Sem študent 2.letnika fakultete za logistiko v Celju. S kolegom imava pri predmetu Prometni sistemi za izdelati seminarsko nalogo z naslovom ITS - vpliv na preprečevanje negativnih posledic v primetu. (ITS --> inteligentni transportni sistemi).
Sedaj se obračam na vas forumovce, mogoče imate kakšen nasvet, namig, oz idejo kako izboljšati seminarsko nalogo. Ne prosim pomoči pri izdelovanju, le kakšno razlago, oz razsvetljitev, ki sem jo jaz spregledal :P
Torej s kolegom imava v mislih se malo razpisati na dveh področjih prometa: VARNOST in OKOLJE.
Teme za obravnavanje: VARNOST: HDG {Heil-Dunkel-Grenze} žarometi, Siemens VDO Traffic Sign Recognition, Mercedesov Pre-Safe sistem
OKOLJE: Fuell Cells (primer Chervolet Sequel), Hybrid Technology (primer Toyota Prius), Electric Vehicles
S temi predpostavkami bi obrazložila, kako izboljšati varnost, oz zmanjšati emseije v zraku, ki ga vdihujemo.
Če ima še kdo kakšno idejo, kaj v tem kontekstu se še lahko omeni, oz kje lahko s kolegom dobima največ informacij, naj napiše

Hvala za odgovore!