Debate, ki niso vezane na ostala področja...

ted
Nov uporabnik

temnenje stranskih zadnjih stekel

Napisal/-a ted Sr sep 12, 2007 6:16 am

zdravo..imam karavana in me nekaj zanima. zadnja šipa je že tako zatemnjena, avto pa je eno opremo pod najboljšo, katera ima tudi zadnje štiri (zadnja vrata in steklo za vrati) zatemnjena,kot večina vozil, ki imajo boljšo opremo in so novejša. sicer je ponavadi le nežno zelena barva.

zdaj pa me zanima: jaz bi temnil stranska stekla (le zadnje 4, kot zgoraj napisal) ravno tako kot imajo to originali avti (tovarniško z najboljšp opremo, kot že reku), pa me zanima če ta sprememba je kje v kakem homologacijskem kartončku napisana. sicer niti nebi blo opazno da se jaz to delal, ker bi blo tko al tko videt kot da je z avto original. za folijo in znanje ni panike..delam dost tega, sam ta primer me zanima, če tisti ki imate tako tovarniško šipe zatemnene pogledate v homo kartonček, če piše kaj pod opombami, ker to res nebi homologirat dal,ker mi je butasto, če se lahko novi avti tako furajo.

bo pa le nežna zelena, taka kot jo imam original že čist na zadnjem steklu. ok upam da nisem preveč zakompliciru.

LP , pa hvala.

Uporabniški avatar
TruKillah
Nov uporabnik

Kraj: Brodway

Napisal/-a TruKillah Sr sep 12, 2007 11:44 am

Js mam cliota 2004 extreme in mam serijsko zatemnjena zadna bočna in zadne steklo, in ja, vleče malo na zeleno...sam to temnenje je tako čist u izi, glih tok da se vid, da je mal zatemnjen.
In k sm pugledu u homologacijski kartonček nism meu nč napisan da mam zatemnena steka. Največ kar je pisal so dimenzije platišč pa gum.
Najbrž kr je že serijsko temneno nč ne piše. Najbrž piše notr kera oprema je al se pa vid po serijski številki kero serijsko opremo ma...ne vem točn..

Pa se da pol temnit šipe če že maš mal serijsko?
TruKillah

ted
Nov uporabnik

Napisal/-a ted Sr sep 12, 2007 11:51 am

e hvala, to sm rabu le vedt ja!! ;) no ja sicer pa je to res čist u izi temnenje ja in zato neb kompliciru z raznimi uradi itd, ker ni potrebe+serijsko majo avti to že. torej gre v zeleno vsaj mal mal na izi le tolk da naredi avto mal bolj"kompakten" v smislu da ni tolj "prosojen". gre pa se tudi za to, ker tud v avtu učasih prespim (pač vikend varjante), ko zadnji zici ven letijo..pa je ta ravn tolk že temna..da se vidi le obrise in nis tolk v izložbi.

okol dodadne temnitve pa: se da naknadno tud na tvojga cliota dat folijo, še bolje pa je če kr dol potegneš original in po želji daš gor temneje. zadnjo pa kar pusti kot je, zakaj?, ker ti bodo dodatne stranske tko al tko potemnile notranjost od zunaj, posledično pa tud zadnja zgleda bolj temna.

torej..na delo ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov