim da si komaj čakal če si bil že prej ljubitelj avtomobiliv da ga boš lahko še vozil....drugo pa je to ko se bedaki dokazujejo z avtom....pa nimajo pojma o avtu koliko zdrži in kje je meja da te ne fukne nekam v 3 pm 8) 8)

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a (Ales) Po jul 16, 2007 10:00 am

Res je pa razlika 1 leto gor ali dol. Jaz sem zdele star mal čez 17 let pa sem počasi začel delat izpit, kar je teorije imam narejeno, pregled tudi, zdele še prva pomoč potem pa malo denarja naberem in grem vozit, to pomeni (če bo vse posreči) da bom vozil pred 18 letom. In me čist nič ne skrbi vožnja in tudi mislim da kar nekaj znam, saj vozim že motor 3 leta. Je pa mogoče večji problem za tiste ko gredo direkt to delat, samo potem je isto če počakajo eno lepo in bodo pri 18 isto začeli brez iskušenj.
Pa če si k****n na cesti lahko čakaš do 40 leta pa nebo nič bolje.
LP Aleš
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov