Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Bele ceste - sol

Napisal/-a nebivedu Pe jan 04, 2008 8:48 am

Kateri kreteni so se spomnili solit ceste?
Pri nas so čisto bele od soli, samo po naši ulici so posuli vsaj 100kilogramov soli, pa je ulica dolga samo 200m.

Pa sej to ni več normalno!!!
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
daks
Novinec

Kraj: baška grapa

Napisal/-a daks Pe jan 04, 2008 8:53 am

ma ja, pri nas tudi posipajo sol na veliko, ampak je cesta taka da bi se drugače pa folk pobijal zarad ledu...
jebat ga, za nek dobro, za nek slabo

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Pe jan 04, 2008 8:54 am

ah kaj se sekiras dej...sej se malo bodo zaprli cesto portoroz strunjan, ki je itaq ze vsa pokvarjena in katastrofalna od kamjonov, ki vozijo sol za celo slovenijo.... :?

drugace pa ves kako je zdaj...si reku...zakaj solijo...ce pa nebi solili bi lahko kaj zamrznilo in pol se bi jezili zakaj ne posipavajo.......kr naj ;) :)

LP
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe jan 04, 2008 8:59 am

Pa ljudje od tok soli vam bodo avtomobili do spomladi razpadli!
Škoda ko nimam fotoaparata doma, ker bi pokazal, kaj pomeni bela cesta od soli. Na 20 cm so kupčki soli 2cm visoki in široki 5cm, vmes med kupčki pa je približno do 1cm soli nametane. Za 200m je sigurno 100kg, kar pomeni za celo naše naselje vsaj 1 tona soli. Pa to je zame nerazumno razmetavanje.

NIč nebi reku, če bi solili normalno, vendar na ravni ulici, kjer te ne more nikamor odnest zmetat 100kg soli, se mi zdi občutno preveč.

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf Pe jan 04, 2008 9:18 am

nebivedu je napisal/-a:Pa ljudje od tok soli vam bodo avtomobili do spomladi razpadli!
Škoda ko nimam fotoaparata doma, ker bi pokazal, kaj pomeni bela cesta od soli. Na 20 cm so kupčki soli 2cm visoki in široki 5cm, vmes med kupčki pa je približno do 1cm soli nametane. Za 200m je sigurno 100kg, kar pomeni za celo naše naselje vsaj 1 tona soli. Pa to je zame nerazumno razmetavanje.

NIč nebi reku, če bi solili normalno, vendar na ravni ulici, kjer te ne more nikamor odnest zmetat 100kg soli, se mi zdi občutno preveč.

Nism js kriv če maš razpadajoč avto, drugače ti v 5 letih nemore rapadit.
Aja js vsakokrat ko pridem domov vodo pa operem mal podvozje.

Vsekakor bolš da solijo kot pa da ne :!:

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Re: Bele ceste - sol

Napisal/-a jay Pe jan 04, 2008 9:58 am

nebivedu je napisal/-a:Kateri kreteni so se spomnili solit ceste?
Pri nas so čisto bele od soli, samo po naši ulici so posuli vsaj 100kilogramov soli, pa je ulica dolga samo 200m.

Pa sej to ni več normalno!!!

poglej sliko kakšen avto sem imel nazadnje kaj sem v nemčiji bil. Avspuh je bil zalit z soljo 2mm plast :twisted: Slika

solijo pa, ker zadnje dni zelo zmrzuje cesta, pri kolegu se niti ustavit nisi mogel.(20km/h)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Pe jan 04, 2008 10:04 am

W_Golf je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Pa ljudje od tok soli vam bodo avtomobili do spomladi razpadli!
Škoda ko nimam fotoaparata doma, ker bi pokazal, kaj pomeni bela cesta od soli. Na 20 cm so kupčki soli 2cm visoki in široki 5cm, vmes med kupčki pa je približno do 1cm soli nametane. Za 200m je sigurno 100kg, kar pomeni za celo naše naselje vsaj 1 tona soli. Pa to je zame nerazumno razmetavanje.javascript:emoticon(':D')
Very Happy

Vse lepo in prav ampak da pa vsakokrat ko prides domov podvozje operes je pa tud mal kruta no sj razumem ampak ce mas mal boljši avto pa ti ga je tolko žal potem se pred vsako zimo zapelji do krowna--> tu ti zaščitijo avto pred soljo rjo itd pa boš vsako zimo brez skrbi pa še voda tudi ni dobra tko kot ne sol pozimi ane. :D

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Pe jan 04, 2008 10:07 am

Če se ne motim, cest (vsaj avtocest) ne solijo več, ampak jih polivajo.
Kot v tujini že dolgo časa. Zato so tako "bele".

wiliamskis
Novinec

Napisal/-a wiliamskis Pe jan 04, 2008 10:27 am

Men se pa približno zdi, da zato solijo na polno, ker se jim kopičijo zaloge soli v cestarskih štabih! Drugače pa imam tud jst že čist bel avto, samo jst ga imam čez noč zunaj, da sol ne učinkuje preveč- pa tud če se podvozje vsak dan pere, soli nikoli ne boš spral tam kjer bi moral, se pravi v najožjih kotičkih pod blatnikih!
A ves ka je moč??? Ko biku tako v rit pihneš, da se mu rogovi zravnajo!!!

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe jan 04, 2008 10:28 am

Ne vem če polivajo, par dni nazaj sm se peljal po AC KP-LJ in so sol dobesedno STRESALI iz tovornjaka. Ko sem prehitel tovornjaček, me je kor zasulo s soljo! :shock: :evil:
Pretiravajo tko da je kr hudo. Pa ni blo nobenih padavin, pa tud napovedane niso bile. Obup, kaj to delajo. Pol pa cesta drsi zarad soli in ne ledu.. :roll:
Razumem, da se ob poledici MALO posuje, ne pa da nasujejo soli par cm na debelo. Očitno hočejo, da bi se tudi par dm snega stopilo, ko bo zapadel, da jim ne bo treba plužiti :jao:
Rajš ne pomislim, kaj to pomeni za okoliško naravo, ko to spomladi dež splakne dol s cest..

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe jan 04, 2008 10:41 am

W_Golf je napisal/-a:

Jst imam z dinitrolom celo šasijo in spodnji del školjke preštrihan, tako da se zaradi soli ne obremenjujem preveč, na živce mi pa gre da posuvajo tok na debelo, da se na temu še ustavit ne da hitro, ker te kr nese.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe jan 04, 2008 10:56 am

:pop: imam občutek da vam ni nikoli prav. Enkrat prepozno plužijo,drugič prekmalu,tretjič jih ni od nikoder,četrtič premalo posipajo s soljo,petič preveč posipajo s soljo,šestič potrosijo preveč peska...

... in kdaj vam bo ravno prav?? Občutek imam da nikoli!

Raje vidim da so ceste "preveč" posoljene,kot da mi nekdo zjutraj naredi totalko,ko bo na ledeni cesti priletel vame oz. še veliko huje,me poškoduje ali pa ubije kakšnega pešca,ki gre peš po pločniku.

Če ste pa toliko čustveno na avtomobile navezani,da se vam bolj rja bolj smili,kot človeško življenje... potem vam pa jst ne morem pomagati!!
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe jan 04, 2008 11:03 am

Ja jst imam tut raje da so ceste bolje posoljene, ampak da greš pa v eno naselje 30ih hiš zmetat vsaj tono soli po ulicah je pa čisti idiotizem. Pa še cesta, ki pelje proti naselju sploh ni posoljena, ampak samo ulice v naselju.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe jan 04, 2008 11:33 am

Ja sej to, nekje maš par cm soli po cesti, nekje pa led. Za takrat ko je poledica je dosti veliko manjša količina soli.
Sicer pa je meni všeč sneg na cesti, najboljše so mi kake bolj odročne ceste s par cm steptanega snega, kjer primejo gume enkratno. Ne pa to ko je vse posuto, plundra, pol pa še zmrzuje ta svinjarija.
RedBull: greš pa takrat, ko je poledica z javnim prevozom v službo, pa se ne sekiraš..

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe jan 04, 2008 12:05 pm

Pri vas vsaj posipajo s soljo, pri nas pa bolj "peskajo". V letošnjem letu so nam cesto do vasi ( 800m ) že 5x posuli ( pesek in sol ). Glede na to da gre v vas bolj malo avtomobilov bo cesta kmalu prekategorizirana v makadam. Hkrati pa je potrebno opozorit da je danes prvič, da je bilo zjutraj malček pobeljeno.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Pe jan 04, 2008 1:15 pm

u ljubljani sm enkrat vidu da so meli cestarji mini kamionček, gor je biu en tip in z lopato metau na pločnik sou. celi kopi so bli tam.
mal bolj bi ogli šparat useeno...
prou je da je posoljeno, kar je preveč je pa preveč.
sej u italiji je glih tako!!!

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Pe jan 04, 2008 1:55 pm

jz sem šel samo v lj in nazaj pa sm dobil tak avto vun da prav ga ni blo za pogledat. sej naslednji dan je bil že pod tušem
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Pe jan 04, 2008 1:58 pm

sj ko imam črn avto je bil bel od soli pa sam 1 teden ni bil opran ko se je posušil :?
Js za moje pojme naj bi samo plužli ceste,brez soljenja in šudranja,ko vse sam uničuje avte,naj pa solijo pa peskajo sam po hribih...
najbol me razfuka ko se kir avto mim tebe prpele zj ko suha cesta pa ti zmeče u avto peska da ti lak čist opika :(
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe jan 04, 2008 2:01 pm

kaj je lepše,sol ali pa da šodrajo cesto da se pelješ kot po makedamu,pa ti pesek vse potolče barvo. Ali pa boknedaj da se keri hitreje prelje nasproti,kar pokat začne ko vrže kamenje po avtu gor..... Lepše sol kot pa kamenje
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Pe jan 04, 2008 2:46 pm

Vsako zimo berem pritožbe na tem(in še enem forumu)glede zimskih služb.V glavnem se pritožujete(jo),da kako slabo je pri nas vse skup-kar se teh služb tiče.Zdaj pa kar naenkrat drugače-vsega tega je preveč in pol nepotrebnega.Brez zamere,ampak ne razumem,kaj bi nekateri radi.Morda odtaljeno,suho cesto pred,med in po sneženju?Če vam je tako hudo za avtomobile pa jih imejte med zimo v garaži!Tudi sam nisem ljubitelj soli in peska na cesti-a vseeno bolje slan avto,kot karamboli in njih posledice.
PS.Sem že pomislil,da so odgovorni na DRSC brali lanskoletne pritožbe na forumih in so se letos bolje izkazali.Če bojo brali tudi letošnje,vam znajo(nekaterim)pričarati kar poletne temperature pozimi? Pa brez zamere-to je samo moj prispevek. Bizgec
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov