Debate, ki niso vezane na ostala področja...

danilo
Nov uporabnik

Smola pa taka

Napisal/-a danilo Če jul 31, 2003 8:40 pm

:?
Hi! Pravkar sem opral avto in z grozo ugotovil, da se je z borovcev na na morju nacedilo veliko smolnatih pack.

Ali mi lahko kdo pomaga in pove s čim naj jih odstranim, da ne bi poškodoval laka!

dk

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Če jul 31, 2003 9:22 pm

V trgovini se dobi "bug and tar remover". Omenjenih produktov sicer nisem nikoli (rabil) uporabiti, ampak naj bi bli varni na barvi in odstranili vse tahujše fleke.
Slika

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty Če jul 31, 2003 11:18 pm

z alkoholom - pa previdno, da ne unicis laka.

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Napisal/-a JOYride Pe avg 01, 2003 8:50 am

Jst sm lani na Soca riversplashu mel avto 4 dni pod enim borom parkeran in mi je 4 dni tista pizdarija dol kaplala - me je skor kap ko sm pol vidu tist kar je blo ze kr en kupcek smole... :evil: :evil:
Pol sm pa na petrolu nabavu resin remover pa je slo cist vse dol, sam so pa ostale take cist mejckene praskice, pa sm mal spolerou, pa je slo se tist dol - in mam spet lep avto :D

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Re: Smola pa taka

Napisal/-a ule Pe avg 01, 2003 9:19 am

danilo je napisal/-a::?
Hi! Pravkar sem opral avto in z grozo ugotovil, da se je z borovcev na na morju nacedilo veliko smolnatih pack.

Ali mi lahko kdo pomaga in pove s čim naj jih odstranim, da ne bi poškodoval laka!

dk

Jest sem tud enkrat imel takšen problemček pa sem ga uspešno rešil z navadnim jedilnim oljem. Olje ti raztopi in odstrani smolo, laka pa ne poškoduje. Če ne verjameš poizkusi garantiram ti 100% uspeh. :idea:

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Pe avg 01, 2003 9:23 am

v prihodnje priporočam cerado za avto
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Pe avg 01, 2003 10:16 am

ule je napisal/-a:

dk

Jest sem tud enkrat imel takšen problemček pa sem ga uspešno rešil z navadnim jedilnim oljem. Olje ti raztopi in odstrani smolo, laka pa ne poškoduje. Če ne verjameš poizkusi garantiram ti 100% uspeh. :idea:

Zanimivo. A dela tud na ptičjih drekih (takih orenk zasušenih ki ne grejo dol)?
Slika

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex Pe avg 01, 2003 10:39 am

ule je napisal/-a:Jest sem tud enkrat imel takšen problemček pa sem ga uspešno rešil z navadnim jedilnim oljem. Olje ti raztopi in odstrani smolo, laka pa ne poškoduje. Če ne verjameš poizkusi garantiram ti 100% uspeh. :idea:

To je 100% res :!:
Ampak je frka.. Lani sem to naredu na očetovem avtu k je pršu z morja in je mel vsega od smole. Papirnate krpice sem namočil z oljem in jih položil na madeže - dve uri ni blo čisto nič................
potem pa pride sonce in v parih minutah je smola ZGINILA, popolnoma se je stopila :!:
Vendar pazi, da ti olje ne gre preveč za odbijače oz podobne sklade, ker potem ti bo še nekaj časa po malem tekla izza špranj in puščala temne sledi - grdo, predvsem če maš svetel avto :!:
LP 8)
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe avg 01, 2003 10:42 am

Pa čimprej opravi to, karkoli že misliš. Na našem bivšem Nissan Sunnyu smo pustili pizd...jo dlje časa gor in se je tako vžrlo v lak, da ni šlo več z ničemer dol. Kupi CERADO, najbolje.

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Pe avg 01, 2003 11:10 am

Glih tulk da boste vedl:
Čist lepo se dol spere z vitrexom in vato, le ne smeš pozabit avto potem oprat ker vitrex smolo le raztopi tko da je treba pol še dol sprat. ( na vitrexu ni treba šparat, pa še pocen je, sploh ga pa itak rabiš za tekočino za šajbe pucat )

Za barvo se ni treba bat, ker vemo da jo vitrex ne uniči.

Stvar je preverjena in redno uporabljena ( mamo vikend na morju tko da je smola pač vedno prisotna )

Yacksy
Novinec

Kraj: Okolica Novega mesta

Napisal/-a Yacksy Pe avg 01, 2003 12:13 pm

Zanimivo. A dela tud na ptičjih drekih (takih orenk zasušenih ki ne grejo dol)?

Le te lahko odstraniš tako, da daš gor vlažno krpo pa pustiš par minutk. Voda dela čudeže :D
Shit Happens

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe avg 01, 2003 12:18 pm

ule je napisal/-a:

dk

katero olje: gea, zvezda, spar,...???? bučno, koruzno, kalčki, .....????? :wink: :har :rofl :vc
Slika

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Napisal/-a JOYride Pe avg 01, 2003 12:23 pm

zupi13 je napisal/-a:katero olje: gea, zvezda, spar,...???? bučno, koruzno, kalčki, .....????? :wink: :har :rofl :vc

Olivno olje - extra virgin - najbols za lak... :vc :har

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 Pe avg 01, 2003 1:19 pm

pol ga pa še spoliraš s tem oljem!!! :lol: 8) :lol:
Slika

prosko002
Novinec

Kraj: Paradiž

Napisal/-a prosko002 Pe avg 01, 2003 2:05 pm

Neverjetno, kaj vse se da narest z jedilnim oljem... :> Sam še to mi rečte, da lahko z oljem spoliraš avto, da ti ga ni treba s polir pasto...?

lp

Prosko
Speed Give Me What I Need ...
I Feel The Need ... The Need For Speed.
Because The Show Must Go On.
Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 Pe avg 01, 2003 2:06 pm

prosko002 je napisal/-a:Neverjetno, kaj vse se da narest z jedilnim oljem... :> Sam še to mi rečte, da lahko z oljem spoliraš avto, da ti ga ni treba s polir pasto...?

lp

Prosko

JOKE!!!!
Slika

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Pe avg 01, 2003 5:34 pm

Še ena jedilna fora za avto: plastične dele (obrobe pa tak) namažeš z arašidovim maslom da im povrneš prvotno črno barvo. Zagotovleno da dela. No joke.
Slika

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Če avg 07, 2003 10:03 am

če je kdo frajer nej proba bremz olje polit po avtu pa pustit en cajt.

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Kraj: Breg pri Polzeli

Napisal/-a pubi2cv Če avg 07, 2003 10:06 am

Špirit ! Ne poškoduje laka, požre pa dol vso maščobo. Ga uporabljajo tudi avtoličarji. Pa še poceni je !
pubi

Uporabniški avatar
Pecho
Novinec

Kraj: Veleje Veleje

Napisal/-a Pecho Če avg 07, 2003 11:26 am

Fantje vem, da je tole mal mim teme, sam me zanima s čim vi polirate svoje jeklene konjičke in spravljate dol ptičje drekce,mušice....

Jst dans sprobal DuPont-ove polirne krpice, ful enostavno in hitro z učinkovitimi rezultati :) zdj bi pa vprašal, če ma kdo kj izkušenj z njimi oz. če jih je že uporabljal?
da mi ne bi slučajn čez čas lak odpadu :wink:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov