Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

kateri avtošampon je zakon?

Napisal/-a SAVINJCAN Po sep 10, 2007 6:26 am

to se sprašujem že nekaj časa, ker bolj kot avto drgnem z gobo več nesnage ostane ne njemu. opažam, da imam na avtu veliko takšnih mastnih delcev al pa zasušenih delcev, ki jih nikakor nemorem spravit dol.

poleg tega pa, ko nakoncu brišem avto je cel še flekast (avto je črne barve), jelenova koža pa se kr zatika, sploh ne drsi lepo.

kateri avtošampon naj kupim?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po sep 10, 2007 6:53 am

Prvo spravi vse tiste delce dol s parnim visokotlačnim čistilcem (wap/štrajfix). Naj bo parni, da segreje vso tisto mast in olja.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
zx14
Nov uporabnik

Napisal/-a zx14 Po sep 10, 2007 7:49 am

Ali drugače: najprej ga pelji v eno dobro ročno avropralnico, da avto temeljito očistijo. Za kasnejše redno čiščenje bo pa skoraj vsak avtošampon dober :-)

bibek
Novinec

Napisal/-a bibek Po sep 10, 2007 7:50 am

jz uporabljam tale avtošampon in je čisto kul-pa še fajn se da z jelenovo gobo potem brisat.
Dobit se pa ga da na petrolovih črpalkah.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 Po sep 10, 2007 8:14 am

jaz uporabljam Dimer, to je profi avtošampon, ki ga uporabljajo v autopralnicah. Sam je treba z njim res previdno, foter je bratu pral petko, pa je pokrov motorja čist flekast ratu. :lol: . Če pereš avto redno (1-2 tedensko) ga sploh ni potrebno z gobo.

L.p.
Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po sep 10, 2007 10:12 am

Mam enak problem...avto je čist cel šekast, še posebej tam, kjer se je po nesreči na soncu sušil...je možno, da ga vosek v šamponu zajebava?!??

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po sep 10, 2007 1:14 pm

lenivec je napisal/-a:kupi si claybar, ker očitno maš bol "umazan" pleh kot ga zmore ščistit šamon

kje pa ga dobim?

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Po sep 10, 2007 2:30 pm

SAVINJČAN uporabi clay bar lahko ti ga tudi jst dobim oz naročam k mam kao skonto cene :D
Z tistim lepo očistiš lak nato pa daš gor pasto za sijaj ter nato gor vosek.
@FBR avto je šekast oz. lisast zarad nekvalitetnega voska.Meni so iz smart centra v pošiljko poleg polirnih past priložili tudi koncentrat za čiščenje prejšnega voska in ga samo razpršiš po karoseriji in lepo gledaš kako gre star vosek dol.
Če nanašaš fino polituro se moraš prej znebit starega voska in ti povem ko sem jst novi avto razmastil in razvoskal sem sam gledal kakšen lak je brez voskov.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po sep 10, 2007 2:51 pm

seat je napisal/-a:SAVINJČAN uporabi clay bar lahko ti ga tudi jst dobim oz naročam k mam kao skonto cene :D
@FBR avto je šekast oz. lisast zarad nekvalitetnega voska.Meni so iz smart centra v pošiljko poleg polirnih past priložili tudi koncentrat za čiščenje prejšnega voska in ga samo razpršiš po karoseriji in lepo gledaš kako gre star vosek dol.
Če nanašaš fino polituro se moraš prej znebit starega voska in ti povem ko sem jst novi avto razmastil in razvoskal sem sam gledal kakšen lak je brez voskov.

Ja hvala lepa. Will do.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Po sep 10, 2007 3:21 pm

FBR je napisal/-a:Ja hvala lepa. Will do.

Pokliči v smart center v maribor so prijazni in tudi ustrežljivi.Povej,da te je poslal Vinko pa ti bojo z veseljem pomagali.
Koncentrat se meša 1:4 z vodo in resnično odstrani ves star vosek.Moj avto namreč po razvoskanju ni bil več lisast ampak živo rdeč.tko,da ti priporočam,da jih zaprosiš za ta koncentrat in pa naj kupi še pasto 82 in vosek M16.Meni so doma uspeli lepi rezultati.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Po sep 10, 2007 3:26 pm

Bosko001 je napisal/-a:jaz uporabljam Dimer, to je profi avtošampon, ki ga uporabljajo v autopralnicah. Sam je treba z njim res previdno, foter je bratu pral petko, pa je pokrov motorja čist flekast ratu. :lol: . Če pereš avto redno (1-2 tedensko) ga sploh ni potrebno z gobo.

L.p.

ti peres avto 2x tedensko?? uu..jas pa se na mesec 1x komaj zravn spravim :oops:

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po sep 10, 2007 3:40 pm

seat je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:Ja hvala lepa. Will do.

Pokliči v smart center v maribor so prijazni in tudi ustrežljivi.Povej,da te je poslal Vinko pa ti bojo z veseljem pomagali.
Koncentrat se meša 1:4 z vodo in resnično odstrani ves star vosek.Moj avto namreč po razvoskanju ni bil več lisast ampak živo rdeč.tko,da ti priporočam,da jih zaprosiš za ta koncentrat in pa naj kupi še pasto 82 in vosek M16.Meni so doma uspeli lepi rezultati.

Še enkrat res hvala!!

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Po sep 10, 2007 4:12 pm

seat je napisal/-a:SAVINJČAN uporabi clay bar lahko ti ga tudi jst dobim oz naročam k mam kao skonto cene :D

Sam tale Clay bar ni poceni zadeva a ne? K rabiš še nekaj stvari zraven, poleg tega "plastelina" al kako že. Koliko časa potem to drži ta claybar?

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po sep 10, 2007 4:15 pm

Kolikor jaz vem je to za globoke rajse in trdo umazanijo....naj raje drugi z izkušnjam kaj več povedo.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Po sep 10, 2007 4:56 pm

Ja tko sem tudi jaz slišal. Za razne mušice in podobno, k se peče na soncu po možnosti par tednov :)

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga Po sep 10, 2007 5:00 pm

@FBR......avto ti je lahko tut šekast zarad tega, ce si avto pral na soncu ( dokaj mocnem ), vidim da mas crn avto, se vosek zacne susit ce ne brises dovol hiter , in nastanejo fleki, k jih mors pol z mokrim ribat, kr fejst ribat........pa ne da bom pametoval, mam izkusne s tem (avtopralnica.sluzba)
Zadnjič spremenil gregga, dne Po sep 10, 2007 5:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Kraj: dolenska

Napisal/-a YugoGTI Po sep 10, 2007 5:03 pm

Da nimaš avta lisastega po pranju probajte avto umivat z vodo iz šterne ali pa kapnico. Razlika je očitna ker voda ni trda.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po sep 10, 2007 5:04 pm

gregga je napisal/-a:@FBR......avto ti je lahko tut šekast zarad tega, ce si avto pral na soncu ( dokaj mocnem ), vidim da mas crna avto, se vosek zacne susit ce ne brises dovol hiter , in nastanejo fleki, k jih mors pol z mokrim ribat, kr fejst ribat........pa ne da bom pametoval, mam izkusne s tem (avtopralnica.sluzba)

Ja tudi to se mi je zgodilo. Namreč pri sušenju, kjer voda ni mogla odteči z avta so nastali beli okrogli fleki...zgleda da bom mogu bo pranju avta ga še sušit al pa vsaj dober zbrisat. Avtopralnica pa bo...k na koncu še posuši avto.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov