Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Prečni (strešni) nosilci

Napisal/-a For Pe sep 07, 2007 12:20 am

Dve uri že iščem kakšno slikco originalnih prečnih nosilcev za astro....in nič ne najdem.
Prosim vse da pozorno preberejo in pogledajo sliko ki je precej velika, zato da boste bolje videli in mi pomagali z nasveti ali z kakšno slikco originalnih nosilcev.
http://www.moj-album.com/slike/4811157/ ... cXckXR.jpg

Zanima me, ali vse astre (brez strešni sani) imajo isti sistem za montažo nosilcev?

Danes sem dobil avto (GTC) in so mojstri (naročene nosilce) kar montirali, čeprav nisem rekel.
No....in se vozim danes z temi nosilci na strehi, na kar slišim grozno bobnenje....nekaj neverjetnega!!! Takoj sem pomislil na nosilce. Že pri 50 km/h se začne! Grozljivo.....ne da se opisati! Vibracije tudi...

Avto nov, nosilci (original) novi, pooblaščeni servis montiral, ampak ni dobro! Kaj ni dobro se mi niti ne sanja.

Ugibam:
1.Mojstri niso dobro montirali?

2.Na zgornjem delu nosilcev je en utor ki bi (po mojem mnenju) mogu biti zaprt z trdo gumo.?
Imam original VW in je ta utor enak, s to razliko da je zraven bila ta guma ki sem jo dal noter v ta utor (kanal) Zakaj? Kot prvo vse kar daš na nosilec ne more drseti in ne moreš poškodovati nosilec (drgnenje). Kot drugo, zapreš tisto luknjo (utor) da se zrak ne zaletava in da se ne dela upor (bobnenje?) po nepotrebnem.

3.Avto z (originalnimi) nosilci niso nikoli dali v zračni tunel, da bi preverili kaj se dogaja pri višjih hitrosti?

Prosim vas da mi pomagate da razvozlam tole. Najbrž bom tele nosilce nazaj nesel, ker to kar sem danes doživel je grozljivka nad grozljivkami! Nekaj neverjetnega......katastrofa! Nesprejemljivo! Glava boli od hrupa! Voziti se na morje 500-600 km in to poslušati je absolutno neizvedljivo!

Najmanj 4000 km vožnje imam z tako naloženim golfom in vam garantiram da se kaj podobnega niti približno ni slišalo. Edini stranski učinki tako naloženega golfa so bili, večja poraba in mogoče zvok vrtenja pedala....ipd.

Prosim za vaše komentarje.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe sep 07, 2007 8:10 am

Dol daj pa sam zmontiraj. Sicer se pa vabim na ogled in testno vožnjo, ta vikend enkrat. :D
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe sep 07, 2007 9:02 am

Največ boš naredil če boš dal bolj naglas radio. Oblika avtomobila pač veliko prispeva k piskanju in pri nekaterih res že pri nizkih hitrostih močno piska...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe sep 07, 2007 2:44 pm

neki more bit pr nosilcih narobe. Pr naši GTC-jki tud pr 150 ni nobenega čudnega piskanja
Slika

MIHKE
Nov uporabnik

Napisal/-a MIHKE Pe sep 07, 2007 3:02 pm

Imam Opel Astro in ravno tako sem kupil originalni prtljažnik, s katerim sem zelo zadovoljen. Res je, da je prtljažnik, kadar nimam nič naloženo, malce glasen, to pa zato ker v kanalu nima gumice, ki bi ga zaprla. Ker te prtljažnike izdeluje THULE, se da te gumice kupiti pri uvozniku za Thule - FUX d.o.o. Njihov prtljažnik sicer ima v kanalu gumico, je pa za 40 eur dražji od originalnega, kar je pa kar precej.
Kar se pa pritrditve tiče, se mi zdi, da je le ta odlična in tudi z nosilci ni nič narobe.

Experto
Nov uporabnik

Kraj: Sl.Konjice

Prečni (strešni) nosilci

Napisal/-a Experto Pe sep 07, 2007 6:47 pm

MIHKE je napisal/-a:Imam Opel Astro in ravno tako sem kupil originalni prtljažnik, s katerim sem zelo zadovoljen. Res je, da je prtljažnik, kadar nimam nič naloženo, malce glasen, to pa zato ker v kanalu nima gumice, ki bi ga zaprla. Ker te prtljažnike izdeluje THULE, se da te gumice kupiti pri uvozniku za Thule - FUX d.o.o. Njihov prtljažnik sicer ima v kanalu gumico, je pa za 40 eur dražji od originalnega, kar je pa kar precej.
Kar se pa pritrditve tiče, se mi zdi, da je le ta odlična in tudi z nosilci ni nič narobe.

100% niso nosilci od Thule-ja. Jaz sem kupil nosilce pri podjetju Plotec d.o.o. in imajo prečni drogovi čisto enak profil, še plastični pokrovi na koncu drogov so čisto enaki.
Moji noslici so od firme ATERA in se mi zdi da oni delajo originalne za OPEL. Imajo pa spodaj, kjer so pritrjene nosilne noge, kratke gumice in zgoraj na vrhu, kjer je T-utor dolga gumjasta tesnila. Brez njih je tudi pri meni zelo glasno. Se pa stvar zelo spremeni če vstavim gumice ali zmontiram kovček ali nosilec za kolo.
Ampak te gumice bi ti po mojem mnenju morali dati mojstri, ki so montirali prtljažnik,
Tako ti sedaj ostanejo 3 možnosti:
1. Greš nazaj in jim zatežiš za gumice. Saj si jih tudi plačal
2. zmontiraš nekaj na nosilce in se s tem voziš okoli
3. pokličeš na PLOTEC in vprašaš, če so to njihovi nosilci in če lahko dobiš gumice za to.
Ali pa vse skupaj snameš iz strehe pa maš mir.
Ampak zmontirano se pa mi zdi je pa res v redu, tako, da na tem ne more ležati.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe sep 07, 2007 8:03 pm

Eni niste razumeli....

Ne gre za piskanje ali šumenje! Gre za BOBNENJE, GRMENJE, GROZEN SRHLJIV ZVOK!

To, da bo nehal, če dam kaj gor, ne bo držalo!
Če dam npr. kolo? V tem primeru ostane še zmeraj veliko prostora kamor se zrak zaletava.
Prodajalcu ki mi je avto prodal, sem že takoj omenil da bi mogla biti guma v teh utorih, pa me ni poslušal.
Nisem hotel preveč sitnarit ker smo imeli preveč drugih stvari za urediti, čeprav mislim da je to problem.
Najbrž so mojstri pozabili tisto gumo gor dat...embalaže od nosilcev itak nisem videl, ker so jih že montirali.
To ni v redu, ampak...kot sem rekel, toliko drugih stvari smo imeli za urediti, pa nisem težil.

Prodajalcu sem že pisal da mu bom tole nazaj prinesel, če ne bodo odpravili tega grmenja na strehi.

Glede montaže ....kot je rekel Experto, nisem našel nič sumljivega. Dobro je montirano. Seveda sem takoj ko sem domov prišel nosilce dol dal in jih ne bom uporabljal tako pogosto, ampak na dopust pa sigurno ne morem s tem. Hrup je nevzdržen.

(tudi tele slike so kar velike ...da se bolje vidi...)
Malo sem še poslikal tele nosilce...levo so VW desno pa teli Oplovi.
Sem poskusil gumo z VWovih nosilcev dat na Oplove ....lepo se prilega, mogoče so malo preozki, ampak širina utora je enaka.
Hotel sem dati gor in iti na poskusno vožnjo, ampak so prekratki.

Tukaj se lepo vidi da nosilec ima predvidena "vrata" za montažo te gume. Če ni to, čemu potem služi tole?

Saj pravim ....skoraj da prepričan sem da je to problem in da so "mojstri" pozabili na to gumo. Ne verjamem da proizvajalec prodaja brez tega.

AgitatoR, oba dneva sem v službi ...mogoče bom v nedelju kaj prej fertik, pa te pokličem

Experto
Nov uporabnik

Kraj: Sl.Konjice

Prečni (strešni) nosilci

Napisal/-a Experto Pe sep 07, 2007 8:51 pm

lenivec je napisal/-a:če ti je ta utor tolk sumljiv pa daj salotejp preko in se zapeli... pa boš videl če je to krivo al ne

STARI, :idea: to je ideja. Daj naredi to pa napiši, me res zanima, ker ta utor ni namenjen samo gumi in jaz v njega pritrdim npr. tudi nosilce za kolo in/ali tudi strešni kovček. Eno gumo sem vrezal na polovico in potem če imam samo kovček na drugi strani nosilc vstavim gumo, pa je mir. Lahko pa je kriva tudi aerodinamika avta in tudi z drugimi nosilci ne bo drugače. Kaj hočem povedat: Današnji avtomobili imajo tako dodelano aerodinamiko, da recimo če odpreš okno bobni v njem, kot hudič. To se včasih ni dogajalo. Mogoče je enako z nosilci, ker so montirani na fiksna mesta je mogoče če pogledaš od spredaj ali od zadaj en nižji drugi pa maenkost višji in pride zaradi neugodnega strujanja zraka, do bobnenja. Poiskusi s kakšnim nosilcem koles boš videl takoj bo drugače. Vsaj pri meni je velika razlika, praznih prečk sploh nočem imeti na avtu, enostavno ne zdržim.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe sep 07, 2007 9:00 pm

Dobra ideja, res! Bom probal v nedeljo če bo kaj časa.... ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov