Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Vontz
Nov uporabnik

Diesel gorivo in voda

Napisal/-a Vontz Po okt 15, 2007 4:49 pm

Pozdravljeni

Po treh tankih diesel goriva, natočeneg na MOL-ovi bencinksi črpalki v Slovenski Bistrici se je nabralo toliko vode v filtru goriva, da mi je zasvetila lučka, ki opozarja na vodo v gorivu.

Že pri prvem tanku mi je včasih, takoj po speljevanju vzelo "zraka" motorju, motor ni reagiral na pedal za plin, čez par sekund pa je potegnil, kot mora. Med pospeševanjem je nekajkrat, podobno, kot da bi cuknil oziroma zatrokiral. Pri enakomernih vrtljajih pa je deloval normalno. Zadnje dni pa redno, zjutraj po nekaj prevoženih metrih, ugaša avtomobil in ga moram "verglat", da ponovno vžge. Kot da bi potegnil zrak.

Menjal sem pumpico na filtru goriva ter vsa tesnila in ventilčke za odzračevanje ter pregledal dovod goriva od rezervoarja do visokotlačne črpalke, tako, da je morebiten vzrok za težava v vleku zraka eliminirana v osnovi.

A ima mogoče še kdo takšne izkušnje z dizelskim gorivom iz te bencinske črpalke?

Lep pozdrav

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Po okt 15, 2007 5:48 pm

Kakšen avto pa maš, ma že comonrail ali bosch pumpo???
BMW E46

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po okt 15, 2007 5:53 pm

Jaz sem v soboto tankal na MOLu v bisterci, pa avto zaenkrat vredi potegne ko dam gas, ni nič še cukal. Naredo pa trenutno slabih 200km od tankanja.
Upam da ni nafta kriva tam kaj. :roll: Prej pa sem tankal običajno na OMW. Samo sem mel rezervo že na nuli čist, ko sem tankal, tak da je večinoma MOLova nafta not. Bi skorda moglo se že kaj pokazat če je to krivo al pač?
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Vontz
Nov uporabnik

Napisal/-a Vontz Po okt 15, 2007 6:16 pm

@LeoCar: tdi, pa ne VAG

@Lumpy: prej sem tudi praviloma točil na OMV, zadnje tri tanke pa redno na MOL-u. Sicer jaz tankam okoli 75 litrov, ko zasveti rezerva in do sedaj sem skuril cca.170 litrov goriva iz te črpalke.

Če boš kaj opazil, napiši.

Grem iskat čisti alkohol, da ga vlijem v rezervoar.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To okt 16, 2007 1:54 pm

A fak... jaz se pa tudi sprašujem kaj je narobe, da po zadnjem tankanju avto nekam tromo deluje - ni tiste iskrosti.

Tankal sem pa v soboto po dolgem času spet na MOL-u v Ribnici. Ne bi rad zdaj spet sprožil debato o dobrih in slabih pumpah ampak večino tankam na Petrolu in OMV-ju pa kej takega še nisem doživel.

Lahko da je naključje ali pa da kaj drugega crkuje, bom pa itak do konca tedna spet na pumpi pa bomo videli. :(

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To okt 16, 2007 4:51 pm

Jaz že dobri dve leti redno tankam na Molu, pa še nisem imel nikoli problemov. Nikoli nobene vode. Vem pa da so imeli težave z vodo prvi teden takoj po otvoritvi črpalke - namreč v cisternah je še bil kondenz.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To okt 16, 2007 6:10 pm

tud men se zdi, da pr mojmu avtu, ko sm nazadnje tankal petrola (ker druzga ni blo lih v bližini), da ne gre več tko, kot bi mogu. Sm pa zdele Agip tanku, pa se mi tud zdi, d ni lih ne vem kaj dobr. Bo očitno treba še naprej tankat OMV

pa še neki (ker nism lih strokovnjak za ta področje): lahko bencin (oz. dizel, če že govorimo o dizlu) oz. njegova kvaliteta vpliva na zvok motorja?
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To okt 16, 2007 8:16 pm

Naceloma naj bi mel MOL kvalitetni dizl, usaj tovornjakarji radi tankajo tam.

Vontz
Nov uporabnik

Napisal/-a Vontz To okt 16, 2007 8:37 pm

Zdravo

@sebaved: ob kateri uri tankaš? zvečer, dopoldan, popoldan? Ko sem prejšnjo sredo šel tankat je bila ura okoli 19, prejšni petek okoli 23, in predprejšni petek okoli 23. Zmeraj zvečer. Sem pa to sredo videl črpalkarja, ki je iz odduška, ki je na zelenici, ki je levo od prvega stebrička za točenje, zajemal kar konkretne količine vode in jo zlival v reže na podu.

@IcEm4n: tema se je začela z diesel gorivom na MOL-ovi črpalki v Slovenski Bistrici in končala z pozivom, da se javijo uporabniki in napišejo morebitna opažanja. Tako da si s Petrolom malo zgrešil temo.

@monster_d: sloves o kvalitenem diselu me je tudi privedel na začetek točenja na MOL-u. Prej sem praviloma samo na OMV, ker mi je ob poti v službo, redkeje pa na Petrolu.

Za v ponedeljek naslednji teden sem se naročil na servis za test računalnika motorja, da čimprej ugotovim vzrok za čudno obnašanje motorja. Sicer pa poziv o izkušnjah na tej konkretni črpalki še ostaja naprej.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ To okt 16, 2007 11:25 pm

Jaz sem v soboto okol 18 ure tankal na MOLu. Zaenkrat ne opažam problema z motorjem. :)

syncmaster
Nov uporabnik

Napisal/-a syncmaster Sr okt 17, 2007 12:12 pm

Pa vi to resno? :D :D :D

Vontz
Nov uporabnik

Napisal/-a Vontz Po okt 22, 2007 9:17 pm

Danes sem bil na servisu. Priklop na tester ni pokazal nobene napake na motorni elektroniki.

Vzrok problemov ostaja neznan. Po vlitju alkohola, 1 liter 96% ni pokazal nobene težave več. Verjetno mojemu motorju ne paše to gorivo. Vračam se na OMV.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Po okt 22, 2007 11:09 pm

JAz sem spet iz firbca tankal v petek na MOLu v bisterci, ker mi blo spotoma ko sem šel od moje deklice s konjic, pa sem porabo do danes pol kesla, ampak avto laufa normalno.
Tak da nevem, kaj bi lahko tvojga zmedlo :D

Edino javla mi zadnjih par dni , da mam premalo olja, čeprav ga mam prek zadost v motoru :cry :noro hehehe
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov