Mate je napisal/-a:Na avtocestah je problem vožnja po levem pasu. Vsi bi radi peljali hitreje, zato je večina na prehitevalnem pasu, na voznem pa le manjšina.
Nekaterim je tudi med prehitevanjem na prehitevalnem pasu izjemno težko pospešiti do 130km/h in zato prehitevajo s 105km/h avto, ki vozi 95km/h.
AgitatoR je napisal/-a:Mate je napisal/-a:Na avtocestah je problem vožnja po levem pasu. Vsi bi radi peljali hitreje, zato je večina na prehitevalnem pasu, na voznem pa le manjšina.
Nekaterim je tudi med prehitevanjem na prehitevalnem pasu izjemno težko pospešiti do 130km/h in zato prehitevajo s 105km/h avto, ki vozi 95km/h.
Tole gre pa tudi meni na jetra.
Na naših AC se sploh ne moreš normalno in tekoče voziti.
Imaš paciente, ki, kot praviš, prehitevajo s 5 km razlike.
Potem imaš paciente, ki pri polni AC gonijo 180 + in mislijo da se bomo zarad njih vsi razbežali, da bodo lahko nezmanjšano nadeljeval.
NUJNO bi že danes rabli TRETJI pas. Ker danes lahko voziš 90 na voznem za kamionom. ali pa se moraš prilagoditi toku na prehitevalnem in tam si prisiljen peljati več kot želiš, če se nočeš skoz umikat za kamione. 3/4 ljudi se ne vrača več na vozni pas, ker enostavno ne morejo potem kulturno nazaj na prehitevalnega, ko dohitijo naslednji kamion in potem moraš bremzat ko budala, ker en tišči 180 + in logično ne moreš pred njega. Če bi vozil recimo 140, bi komot (varno) istočasno pospešil in zapeljal pred njega na prehitevalni pas.
Če je na AC ornk gost promet grem raje dol in po navadni cesti naprej. Je dosti manj stresno in ni rečeno da tudi kaj dosti počasneje.
paskvale je napisal/-a:Ni variante, da bi šel jaz v krožišču na notranji pas, četudi zavijam na levo (3. izvoz). Razlog je v tem, ker ljudje ne znajo vozit v krožišču. Na bi mi namreč pustili se vključiti nazaj v zunanji pas, ker so vozniki povečini eni debili!
PS: danes sem za 15 km vožnje potreboval 55 minut. GRRRRRRRRR. Pošteno bi bilo, da bi zavarovalnica povrnila tudi vse stroške, ki so nastali zaradi zastoja, ker je prišlo do prometne nesreče, vsem tistim, ki smo bili kakorkoli prikrajšani! V mislih imam današnjo gužvo v Šentjakobu. 10 km vrsta, pa nikjer nobenega policaja. Kurčev prometni minister. On je prvi, ki je za odstrel !
paskvale je napisal/-a:PS: danes sem za 15 km vožnje potreboval 55 minut. GRRRRRRRRR.
hladni je napisal/-a:vsi se pritožujete zaradi krožišča, ampak roko na srce, meni niti na pamet ne pride da bi šel v notranji pas, s tem ogrozim najbolj sebe, neke koristi pa kljub temu, ker so krožišča recimo v mb nekatera smešno mala, od enega do drugega izhoda je dolžina dve povprečni dolžini avta. Ko zapelješ noter, moraš takoj spet ven in nihče niti ne more zapelat v zunanjega. To je absurd...drugače je v večjih mestih ko je prostor zato.
LP
Gen|uS je napisal/-a:hladni je napisal/-a:vsi se pritožujete zaradi krožišča, ampak roko na srce, meni niti na pamet ne pride da bi šel v notranji pas, s tem ogrozim najbolj sebe, neke koristi pa kljub temu, ker so krožišča recimo v mb nekatera smešno mala, od enega do drugega izhoda je dolžina dve povprečni dolžini avta. Ko zapelješ noter, moraš takoj spet ven in nihče niti ne more zapelat v zunanjega. To je absurd...drugače je v večjih mestih ko je prostor zato.
LP
Vse se da če se hoče, ampak morš dat onemu na desnem pasu vedet kam greš.
V MB mimo qlandije oni tamali krožni ko so se da brez problema po notranjem peljat, če greš naravnost in tut na one zadnjem malo večjem gre BP. Je pa problem pri trustu, kjer pa sm sam enkrat šel na notranjega(mimo trusta pa pol levo na most) pa negrem nikoli več, ker se najdejo pacienti, ko ti stisne gas, kljub temu da daš žmigavec pa da si hitrejpši od njega, ven iz krožnega pa zarad veliko pešcev nemoreš na polno pičit
Se pa strinjam tut z vsem ostalim napisanim. Porazna vozniška kultura...
maddog je napisal/-a:Gen|uS je napisal/-a:hladni je napisal/-a:vsi se pritožujete zaradi krožišča, ampak roko na srce, meni niti na pamet ne pride da bi šel v notranji pas, s tem ogrozim najbolj sebe, neke koristi pa kljub temu, ker so krožišča recimo v mb nekatera smešno mala, od enega do drugega izhoda je dolžina dve povprečni dolžini avta. Ko zapelješ noter, moraš takoj spet ven in nihče niti ne more zapelat v zunanjega. To je absurd...drugače je v večjih mestih ko je prostor zato.
LP
Vse se da če se hoče, ampak morš dat onemu na desnem pasu vedet kam greš.
V MB mimo qlandije oni tamali krožni ko so se da brez problema po notranjem peljat, če greš naravnost in tut na one zadnjem malo večjem gre BP. Je pa problem pri trustu, kjer pa sm sam enkrat šel na notranjega(mimo trusta pa pol levo na most) pa negrem nikoli več, ker se najdejo pacienti, ko ti stisne gas, kljub temu da daš žmigavec pa da si hitrejpši od njega, ven iz krožnega pa zarad veliko pešcev nemoreš na polno pičit
Se pa strinjam tut z vsem ostalim napisanim. Porazna vozniška kultura...
hvalabogi da sta ona 2 rondoja pri qlandiji dobila polno crto za zunanji pas ... se pravi ce gres na zunanji pas lahko peles le prvi izvoz desno in naravnost ... zdaj se z veseljem peljem po notranjem pasu, ker vem da ce me nekdo nabije z desne, bo zanimivo ...
SamoK je napisal/-a:haha, kake eni strelajo.![]()
v MB je pa zadnje cajte res problem ze, kamorkoli prit. hodim pa v Celje na faks pa vidim da tam tud ni kaj boljse..v Ljubljani pa je tak ze nekaj let prometni "kaos"
paskvale je napisal/-a:Ja, to s črtami bi rešilo problem. Pojavil pa bi se nov, ker bi določeni osebki pač izsiljevali in delali cele kroge po zunanjem pasu. Rešitev - na vsako krožišče ena kamera. Ampak to dopovejte idiotom na Darsu, idiotom, ki vzdržujejo ceste, idiotom, ki namenjajo sredstva za ceste in nenazadnje idiotu prometnemu ministru. Očitno živimo v deželi idiotov. Sprašujem pa se kaj se šele potem sam, ker moram mirno gledati kako takšni vodijo državne zadeve....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov