Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Mladoletniki ne morejo bit kaznovani?

Napisal/-a Blinder Po avg 06, 2007 11:25 am

Zdravo.

Policaji so ustavili mladoletno punco, ki je vozila v naselju z mopedom z preveliko hitrostjo. Celade ni imela, skuter je bil neregistriran in predelan. Kazni se je nabralo za 1300€.
Zanimivo, da potem kazni ji ni bilo treba placat, ker je mladoletna. Tako nekako.
Zdaj pa mi je meni cudno kako je to mozno da ne dobi kazni, ker je mladoletna :roll: A je to predvideno po zakonu, ali je izkoristila kaksne veze(ceprav ona zatrjuje da je tako po zakonu)?

lp
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Po avg 06, 2007 11:29 am

Poznam primer ko so dobili enega mladoletnega na Tomusu neregistreranemu, brez čelade in izpita pa je mogu plačat oziroma plačat so mogli njegovi skrbniki.

Uporabniški avatar
The Stig
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a The Stig Po avg 06, 2007 11:32 am

Njej ze ni blo treba..so verjetno skrbniki/starsi..drugac je to bedno..pol lahka gre 16 letnik avto furat pa ga zakanta v drugega in ne placa skode?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Mladoletniki ne morejo bit kaznovani?

Napisal/-a MacTron Po avg 06, 2007 11:33 am

bravo ...starsi pa se mulcem ali mulam kupujejo razne motorcke
in ko pride do cesa taksnega pa so pa drugi krivi...

tole je tako plehka zgodba da ne vrjemem... :idea:
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
_KL3_
Novinec

Kraj: Metropola

Napisal/-a _KL3_ Po avg 06, 2007 11:40 am

dokler nisi 18 ti ni treba nč plačat ker tud ne dobiš nobenga naloga za plačilo, dobiš sodnika, greš s starši ke ti reče zakaj si to naredu in lepo nedoužno rečš da veš da nebi smeu pa naus več pa ti da opomin al pa ukor in se greš veselo naprej vozt!(tko je blo pr men) k si pa enkrat pounoletn pa plačujš! Nevem kako je pa z raznimi povzročitvami prometnih nesreč (to smatram za težke kršitve), itd...tkt se pa vrjetn stvar spremeni pa tud starši oz. skrbniki plačajo.

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Po avg 06, 2007 11:43 am

podoben primer, približno enaka kazen, plačana pa je bila iz strani staršev oz. skrbnikov

edin če je ta mula od strojanovih, pol pa verjamem :P ker tem cganom ni treba nič plačat. so bl zaščitene kot katerekol druge ogrožene vrste v triglavskem narodnem parku

Uporabniški avatar
Nicc0
Novinec

Napisal/-a Nicc0 Po avg 06, 2007 11:46 am

starsi oz skrbniki morejo kriti stroske kazni.

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Po avg 06, 2007 11:51 am

Poznam primer ki se je pred kratkim pripetil mojem kolegu ko je od njega 16 letni sin vozil avto pa so policaji dobil, sin seveda ni dobil kazni ker ni polnoleten ampak je kazn dobil od njega oče :)

Uporabniški avatar
The Stig
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a The Stig Po avg 06, 2007 11:52 am

Mene in punco so na poti v solo zahaklali policaji ker sma napacno preckala cesto (ker gre ravna cesta skor celo pot do sole in je brezveze hodit 50m visje ali nizje do prehoda, pa se mudilo se je)..no ustavita naju in seveda vse podatke itd..medtem pa zadi folk po isti poti cez cesto hodi in se smeji..pa po cesti zadi pici folk z avti v sluzbo..ampak ne..onadva nimata kej bol pametnega za delat ko pa folk strafat za take pizdarije..no dobla sma oba poziv na sodisce..ona je sla, moj fotr pa ni mel casa takrat pa sma prestavla in se zdej nisma dobla novga datuma (ze vec kot leto pa pou)..naj bi blo pa za placat 20€ oz. 5 takratnih jurjov..okej to je res da gres pol na sodisce in ni treba placat..ampak 1300€ je pa kr mal huda..

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po avg 06, 2007 11:53 am

cky2k je napisal/-a:...sin seveda ni dobil kazni ker ni polnoleten ampak je kazn dobil od njega oče :)

in to je tebi se smesno? to je zelo zalostno ..predvidevam da si iste starosti
Zadnjič spremenil MacTron, dne Po avg 06, 2007 11:55 am, skupaj popravljeno 1 krat.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Po avg 06, 2007 11:54 am

Mam sosede ki so se pri enih 15-16 že vozli z raznimi neregistriranimi yugecami in podobno, naredli so tud nekaj prometnih nesreč, bežali policajem ipd... Kazni se je nabralo dosti in ker so bli mladoletni so jim vse zbrisali... Zaj ko so polnoletni se vozijo normalno okrog z izpitom in brez vseh kazni.. Tak je naša država.. ;)

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Po avg 06, 2007 11:56 am

Jah sai si je kolega sam kriv zakaj pa je dav svoj avto sinu in ne mactron nisem iste starosti :D

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po avg 06, 2007 12:08 pm

Uf, moj mulc bi vsak cent sam plačal. Mi mu samo založil še prej bi mu jih pa naložil.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po avg 06, 2007 1:11 pm

brez skrbi ko bo 18 let stara bo že dobila položnico domov z obrestmi vred! za take stvari država hitr poskrbi razen če so za kazen poskrbeli starši in naložili hčerki da ne govori o tem okrog......tako da za enakrat še verjamem v pravičen sistem zakonodaje in kaznovanja mladoletnih, sicer poznam primere ko so skrbniki/starši plačali kazen oz. so jo ob dopolnitvi 18 leta sami plačali kršitelji

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po avg 06, 2007 3:28 pm

No sem zvedel kako ji je uspelo ... njen oce je bil pri sodniku, pa se je lepo opravicil. Tako ni blo treba nobenmu placat kazni. ;)
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Napisal/-a McLaren Po avg 06, 2007 3:57 pm

U to je pa pošteno. Mene fukajo ko prepeljem 7km/h prehitro skozi naselje v neki vukojebini ki ima 4 bajte pa še te so od ceste (čisto ravne) oddaljene 30m, njen fotr pa se lepo zmeni in veselo odkoraka iz sodišča, meni ki pa nimam rednega prihodka pa lepo pišejo kazen.

Razlika je v tem da avto ki ga vozim jaz je izpraven za na cesto, za razliko od "natunanega" tomosa s prdečim lipnikom in pobrušenim kurcem.
Država pa taka
Zadnjič spremenil McLaren, dne Po avg 06, 2007 3:59 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun Po avg 06, 2007 3:58 pm

Ma jebeš ti tazga sodnika, jst ko sm meu pa pred blokom parkiran avto, sm pa dubu kazen od redarja, pol pa še pofukana sodnica ni sodla u mojo korist. aja, sodba je bla izrečena brez moje vednosti. Plačal bom pa bivših 20jurjou, pa še povprečnino 70€. pa sploh nism mel avta na pločniku, ker kukr vem je pločnik samo 2m širok!

Ku*ac pa pravičen sistem adis :evil:
Zadnjič spremenil LudiLimun, dne Po avg 06, 2007 4:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po avg 06, 2007 3:59 pm

haha fotr šel na sodišče, "itak" hahah

se joku tm ko....ženska kakšna hahah

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po avg 06, 2007 4:01 pm

Lepa beseda lepo...

In pravilno je, da je tako. Kje boš še mlečni smrkli naložil tako kazen, bodimo resni.
Je že od fotra slišala, da jo bo izučilo. Namen je dosežen.

Kar se pa radarjev tiče: so namensko sredstvo za polnjenje proračunske jame brez dne, tu ni skrivnosti in tudi namen je čiiiisto drugačen.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Napisal/-a McLaren Po avg 06, 2007 4:04 pm

1300€ je res malo huda kazen, ampak s tem ko je pa popolnoma oproščena pa ni doseženo nič. Neka kazen bi morala bit, ni nujno da denarna.
Recimo da bi mogla tolk pa tolk ur pr prostovolnem delu sodelovat, mislim da bi razvajenko (če to seveda je, tega ne vem) hitro strezelno.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov