Debate, ki niso vezane na ostala področja...

pavel
Novinec

Šola varne vožnje

Napisal/-a pavel Po jan 21, 2008 8:54 pm

Pozdravljeni,

Med brskanjem po netu sem našel šolo varne vožnje Braneta Kuzmiča. Prišel sem na idejo, da bi mi verjetno koristila, čeprav že dolgoooo, dolgooo vozim. Se mi zdi pa cena kar visoka, zato bi rad izvedel, če se je te šole že kdo udeležil, in kakšne so njegove izkušnje z njo.

lp pavel

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Po jan 21, 2008 9:00 pm

Pozdravljen Pavel.
Jaz sem se tega udeležil in sem bil nekako zadovoljen. Imaš 6 vaj, od naosnovnejše drže volana, do bremzanja na dveh različnih podlagah hkrani, slalom vožnje, izogibanja oviram in simulacijo zanašanja (zadaj tisti ta mali koleščki od nakupovalnih vozičkov). Sam trening ti po mojem ne da nekega velikega drastičnega znanja, ker so to stvari, ki jih moraš dobit v podzavest, da pravilno reagiraš. Če pa še kdaj to na kakšnem praznem poligonu sam probaš, obnašanje avta in podobno ter upoštevaš teorijo, ki jo predava Kuzmič, ti pa zna vse skupaj koristit.

lp, Pavel

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Po jan 21, 2008 9:07 pm

meu sm prakso za šolo,sicer ne pri branetu,ampak nekje v murski soboti,sem pozabil kako se reče.
meli so par različnih vaj. voziš po poligonu pa ti plošča zanese avto,ko gor zapelješ in ga pol loviš,probaš razlike če ma avto abs,esp,pa te pol nek vrti tam,varno ustavljanje...

najbolj šokiran sm biu pa,ko smo dokazali da avto z abs-om NIMA krajše zavorne poti kot tisti brez :shock:

vglavnem,nek koristnega boš zvedu.kolko pa to košta zdej?mi smo dali takrat ukul 20jurjou,s prevozom do tja pa neko večerjo v eni zidanci.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

pavel
Novinec

Napisal/-a pavel Po jan 21, 2008 9:11 pm

Cena enodnevnega tečaja cca 7ur z kosilom 180€+ddv.

lp pavel

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Po jan 21, 2008 9:16 pm

golfTDI je napisal/-a:najbolj šokiran sm biu pa,ko smo dokazali da avto z abs-om NIMA krajše zavorne poti kot tisti brez :shock:

Ja seveda, če pa abs popušča vmes :D Prednost ABS-a je samo v tem da lahko ti vmes med bremzanjem zavijaš, torej ostaneš na cesti ali pa se izogneš oviri in da te ne obrne, če na drugačno podlago zapelješ.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po jan 21, 2008 9:52 pm

Mislim da je boljše počakati da AMZS do konca zgradi svojo stezo. In se greš tja učit :)

Lp

Mislim da je pri AMZS bila včasih cena okoli 35k sit , vendar so tedaj bili tečaji v Avstriji. Sedaj pa AMZS gradi to tudi pri nas.

Lp
Slika

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Po jan 21, 2008 10:00 pm

golfTDI je napisal/-a:najbolj šokiran sm biu pa,ko smo dokazali da avto z abs-om NIMA krajše zavorne poti kot tisti brez :shock:

Tud pri branetu to rečejo, sam povdarijo da to ne v krizni situaciji, pa z dobrim voznikom. V krizni je (skoraj) vedno bolši ABS.

Jaz sem bil, pa moram rečt da te dosti nauči. Zlo fajn je blo. Pa kdaj drugič imaš šanso tiščat kake nove Audije in podobno? :P
Slika

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po jan 21, 2008 10:08 pm

AndrejD je napisal/-a:Mislim da je pri AMZS bila včasih cena okoli 35k sit , vendar so tedaj bili tečaji v Avstriji. Sedaj pa AMZS gradi to tudi pri nas.

Drži. Program pa je bil, glede na opis programa pri Kuzmiču, zelo podoben. Teorija, potem pa praksa: pravilno sedanje, slalom, podkrmarjenje, zaviranje, zaviranje in izogibanje oviri, predvidevanje razdalje ustavljanja in prekrmarjenje. Ves praktični del pa smo delali s svojim avtomobilom, kar štejem v plus.

Pomoje se splača, za dober učinek bi bilo pa treba to ponavljati, predvsem praktični del, da nam pridejo manevri v podzavest.
Slika

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Po jan 21, 2008 10:12 pm

TITan je napisal/-a:

Tud pri branetu to rečejo, sam povdarijo da to ne v krizni situaciji, pa z dobrim voznikom. V krizni je (skoraj) vedno bolši ABS.

logično da je boljši ABS,ker je avto še vedno obvladljiv med bremzanjem,šlo se je samo za to ker s(m)o vsi mislili koliko prej se bo avto ustavil z abs,pa je blo po več poskusih enako+-par centimetrov proti tistemu brez.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To jan 22, 2008 12:14 am

abs + slabe gume + plundra = zelo slabo

Uporabniški avatar
_BuLLet_
Novinec

Kraj: Radlje ob Dravi

Napisal/-a _BuLLet_ To jan 22, 2008 1:00 am

tudi jas sem se 1 mesec po tem ko sem naredil izpit (septembra) udeležil tega tečaja in je točno tako kot je napisal Pavel_P .. Meni osebno je bilo dobro, pa še inštruktorji tam so bli face tako da je bilo kar zabavno :D smo se pa tut marsikaj naučili! Poleg tega pa mam avto zavarovan na zavarovalnici adriatic, kjer nerabiš plačevat dodatnih 20% za mladega voznika, če imaš potrdilo da si opravil trening varne vožnje. cena pa je bila 150 EUR

Uporabniški avatar
The Stig
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a The Stig Ne jan 27, 2008 11:04 pm

Bullet si ti ziher glede zavarovanja? Zdej razen če nimaš koga, ki ti je zrihtal 20%, mi razloži spodnji citat.

Pozdravljeni!

Popust za mladega voznika kateri opravi tečaj varne vožnje (AMZS) znaša 5%.

Lep pozdrav,
A.Poženel,zav.zastopnik

Uporabniški avatar
_BuLLet_
Novinec

Napisal/-a _BuLLet_ Po jan 28, 2008 8:07 pm

The Stig je napisal/-a:Bullet si ti ziher glede zavarovanja? Zdej razen če nimaš koga, ki ti je zrihtal 20%, mi razloži spodnji citat.

Pozdravljeni!

Popust za mladega voznika kateri opravi tečaj varne vožnje (AMZS) znaša 5%.

Lep pozdrav,
A.Poženel,zav.zastopnik

Koliko je meni znano znaša 20% pa nihče ni nič zrihtal ... zavarovanje za mladega voznika moraš plačati 20% ane ? .. če pa mladi voznik naredi izpit iz varne vožnje in na zavarovalnici to dokaže s kartončkom ki ga tam dobi .. potem tistih 20% ni treba plačati. Tako je bilo pri meni ko sem zavaroval avto.

Uporabniški avatar
_BuLLet_
Novinec

Napisal/-a _BuLLet_ Po jan 28, 2008 8:12 pm

.. pa meni je bilo rečeno da to uveljavlja le zavarovalnica adriatic .. tečaj pa sem delal pri kizmiču

Uporabniški avatar
The Stig
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a The Stig To jan 29, 2008 4:18 pm

Ja sej, na Adriatic sem pisal..ni mi pa logično zakaj bi z AMZS-jevim tečajem dobil samo 5% popust, z branetovim pa 20.. Pa mimogrede, Adriatic je uradni sponzor AMZS-jevega tečaja.
Je pa to po eni strani logično, po eni pa ni..če recimo za tečaj daš 150-200€, zavarovanje za avtomobil pa te pride recimo s polnim kaskom 1000€. Je to 800€ z 20% popustom in v treh letih profitiras 400€. Logično zato, ker bi se več mladih voznikov tudi zaradi tega odločalo za tečaj varne vožnje (hočeš, nočeš dobiš izkušnje), nelogično je pa zato, ker zavarovalnice ne bi mogle pobirat več tolk dnarja - slabo za njih. Zdej pa ne vem..lepo bi blo, če tebi piše na polici da maš popust zaradi tega, da jih lahko js grem gnjavit, kaj bluzijo.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To mar 24, 2009 10:33 am

Kaj pravite- AMZS ali kuzmič? pri AMZS delaš na svojih avtih, pri kuzmiču na njihovih, cena je enaka (mogoče je prednost da delaš na svojem avtu ker se M5 obnaša drugače kot touareg?)?

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW To mar 24, 2009 12:06 pm

rabite šolo varno vožnje? pridite h meni ;)

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Ne mar 29, 2009 9:16 am

PiWPiW je napisal/-a:rabite šolo varno vožnje? pridite h meni ;)

:lol: Good one...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne mar 29, 2009 10:29 am

Jaz bom šel gor na Vransko pa bom napisal vtise :D sem tudi član AMZS ja bomo videli in sprobali ;) S tem v podpisu se razume 8)

Uporabniški avatar
Ibiza_C-u-p-r-a
Novinec

Kraj: Jezero Pri Podpeči

Napisal/-a Ibiza_C-u-p-r-a Ne mar 29, 2009 2:28 pm

a ni tut to res,da če maš veliko kazenskih točk in pa če greš pol na ta tečaj se ti zbrišejo 4 k.t. tko sm jst slišu :?

No pol grem pa lahk tut jst tja :lol:
Pa sej je dobro to znanje ne more škodt :D
Bmw 320Da
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov