Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Kraj: Prekmurec v Ljubljani

Športni filter vprašanje

Napisal/-a Borcix Pe avg 01, 2003 6:06 pm

Hm, nabavil sem si športni filter. Vse lepo in prav ga dam gor paše, a ena cevka me moti, ker ne vem, kam naj jo dam. Po pravici povedano sploh ne vem zakaj je tam, a bila je napeljana v zračni filter zdaj pa je samo tak.
Zanima me kaj je ta cevka (aja gre se za fiat punto l.2001), pa kako funkcijo ma, pa kaj naj z njo naredim. Finta je v tem da nebi rad zajebal mašine, a mi lahko kdo pri tem pomaga, oz svetuje.

Za nasvete in odgovore se vam v naprej zahvaljujem.

LP.

Borcix

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JOYride Pe avg 01, 2003 6:20 pm

Verjetno je ksn senzor - vsaj pr men je tko, ni pa nc narobe ce ni nikamor prkloplen, sam z eno sponko ga zravn prpni. Za 100% ti bo pa kdo s puntotom povedu kaj je...

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Napisal/-a Borcix Pe avg 01, 2003 6:26 pm

kam naj pripnem to?

Cevka je dolga približno 5-7cm pa zdaj štrli direkt v športni filter.

Uporabniški avatar
vogel
Novinec

Napisal/-a vogel Pe avg 01, 2003 6:28 pm

Hm, ne vem, ce bom cisto tocno povedal, ampak, ta cevka je skoraj nepomembna, in brez skrbi, nne bos zajebal masine. Ce joo bos pustil viseti v zraku, bos imel scasoma zelo mastno masino (zunanjost) ker po njej, na vsake toliko casa pritece malenkost (skoraj nic) olja, a vendar je ne smes zadusiti. V A3M-u imajo prov poseben filter tudi za to cevko. Cena: 1250 Sit...

Kolikor se spomnim, je to tako, lahko pa se kaj motim...

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Napisal/-a Borcix Pe avg 01, 2003 6:33 pm

A ni neka finta v tem da kao to olje nekaj maže (mi oče glede tega nekaj teži), po pravici povedano ne vem če naj filter pustim gor al ga pa snamem (pa je šlo 13k v tri pm).

Uporabniški avatar
vogel
Novinec

Napisal/-a vogel Pe avg 01, 2003 6:37 pm

ja, ta cevka povezuje dovod filtra, ki daje filtru oljne hlape. Lahko brez problema pustis filter gor, ob priliki, pa gres se po onega malega. Brez skrbi, ne bo nic narobe...

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Napisal/-a Borcix Pe avg 01, 2003 8:45 pm

Se opravičujem vsem, so me v trgovini nategnili, bi filter moral met nastavek za ono čevcico, ki je ta nima (mater jim amatersko :x ). Pa sem jim 100 rekel, oni pa ne ne je ta že vredu.

Jutri bodo glave padale :evil:

Sorry še enkrat

Uporabniški avatar
vogel
Novinec

Napisal/-a vogel Pe avg 01, 2003 8:52 pm

sej moj tud nima nastavka za ono cevcico. Na to cevcico pride poseben filter, v velikosti cca 3 cm...

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Napisal/-a Borcix Pe avg 01, 2003 9:07 pm

Ma ja samo jaz sem hotel takega www2.arnes.si/%7Edtrafe/pics/filter&dovod.jpg ko ma že vse skupaj.

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Need_Power Pe avg 01, 2003 9:07 pm

Borcix je napisal/-a:Se opravičujem vsem, so me v trgovini nategnili, bi filter moral met nastavek za ono čevcico, ki je ta nima (mater jim amatersko :x ). Pa sem jim 100 rekel, oni pa ne ne je ta že vredu.

Jutri bodo glave padale :evil:

Sorry še enkrat

Jaz bi pa na tvojem mestu bil kr srečn, da nimaš te cevke napeljane v filter. Ker po tej cevi se odvajajo oljni hlapi, ki nastanejo v karterju. Potem pa zaradi teh hlapov priteče ponavadi še kaka kapljica olja in ti lahko totalno zapaca filter (to govorim za originalni filter), še hujše pa je, da ti lahko umaže loputo za zrak in ti začne avto jebat (cuka, trokira, ...)
Tako da če tista cevka nebo priklopljena gor se nič ne sekiraj, edino tisti filter v A3M-u nabavi.
O tej cevčici pa so drugače že debatirali tukaj :
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... k+karterja

Ajde
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov