AM je napisal/-a:Mene samo nekaj zanima. V čem se razlikuje destilirana voda od prekuhane vode. Pomoje ni nobene razlike ???
blind3k je napisal/-a:če ma kdo doma sušilni stroj za oblačila in ima ta zbiralnik destilirane vode, mu ni potrebno kupovat le te
AM je napisal/-a:Mene samo nekaj zanima. V čem se razlikuje destilirana voda od prekuhane vode. Pomoje ni nobene razlike ???
rados je napisal/-a:AM je napisal/-a:Mene samo nekaj zanima. V čem se razlikuje destilirana voda od prekuhane vode. Pomoje ni nobene razlike ???
velika razlika je...prekuhana voda niti pod razno ni destilirana voda...destilirano vodo dobiš z destilacijo...destilacija pa pomeni lovenje uparjene vode in ponovno utekočinenje te pare s pomočjo ohlajevanja...z izi besedami povedano...destilirana voda je utekočinjena para...
primer destilacije...na levi je kotel v kateri vodo segreješ do vrelišča...paro nato ulovi posebna kupola nad prvim kotlom...para gre nato po mali cevi na desno v desni kotel...ko potuje para skozi to cev se ohlaja in posledično utekočini...nato pade v desni kotel in v tem primeru odteče v manjši lonec...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov