Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

(Ne)učinkovitost Policije

Napisal/-a sundaydriver Ne avg 26, 2007 10:50 pm

Včasih se človek vpraša, če določeni policisti sploh počnejo kaj drugega, kot jim je izrecno naročeno. To sem se jaz spraševal danes.
Sprehajali smo se po Slovenski v smeri Bežigrad. Iz nekje se vzame nek ~10 let star Civic (zdi se mi, da z Gosposvetske), na ravnini pohodi gas in se nato ustavi pri rdeči. Vse lepo in prav, ampak jaz vem kaj so to športni izpuhi in ta človek je imel na avtu samo eno prazno cev, ker je pomoje zbudil polovico LJ. Seveda je bil to 1.4, tko da je bilo ogromno nadležnega hrupa in nič od tega.
Ko se je prižgala zelena je na polno speljal, od zadaj pa se mu je približal policaj s Focusom. Najprej se mu je približal na ~10 metrov, ker je imel zalet, nato pa se mu je Hondaš oddaljil, ker je itak pospeševal še preko omejitve. Pričakoval bi, da bi policist prižgal lučke in mu pregledal avto v nulo, ker tisto ropotarnico ni šans, da je imel v celoti homologirano. Zgleda je bil policaj gluh, ker ves tisti hrup je bil zmožen preglasiti vse.

In zdaj se vprašam, čemu jamramo o prometni varnosti, če si policaji sami zbijajo avtoriteto na ta način, da ne jebejo prekrškov, ki se jim dogajajo pred nosom. Motenje javnega miru, nelegalen izpuh, sunkovito pospeševanje, neprilagojena hitrost, ... Če je to razlog, da se kljub videnemu lagano odpelješ v svojo smer, čemu imamo potem Policijo?
Potem ga pa resno jemlji, ko te bo ustavil, ker te je nameril 53 km/h.

Kaj mi pomagajo radarji na avtocesti, če moram cel dan poslušat motoriste, kako norijo 100+ mimo moje hiše?
Zakaj moram ob 2h zjutrja poslušat nekoga, ki v križišču zakoplje, prvo in drugo požene do blokade, zvrti tretjo in se ustali v četrti? Na cesti, ki je omejena na 50km/h? Kdo bo take ustavil?
Stacionarni radarji malo verjamem, ker se 3 leta prej trobi kje bodo postavljeni, policisti merijo vedno na istih mestih, ki se jih hitro zapomniš + če malo okoli sebe gledaš jih težko spregledaš.
Tko da edina šansa je da te ustavi patrulja. Ampak če srečaš tako patruljo, kot je bila ta danes, te ignorirajo, razen če mu greš pred nos kazat srednji prst.

Za zaključek bi se rad opravičil policistom, ki to berejo, pa sem jih krivično opisal. Vem, da obstajajo tudi takšni, ki zgledno opravljajo dolžnosti - žal pa so v manjšini.

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby Ne avg 26, 2007 11:53 pm

jst mislm, da se jim preprosto ne da delat na svoje, ker jih z vseh strani potem jebejo in še polno paperologije majo pol, zato mislm, da počnejo samo tisto, kar jim je bilo tist dan ukazano moje mnenje. Sicer se ne strinjam s tem ampak ok. Glede tega modela s hondo, pa bi mu mogu odredit izrednega tehničnga kokr jst vem. Mislm, da se mu enostavno ni dalo.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po avg 27, 2007 12:00 am

prav zanima me kaj je policija naredila v zadnjih letih za izbolšanje stanja na naših cestah (polek stacionarnih radarjev)
nadzora niso povečal ampak prej zmanjšal

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po avg 27, 2007 12:06 am

Verjetno imajo šefi preveč dela z nadzorom lastne uravnoteženosti in z varnostjo svojih stolčkov ter jim seveda na kraj pameti ne pade, da bi se ukvarjali še s tujo varnostjo, na cesti in drugje. Morda so pa samo nesposobni....

Uporabniški avatar
Jackal81
Novinec

Kraj: SLP

Re: (Ne)učinkovitost Policije

Napisal/-a Jackal81 Po avg 27, 2007 6:08 am

sundaydriver je napisal/-a:Kaj mi pomagajo radarji na avtocesti, če moram cel dan poslušat motoriste, kako norijo 100+ mimo moje hiše?

Enako se dogaja na našem koncu... Pač naselje malo, kilometer ali dva iz mesta, mimo naše hiše je pa ravno prelepa ravnina in poleti vsak dan poslušam motorje, ko nabijajo gas skoraj do blokade. Zgleda postaja cesta mimo našega naselja vse bolj popularna, ker se mimo vozi vedno več motoristov.

Najboljši so pa padalci s krosarji - neregistriranimi, brez čelade, v kratki majici, po možnosti še s prevrtanimi avspuhi, ki za samo veselje nabijajo gas do konca. Pa ne rečem, če bi bilo naselje ob kakšni hudo prometni cesti. Tako pa se ta cesta konča ca. 3km naprej. V naselju je polno majhnih otrok in verjetno ni treba razlagat, kako hitro lahko prileti kateri od njih na to cesto. Je res treba čakat, da nekoga povozijo do smrti, da se bodo policaji malo zmigali še na naš konec?

Kdaj je bila nazadnje policijska kontrola v našem naselju, se skoraj ne spomnim več. Kaj šele, da bi postavili kakšno zasedo z radarjem. Raje postavijo radar v mestu, kjer poteka skozi magistralka in na omejitvi 50km/h lovijo tiste s par km/h čez...

Prepričan sem, da če bi se en dan (čez vikend) spravili v naše naselje, bi napisali več kazni kot v mestu cel teden skupaj (če bi seveda sploh uspeli ulovit takšne motoriste).
SlikaSlika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po avg 27, 2007 6:25 am

Vse to se opazi že na trzinski obvoznici, ko ustavljajo tiste, ki vozijo 53km/h na ravnini, malo naprej je pa ovinek in križišče z dunajsko(slovensko al kaj je že), kjer je vsak dan najmanj ena nesreča in vsaj enkrat na teden hujša nesreča s težkimi poškodbami. Čez to križišče je omejitev 50km/h(malo prej je tabla Ljubljana), ampak ljudje prinorijo tudi 120 in več km/h, tako da se potem pred rdečo lučjo sploh ne morejo ustavit in nadaljujejo vožnjo. Ampak tja pa oni nebi šli stat, da bi ljudje vsaj malo zmanjšali hitrost. Mislim pa, da bi s tem veliko več storili na varnosti v tem predelu.
Postavljajo se tudi na šentjakobski cesti, kjer je omejitev iz 70 na 50 in tam ustavljajo. Ne glede na to, da je 2m stran kolesarska steza in pešpot in vmes trava, se oni zaparkirajo ravno na to pešpot in s tem zaprejo pot vsem pešcem in kolesarjem, tako da je treba mimo njih po cesti - in to naj bi bilo varno.

Prvega septembra bodo pregledovali, če imajo vsi kolesarji-šolarji čelade, ne bodo pa pregledovali kako in kje se vozijo. Enako bo z avtomobili. Pregledovali bodo, če so tehnično izpravni in če so ljudje notri prepasani, ne bodo pa preverjali, če dajejo smernike ali če izsiljujejo ali če vozijo po omejitvah na nevarnih odsekih - preverjali bodo pa hitrost spet na ravnini, kjer je manj nevarnosti.

Ker policiste na cestah razporejajo njihovi šefi, ki pa so nesposobni (izjeme potrjujejo pravilo) in sedijo v naslonjačih od koder bolj malo vidijo na ceste in dogajanje na njih, je težko pričakovati, da se bodo zadeve uredile, ker šefom je važen samo nabor denarja v proračun (od višine nabora dobi tudi policaj najbrž plačano variabilo, kar je še največja napaka), za varnost pa bo poskrbljeno samo toliko kolikor bomo to sami storili v naših GLAVAH!

V sloveniji namesto fuzbal igrišč nujno potrebujemo eno veliko središče, kjer se je možno znoreti z avtom.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Po avg 27, 2007 7:05 am

daewoo_rugby je napisal/-a:jst mislm, da se jim preprosto ne da delat na svoje, ker jih z vseh strani potem jebejo in še polno paperologije majo pol, zato mislm, da počnejo samo tisto, kar jim je bilo tist dan ukazano moje mnenje. Sicer se ne strinjam s tem ampak ok. Glede tega modela s hondo, pa bi mu mogu odredit izrednega tehničnga kokr jst vem. Mislm, da se mu enostavno ni dalo.

Zakaj k***c je pa pol šel za policaja. Boljše bi blo da bi doma ležal pa si ga skoz drkal.
Mam primer ko je šel mimo policajev model na motorju brez čelade, oni pa lepo dalje (boli nas k***c varjanta)
Problem je to da lahko zdej že vsak k***c postane policaj. Bolj je neumen boljše je :evil:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po avg 27, 2007 7:27 am

McLaren je napisal/-a:
daewoo_rugby je napisal/-a:jst mislm, da se jim preprosto ne da delat na svoje, ker jih z vseh strani potem jebejo in še polno paperologije majo pol, zato mislm, da počnejo samo tisto, kar jim je bilo tist dan ukazano moje mnenje. Sicer se ne strinjam s tem ampak ok. Glede tega modela s hondo, pa bi mu mogu odredit izrednega tehničnga kokr jst vem. Mislm, da se mu enostavno ni dalo.

Zakaj k***c je pa pol šel za policaja. Boljše bi blo da bi doma ležal pa si ga skoz drkal.
Mam primer ko je šel mimo policajev model na motorju brez čelade, oni pa lepo dalje (boli nas k***c varjanta)
Problem je to da lahko zdej že vsak k***c postane policaj. Bolj je neumen boljše je :evil:

Policisti motoristov ne smejo loviti, ker pride lahko do poškodb motorista, ko bo bežal. Enako je z avtomobili, tako da te ne lovijo, ampak ti "zaračunajo" pobeg.

Uporabniški avatar
acom
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a acom Po avg 27, 2007 7:46 am

Ne vem kakšna navodila imajo policaji, mogoče jim je celo prepovedano loviti takšne, ki bežijo.

Izkušnja, ki sem jo doživel v Kanadi pred leti na obisku pri teti. V času dveh mesecev, ko sem bil tam je strica policaj dvakrat ustavil. Enkrat je imel preluknjan (prerjaven) izpušni lonec in je avto bolj "športno" ropotal (niti ne blazno glasno). Policaj ga je zapisal in mu dal tri dni časa, da izpuh zamenja, nato mora to pripeljati pokazati na policijsko postajo (brez kazni); v nasprotnem primeru sledi kazen.
Drugič ga je ustavil, ker so pri speljavanju (v naselju) malo zacvilile gume. Razlog preveč divja vožnja po naselju (pa je bilo daloč od omejitve, pa tudi radarja ni imel). Takrat se je stric potem nekaj pregovarjal in ga je izpustil brez kazni.
Ampak nadzor funkcionira in to precej učinkovito.

Mislim da je razmišljanje policajev pri nas "kaj bi se pa matral, saj plačo bom dobil, pa če tegale lovim ali ne" odraža stanje cele družbe, ker večina (žal) razmišlja po sistemu kaj se splača in kaj ne oz. koliko je treba vložiti za nek rezultat.
Tine a greva v grapo? Ne k' gre d'ž.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po avg 27, 2007 7:53 am

acom je napisal/-a:Ne vem kakšna navodila imajo policaji, mogoče jim je celo prepovedano loviti takšne, ki bežijo.

Mislim da je razmišljanje policajev pri nas "kaj bi se pa matral, saj plačo bom dobil, pa če tegale lovim ali ne" odraža stanje cele družbe, ker večina (žal) razmišlja po sistemu kaj se splača in kaj ne oz. koliko je treba vložiti za nek rezultat.

Mislim, da gre tukaj bolj za tole;
Zakaj bi se matral loviti nekoga, ko pa bom potem 3 dni v pisarni izpolnjeval papirje, zakaj sem se odločil za lovljenje, pa še šef me lahko premesti, ker sem se odločil s svojo glavo in on ne mara ljudi ki razmišljajo s svojo glavo (ker potem pokažejo da so bolj sposobni od njega in ga lahko nadomestijo).

Sam mislim, da so policaji dovolj sposobni, da zadeve uredijo, ampak jim to ne dovoljujejo šefi, ki u bistvu samo polnijo proračun, ne posegajo pa nič na varnost na cestah.

Uporabniški avatar
acom
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a acom Po avg 27, 2007 7:57 am

nebivedu je napisal/-a:
Mislim, da gre tukaj bolj za tole;
Zakaj bi se matral loviti nekoga, ko pa bom potem 3 dni v pisarni izpolnjeval papirje, zakaj sem se odločil za lovljenje, pa še šef me lahko premesti, ker sem se odločil s svojo glavo in on ne mara ljudi ki razmišljajo s svojo glavo (ker potem pokažejo da so bolj sposobni od njega in ga lahko nadomestijo).

Sam mislim, da so policaji dovolj sposobni, da zadeve uredijo, ampak jim to ne dovoljujejo šefi, ki u bistvu samo polnijo proračun, ne posegajo pa nič na varnost na cestah.

Bi se kar strinjal. Ne smejo. Samo, če bi policaji vsakega takega lovili, potim bi jih 90% hitro prenehalo tako voziti, onim desetim odstotkom pa tako nič ne pomaga.
Tine a greva v grapo? Ne k' gre d'ž.

BojanI
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: (Ne)učinkovitost Policije

Napisal/-a BojanI Po avg 27, 2007 8:04 am

sundaydriver je napisal/-a:Kaj mi pomagajo radarji na avtocesti, če moram cel dan poslušat motoriste, kako norijo 100+ mimo moje hiše?
Zakaj moram ob 2h zjutrja poslušat nekoga, ki v križišču zakoplje, prvo in drugo požene do blokade, zvrti tretjo in se ustali v četrti? Na cesti, ki je omejena na 50km/h? Kdo bo take ustavil?

Živjo !

Popolnoma ista zgodba na Jurčkovi cesti v Ljubljani, nimam kaj dodati !

Ker tudi tukaj policaji NE OPRAVLJAJO svojega dela se včasih poslužim Radia Antene. Pokličem in objavim, da je na Jurčkovi radar, potem pa kaki dve uri vozniki vozjo kot po jajcih, žal samo toliko časa, potem pa vse po starem, radar na Dolenjki ( v resnici, zgleda da imajo polcaji tam zraven kak dober bufet, da skoz tam visijo) , škoda besed...

lp,Bojan

matia
Novinec

Napisal/-a matia Po avg 27, 2007 8:08 am

mogoče ni glih neposredno povezano s temo ampak vseeno. 14 dni nazaj sm se vračal iz morja. to je blo na petek okoli 23.00. govorim pa za relacijo od Bregane do Zidanega mostu. nevem točno zaj v kerem kraju ampak pelješ se direkt mimo ene policijske postaje na tej relaciji (mislim da mal pred Sevnico). in kaj vidimo: pred policijsko postajo je bilo parkiranih 17 (ja 17) policijskih avtomobilov. in v petek ponoči bi bili sigurno bolj koristni kjerkoli na cesti.

Lp matia

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po avg 27, 2007 9:01 am

kaj ko bi poslali na policijo kakšen dopis...
pa še na kako tv
pa kakemu varuhu pravic...
pa še miistru

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po avg 27, 2007 9:21 am

kolesar je napisal/-a:kaj ko bi poslali na policijo kakšen dopis...
pa še na kako tv
pa kakemu varuhu pravic...
pa še miistru

Probaj, pa boš videl, kam boš prišel. Pa sporoči tule, da bo vsem jasno, kaj lahko kot navaden človek narediš.

Sicer je offtopic, ampak vseeno se vidi koliko si policaji upajo.
Pri nas ko se je pol vasi uprlo dvema družinama ciganov, da ne smejo postavit tabora na zemlji od sovaščana, policaji še zraven niso upali, dokler se ni zgodilo to da je cigan s kalašnikom spustil rafal med ljudi. Eden od teh ljudi ima metek še vedno zraven hrbtenice in je še vedno na vozičku(po parih letih) in bo za vedno invalid, ker mu metka ne morejo odstranit - prenevarna operacija. Takrat so potem prišli policaji da so zaščitili cigane, ker bi jih mi linčali.

krypton
Novinec

Napisal/-a krypton Po avg 27, 2007 9:38 am

Vidim, da na tem forumu res obvladate vse službe in vsa področja dela vseh služb.

Kdo od vas je že delal oz. dela kot policist, da lahko sodi in pametuje delo policistov. Verjetno mislite, da majo policisti nalogo samo, da "lovijo" tiste brez auspuhov in čelad, ter tiste, ki vam gredo na živce, ko pa kdo vas zaustavi pa vam itak krona dol pade.

Jaz osebno mislim, da je policija ena izmed redkih konjev v naši državi, ki še vleče.
Če mislite, da bo policija prevzgojila udeležence v cestnem prometu in preprečila, vse nesreče s smrtnim izidom se hudo motite.
Najprej bo treba, da razčisti vsak posameznik v svoji glavi, kaj bo delal in kako se bo obnašal na cesti.

Pa kaj vi mislite, da bo voznik kolesa z motorjem zaustavil, če ga bo policist zaustavljal, že v naslednjem križišču ga ne bo več.
Zaustavljanje oziroma sledenje z vozilom v cestnem prometu pa ni prepovedano kot ste nekateri že modro ugotovili.
Mimo grede policijsko vozilo ford focus ima slabotnih 66 KW 150 kg opreme in povečini karavansko izvedbo. Ni glih raketa (pnevmatike na njem so ponavadi takih znamk kot so (Trayal, matador...)
Na koncu si na nivoju enega Yuga 55.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po avg 27, 2007 10:00 am

O tehnikalijah nebi komentiral, ker so vsi avtomobili vsaj 2x preplačani za to kar dobijo potem policajiv roke. Spustil pa se bom v tvoj komentar
krypton je napisal/-a:Vidim, da na tem forumu res obvladate vse službe in vsa področja dela vseh služb.

Kdo od vas je že delal oz. dela kot policist, da lahko sodi in pametuje delo policistov. Verjetno mislite, da majo policisti nalogo samo, da "lovijo" tiste brez auspuhov in čelad, ter tiste, ki vam gredo na živce, ko pa kdo vas zaustavi pa vam itak krona dol pade.

Jaz osebno mislim, da je policija ena izmed redkih konjev v naši državi, ki še vleče.
Če mislite, da bo policija prevzgojila udeležence v cestnem prometu in preprečila, vse nesreče s smrtnim izidom se hudo motite.
Najprej bo treba, da razčisti vsak posameznik v svoji glavi, kaj bo delal in kako se bo obnašal na cesti.

In to zato, če policaju ne paše delat, naj pač gre iz policije, ne pa da vstraja in ne dela nič. Glede tega, da mi plačujemo policiste, pa spet nebi zgubljal besed.

krypton
Novinec

Napisal/-a krypton Po avg 27, 2007 10:04 am

Na podlagi česa ocenjuješ, da policisti ne dleajo. Prosim te če ne komentiraš in pametuješ o zadevi o kateri nimaš pojma.

krypton
Novinec

Napisal/-a krypton Po avg 27, 2007 10:28 am

Spet eden tistih, ki misli, da vse obvlada in se razume na sistemizacijo policije
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov