Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Taksi iz stranske ulice hoče pred vami zaviti na glavno

Boste zavrli in ga spustili?
22
36%
Boste pritisnili pedal za plin močneje?
39
64%

Skupaj glasov : 61

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Objestni taksisti v Ljubljani

Napisal/-a paskvale Sr sep 19, 2007 2:42 pm

Odpiram novo temo o rečeh, ki mi že dolgo najedajo živce. Tisti, ki se vsaj kdaj pa kdaj zapeljete v našo belo Ljubljano, boste vedeli o čem govorim. Debata teče o ljudeh, ki se jim vedno mudi iskat novo stranko, ali pa tisto, ki je že v avtu, čim hitreje pripeljati na svoj cilj. Pri tem se poslužujejo metod, ki so rezervirana za vozila prve pomoči, gasilce in policiste na nujni vožnji. Kot, da imamo vsi drugi dovolj časa, njim pa se vedno mudi. Ti ljudje slišijo na ime taksist.

Pa ne, da bi vse metal v isti koš, kje pa. Nočem posploševati, nočem se ravnati po pravilu stereotipiziranja. Vendar resnično veliko taksistov spada v kategorijo voznikov, opisano v prvem odstavku. Mogoče je njihov delež 80%, 50%, morda celo 20%, Dejstvo je, da so prepoznavni po njihovem načinu agresivne vožnje, ki ga žal premorejo tudi drugi primerki, in zaradi tega izstopajo.

Danes sem šel z mojo deklico in najinim štiri tedne starim sinkom v Ljubljano urejat neke dokumente. Peljem se po Šmartinki proti Centru. Na križišču z Vilharjevo in Topniško pa se najde taxist v belem Modusu, ki hoče vse prehiteti po desni strani. Tipu to veselo uspeva, na kar mu zmanjka prostora (pred železniškim podhodom) in sunkovito zapelje pred (oz. v) mene. Nikoli mi še ni bilo potrebno zavirati tako močno, da bi se sprožil ABS sistem, tokrat pa se je. Seveda sem bil jezen, prižgal sem dolge luči in mu pohupal, saj je b**** skoraj povzročil nesrečo. Nakar se tip ustavi, mi pokaže fakiča in oddivja naprej. Na naslednjem križišču se je najina skupna pot k sreči končala. Mislim si svoje in peljem proti Kotnikovi ulici.
Dobro, tu parkiram, vzamem ven otroka, ga dam v voziček, nakar se ustavi v avtu starejša gospa, ki me sprašuje ali grem ali sem ravnokar prišel. V Ljubljani je pač velika prostorska siska. Za njo pa pride taxi (bela Astra karavan, reg. LJ-L4-49X), se ustavi čisto zraven dojenčka in začne trobit kot zmešan, ker mu je ženska na poti. Takoj sem mu rekel naj neha, saj je pol metra stran dojenček, poleg tega pa se v mestu ne sme trobiti. Pogledal me je čudno, kot bi bil zadet, potrobil še enkrat (tokrat meni - baraba pa taka) in tudi ta je oddivjal naprej.

Zdaj mi pa povejte, kaj naj človek ob takšnih norcih naredi. Prijel me je, da bi šel za njem in ga na gobec (nisem glih pr ta švohih), vendar zaradi dojenčka nisem. Ali imate tudi vi kakšne slabe izkušnje s taksisti? Jaz jih imam veliko, današnje dve pa sta me dokončno razjezile.

r3vo
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a r3vo Sr sep 19, 2007 2:46 pm

Za Ljubljano sicer nevem vendar se v celju nekteri taksisti vozji koda bi bli sami na cesti :evil: :g:

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Sr sep 19, 2007 2:49 pm

ja tako je ..... :evil: :evil:

tudi meni je zadnjič taksist zaprl pot tako da sem moram reagirati na vse načine..(srečo je imel da imam skoraj nov avto, ker drugače bi se veselo poljubila (pleh mislim ;) )...

...moraš pa imeti v avtu itak bojno opremo, da po potrebi zbistriš takega pacienta.... ;) ;) (he,he,he)

...pač nekateri si mislijo....če ne boš ti mene bom pa jaz teba..(bodisi izsilil, prehitel...itd....)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr sep 19, 2007 2:50 pm

lo-life ; nimaš kej, take k smo uvozil notr, take pač zdej imamo, žal

sreča, da niso vsi taki in da so eni čist OK, žal pa tistih nekaj dela tako sranje, da mažejo ugled tudi tistih, ki so popolnoma normalni... :(

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Sr sep 19, 2007 2:58 pm

Tukaj ste nekaj pozabili, vsi smo ljudje in prav tako taksisti in kot tudi tovornjakarji itd... Treba je pač upoštevati da se pač znajdejo na svoj način ker so na domačem terenu. Seveda imamo tudi veliko ljudi ki so dobesedno prfuknjeni v glavo, to je povsod tako in tudi bo ne glede na to kaj vozi in kaj dela. Dokler bomo imeli tak slab nadzor na cesti, bojo vedno divjaki. Seveda pa policija ne bo nič naredila, tudi če jim poveš kaj je nekdo počel, ti bojo rekli al ga misliš civilno tožit.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr sep 19, 2007 3:26 pm

....še dva kroga bi naredil po Ljubljani, pa bi se ti totalno zmešalo......
....ko mam službeno pot v LJ. sem tri dni prej slabe volje....tedensko enkrat sem v Zagrebu, pa poteka vse bolj normalno(in hitreje) pa je 4x večji....ne vem, to s taksisti je pa problem vseh večjih mest, ne samo v Sloveniji....

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Napisal/-a paskvale Sr sep 19, 2007 3:39 pm

Kaj naj šele jaz rečem, ko sem vsakodnevno v LJ

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Sr sep 19, 2007 4:08 pm

V našem mestu nimamo nekih težav z taxisti. Mogoče zato ker so prestari za divjat al pa zato ker vozijo ženske. boh v glanem jz v lj nisem imel nikoli težav z raznimi bedaki.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Sr sep 19, 2007 4:11 pm

Ubogi reveži - a morate za vsako muho, ki vam prileti v vetrobransko steklo odpirat novo temo, anketo in jokat kot mali otroci ?

Ste se kdaj zamislili nad svojo vožnjo - vozite vedno po predpisih in je vaša vožja vedno po predpisih ?

Jasno, da si razburjen ob takem, kdo pa ni - pa zaradi tega še ni treba na velik zvon obešat napake drugih, svoje pa pod predpražnik pometat in se obnašat kot nedolžen angelček.

Kar najbolj koristi v takšnih situacijah je preprečit nesrečo, pomirit živce in "grešniku" preprosto oprostit - jutri, pojutrišnjem, v prihodnosti ... boš ti odvisen od zaviranja in dobre volje nekoga drugega.

LP

Uporabniški avatar
Wolfgang Ullrich
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a Wolfgang Ullrich Sr sep 19, 2007 4:30 pm

Taxisti so večinoma znani kot nasilni vozniki, prdvsem po izsiljevanjih prednosti in nekulturnemu obnašanju v cestnem prometu(sekanje ovinkov , neprilagojena hitrost, nedajanje smernikov itd...), sem opzail za hip tudi v ljubljani, nič čudnega , ampak meni so legende, kajti tudi sam nameravam poleg svojega rednega dela postati tudi taxist(kot 2. delo). Jah, kaj čem , ne morem brez vožnje, očitno imam letno 30k km premalo. Malo se je tudi treba zdivjati in podirkati prdvsem kadar maš še kako hudo bejbo zraven :P :P :P :D

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Sr sep 19, 2007 4:35 pm

Malo se je tudi treba zdivjati in podirkati prdvsem kadar maš še kako hudo bejbo zraven

aja a pol nisi dost samozavestn da bi žensko očaru s svojo pojavo ampak z divjanjem po cestah? pametno Polde...

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Napisal/-a paskvale Sr sep 19, 2007 5:33 pm

Ej, sam ti KARL ABARTH, ti pa ne znaš drugega, kot pametnega se delati. Vedno, ko berem tvoje poste, si mislim kateri konzervativni b**** pa še razmišlja tako. Očitno ste vendarle še taki. Kaj pametnega, razen obče znane popilistične izjave, pa nikoli ne podaš. Namesto, da pljuvaš po nas in se sprašuješ čemu sploh odpirati takšno temo, bodi tiho. Teh stvari ti ne razumeš.

Me prav zanima, kako zelo pametnega se boš šele zdaj naredil, ko sem rekel par besed čez tebe!

Uporabniški avatar
Bato21
Nov uporabnik

Napisal/-a Bato21 Sr sep 19, 2007 5:54 pm

Ej, sam ti KARL ABARTH, ti pa ne znaš drugega, kot pametnega se delati. Vedno, ko berem tvoje poste, si mislim kateri konzervativni b**** pa še razmišlja tako. Očitno ste vendarle še taki. Kaj pametnega, razen obče znane popilistične izjave, pa nikoli ne podaš. Namesto, da pljuvaš po nas in se sprašuješ čemu sploh odpirati takšno temo, bodi tiho. Teh stvari ti ne razumeš.

X2 :bonk

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Sr sep 19, 2007 5:55 pm

Nočem posploševati, ampak se sploh ne čudim, da počnejo kar počnejo.Ne vem kako imate drugje organizirano, ampak v lj se ponavadi hodi domov z raznih žurov s taksiji.Takšni primitivci so teli taksisti, da je veselje.Velika večina njih je tako zabitih, da jih prekašajo samo še mogoče varnostiki pred klubi.Če ima človek iq na ravni sobne temperature ne moreš od njih pričakovati kej drugega.Ne leti to na vse, ampak na večino pa sigurno :?

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Sr sep 19, 2007 6:01 pm

Vuso je napisal/-a:Nočem posploševati, ampak se sploh ne čudim, da počnejo kar počnejo.Ne vem kako imate drugje organizirano, ampak v lj se ponavadi hodi domov z raznih žurov s taksiji.Takšni primitivci so teli taksisti, da je veselje.Velika večina njih je tako zabitih, da jih prekašajo samo še mogoče varnostiki pred klubi.Če ima človek iq na ravni sobne temperature ne moreš od njih pričakovati kej drugega.Ne leti to na vse, ampak na večino pa sigurno :?

:tomidelej:

Vse to drži kar si napisal ;)

Sprašujem se samo, kaj bi šele bilo če bi prepotentni varnostniki klubov furali po mestu

:rofl :rofl

Lp, A

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr sep 19, 2007 7:39 pm

Kaj se sploh pritožujete???

Ni vam všeč da nekateri norijo po cestah, potem vam ni všeč, če so kolesarji na cestah, pešci vas ogrožajo, ker hodijo čez cestišča kjer ni prehodov, policija za vas nič dobro ne naredi, ko pa nekdo hoče vsaj malo boljše pogoje za vožnjo po cestah in bi sam reskiral zato celo svoj avto in se parkrat stran obrnil, ko bi ga kak i**** ali taksist izsilil, pa ste spet proti.

Sej še sami ne veste, kaj bi radi, samo tukaj na forumu pametujete.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr sep 19, 2007 7:50 pm

še dober da ne živim v mestu...hehe

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Re: Objestni taksisti v Ljubljani

Napisal/-a cr33p Sr sep 19, 2007 8:26 pm

Meni je taksist unicil bivsi avto, ko je s stranske ceste sredi Lj pridivjal vame. Avto totalka, meni na sreco skoraj nic. Ce pa bi kdo sedel na sopotnikovem sedezu, bi z njim bilo precej hudo :evil:

K sreci je bil voznik toliko fer, da je na evropsko porocilo napisal "priznam krivdo", lastnik taxi sluzbe pa je kasneje kompliciral, kolikor je le lahko in ni hotel podpisati papirjev na zavarovalnici.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Sr sep 19, 2007 9:16 pm

Vsi taksisti so "picke" dokler so v avtu so pogumni, ko jih pa potegnes vn so pa presrani. Bodite pazljivi saj jih 90% ima v predalu na vratih odrodje/palico.

Sam hitro resim z njimi, samo stopim ven in se zacnem kurcit :twisted:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov