Debate, ki niso vezane na ostala področja...

m.P.
Novinec

Kraj: Kamnik

Olje Valvoline SyncPower 5W-30

Napisal/-a m.P. Po avg 26, 2002 8:35 am

Kakšno je vaše mnenje o olju Valvoline SyncPower 5W-30. Kupil sem ga v duty freeju ker je skoraj za polovico cenejši, sedaj pa sem izvedel, da se to olje uporablja za temperature od -40(?) do +15. Moti me teh +15 C. Kaj zdej to pomeni? Prosim samo za strokovne odgovore in ne ugibanja! Hvala!
Če je ravno ni zabavno [Colt CZ3, Lancer SW].

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Olje Valvoline SyncPower 5W-30

Napisal/-a din Po avg 26, 2002 5:03 pm

To olje naj bi bilo primerno za ziski čas. Moj bos ga je daval sicer STP ampak oznaka 10-30W vedno pozimi v Polota dizla ker bi mu pri zagonu pri hladnem motorju zlomlo D-tlačilko, in na splošno motor lažje zaganja, ker je olje bolj tekoče od 15-40W, sicer pa si verjetno opazil da je olje bolj redko ??? Za stopinje pa ne vem kar tako iz glave, bi moral pogledat v skripte ki sem jih dobil na spec.
Slika

grehc
Novinec

Kraj: Lublana

Napisal/-a grehc Če avg 29, 2002 7:31 pm

Naš focus ima MotorCraft 5W-30 in piše, da je to olje uporabno od +40 do -40, zdej mi pa ni jasno, kako so lahko take razlike.
Zmaga tisti, ki z najpočasnejšim časom vožnje pride prvi skozi cilj.
Slika

m.P.
Novinec

Napisal/-a m.P. Če avg 29, 2002 8:02 pm

Sem vprašal na www.valvoline.com pa pravjo, da ubistvu zgornja temperatura ni omejena?! in da ga brez problema lahko uporabljam tud v toplejših časih ;)
Tko, da sem že zamenjal olje... in edina razlika, ki sem jo do sedaj opazil je to, da mi je začel pri mašini (tam kjer je skupaj prišraufana :) neki puščat... moja prva ideja je bila, da zato ker je ta olje redkejši in lažje pride skozi "luknje":)

Drugač pa upam, da se ta olje res hitreje "segreje", ker zdej ga (avto seveda)tiščim še preden se avto dodobra ogreje :)

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Pe avg 30, 2002 5:36 am

to nima kaj prevec zveze z oljem. Ce bos avto mrzel tiscal ga se vedno veliko bolj unicujes. Ker ni problem samo v olju ampak v materialih da niso segreti ...

cccc .... ce bom kdaj rabljen avto kupoval upam da ne bo od tebe ;)
Slika

m.P.
Novinec

Napisal/-a m.P. Pe avg 30, 2002 9:41 am

Hmmm... kako da ne? Jst pa mislm, da je od olja kar precej odvisno. Ker problem pri "navadnem" olju je ravno to, da je gostejši in potrebuje nekaj časa da se ogreje na delovno temepraturo da postane bolj viskozen...

Drugač pa... če bi vsi tko skrbel za avto kot jaz, bi bilo kar dobro. Res je, da ne vozim prav počasi, ampak je pa avto vsaj redno servisiran in vzdrževan, kar ne morš rečt za več kot polovico avtomobilov na cesti!

[Sporočilo uredil/a matjazp na dan 30.08.2002 ob 09:42 GMT]

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave To sep 03, 2002 10:50 am

Kolk jest vem o oljih, je tko, da manjso stevilko ko ima odspredaj in vecjo ko ima odzadaj boljse olje je, recimo 5-45, sicer pa prva stevilka pomeni kako se olja obnasa pri nizkih temperaturah, zadja pa kako pri visokih temp. al neki zakega, samo ne me za besedo drzat :D
Natakar Taxi Prosim!

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Re: Re: Olje Valvoline SyncPower 5W-30

Napisal/-a Pero To sep 03, 2002 11:54 am

life4rave pravi:
Kolk jest vem o oljih, je tko, da manjso stevilko ko ima odspredaj in vecjo ko ima odzadaj boljse olje je, recimo 5-45, sicer pa prva stevilka pomeni kako se olja obnasa pri nizkih temperaturah, zadja pa kako pri visokih temp. al neki zakega, samo ne me za besedo drzat :D

Tako nekako. Bolj natančno so to številke za viskoznost olja hladno-toplo. To še ni merilo kvalitete ampak vsaj čemu je podobno.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost