Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din So jul 26, 2003 11:41 am

Najboljša varianta je, da demontiraš iz prvega cil. svečko in določiš ZMT (zgornjo mrtvo točko) na prvem cil. Nato demontiraš razdelilno kapo in pogledaš na kateri kontakt ˝gleda˝ prstan (običajno prvi). Če na prvega, obračaš odmično gred tako dolgo, da so ventili na 4 cil. v ˝vagi˝, ča pa na 4., pa obratno. Nato še preveriš oznake na zobnikih in bi ti moralo biti takoj jasno. Če oznake hudo odstopajo je nekaj narobe.

PS vse počni z občutkom, da slučajno ne zviješ česa v motorju.
Slika

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Po jul 28, 2003 12:28 am

din je napisal/-a:Najboljša varianta je, da demontiraš iz prvega cil. svečko in določiš ZMT (zgornjo mrtvo točko) na prvem cil. Nato demontiraš razdelilno kapo in pogledaš na kateri kontakt ˝gleda˝ prstan (običajno prvi). Če na prvega, obračaš odmično gred tako dolgo, da so ventili na 4 cil. v ˝vagi˝, ča pa na 4., pa obratno. Nato še preveriš oznake na zobnikih in bi ti moralo biti takoj jasno. Če oznake hudo odstopajo je nekaj narobe.

PS vse počni z občutkom, da slučajno ne zviješ česa v motorju.

najbolje je ce si ogledas kako je bilo prej nataknjeno in potem nove nataknes na enak nacin gor. ampak mislim da je na obeh zobnikih ena oznaka in da jih ne mores narobe gor natakniti (jaz sem stvar menjal na R18 in mislim da je tam bila oznaka na zgornjem vecjem zobniku cisto spodaj, takrat ko je bila na spodnjem zgoraj), samo nikar ne premikaj zobnikov takrat ko nista z verigo povezana, ker potem je problem natancno nazaj nastaviti ce ne ves tocno kaj delas
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Sr jul 30, 2003 6:43 pm

Ja kaj se jeziš, saj sem ti pa dal uporabno informacijo, pa mehanik sem - tako da ne drži, da nemoreš od nas nobenih informacij izvlečt :P . drugače pa res nisem bil siguren kako morajo oznake gledat. Drugače pa se vedno poslužujem mojega sistema, ker sem že imel kar nekaj primerov da oznake niso štimale :evil:
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov