Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
daks
Novinec

Kraj: baška grapa

24UR Test bencina

Napisal/-a daks To sep 25, 2007 9:36 pm

če še niste vidl... http://24ur.com/naslovnica/novice/gospo ... 049924.php
me zanimajo komentarji :roll:

lp

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy To sep 25, 2007 9:38 pm

z enim litrom ne morš delat primerjave :roll:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To sep 25, 2007 9:39 pm

lahko bi uporabil iskanje, ker taka tema je že bila in to kar obsežna kdo kje toči in zakaj itd.....

še ena nepotrebna tema po mojem mnenju a vendar.....

lp

Uporabniški avatar
daks
Novinec

Kraj: baška grapa

Napisal/-a daks To sep 25, 2007 9:40 pm

uno ko pravi kamijonist me je najbolj začudilo... pa zna bit da je res. drugače sam test une novinarke itak nima smisla :lol:

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale To sep 25, 2007 9:58 pm

Sem že videl tale prispevek. Novinarji nimajo pojma od merilneih tehnik in napak. Neumen prispevek pač. Škoda besed.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To sep 25, 2007 10:03 pm

Ja, najboljše je da je imela na enem litru razlike 6 na osnovo 29 kilometrov, kar je 21% :twisted:
Vmes ji je še crknila benz pumpa, pa ko so točili noter tisti liter so malo čez polili, pa seveda je obakrat "enako" vozila :)

Sicer sem pa na svojem avtu "sprobaval" in neke razlike ne opazil.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To sep 25, 2007 10:29 pm

Ja grejo delat test z eim litrom, velika napaka.

Če hočeš neko realno porabo potem narediš takole natočiš do vrha, zapišeš si stanje km na števcu in se furaš do ponovnega točenja goriva, nafilaš povno in lepo zračunaš recimo naredu 800km in natočil 40l poraba je 5l/100km recimo pri petrlu, potem pa ponoviš še na agip in na omv. Preprosto.

P.S. Petrole maš na vsakem vogalu skor, agip in omv pa nimajo tok teh poslovalnc. Recimo jaz imam do agipa 40km do petrola pa samo 10km, do omv imam 25 km torej na konc ne bom pršu nč na bolem.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To sep 25, 2007 10:35 pm

ta ženska ma porabe manj kot 3 l/100 km? :shock:

lp
Slika

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To sep 25, 2007 11:25 pm

Tale prispevek je taka šlamastika da je groza. Ženski je vzel točno eno doplodne dela. Tistih 6km ko jih je naredla zram je lahko kriv samo bencin ki ga je imela v vodih ali pa v razteznostni posodi. Mislim halo!! Ta test je bil tako neumen da mu niti laični ne moreš pripet zram. Rezultat ki ga je dobila bi bil lahko lih karkoli in po sami sreči si je pridobila te rezultate. To je tako kot da bi delal anketo priljubljenosti politikov na vzorcu 5ih ljudi.
:jy

Kot je že bilo rečeno, avto do daske nalit z enim vozit da je prazen, spet nalit do konca in spet po isti turi in samo upaš lahko da bo enak promet.

Sicer pa ko vidiš kako pri nas novinarje izobražujejo kako postavljajo vprašanja, kako se pustijo stlačit v stajo da meketajo "kot je treba" samo da pade hrana iz nebes ti je jasno da nimajo pojma in da se ni za zanest na njih.

Če se samo še obregnem ob enega od prispevkov v današnji oddaji preverjeno o sosedih in poteh: Res ne vem zakaj ni noben od teh "uber" pametnih novinarjev šel na pravno fakulteto vprašat zakaj pa bi imel nekdo ki uporablja pot že 20 let pravico do te poti in bi vsak študent(NE profesor) ki je kdaj bil na predavanjih stvarnega prava povedal da obstajajo stvari kot so priposestvovanje in tudi priposestvovanje služnosti. Na mesto tega pa so pustili tistemu, ki niti slovensko ni znal, da je kvasil neumnosti o nestrokovnosti sodišča in odvetnikov.

Novinarji pri nas bi morali imeti napis: "ko ste že upali, da smo dosegli dno, vas vedno znova presenetimo"
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To sep 25, 2007 11:29 pm

Jaz bi jim dal citroenov slogan:
Niti predstavljate si ne, kaj vse lahko naredimo za vas. :lol:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Sr sep 26, 2007 2:16 am

Edini način realne primerjave porabe glede na različno gorivo je, da se avto da na valje, kot to počnejo pri merjenju porabe glede na tovarniške specifikacije. Moje mnenje.

Skrajno primitiven pa se mi zdi komentar Petrola, da je normalna vsebnost žvepla v gorivu do 50mg/kg. Tu se vidi njihova miselnost, da so nek monopolist. Če velja manj žvepla = bolje, potem se morajo potruditi, da potrošniku za določeno ceno zagotovijo čimbolj kvalitetno gorivo. Brez ustrezne konkurence pa to ni izvedljivo. Če ne bi OMV uvedel Super100 goriva, bi na Petrolu še vedno tankali staro gnojnico, ki se ji je reklo njihov 98.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Sr sep 26, 2007 3:05 am

kwa je to debilna zenska in mehanik...pr seicenotu (tudi cinqe) je znano ce ostane brez benza da vec neuzge takoj ker zrak potegne...je treba pocakat eno uro do dve pa uzge po l iz prve....heh debili...oni pa kr neki pumpa nedela in podbno....

@eclipse_R: sam sm spravu cinq (ista osnova k sei) na 3,5litre porabe...sam to mi itaq skor noben nevrjame...je pa res da nikol nism presegu 90 hitrosti pa nobenga sunkovitega pospesevanja... :P
Slika

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr sep 26, 2007 6:18 am

Jaz imam osebne izkušnje ravno obratne.
Vedno tankam na Petrolu in pač naredim kilometrov tolko kot naredim . In ravno zaradi teh mnenj, kak je petrol tak pa tak, sem 2 meseca tankal na Logo in pa agip bencinskah in sem delal manj km, kot pri petrolu. Ne vem zakaj, ampak po tem testu še vedno tankam raje na petrolu. Zanimivo je pa res, da mi na petrolovih bencinskah bol kadi iz avspuha, kot pr ostalih... Kar bi lahko bilo slabše kvalitete gorivo z več vlage, samo zakaj sem potem jaz osebno delal manj km ? Meni bolj odgovarja petrol, čeprav večina meni drugače.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr sep 26, 2007 6:48 am

Glavni point oddaje je bil (če slučajno kdo ni upazil), da lahko s Fiatom prevoziš tudi 35km/1 liter oziroma poraba 2,85L/100km.

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko Sr sep 26, 2007 6:57 am

Z OMV super100 mi je ratalo prevozit čez 600km, s petrolovim Supet95 pa pod 550km.
Probal bom še Agip, čeprav imam do tiste pumpe kar ene 15km...Ampak bom probal.
Se je pa tudi že meni zgodilo, da je šlo v avto več litrov bencina, kot mislim, da imam volumna...Šlo je čez 67l v Alfo 147 2.0 Selespeed :shock:

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko Sr sep 26, 2007 6:59 am

Meni naj bi šlo v posodo za gorivo 60l , a vsakič mi gre več kot to...
Ko bom naslednjič tankal, lahko to potrdim s fotografijo!
Prijavil jih bom...dost jih imam!

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Sr sep 26, 2007 8:37 am

Test je vsekakor neuporaben. Koliko goriva je blo pa še v vodih itd? Pa tudi če se dela primerjavo s polnim tankom enega in drugega, so napake ogromne. 10km/h vetra v rit ali nasproti pa je ogromna razlika, malo drugačno šaltanje, promet. Ni variante da lahko trdiš kje je bila poraba manjša.
Edina varianta primerjave je, kot je napisu sundaydriver, avto na valje in v isti prestavi ob enaki obremenitvi "prevozit" isto razdaljo. Jest zaupam le tovarniškim podatkom o porabi, ko delam primerjavo med različnimi avti. Seveda ni nujno a se enako porabo v praksi tudi doseže, ampak za primerjavo je pa v redu.

In če pride tistih 50km razlike, a bom zdj šou na 40km oddaljen Agip tankat zato? Tankam na pumpi, kjer se slučajno peljem mimo, ne glede na to katera firma je.

lp

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr sep 26, 2007 8:43 am

Aja, najboljša je bla še od unega iz združenja šoferjev da je "dober podatek že to da lahko v avto natankaš več kot je velik rezervoar".

Očitno še ni slišal da:
- ima avto cevi
- da se tako rezervoar kot gorivo glede na vročino / mraz malenkost širita/ožata
- da je dovoljeno malo odstopanja
...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Sr sep 26, 2007 8:51 am

Poleg tega - ali proizvajalec avta slučajno podaja natančnost velikosti posode za gorivo? Bi reku da je tudi pri rezorvoarjih odstopanje +/- par litrov. Zakaj pa bi se blazno matrali in izdelovali tanke z natančnostjo +/- mililiter, če pa to ne vpliva nič na specifikacije avta? :roll:

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Sr sep 26, 2007 9:02 am

Tud mene je presenetila šlamparija prispevka in to v oddaji, ki sem ji ponavadi pripisoval neko tehtnost.... So dobili veliko črno piko pri meni.... Kaj ko bi jim kdo pisal, kako se dela te teste (na valjih)? Pomojem bodo ponovili prispevek, pa da potem vidimo rezultate....
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov