Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Včerajšnja (21.9.2007) racija policije in izredni tehnični!

Napisal/-a nebivedu So sep 22, 2007 6:22 am

Ker se nekateri pred kamero ne znajo zadržat in se morajo delat frajerje z norenjem in zategovanjem ročne (http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?p=894550#894550), so včeraj policaji imeli racijo na Rutarju. Okoli 11 ure so prišli s parimi policijskimi avtomobili (honda - provida, focus, astra 2x, kibla) in so ustavljali, kar so pač uspeli. Bilo je par izrednih tehničnih pregledov pri Avtohiši Real in pridobljenih kar nekaj skoraj prvih nagrad v obliki položnice.
Nastradali so tudi ljudje, ki tja pridejo zaradi kolegov in se tam ustavijo in debatirajo, ter se na koncu odpeljejo. Norijo ne, ker se jim zdi škoda avta, vendar vsega pa tudi nimajo homologiranega, tako da so pokasiral nagrade v obliki položnic samo zato, ker so prišli tja.
Na koncu pa se je tudi videlo prisotnost alkohola in izzivanje policije s strani alkoholiziranih osebkov.
ALKOHOL NA TAKE ZADEVE NE PAŠE, VČASIH GA NI BILO IN SO BILI TAKI OSEBKI ODSTRANJENI PO HITREM POSTOPKU!

Upam, da boste ob naslednjih poizkusih snemanja, vsako tako snemanje preprečili, če pa že ne, pa se vsaj zadržite norenja in zategovanja ročne ter čudnih izjav tipa " Tukaj sem že od vsega začetka, pa so se lemal na avte", ker resnično tipa nisem nikoli videl (na posnetku prvič) pa se udeležujem teh zadev že od leta 2000, ko se je prvič začelo v sloveniji, tut ne vem, če ima tipček izpit dalj časa, kot pol leta. Nesreč pa se spomnim samo štirih v vseh desetih letih, prva ko se je nekdo nekomu v rit zaletu, ampak ob prihodu na Brnčičevo(ni bilo norenja), druga, ko je bila precenjena moč poršeja, ko voznik resnično ni imel pojma, kaj avto zmore in je končal na koncu piste v makadamu (za leclercom), tretja, ko je voznik nabil mopedista in četrta in hkrati zadnja, ker se je policijsko vozilo nastavilo vozniku (kar je zame povzročitev nesreče in ogrožanje voznika). Tok o "lemanju" v zadnjih sedmih letih na ilegalcih.
Pa če povlečemo še malo statistike
- v najboljših časih se je nabralo tudi po 500 avtomobilov na noč, pa nobeden ni pil alkohola in so se v sedmih letih zgodile samo 4 nesreče, 3 z materialno škodo, ena pa z lažjo telesno poškodbo.

Naj omenim še to, da obiskov policije in racij je bilo mnogo preveč, medtem ko se eno križišče na vsako stran od brnčičeve (rondo tomačevo in križišče z dunajsko)zgodi skoraj vsak dan najmanj ena nesreča na obeh križiščih skupaj, velika večina na srečo samo z materialno škodo, nekaj pa na žalost s telesnimi poškodbami (tudi hude telesne poškodbe sem že videl), pa teh dveh križišč policisti niti ne povohajo, kaj šele da bi se kdaj malo postavili tja in nadzirali promet, ki je na teh dveh križiščih res katastrofalen.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So sep 22, 2007 7:28 am

Si bil med nagrajenimi mogoče?

Kaj naj rečem... pravilno,takšne iz ceste,ki se namerno izživljajo.... na prostorih oz. cestah,ki niso temu namenjene...
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu So sep 22, 2007 7:56 am

RedBull™ je napisal/-a:Si bil med nagrajenimi mogoče?

Kaj naj rečem... pravilno,takšne iz ceste,ki se namerno izživljajo.... na prostorih oz. cestah,ki niso temu namenjene...

Nisem bil med srečnimi nagrajenci, bili pa so poznani, ki so prišli samo na klepet, pa še to so se normalno pripeljali in so se normalno odpeljali, zraven pa nastradali z odvzemom tablic in 500 evrov nagrade za neizpravno vozilo, ter izrednim tehničnim pregledom.
S tem da taisti ljudje tudi po cestah ne norijo, tako kot recimo ti.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD So sep 22, 2007 8:17 am

nebivedu je napisal/-a:
RedBull™ je napisal/-a:Si bil med nagrajenimi mogoče?

Nisem bil med srečnimi nagrajenci, bili pa so poznani, ki so prišli samo na klepet, pa še to so se normalno pripeljali in so se normalno odpeljali, zraven pa nastradali z odvzemom tablic in 500 evrov nagrade za neizpravno vozilo, ter izrednim tehničnim pregledom.
S tem da taisti ljudje tudi po cestah ne norijo, tako kot recimo ti.

Neizpravno vozilo na cesti nima kaj iskat...
Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR So sep 22, 2007 8:20 am

To da te odpelje na izrednega (ki ga majo oni po dogovoru) je mal smešno.. Nisi dolžan.. Kar policaj lahko naredi je da ti pobere tablce, napiše kazen (katero lahko kasneje stornirajo če prineseš potrdilo z tehničnega) in če je p. pokliče pajka če pustiš avto na neprimernem mestu..

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So sep 22, 2007 8:53 am

Tako kot jaz.... haha ta je dobra nebivedu... res da ne vozim po predpisih... vedno malce hitreje,divjam oz. ogrožam pa nikogar! Tudi kazni do sedaj še ni bilo --> tok tok,tako da mi ni nihče dokazal da je temu tako.

Vidm pa zadnjič enga frajerčka v lj. ko stojim na celovški na pasu za naravnost... ura je bila nekje okoli 19 ... in itak on se postavi na levi pas,kao da bo zavil levo,ampak sem takoj opazil,da me želi prehiteti po levi... nakar mu nekažem,da tega ob meni ne bo izjaval in tip lepo spelje čez rdečo (rdeča luč je gorela zihr še deset sek. po tem) mislm :roll: take pa res iz ceste dol!! ampak ok,to je že druga zgodba...

Kaj se ma folk za zbirat ob 23 uri.. ok na parkingu že,ne pa da parkirajo po pločnikih itd. Policija se je pač odzvala na prejšnji prispevek,ki je bil viden po tv,na katerem je vidno,da ni ukrepala... Včerajšnji ukrep je bil pa pričakovan... kdor je pa po "nedolžnem" nastradal,je pa sam kriv!
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Luky

Napisal/-a Luky So sep 22, 2007 9:17 am

eh, mal ste tud sami krivi... k ste pustil kamere blizu...
drgač pa če na avtu ni vse homologirano- še ne pomeni da je neizpraven!!!!

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ So sep 22, 2007 9:17 am

He he he, samo smejim se lahko izjavam. Nikjer pa nisem slišal glasu oz. predloga o tem, da bi se lahko v kakšni ind. coni zgradila proga za podobne dogodke. Ne vem, a ste/so vsi tako brez pameti ali kaj? Še, ko je možnost v javnosti spregovoriti o določeni problematiki, ne znate/znajo tega izkoristiti drugače kot z izzivanjem in "nastopanjem".
Pa tudi policisti bi lahko dali svoje glasove pri takšnem projektu, če jim je resnično interes zmanjšati število prometnih nesreč in smrtnih žrtev.
Tudi sam si želim enega dirkališča na slovenskih tleh, recimo nekje v centru Slovenije, da bi lahko brez zadržkov pognal svojga rs-a in sprostil adrenalin na za to primernem mestu.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu So sep 22, 2007 10:00 am

AndrejD je napisal/-a:Neizpravno vozilo na cesti nima kaj iskat...

Če daš ti boljše, večje in varnejše!!! diske na avto in zato ne moreš dati 15, ampak moraš šaltat na 16 colska platišča je avto neizpraven.

Ko pa imaš jugota, v katerem skoraj skozi poden padeš, izpuha ima tok, da te še 3 tedne glava boli, če se za njim voziš in ene original spojlerje na njem, ki lahko pri hitrosti 100km/h odpadejo od avta in koga ubijejo, je pa avto izpraven.

Ampak o tem se da razglabljat.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu So sep 22, 2007 10:07 am

V osnovi je meni vseeno če policija lovi tiste, ki norijo, delajo prekrške ali se kako drugače izživljajo na cesti, ni mi pa vseeno, če nekdo pride z normalno vožnjo na parkirišče, kjer se zberemo, se potem 3 ure pogovarja in ga na poti domov, ob normalni vožnji, ustavijo policaji, ter ga odpeljejo na izredni tehnični in mu dajo 500 evrov kazni, samo zato, ker je imel 16 col feltne namesto 15 colskih in ni imel tega vpisanega v homologacijski kartonček. Tak ni nevaren ostalim ljudem, pa je vseeno nastradal, tisti, ki pa resnično delajo probleme so pa lepo mirno odpeljali svoja "koreta" stran in se smejali.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So sep 22, 2007 10:14 am

Jaz vrjamem, da je marsikdo nasankal čisto brez potrebe. Ampak ni pa fer, da taki, ki nima opravljene homologacije ne plačajo kazni...žal, zato se nekateri trudijo homologirati skoraj tudi Ambi Pur ravno zato da ne pride do takih neljubih dogodkov. Če je zakon za enega naj bo za vse! Torej ne moreš reči, da je dobil kazen za brez veze. Sicer pa če ma dnar za večje zavore in minimalno potem 16 col gume ma tud za homologacijo.

Kar se pa tiče dirk je po eni strani čisto prav. To je pač ilegalno in nimaš kaj. Po drugi strani je pa tudi dobro vodilo za končno legalno pot.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So sep 22, 2007 10:22 am

nebivedu je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:Neizpravno vozilo na cesti nima kaj iskat...

Če daš ti boljše, večje in varnejše!!! diske na avto in zato ne moreš dati 15, ampak moraš šaltat na 16 colska platišča je avto neizpraven.

Ko pa imaš jugota, v katerem skoraj skozi poden padeš, izpuha ima tok, da te še 3 tedne glava boli, če se za njim voziš in ene original spojlerje na njem, ki lahko pri hitrosti 100km/h odpadejo od avta in koga ubijejo, je pa avto izpraven.

Ampak o tem se da razglabljat.

Nebivedu se čist strinjam z tabo a kako mi lahko 100% zagotoviš,da bo podvozje in mehanski sklopi prenesli večje zavorne kolute in diske ter večja platišča in,da bo avto varen.
Tudi jst sem že dostkrat na forumu tuki se razburjal in pizdil čez te naše homologacije pa je blo lih tko kot,da bi scal proti vetru.
Jabat ga a zj bi se pa vsi tvoji kolegi lahk vozili z ne homologiranimi avtomobili pa čeprav majo sam večje feltne mi ostali bi pa mogli delat vse po zakomu.sočustvujem z tistimi,ki so pokasirali položnice a zdaj že vrabčki na vejah čivkajo,da morajo bit vse predelave vpisane in homologirane in kdor plača kazen za neizpraven avtomobil in je hkrati tudi prisoten na teh ilegalnih dirkah si je čisto sam kriv to je tak kot,da bi direkt izzivali usodo.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So sep 22, 2007 10:28 am

Dejstvo je, da to početje nikakor ni opravičljivo. V nobenem primeru. Vsaj za nekaj so dobri tile naši policajčki. Mislim, da vsi prejemniki "nagrad" so si to tudi zaslužili. Jaz bi jim še kakšno malenkost dodal zraven. Vprašajte se ali to res sodi na (javno) cesto. Tako, da jaz ne vem zakaj se sploh odpirajo take teme tukaj. Čisto brez pomena. Samo jokanje kako so tega in onega oglobili, odvzeli izpit (edino pravilno), poslali na izredni tehnični.
Čisto pošteno in ni potrebno nič tukaj gor jokat. Pravijo, da je po toči zvoniti prepozno. ;)
Če vam pa je že do tega se pa spravite na za to namenjen poligon/stezo. Ne pa da se to dela po cesti in okrog nakupovalnih centrov. Če ga pa nimate ga imajo pa kakšni naši sosedi. Če vam toliko pomeni potem vam ne bi bilo težko malce globje posečt v denarnico. :roll:
Precej "cigansko" zgleda vse skupaj. Kot kup opic ki merijo kdo ima daljšega.
Glede neizpravnosti pa bom rekel tole. Vse kar imaš na avtu ali kar je spremenjeno se mora pregledat in narediti homologacijo. Brez tega nimaš kaj delat na cesti. Simpl.
Torej po mojem mnenju je bilo tole dejanje res vredno in upam, da bo še več takih akcij. Mislim kaj vse danes že vidiš na cesti.

To je moje mnenje glede celotne zadeve in hkrati edini post v tej temi. Brezveze zgubljat čas za take teme, ker opažam da bo spet kreg tukaj.

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 So sep 22, 2007 10:29 am

RES STE PAMETNI..... :D :D ;)

..par dni pred novim srečanjem javno dobesedno spljuvajo policijo vi pa se zopet zberete in divjate.....no sploh pa gre zahvala tistim " idiotom" ki so veselo govorili pred kamerami in dokazovali svoje vrline......

....sedaj ste pojedli kar ste skuhali.....

ps:: TAKOJ PO OBJAVI ODLOMKA V Svet-u SEM ODPRL NOVO TEMO, KI PA JE BILA IZBRISANA....

lep pozdrav...

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker So sep 22, 2007 10:32 am

tomzzi je napisal/-a:Dejstvo je, da to početje nikakor ni opravičljivo. V nobenem primeru. Vsaj za nekaj so dobri tile naši policajčki.

jz tut ne podpiram teh dragov. ampak ko si napisal da so vsaj za nekaj dobri naši policaji. seveda, najlažje se je spravit na ljudi ki stojijo na mestu, se ne premikajo. ko pa kak b**** izsiljuje, gre v rdeče, prehiteva po odstavnem pasu, vozi 100 čez naselje ponoči, tistim pa nič ne morejo. na nas se bojo spravli ko auspuha nimamo homologiranga, pa čeprav se vozimo po predpisih in ne delamo pizdarij po cesti. bolš da bi se vtaknil v kj druzga kukr pa v take stvari.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat So sep 22, 2007 10:49 am

S|icKeR je napisal/-a:jz tut ne podpiram teh dragov. ampak ko si napisal da so vsaj za nekaj dobri naši policaji. seveda, najlažje se je spravit na ljudi ki stojijo na mestu, se ne premikajo. ko pa kak b**** izsiljuje, gre v rdeče, prehiteva po odstavnem pasu, vozi 100 čez naselje ponoči, tistim pa nič ne morejo. na nas se bojo spravli ko auspuha nimamo homologiranga, pa čeprav se vozimo po predpisih in ne delamo pizdarij po cesti. bolš da bi se vtaknil v kj druzga kukr pa v take stvari.

WORD

Ampak,če se v zadevo malo poglobimo vidimo,da ti ilegalni dragi niso lih nekaj svetega.Sam sem bil tudi na nekaj ilegalcih zgolj kot gledalec za sam drag se mi zdi škoda avta in tiste mm gume lahk porabim na pametnejši način z kakim izletom mogoče.A kot gledalec sem vedno doživel na teh ilegalcih kr nekaj preseravanja mulcev z malimi tički,ki morajo svoj ego kazat na tak način.Vrjetno mam prov,da vsi resnejši tekmovalci z pravimi drag stroji teh dragov niti ne odobravajo ampak to je druga plat zgodbe.Vsi tudi vemo kako je za samo varnost poskrbljeno na pravih drag tekmovanjih tukaj pa.......
Sicer pa nismo mi tukaj niti usposobljeni niti pristojni reševat teh stvari a sem mnenja da bi velik oseb ne dobilo kazni,če bi se do policije vedlo korektno.Lepa beseda lepo mesto najde.
Tut sam sem mel primer z Ibizo ko sem vozu brez homologacije a sem vsled lepega vedenja pri policistu prejel zgolj ustni "ukor" :D.
Sej kot sem reku sočustvujem z prejemniki kazni a tko pač je,žal zakon o homologacijah smrdi že na začetku a vem,da se bomo mogli vedno podrejat zakonu in tko pač je.
Ilegalci pa nikakor niso opravičilo mladih mulotov brez j**c,da si nabirajo adrenalin.mularija naj se spravi delat pa bomo pol vidli po 12 urnem delavniku koliko mularije bo še hotelo divjat in zategovat ročno.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu So sep 22, 2007 10:52 am

Včeraj je dobilo tudi nekaj ljudi kazni, ker nimajo popolne opreme v avtu - manjka kakšna sponka v prvi pomoči in se to takoj sankcionira. Ali pa je prva pomoč starejša od dveh let.
Pa če se zaletim, kaj mi bo pomagalo, al imam 11 al 12 sponk v prvi pomoči. V vsakem primeru bo prišel rešilec, do takrat se me pa noben ne bo dotikal, ker ljudje nimajo pojma iz prve pomoči in iz tega kako človeku pomagat v takem primeru.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu So sep 22, 2007 10:54 am

En kometar na tole policijsko delo

Policisti počnejo kar jim pač naročijo šefi, poleg tega pa še vedno obstajajo neuradne norme, ki jih mora vsak policist izpolniti. Zato tudi meritve na "odprtih" odsekih. Zakaj se ne usedejo v službeno vozilo ter lovijo tistih, ki očitno ne poznajo osnov CPP ali pa med vožnjo telefonirajo? Zato, ker so kazni smešno nizke. Smo verjetno edina država v EU, ki ima takšno nesorazmerje med kaznimi za prekoračitev hitrosti ter kaznimi za ostale prekrške. Minimalno 500 EUR za prekoračitev 30 km/h v naselju nimajo ne Nemci, Avstrijci, celo Švedi, Francozi in Nizozemci ne! Sedaj, ko jo nameravajo zvišati in 1000 EUR ter polovico razpoložljivih točk, pa bomo sploh v vrhu. Tisti, ki navijajo za višje kazni preprosto rečeno 'nimajo pojma'. Sam imam za seboj dovolj kilometrov, da sem videl in doživel že vse predstavljivo in nepredstavljivo, pa lahko mirne volje rečem, da bi tudi z elektronsko omejitvijo vozil na najvišjo dovoljeno hitrost dosegli zelo majhen efekt. Bil bi sicer kak pijan mulec brez izpita več, ker se sredi noči s tehnično neizpravnim vozilom ne bi zaletel v kapelico, vendar takšnim ekstremom ne pomaga nič. Večina nesreč (prek 90%) se drugače zgodi pri vožnji po omejitvah (prekoračitev omejitve in neprilagojena hitrost nista isti pojem), tako da je potrebno delati na spretnosti voznikov, rednih osvežitvah znanja (morda na 5 let?) ter izboljšavi cestišč. Pobijanje bo rešilo to, ne pa radarji za vsakim grmom.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat So sep 22, 2007 10:58 am

nebivedu je napisal/-a:Pa če se zaletim, kaj mi bo pomagalo, al imam 11 al 12 sponk v prvi pomoči. V vsakem primeru bo prišel rešilec, do takrat se me pa noben ne bo dotikal, ker ljudje nimajo pojma iz prve pomoči in iz tega kako človeku pomagat v takem primeru.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sam si pa model ej nebivedu :D
Vrjem,da če se boš kdaj zaletel (tega ti namreč ne privoščim ne tebi ne komur koli) boš vesel sleherne pomoči.Upam,da boš še zmožen sam odločat ali ti naj kdo pomaga ali ne.
Vrjem sosed je bil do nedavna čisti antikrist in boga še pogledal nebi ko pa je bil uklenjen v razbitem avtomobilu je pa boga prosil naj mu pomaga :D
Tko,da nikoli ne reci nikoli in ti tudi ne privoščim,da bi kdajkoli potreboval prvo pomoč a v krizi še hudič muhe žre.
Zj glede ene sponke,ki je menjkala v prvi pomoči sem pa ziher,da noben ni dobu kazni so bli že drugi razlogi poleg vrjetno.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So sep 22, 2007 10:59 am

nejko307 je napisal/-a:ps:: TAKOJ PO OBJAVI ODLOMKA V Svet-u SEM ODPRL NOVO TEMO, KI PA JE BILA IZBRISANA....

lep pozdrav...

ni bila objavljena takoj ampak če se ne motim kar kakšen dan po oddaji, poleg tega pa je tema že obstajala, zato je bila tvoja tudi izbrisana...žal je preveč nepotrebnih tem za brisat, da bi vsakega posebej obveščali o izbrisu.
Hvala za razumevanje in LP

objavljeno 12.septembra...;) torej lep čas pred tvojo temo.
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=56011

aja še glede ilegalcev in potencialnih legalnih dirkališč...koliko teh frajerjev pa mislite da bi hodilo na dirkališča...en k...ker tam se resnično pokaže kdo zna vozit in kdo je zgolj fuknjen da dirka na odprti prometni cesti...potem pa pridejo frajerji enkrat in nikoli več ker odidejo s sklonjeno glavo ko na dirkališču ne pokažejo nič...žal se je tale stvar že večkrat pokazala za resnično in tudi ob primernih dirkališčih bi tovrstni glasni frajerji še vedno iskali pozornost na znanih lokacijah...prometnicah seveda, ker tam se lahko pokažejo...

So seveda izvzeti vsi tisti, ki se bi dejansko udeleževali eventov na dirkališčih, vendar kot že rečeno...veliko ljudi zgolj na veliko naklada kako bi radi dirkališče, kljub temu da nihče ne bi dal potem par 10€ za uporabo...in ne...to ne leti na vse.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov