Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

vw hrošč in bencin

Napisal/-a lexuss Če nov 08, 2007 6:26 pm

mene pa zanima kašn bencin se dons tanka u hrošče. učasih se je tanku osvinčen rdeče barve je zgledu. to sm še zvedu. ampak a se lohk tut neosvinčen bencin tanka?
sprašujem k bi ga kupu zdej me pa sam matra kero gorivo.
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Re: vw hrošč in bencin

Napisal/-a Slide Če nov 08, 2007 6:30 pm

lexuss je napisal/-a:mene pa zanima kašn bencin se dons tanka u hrošče. učasih se je tanku osvinčen rdeče barve je zgledu. to sm še zvedu. ampak a se lohk tut neosvinčen bencin tanka?

Tankaš neosvinčenega in kupiš poleg dodatek ki nadomešča svinec in ščiti sedeže ventilov...majo na petrolu, saj je bilo ob ukinitvi osvinčenega goriva še veliko starejših avtomobilov po cestah, če se pa splača točit tisti dodatek zraven, pa sam presodi...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Če nov 08, 2007 7:46 pm

Ja, pa pazi na mešanje aditiva... Se spomnem ko smo se pred leti peljali z Wartburgom (če me spomin ne vara) in je sfalil mešanico da je bil za nami bel oblak dima po avtocesti... :)
Slika

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Če nov 08, 2007 8:23 pm

a ni imel wartburg še 2t mašin? verjetno misliš mešanico dvotaktola in se je zato kadilo

Uporabniški avatar
Toyota boy
Nov uporabnik

Napisal/-a Toyota boy Če nov 08, 2007 8:33 pm

lexuss je napisal/-a:mene pa zanima kašn bencin se dons tanka u hrošče. učasih se je tanku osvinčen rdeče barve je zgledu. to sm še zvedu. ampak a se lohk tut neosvinčen bencin tanka?

Tankaj 95 bencin in aditiv Ventil plus, ki ga dobiš na petrolu, drugje ne vem kako se imenuje. Drugač pa lahko tut 98 oktanskega.

branko1
Nov uporabnik

Napisal/-a branko1 Če nov 08, 2007 9:00 pm

Jaz tankam v mojega t3 zračnega boxerja l. 1979 kar neosvinčen benzin. Se že leta 1975 izdelovali pri vw motorji ki lahko do na bleifrei.

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Če nov 08, 2007 9:44 pm

blazp je napisal/-a:a ni imel wartburg še 2t mašin? verjetno misliš mešanico dvotaktola in se je zato kadilo

Ah verjetno... Sem bil še mičken pa ne vem kaj je mešal. :) Vem pa da je bila dimna zavesa prehuda za normalno delovanje. Dost OT.
Slika

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Napisal/-a lexuss Pe nov 09, 2007 4:25 pm

Toyota boy je napisal/-a:

Tankaj 95 bencin in aditiv Ventil plus, ki ga dobiš na petrolu, drugje ne vem kako se imenuje. Drugač pa lahko tut 98 oktanskega.

in če 98 oktanskega, pol pa ni treba aditiva al kako? ne vem men bi biu to strošk skos kupvt.
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Napisal/-a lexuss Pe nov 09, 2007 4:28 pm

branko1 je napisal/-a:Jaz tankam v mojega t3 zračnega boxerja l. 1979 kar neosvinčen benzin. Se že leta 1975 izdelovali pri vw motorji ki lahko do na bleifrei.

pa sej a niso mašine iste? kva si mislu z zadnimi tremi besedami?
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Napisal/-a lexuss Pe nov 09, 2007 4:31 pm

Slide je napisal/-a:

Tankaš neosvinčenega in kupiš poleg dodatek ki nadomešča svinec in ščiti sedeže ventilov...majo na petrolu, saj je bilo ob ukinitvi osvinčenega goriva še veliko starejših avtomobilov po cestah, če se pa splača točit tisti dodatek zraven, pa sam presodi...

a maš že izkušnje? torej je materjal glave švoh. kašna je pa razlika pr tej mašini med neosvinčenim pa osvinčenim? nekje sm brau in sprot pozabu nekatere besede, da je korozija prsotna al kva že. če veš mal obrazlož prosm. tnx
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe nov 09, 2007 4:37 pm

Težko verjamem da so VWji že od '75 na neosvinčenega. Aditiv pa kar toči, saj ščiti ventile.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Pe nov 09, 2007 5:21 pm

lexuss je napisal/-a:
Toyota boy je napisal/-a:

in če 98 oktanskega, pol pa ni treba aditiva al kako? ne vem men bi biu to strošk skos kupvt.

ena flaška je za ene 20 tankanj, sej gre sam okol 0,3 deci na cel tank
podpis

Uporabniški avatar
prasec
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a prasec Pe nov 09, 2007 7:10 pm

Tist aditiv ne rabiš vedno ulivat notr, mel sm hrošča skor 4 leta, pa sem na vsakih par tankov nalil "Ventil plus" al neki podobnga, pa me ni nikol pustu na cesti.

Drugač pa hrošč je zakon :lol:
Leva, desna, pazi KURNIK!!

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Napisal/-a lexuss Sr nov 14, 2007 6:10 am

ja okej pol pa uredu.
hrošč je pa itak zakon, sej k sm biu mejhn smo ga mel :))
golf 3 vr6
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov