Debate, ki niso vezane na ostala področja...

5rG
Novinec

bmw & sneg

Napisal/-a 5rG To sep 18, 2007 9:42 pm

zanima me predvsem za e90 in e91
kako se tadva modela obneseta na snegu?
ali je še vedno treba - kot se je včasih reklo - dat žakelj cementa v prtljažnjik?

ali pa dsc že toliko pomaga, da se z dobrimi zimskimi gumami avto dobro pelje po čufti?
VW Golf VII 1.4TSI 140PS DSG

Uporabniški avatar
papak
Novinec

Kraj: krško

Napisal/-a papak To sep 18, 2007 9:46 pm

cement je še vedno zakon ... ostalo je bol tko ... je pa sigurno bolš kot je blo včasih ...
------------------------
Pain is temporary. Glory is forever.

5rG
Novinec

Napisal/-a 5rG To sep 18, 2007 9:52 pm

hja verjetno se fino pozna ker tistih 50kg malo pritisne dol zadnji del, pa tud razporeditev teže 50-50 bi mogl svoje narest

mislil sem pač, da bi mogla elektronika zrihtat zadevo že do zdej...
slišal sem za veliko primerov, ko se je folk raje odločil za audija kot pa bmw ravno zaradi težav v slabih vremenskih razmerah... je pa na suhem bemfa zih v prednosti :-P

Uporabniški avatar
papak
Novinec

Napisal/-a papak To sep 18, 2007 9:54 pm

zadnji pogon je zakon ... pač sneg zna zakomplicirat stvari ... ampak po dežu je pa zdej že vseen ...
------------------------

BMWz0r
Nov uporabnik

Napisal/-a BMWz0r To sep 18, 2007 9:57 pm

Ni nobene krize, ce bos pa uzel X model poj si pa na konju.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em To sep 18, 2007 10:03 pm

sej je tut bmw z x ozako seprav pogon na vse 4
nimaš kej falit.. drugač pa krogce kup :D

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 To sep 18, 2007 11:06 pm

dsc je že toliko napreden za z dobrimi zimskimi gumami skorj ni moč čutiti zadnji pogon ;) ;) ...... ob izklopu le tega :!: je stvar drugačna :?: in za nekatere koristna :lol: :lol: ...

Uporabniški avatar
papak
Novinec

Napisal/-a papak To sep 18, 2007 11:22 pm

definitivno ti da zadnji pogon tolko radosti in veselja, da se vse pomanjkljivosti (ki jih je zdej že skoraj nič) enostavno skrijejo ...
------------------------

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr sep 19, 2007 7:23 am

papak je napisal/-a:definitivno ti da zadnji pogon tolko radosti in veselja, da se vse pomanjkljivosti (ki jih je zdej že skoraj nič) enostavno skrijejo ...

a dej no... zakaj so pa potem na vrat na nos sli delat X-drive tehnologijo
ce je tako radosten samo zadnji... :idea:
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr sep 19, 2007 7:23 am

Žaklov cementa ne rabiš že 15 let več.
Slika

Uporabniški avatar
papak
Novinec

Napisal/-a papak Sr sep 19, 2007 7:44 am

Nixxon je napisal/-a:Žaklov cementa ne rabiš že 15 let več.

točno tako ... zdej lahko dobiš že uteži za na kolesa :roll:
------------------------

Uporabniški avatar
ddean1
Novinec

Napisal/-a ddean1 Sr sep 19, 2007 8:24 am

Moja izkušnja izpred dveh let (leto ko nas je zima pošteno obdarila s snegom)

Do doma imamo cca 300 m relativno strmega ravnega klanca.
Pri hiši trije avtomobili; in sicer
Citroen Berlingo 2.0 HDI
Peugeot 206 1,4
BMV 520 (E39- letnik 98)
Na Berlingotu in 206 nameščene SAVA Eskimo S3 (oba brez ESP),Na BMW NOKIAN

Najboljši je bil Berlingo,tesno mu je sledil BMW (vklopljen ASC+TC) medtem ko pa je bil 206 popolnoma neuporaben.(aja, brez žaklja cementa)

Upam da sem ti olajšal zadevo

LP
Dejan
Bodi prijazen-vsakdo, ki ga srečaš, bije težak boj.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr sep 19, 2007 8:45 am

Ha ha.
Za blokom imamo čisto rahel klanec, na katerem se kdaj zgodi, da cesta zmrzne. Prav zanimivo je gledat še posebej avtomobile na zadnji pogon, ko jih zanaša počez.

Zadnji pogon ni za zimo, četudi ti pomaga elektonika. Mogoče čisto novi avtomobili imajo že mogoče to poštimano. Vem sem pred dvema letoma gledal popolnoma novi bmw, ki je imel grozne težave. Sicer je z veliko truda prišel na glavno cesto. Pa vseeno. Nekdo je izjavil, da že 15 let ni težav z zadnjim pogonom. Lol. Me res zanima kakih 15 let.

Pač vsaka stvar ima svoje prednosti in slabosti. Če si doma kje z problematičnim dostopom, potem ti zadnji pogon odsvetujem. Sicer se da z alternativami, kot so žakli cementa itd...

Dejstvo je da je avto na sprednji pogon veliko bolj vodljiv v slabih razmerah, kar ti pa ponavadi velik pomeni.
Ko ti zadnji pogon zakoplje, si počez v trenutku, če nisi pazljiv. Še posebej je to problem na ozkih cestah, kjer je malo prostora.

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo Sr sep 19, 2007 9:23 am

Mater mate dobre nasvete! kupis "x" pa ne skrbis. prosim vas lepo! zato pa se taki potem ubijajo po cestah ker majo taka mnenja ki so jih povedali drugi! A je sloh kdo od vas probu voziti x-a in navadnega na snegu in jih dejansko primerjal? brau sm taki test in so ADACovci dokazali da je razlika na mokri podlagi 3km/h vec v korist x-a. zdej pa se tukaj dajajo nasvete "sam x kupi pa ful gas"! A je sploh kdo vprasu kaj 5rG zdej vozi? koliko izkusenj ma? a je kdaj vozu bmwa ali kaki drughi avto z zadnjim pogonom?

moj nasvet je da v vsakem primeru zelo previdno vsaj prvih 30.000km potem pa igro na voljo....
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

5rG
Novinec

Napisal/-a 5rG Sr sep 19, 2007 9:40 am

problem pri x je ker je samo pri močnješih motorjih na voljo (330xd, 330xi), jst pa se gledam predvsem za 320d ali pa če bodo krogi padl pa A4

zdaj vozm avto z s sprednjim pogonom

ker se mislim vozit v službo s tem avtom iz gorenjske v lj vsak dan, me pač zanima kako se bmw odreže v teh razmerah
sicer sem doma na ravnem, a tudi kdaj kak klanček pride na pot - kakšno smučanje itd.

pri audiju je plus to, da ni treba tolk močnega motorja za quattro, bmw pa je bolj športni avto in se ga po suhem pelje res z užitkom, pa tud nasploh mi je bmw zakon avto

a če avto kupuješ za nekaj let, je treba gledati predvsem na to da bom varno prispel do cilja s čim manj težavami

Uporabniški avatar
luca
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a luca Sr sep 19, 2007 11:04 am

Tak je. Cisto odvisno je na kaj se navadis. Mi imamo doma ze od nekdaj vsaj enega z zadnjim pogonom (Volvo) in kakega s sprednjim. Meni zadnji nikoli ni delal nekih problemov in sem ga vedno rajsi vozu kot sprednjega (tudi pozimi).

Za pozimi pa je tak, dalje v breg bos prisel z zadnjim, ko bos pa mogu kaki ovinek naredit pa te bo z njim tud prej odneslo.

Jaz sem trenutno na zadnjem in bom tak tudi ostal, dosti vec uzitka, odnasanja zadka pa se tudi navadis in se naucis obvladat. :twisted:

Luca
*Lord grant me the serenity to accept the things I cannot change,
the courage to change the things I can,
and the wisdom to hide the bodies of those people I had to kill because they pissed me off*

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Sr sep 19, 2007 11:11 am

Z vklopljeno elektroniko sploh ves ne, tudi v snegu, da imas zadnji pogon. Pelje se skor isto kot sprednji pogon, v vsakrsnih razmerah na cesti. Problem je, da nekateri struckoti v snegu izklopijo elektroniko, in picijo v klanec po gasu do konca, pol se pa cudijo, da nikamor ne pridejo. Zaklov cementa res ne rabis vec ze od e36ke naprej ne vec (ceprov zna pomagat v dolocenih situacijah, ampak za splosno rabo, ne rabis). Seveda pa nimas kej iskat na cesti s takim avtom brez NAJBOLJSIH zimskih gum (ce imas za e90/91, potem imej tud za najboljse zimske gume.)
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Black Leon
Nov uporabnik

Napisal/-a Black Leon Sr sep 19, 2007 11:19 am

Kup BMW-ja če ti je lepši k drgač ti bo žal.
V najslapšem primeru boš dal not žakl cementa pa bo, sam vrjeten nebo potrebe.

vuko
Nov uporabnik

Kraj: tuitam

Napisal/-a vuko Sr sep 19, 2007 11:28 am

EX-B je napisal/-a:Z vklopljeno elektroniko sploh ves ne, tudi v snegu, da imas zadnji pogon. Pelje se skor isto kot sprednji pogon, v vsakrsnih razmerah na cesti. Problem je, da nekateri struckoti v snegu izklopijo elektroniko, in picijo v klanec po gasu do konca, pol se pa cudijo, da nikamor ne pridejo. Zaklov cementa res ne rabis vec ze od e36ke naprej ne vec (ceprov zna pomagat v dolocenih situacijah, ampak za splosno rabo, ne rabis). Seveda pa nimas kej iskat na cesti s takim avtom brez NAJBOLJSIH zimskih gum (ce imas za e90/91, potem imej tud za najboljse zimske gume.)

Točno to, ene dobre zimske gume in se nimaš kej bat.
Led na cesti je pa itak razred zase, če maš prednji, zadnji al pa oba pogona nimaš kej veliko praskat!
Mamo doma dva avta na zadnji pogon (z ESP seveda) in z nobenim nimam težav pozimi, tako po mokri, snegasti al pa špljundrasi cesti. Upam se v vsakem vremenu na cesto, res pa je, da če je res slaba napoved in ni nujno da v tistem trenutku rineš v težave lepo počakaš na splužene ceste :P !
p.s.: ko je pa kaka možnost pa lepo testirat zadnji pogon na parkirišču po snegu z ESP na off! Se marsikaj naučiš o avtu!
Pa žakel cementa res nima kej iskat v avtu!

5rG
Novinec

Napisal/-a 5rG Sr sep 19, 2007 11:37 am

ja se popolnoma strinjam, dobre gume in bo šlo :-P že sedaj imam avto nižjega razreda(ibiza), pa ne šparam z gumami (bridgestone potenza)
pa seveda kot vedno z glavo treba vozit, pa kako prazno zasneženo parkirišče za sprobat kdaj in seveda izkušnje....
hvala vsem za super odgovore!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov