Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Obvozi - neupoštevanje prometnih predpisov?

Napisal/-a IcEm4n Če avg 09, 2007 8:20 pm

Upam, da podobne teme še ni blo.

Namreč to, kar trenutno opažam v svojem kraju (Mengeš, kjer na 2 koncih zapora cest zrd obnove cest), je pa totalna katastrofa. Folk sploh ne upošteva tabel, ki jih je res tolko, da ti more bit res jasno, v kero smer moraš peljat. Ampak kadarkol se peljem, se zmer najde kkšna budala, ki se pelje v napačno smer (ker so narejene enosmerne), mu blendaš, da je mal kiksnu, te pa pol gleda ko kremšnita. Podobno je s tem, kera je prednostna (ki je v tem času tud spremenjena), tist k bi mogu peljat čaka unga, ki je na neprednostni uglavnem lih kontra. In zrd takih vsakič, ko grem tam mimo, zgubim kar nekaj živcev.

Škoda, ker je bolj malo policajev, ki take "odstranjujejo" s ceste, ker bi od takih lahko fejst pokasiral (sej so vsake svete cajte, ampak premal).

Tud vi kej tazga pogosto srečujete?
Slika

MaticZ.
Nov uporabnik

Napisal/-a MaticZ. Če avg 09, 2007 9:39 pm

Sem imel dve podobni situaciji v moji še razmeroma kratkem obdobju.

1. Se peljem iz Ljubelja po svojem pasu, ko na nasprotnem pasu popravljajo cesto, vidljivost odlična, se peljem naprej, ko se mi cirka ene 10 metrov preden se konča, pripelje avto po moji strani, začne blendati :shock: , za njim pa še ene 5, se jim umaknem čeprav se mi ne bilo treba in me vsak gleda, kot lej ga trota kdaj in kje vozi.

2. Se peljem, na nasprotnem pasu ravno belijo cesto, 20 m pred mano clio, jest po gasu,da se hitreje izprazni cesta, z nasprotne smeri pa model z pasotom, da se mu je najprej clio umaknu, potem sem moral pa še jest vzratno. Povrhu vsega je bil tipo še policaj. :roll:

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale Pe avg 10, 2007 7:11 am

Podobno, sem se pred parimi dnevi peljal z Brnika, v Mengšu zavijem levo proti Domžalah (kot ponavadi). In kar naenkrat se znajde tip, ki mi je prišel z moje desne (stranska, totalno nepregledna ulica) in se skoraj zabijem vanj.... pišuka, sem si rekel, kaj je s tem folkom? In ko sem se ravno z ABS pomočjo ustavil, je iza grmovja, prikukal znak STOP, ki so ga delavci prav spretno skrili v začetek križišča. Bil je narejen obvoz in s tem sprememba ceste signalizacije. Seveda, znaka se ne vidi, pa še ti sam veš, kaj je ponavadi prednostna, pol pa dejansko sam ispadeš k****n, ker kao ne spremljaš znakov. Ponavljam - znaka se ni videlo. Po moje ali je blo tisti dan kar nekaj nesreč ali pa so znak premaknili.
Pred dvema letoma se mi je pa v MB zgodilo, da so delavci že spet ratbijali neko cesto, pol so pa na obe strani ceste postavili znak, da ima desni prednost... pa smo se spet vozniki kregali.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe avg 10, 2007 8:08 am

Jst se ne sekiram, če mi kdo pride nasproti v enosmerni ulici. Lepo počakam, da se mi umakne in grem naprej. Se je pa že zgodilo, da sem ugasnil avto in se usedel na havbo od avta, ter čakal ker se človek ni hotel umaknit. To da je moral 200m rikverc vozit ni bil moj problem, on pa je pizdil, da je za mano avtobusna postaja in da naj se mu jaz umaknem - kar se seveda nisem in je potem skoraj svoj avto razbil, ker ni znal rikverc vozit. Drugič pa naj ne vozi v enosmerno ulico.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Wolfgang Ullrich
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a Wolfgang Ullrich Pe avg 10, 2007 10:39 am

Tut tu sem se že znašel, a kaj čem , vozim po texaški, na žalost ne upoštevam nobenih označb, znakov in predpisov, samo deri pravac!

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Pe avg 10, 2007 11:40 am

@nebivedu, hehe tota je bla dobra, se vsedo na haubo. To je moglo zanimivo zgledat :lol: :twisted:

Se men že tud dostkrat zgodilo to, ko so v mb na Smetanovi ulici naredli enosmerni promet iz dvosmernega, pa se folk kontra vozo pa pi**o, zakaj se po sredini peljem, ker na levi pa desni pa so naredli kolesarsko stezo in pol avtomatsko moreš po sredini steze peljat enosmerne. :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Pe avg 10, 2007 12:10 pm

Na odsekih, kjer so razna dela, je treba biti previden, zelo previden, ne glede na to, ali imamo prednost ali ne. Vedno se lahko najde nekdo, ki je spremenjeno signalizacijo spregledal ...
Glede enosmernih cest je pa tako, jaz se tudi nikoli ne umaknem, če nekdo pripelje v napačno smer nasproti, ne grem nazaj niti za milimeter, prav tako se držim sredine ceste in ne zapeljem na rob niti za milimeter ... tudi jaz sem že ugasnil avto in čakal nekaj minut, da se je kršitelj počasi skobacal nazaj :twisted: kazen mora biti vzgojna.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe avg 10, 2007 12:12 pm

Lumpy_ je napisal/-a:@nebivedu, hehe tota je bla dobra, se vsedo na haubo. To je moglo zanimivo zgledat :lol: :twisted:

Se men že tud dostkrat zgodilo to, ko so v mb na Smetanovi ulici naredli enosmerni promet iz dvosmernega, pa se folk kontra vozo pa pi**o, zakaj se po sredini peljem, ker na levi pa desni pa so naredli kolesarsko stezo in pol avtomatsko moreš po sredini steze peljat enosmerne. :lol:

Na smetanovi sem tut že sedel na havbi in gledal cepca, ki se mi je nasproti pripeljal, ker se ni hotel umaknit. Tm študentje kr misijo, da bodo na hitro v nasprotno smer užgal.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Pe avg 10, 2007 12:19 pm

Ja dostkrat vidim tam na Smetanovi, da se tam ko je sladoled al pa pri faxu obračajo, pa na hitro kontra po enosmerni da bi ven prišo, samo če ti pridem kontra, se ti ne umaknem. Če te policaji zajebavajo za 5kmh prehitre vožnje, še se po enosmerni neboš kontra vozil kar je hujši prekršek.

To je fajn, če maš sprednji odbijač namen menjat, pa greš malo pa ga pimpneš onega kaj kontra pripela :twisted: maš hitro nov odbijač. :oops:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe avg 10, 2007 1:37 pm

paskvale je napisal/-a:Podobno, sem se pred parimi dnevi peljal z Brnika, v Mengšu zavijem levo proti Domžalah (kot ponavadi). In kar naenkrat se znajde tip, ki mi je prišel z moje desne (stranska, totalno nepregledna ulica) in se skoraj zabijem vanj....

Ravno o tem križišču sem jst govoru v prvem postu, ko folk, ki pripelje iz domžal očitno sploh ne ve, da ni na prednosti.

Drgač pa glede te enosmerne, tud sam ko vidm nekoga, ki se pelje v nasprotno smer, grem na lev pas in mu poblendam, potem grem pa mal pred njim spet na svojga, a brez učinka. Sej bi se najraj v njega zaletu, sam je škoda avta :lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Napisal/-a paskvale Pe avg 10, 2007 1:46 pm

Imate pa j***a, da si upate nekoga prisiliti, da gre nazaj, ker se sami nočete umakniti za tistih nekaj cm. Saj ne rečem, da vam ne dam prav. Sam si tega ne bi upal (pa da se "na havbo usedeš..."). Kaj pa če je kršitelj duševno moten in se mu sfuzla? Takšnih je kar nekaj na cesti, tako da ne misliti kako so vsi ene ovce. Določim bo vžgalo v glavo in vi boste tisti, ki bo jebal ježa. Če pa se znate tepst, pa kar.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Pe avg 10, 2007 3:02 pm

Ja a ga naj kar spusti človek mimo sebe po 500m dolgi enosmeni cesti? Sej nikol nisi edini, ko se peljše, še jih pride par za tabo, pa ga naj vsak spusti pa se umika? Ma takemu treba izpit stran vzet, pa če ne zna zijat tabel, ali pa se nalašč pelje.Mi je čist vseeno. Pa nima veze če ni AC to, pa se vozi do 50kmh po tej cesti.Nimaš kaj v nasprotni smeri vozit. :roll:

turtle
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a turtle Pe avg 10, 2007 3:24 pm

lih včeraj ponoči sem videl v portorožu eno takšno nevarnost. zaradi prireditve so namreč zaprli polovico portoroške promenade in na drugi polovici uredili dvosmerni promet (med pasovi so bili uni plastični stebrički) in vidiš člana ki se vozi po levi strani ceste :o

vožnjo v nasprotno smer po enosmerni pa prakticiram tudi sam ampak to samo na eni enosmerni v izoli v dolžini 40m, in če kdo pride nasproti grem kr v rikverc še preden bi uni nasproti prišel iz kabine in se usedu na avto :lol:

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Pe avg 10, 2007 4:24 pm

Včeraj je ena ženska v mb na tržaški cesti, prpelala iz Baumaxa ven,pa namesto obvezno desno ker je pač 4 pasovnica, ki jo ločuje otok fiksn, je baba potegnila kar levo pa kontra proti hočam po naši strani. :roll: :shock: Kam te vodi to no. Sploh ni ustavla, samo gasaaa. :evil: Folk je čist f.kjen že.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe avg 10, 2007 6:48 pm

nebivedu je napisal/-a:Jst se ne sekiram, če mi kdo pride nasproti v enosmerni ulici. Lepo počakam, da se mi umakne in grem naprej. Se je pa že zgodilo, da sem ugasnil avto in se usedel na havbo od avta, ter čakal ker se človek ni hotel umaknit. To da je moral 200m rikverc vozit ni bil moj problem, on pa je pizdil, da je za mano avtobusna postaja in da naj se mu jaz umaknem - kar se seveda nisem in je potem skoraj svoj avto razbil, ker ni znal rikverc vozit. Drugič pa naj ne vozi v enosmerno ulico.

Je boljša varijanta 4 žmigavce vklopit pa se spravit časopis brat.
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe avg 10, 2007 8:26 pm

paskvale je napisal/-a:Imate pa j***a, da si upate nekoga prisiliti, da gre nazaj, ker se sami nočete umakniti za tistih nekaj cm. Saj ne rečem, da vam ne dam prav. Sam si tega ne bi upal (pa da se "na havbo usedeš..."). Kaj pa če je kršitelj duševno moten in se mu sfuzla? Takšnih je kar nekaj na cesti, tako da ne misliti kako so vsi ene ovce. Določim bo vžgalo v glavo in vi boste tisti, ki bo jebal ježa. Če pa se znate tepst, pa kar.

Kaj pa če sem jst tut duševno motena osebnost, k sedim na havbi svojega avtomobila?

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Napisal/-a paskvale Pe avg 10, 2007 10:09 pm

Sam sem imel že toliko slabih izkušenj z drugimi, da se sedaj raje umaknem, kot pa da bi rinil v težave. Oziroma, kot ke nekoč Kael rekel: raje imeti krajšega kurca, kot pa biti brez njega.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Pe avg 10, 2007 10:29 pm

nebivedu je napisal/-a:
paskvale je napisal/-a:Imate pa j***a, da si upate nekoga prisiliti, da gre nazaj, ker se sami nočete umakniti za tistih nekaj cm. Saj ne rečem, da vam ne dam prav. Sam si tega ne bi upal (pa da se "na havbo usedeš..."). Kaj pa če je kršitelj duševno moten in se mu sfuzla? Takšnih je kar nekaj na cesti, tako da ne misliti kako so vsi ene ovce. Določim bo vžgalo v glavo in vi boste tisti, ki bo jebal ježa. Če pa se znate tepst, pa kar.

Kaj pa če sem jst tut duševno motena osebnost, k sedim na havbi svojega avtomobila?

Kaj ma to veze. Ko naletiš na enga ki ni navajen da se mu folk nastavla na pot ti nič ne pomaga. Razen če si Neo in se lahko umakneš metkom ;)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe avg 10, 2007 10:38 pm

Pavel_P je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

Kaj ma to veze. Ko naletiš na enga ki ni navajen da se mu folk nastavla na pot ti nič ne pomaga. Razen če si Neo in se lahko umakneš metkom ;)

A misliš, da je dost takih, ki bi streljali. Ponavad tisti, ki imajo orožje niso lih neki frajerji - bl reve, ki morajo orožje s sabo nosit, zato da se počutijo močne. ČE pa so že čist utrgani, pa ponavadi ne vozijo v enosmerne ulice.
Se spomnim nekoč, ko je bilo full popularno nosit boxer s seboj - tipčku, ki je bil posebej pameten so ga s kladivom stolkli in ukrivili na roki - v kliničnem so mu ga s fleksarco rezal dol iz roke. Tko da orožje je dvorezna zadeva.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe avg 10, 2007 10:47 pm

nebivedu je napisal/-a:Se spomnim nekoč, ko je bilo full popularno nosit boxer s seboj

Prvič slišim, ampak kaj je "boxer"??

Drugače pa sem že na lastne oči videl, ko so prve dni odprli Smetanovo ulico za enosmerni promet, že dva policaja v avtom v napačno smer. :lol: Saj vem da se lahko zgodi vsakemu, ampak res hitro sta pa prilezla rikverc ven.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov