Jaz sem se pa ogreval za njega ravno zaradi cest z omejitvami 50 in 70.
Toraj za mene ne pride v poštev (AC zelo poredko)

s12345 je napisal/-a:Ma to ti ni za ceste v naselju. Ti boš "počival" en pred tabo bo pa prtisnu na bremzo. Pa boš imel hudiča. Za AC pa je zakon.
lp
dado21 je napisal/-a:Jst ga ogromno uporabljam. Tudi po regionalnih cestah, na avtocestah pa sploh. Po mestu je pa tako...odvisno od gužve-ampak tudi prav pride, sploh pri omejitvah. Oglavnem men je tempomat zakon in ne kupim več avta brez njega.
Kael je napisal/-a:dado21 je napisal/-a:Jst ga ogromno uporabljam. Tudi po regionalnih cestah, na avtocestah pa sploh. Po mestu je pa tako...odvisno od gužve-ampak tudi prav pride, sploh pri omejitvah. Oglavnem men je tempomat zakon in ne kupim več avta brez njega.
Same here. Ok v največji prometni konici po mestu itak rabiš najprej bremzo, potem zadaj en dober armour iz jekla potem pa še eno žličko gasa, če že kdo prehitro prleti, ampak drugače pa tempomat, lahko super uporabljaš tudi po mestu. Naprimer: ljubljančani na obveznici, mariborčani na unih cestah ko je 50-70 omejitev pa se da ujet zeleni val, v področjih ko pride regionalna cesta v vas - npr Kraj Vrhovo na cesti Celje - Krško in podobno, ali pa naprimer čez Laško. Tako da najtežje ga je res uporabljat edino na regionalnih cestah. Tam je treba pazit, da s tempomat ne pelješ v ovinek, katerega ne poznaš, saj ti bo avto držal 90 četudi te nese ven z ovinka. To je edina nevarnost, da te preseneti, če ti tam napol spiš zraven pa pelješ. Za na avtocesto pa je sploh zakon, posebej idealna potovalna hitrost, v kolikor uživaš v vožnji je okol 105 na uro -> prehitel te nau nobeden tovornjak in hkrati bo teb treba prehitet mogoče 2, 3 avte (testirano zadnjič iz Kopra proti Celju - prehitel 2 tovornjaka) in lepo uživaš in prideš na cilj res malo kasneje (pol ure) s smešno nizko porabo in če neb tak folk vozu, bi človk skoraj lahko vmes kakšen film pogledal, tak malo dela maš pol.
In če si tak kot js, ko se v mestu avtomatsko peljem 55 (pri malo večjem avtu od cliota, ibize) takoj izgubiš občutek za hitrost kar bo po novem že skoraj 100 € kazni. Če te tempomat enkrat reši take kazni, že maš vrnjen cel tempomat,... tako da, priporočljiva zadeva.
weta je napisal/-a:za mene je to popolnoma brezvezna stvar, poleg še drugih, ki jih tlačijo v novodobne avte, ljudje pa drago plačujejo zanje. iz moje prakse so brezvezni še dvopodročna klima(tud slučajno ne če je en zelo zmrznjen enemu pa je redno vroče...namreč tudi topel zrak pod noge zelo dobro dene zmrnjenemu, medtem ko drugega lahko prijetno hladi), senzor za dež(se strinjam če je le-ta slab), daljinsko odklepanje samo prtljažnika(morda pri nas, vendar v kakšni italiji, kjer je več kriminala in čakajo da boš odklenil avto in začel zlagat v prtljažnik, vmes pa ti bodo spizdili kar imaš recimo na sedežih, pa stvar ni več tako neumna), zadnja električna stekla(zakaj že?), prednje meglenke(spet...če so neuporabno nastavljene so odveč ja), pa še kaj bi se našlo...
Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov