Luky je napisal/-a:je pa že tud mojmu fotr tak kamen, ki je padel s tovornjaka, odbil desno ogledalo poškodoval stransko steklo in lak na vratih,(še sreča da je tako odreagiral, drugače bi dobil kamen direkt na armaturko), tovornjak itak ni ustavu, zato je on bil tok prisebn, da je avto na hitr obrnu, se pelu za tovornjakom zapisu tablco, in šel nazaj na kraj nezgode in poklicu policaje....
simimedi je napisal/-a:Saj mislim da si si že kar sam odgovoril, da je vse skupaj balkansko. Meni se je približno tri mesece nazaj zgodilo, da je iz kamiona predme padel (sicer ne na avtocesti) kamen premera približno 30cm. Na srečo sem hitro odreagiral in zapeljal z polovico avta iz cestišča (še ena sreča da je bankina to omogočala), tako da sem se kamnu izognil. Si lahko predstavljate, kaj bi mi to naredilo, če bi mi padel na avto pri hitrosti 80. Je bil pa kamion nametan do vrha s kopico samih smeti in stare krame, vmes pa gradbeni meterial - o kakšni zaščiti seveda ne duha ne sluha.
LP
nebivedu je napisal/-a:simimedi je napisal/-a:Saj mislim da si si že kar sam odgovoril, da je vse skupaj balkansko. Meni se je približno tri mesece nazaj zgodilo, da je iz kamiona predme padel (sicer ne na avtocesti) kamen premera približno 30cm. Na srečo sem hitro odreagiral in zapeljal z polovico avta iz cestišča (še ena sreča da je bankina to omogočala), tako da sem se kamnu izognil. Si lahko predstavljate, kaj bi mi to naredilo, če bi mi padel na avto pri hitrosti 80. Je bil pa kamion nametan do vrha s kopico samih smeti in stare krame, vmes pa gradbeni meterial - o kakšni zaščiti seveda ne duha ne sluha.
LP
Pa si šel kamen pobrat?
Če ga nisi si ravno tako slabo naredil, ker je nekdo za tabo dobil kamen pod avto.
S|icKeR je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:simimedi je napisal/-a:Saj mislim da si si že kar sam odgovoril, da je vse skupaj balkansko. Meni se je približno tri mesece nazaj zgodilo, da je iz kamiona predme padel (sicer ne na avtocesti) kamen premera približno 30cm. Na srečo sem hitro odreagiral in zapeljal z polovico avta iz cestišča (še ena sreča da je bankina to omogočala), tako da sem se kamnu izognil. Si lahko predstavljate, kaj bi mi to naredilo, če bi mi padel na avto pri hitrosti 80. Je bil pa kamion nametan do vrha s kopico samih smeti in stare krame, vmes pa gradbeni meterial - o kakšni zaščiti seveda ne duha ne sluha.
LP
Pa si šel kamen pobrat?
Če ga nisi si ravno tako slabo naredil, ker je nekdo za tabo dobil kamen pod avto.
ti bi ga šel? jz ga nebi ker ne mislm reskirat življenja da bom drugemu rešil odbijač in karter. zadnjič ko sem šel iz šihta je kamion raztresel poln keson peska po cesti. in to na najslabšem delu ceste kar ga je na poti do šihta. da bi tam prletu prehitr neb nikol prbremzal če bi kdo šu bolj počas.
adis je napisal/-a:jst bi tem prepovedu vožnjo po cesti!
ZVCP-1 UPB4 je napisal/-a:Tovor na vozilu
65. člen
(1) Tovor in naprave, ki so namenjene za prevoz ali pritrditev tovora, morajo biti na in v vozilu naložene in pritrjene oziroma pokrite tako, da:
- ne predstavljajo nevarnosti ali ovire za druge udeležence cestnega prometa;
- ne povzročajo škode na cesti in objektih;
- ne onesnažujejo okolja;
- ne zmanjšujejo stabilnosti vozila;
- ne povzročajo več hrupa, kot je dovoljeno;
- ne zmanjšujejo preglednosti vozniku;
- ne zakrivajo naprav vozila, registrskih tablic in drugih predpisanih označb;
- se ne razsipajo ali padajo z vozila.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov