Debate, ki niso vezane na ostala področja...

posteno
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

DACIA Logan MCV 1.5 dCi

Napisal/-a posteno Če jul 19, 2007 4:00 am

Pozdravljeni, zanima me, ce kdo pozna koga, ki ima Dacio Logan MCV s 7 sedezi in 1.5 dCi motorjem, s 70 KM?
Sicer baje konec leta pride tudi navit turbo diesel z 85 KM.
Predvsem me zanima mnenje uporabnikov - lastnikov tega poceni vozila, ker za tak denar 11.700 €...? Ali v tem primeru drzi, kot pravijo Anglezi, da niso tako bogati da bi kupovali poceni? Vendar je tudi 3 letno jamstvo nekaj vredno,ha?
Hvala vsem forumcev, :lol:
pazi se www.policija.si in njihovih kamer, da te ne nabijejo na splet

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Če jul 19, 2007 7:46 am

sej poglejsi temo v skupini vozila prihodnosti... tam je lepo opisano in tud par objav članov ki so jo brobali...

BTW če te ne moti zunanjost je super avto...
Slika

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Če jul 19, 2007 9:50 am

Doc_ je napisal/-a:sej poglejsi temo v skupini vozila prihodnosti... tam je lepo opisano in tud par objav članov ki so jo brobali...

super avto Dacia ?? Alo ki ti zivis avto ja nima dobene opreme noter ja tak pusti da kuj hudo. Zunanja oblika je pa itak cist mimo !
Lp by Mare

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doc_ Če jul 19, 2007 11:54 am

kaj pa rabiš??? aja navigacijo za po mestu in usnje da pokažeš prijatelejm :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če jul 19, 2007 1:28 pm

Soliden dizel s 7 sedeži za manj kot 12000 € je super avto, pa tudi, če nima pepelnikov. Ali ti Marko primerjaš to z rabljenim minijem, ki je tudi super avto? Vsi avti so super, dokler izpolnjujejo namen - peljejo od A do B (in nazaj). :P

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC Če jul 19, 2007 1:31 pm

Ne to ne .. rabo bi kaki airbag, pa a stebricek ki ne popusti ko gre avto na streho ko da je iz kartona .. pa mogoce bi mel se kaki abs pa armaturo ko ne zgleda ko da je iz wc plastike nareta, aja pa se morda kaki udobn sedez da mi ne zlomi hrbtenice ko se peljem malo dalje ko do lokalnega prodajalca paradiznika.
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če jul 19, 2007 1:33 pm

esem je napisal/-a:Soliden dizel s 7 sedeži za manj kot 12000 € je super avto, pa tudi, če nima pepelnikov. Ali ti Marko primerjaš to z rabljenim minijem, ki je tudi super avto? Vsi avti so super, dokler izpolnjujejo namen - peljejo od A do B (in nazaj). :P

Poudarek na tistem ...in nazaj. :P
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če jul 19, 2007 1:37 pm

CockroaC je napisal/-a:Ne to ne .. rabo bi kaki airbag, pa a stebricek ki ne popusti ko gre avto na streho ko da je iz kartona .. pa mogoce bi mel se kaki abs pa armaturo ko ne zgleda ko da je iz wc plastike nareta, aja pa se morda kaki udobn sedez da mi ne zlomi hrbtenice ko se peljem malo dalje ko do lokalnega prodajalca paradiznika.

Za ABS itak oni teb dnar dajo če ga nočeš. Za 12K € dobiš MCV-ja (5 sedežev) 1.6 16V z vso doplačljivo opremo (tudi strešne prečke, sredinski naslon in sedežne prevleke), brez vsakršne avtoakustike. Sedež lahko pa v končni fazi od kakšne 21-ke not daš. Sam morš pol sam 2x AB vzet ne 4x.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 Če jul 19, 2007 6:19 pm

Vsak ma svoje mnenje jaz dacie nebi mel pa pika da o varnosti nebi govorili za mene je to avto na podnu !
Lp by Mare

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če jul 19, 2007 6:39 pm

Smeh....prevleke za sedeže v opremi. Daj ne hecaj se. Kaj če mi prevleka, če pa je avto kot celota kr nekaj, da ne govorim tu o aktivni in pasivni varnosti.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

MuRiCi
Stalni uporabnik

Kraj: Kärnten

Napisal/-a MuRiCi Če jul 19, 2007 8:38 pm

marko01 je napisal/-a:Vsak ma svoje mnenje jaz dacie nebi mel pa pika da o varnosti nebi govorili za mene je to avto na podnu !

se kr strinjam :shock:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če jul 19, 2007 8:40 pm

ko pogledam dacio logan karavan me spominja na stopnjo Kia pride wagon :lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če jul 19, 2007 9:16 pm

Če bo tema šla še naprej v to smer jo bom enostavno zaklenil. Človek sprašuje lastnike po izkušnjah ne pa po norčevanju nekaterih forumašev.
Ravno tako lepo piše v pravilniku foruma:
1.3 - kregarija stila "jaz imam pa boljšo znamko, ne moja je boljša" ali "jaz imam pa boljšega/lepšega/daljšega kot ti" je prepovedana in bo podeljeno opozorilo za VSE udeležene v kregariji. Pljuvanje po drugih znamkah avtomobila ali opreme je sankcionirano z opozorilom (rumeni karton).

-Opozorilo vzemite vsi resno!
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doc_ Pe jul 20, 2007 6:39 am

No kar se tiče varnosti mislim da si nima kaj bati, ker je to znamka od renoja in vsi vemo kolk da reno na varnost ;) ni pa za tiste ki se rajši vozijo v 10+ starih audijih ali hondah sam da majo znamko...

PS: lih za tiste ki nevejo... je po ZAKONU določeno da more imeti vsak novi avto 2x airbag in ABS ;)
Slika

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Pe jul 20, 2007 10:12 am

Doc_ je napisal/-a:No kar se tiče varnosti mislim da si nima kaj bati, ker je to znamka od renoja in vsi vemo kolk da reno na varnost ;) ni pa za tiste ki se rajši vozijo v 10+ starih audijih ali hondah sam da majo znamko...

PS: lih za tiste ki nevejo... je po ZAKONU določeno da more imeti vsak novi avto 2x airbag in ABS ;)

Rad bi videl ta zakon. Ali mi lahko citiraš zakon in št. Uradnega lista, kjer je bil objavljen?

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
GregaST
Novinec

Kraj: Medvode

Napisal/-a GregaST Pe jul 20, 2007 10:26 am

Doc_ je napisal/-a:No kar se tiče varnosti mislim da si nima kaj bati, ker je to znamka od renoja in vsi vemo kolk da reno na varnost ;) ni pa za tiste ki se rajši vozijo v 10+ starih audijih ali hondah sam da majo znamko...

Dacia z osnovno opremo ima samo en air bag.

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Pe jul 20, 2007 10:56 am

In za tiste, ki zares radi kršijo zakon, dajo celo nekaj denarja, če jim pustite abs v trgovini. Za plačilo kazni ;)

posteno
Nov uporabnik

Pazi zdaj, jeseni pride še 1.5 cDI z 85 KM

Napisal/-a posteno Pe jul 20, 2007 8:20 pm

Me veseli, da sem ponovno vzpodbudil custva, si vmes pregledal dvesto pljuvanj v podobni rubriki pod splošno, vendar me res veseli, če kdo pozna lastnika Dacia Logan MCV s turbo diesel motorjem :lol: Po pridobljenih informacijah so vse Dacie cDI do konca leta v Sloveniji razprodane in jeseni pride se za 15 KM mocnejsi motor, za kakih 700 EUR drazje...
Vesel sem tudi rumenega kartona, upam, da bo pripomogel le k osebnem mnenju lastnika tega poceni cool vozila?
pazi se www.policija.si in njihovih kamer, da te ne nabijejo na splet

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Kraj: near Nova Gorica

Napisal/-a SENATOR Pe jul 20, 2007 8:39 pm

Vcasih so pri renoju govorili, (ko so jim ocitali da je avto kot iz kartona), da avto ni narejen za se zaletavat......ce to se zmeraj velja je Dacia odlicen avto. :)
Saj ce dobro pomislimo, se nihce od nas ne namerava zaletet, pa kljub temu gledamo na varnost. :)
30 STYLING AWARDS

http://www.youtube.com/watch?v=fZYbGHM5WY0

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe jul 20, 2007 11:00 pm

marko01 je napisal/-a:
Doc_ je napisal/-a:sej poglejsi temo v skupini vozila prihodnosti... tam je lepo opisano in tud par objav članov ki so jo brobali...

super avto Dacia ?? Alo ki ti zivis avto ja nima dobene opreme noter ja tak pusti da kuj hudo. Zunanja oblika je pa itak cist mimo !

marko01 je napisal/-a:Vsak ma svoje mnenje jaz dacie nebi mel pa pika da o varnosti nebi govorili za mene je to avto na podnu !

:shock: :o :jao: :noro

Ti o varnosti Dacie Logan ne bi govoril :?:

Dacia Logan se je pojavila na euroNCAP crashtestu. Njena ocena varnosti je znana. Pri Loganu je vse jasno... komu, čemu, zakaj... še sama oblika ima svoj zato. S takim pisanjem kažeš zgolj na lastno nerazgledanost in omejenost. O Dacii Logan nisi prebral popolnoma ničesar in sedaj pišeš butaste in nepotrebne komentarje, ki nikogar ne zanimajo.

Hyundai Coupe, katerega si lastiš, je na trgu že lep čas, pa ni doživel EuroNCAP-a. Torej avto, katerega varnost je vprašljiva. Vprašanje, če bi dobil sploh eno zvezdico, če bi bil testiran npr. v tistem času, ko je bil testiran Renaultov Megane. Sam sem prepričan, da bi avto izpadel kot popoln polom, zato si Hyundai z njim (še vedno :!: ) ne upa na stezo EuroNCAP-a.

Poleg tega pa tudi notranjost v Dacii Logan deluje mnogo bolj okusno od tiste v tvojem Hyundai Coupeju v katerem armatura smrdi po ceneni plastiki in jo lahko glede kakovosti primerjamo samo s plastiko igračk iz kinder jajčkov.

Na vse to kar si napisal tukaj gor, se čudim, kako to da svojega avta še nisi zapeljal na odpad :!: :?:

Zate bi bilo dobro, da bi si kupil Dacio Logan, da bi imel vsaj solidno varen avto.

Pa ne potrebujem sedaj slišati očitka, da delam butasto primerjavo Logana in Coupeja. Vendar sem jo žal moral, ker imate nekateri določene stvari precej zamegljene in daleč od realnih. Logan si takih kritik, kot mu jih podajate zagotovo ne zasluži. Bodite realni :!:

lp, mm
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov