Napisal/-a Kael Ne sep 02, 2007 1:44 pm
V kolikor računalnik od Toleda podpira tempomat, potem je vse kar moraš narediti to, da kupiš ročko, plačaš kakšno uro dela in imaš tempomat v avtu. Cena tempomata za npr. trenutni model Seat Leona je slabih 100 € na uradnem servisu. Supaj z vgradnjo na uradnem servisu sem dal po računu 122 € brez popusta, no plačal sem na koncu 110 €, kar se mi ne zdi veliko.
V kolikor pa računalnik vgradnje ne podpira, pa se ti skoraj vgradnja ne splača. Meni npr od opreme katero bi želel met, sedaj manjka le potovalni računalnik, a kaj ko mi trenutni računalnik tega ne podpirat, zaradi česar bi bilo potrebno menjat celotno vezje, katerega cena je čez 300 €, če sedaj dam zraven še delo in nekatere ostale malenkosti, pride vgradnja tega 700 €; tako bo najboljše da se uglasiš na Seatovem servisu z avtom vret, da preverijo, ali imaš podporo ali ne. Je pa res ane, da če nekaj želiš met, se vse da zrihtat, samo dovolj €, moreš bi pripravljen dat... tako kot tut js nameravam dat 700 € za potovalni računalnik.
Je pa sicer tempomat, posebej za avtoceste in kraje ob regionalnih cestah ob napovedanih kaznih super zadeva. Nastaviš na 50 spremljaš promet in lepo se mirno, brezskrbno pelješ naprej. Tudi na avtocesti zna poraba napram vožnji z nogo past. Sam sem s tempomatom na avtocesti prvič uspel priti pod 5l / 100km, kar mi ob vožnji "z nogo" nikakor ni uspelo, kljub držanju iste hitrosti.