bergkamp je napisal/-a:Men se zdi perverzno da je kazen nekomu skoraj polovica dohodka, nekomu pa nekaj odstotna glede na dohodek. Ista kazen sigurno nima enakega učinka.
seeman66 je napisal/-a:EGO je treba nekaterim spraviti na minimum. Tu mislim predvsem na tiste ki se na križiščih preseravajo na pasu za zavijanje v levo in potem peljejo naravnost in so prepričani da jim nihče nič ne more ker so mačoti.Če mu pa malo pohodiš po gasu in ko vidi da bo na tesno potem ti pa kaže pesti in da si i**** ti ki se voziš po pravilih. In za take bi morala biti kazen odmerjena na nivo njihovega egoizma. Teh stvari pa ne počnejo vozniki z kulturo in pa z premalo konji pod haubo. Moj ima 100hp ni med najmanjšimi pa mi ne pride na pamet da bi delal take p....rije na cesti.
PureTNT je napisal/-a:blind3k je napisal/-a:ta sistem na dohodek se uporablja v švici(nisem 100%) in koliko sem bral je kar učinkovito. V večini se ljudje držijo predpisov.
Eni pravite da ni pravično, da dobijo kazen na dohodek. Zakaj pa ne? Kazen oz. sankcija ni mišljena zato da bo država zopet zaslužila, ampak da boš drugič dvakrat premislil če še boš to storil. Zakoni so tu zato da se jih ljudje držijo in ne kršijo! Če pa komu kaj ni všeč v zakonodaji, se naj pritoži na pravih mestih in ne samo jamrat kako je to slabo in kako drugo...
Še enkrat: če nekdo ni sposoben plačati kazni za prekršek, naj prekrška ne stori. Če pa nekomu takšna kazen predstavlja le majhen del prihodka, pa tudi prav. Kazen za prekršek naj bo enaka za vse, tako kot smo ljudje (vsaj v teoriji) pred zakonom enaki. Dovolj lopovsko je že to, da oseba z visokimi dohodki od dohodka odstotkovno plača trikrat več kot nekdo z nizkimi dohodki. To se je razširilo še na DMV, kjer glede na vrednost vozila plačuješ vedno višji odstotek davka, pa pri cestninah, kjer se plačuje po kubaturi, čeprav bi bilo edino pravo merilo teža. V tej državi vsakdo, ki je kolikor toliko uspešen (in pošteno plačuje davke) za dobljeno že tako plačuje preveč, da pa bi sedaj za ENAK prekršek plačal več kot nekdo drug, samo zato ker je tista oseba socialno bolj ogrožena, pa je - ponovno - perverznost. Če se mu kazen zdi prevelika, naj prekrška ne stori - vsi imamo namreč svobodno voljo.
LP
seeman66 je napisal/-a:Dam prav PureTNT
Kazni ne moreš odmerjati po dohodnini, ker ne bi bilo pravično. Pa ne do tistih ki imajo velik OD ampak do tistih ki le tega nimajo. Verjetno ste že vsi naleteli na kakega s.p. ki je totalni siromak z mečko ker pač tako prikaže dohodek in bi mu na dohodekbila odmerjena ista kazen kot nekomu ki ima npr. 500 EUR plače.
lp
seeman66 je napisal/-a:EGO je treba nekaterim spraviti na minimum. Tu mislim predvsem na tiste ki se na križiščih preseravajo na pasu za zavijanje v levo in potem peljejo naravnost in so prepričani da jim nihče nič ne more ker so mačoti.Če mu pa malo pohodiš po gasu in ko vidi da bo na tesno potem ti pa kaže pesti in da si i**** ti ki se voziš po pravilih. In za take bi morala biti kazen odmerjena na nivo njihovega egoizma. Teh stvari pa ne počnejo vozniki z kulturo in pa z premalo konji pod haubo. Moj ima 100hp ni med najmanjšimi pa mi ne pride na pamet da bi delal take p....rije na cesti.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov