Debate, ki niso vezane na ostala področja...

kixs
Stalni uporabnik

Zakaj toliko policistov?

Napisal/-a kixs Če jan 24, 2008 7:07 pm

V LJ se peljem od trzaske proti dunajski po tivolski in na kriziscu s celovsko cel kup policistov z florescentnimi brezrokavniki. To je bilo okoli 17h.

Zdej gledam porocila na POPTV in ob prispevku za stavko avtoprevozikov vidim, da so bili ze prej in tudi na drugih mestih?

Ve kdo kaj o tem?

lp
Slika

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Če jan 24, 2008 7:11 pm

predsedovanje EU? tisti politiki k iso tok "pomembni" da se jim more folk umikat...
se vozjo gor pa dol iz letališča pa Brda pri Kranju pa najbrž nazaj na parlament al pa kej... mogu zrd njih 10min na mestu čakat na celovški in to ne na semaforju ampak normalno na cesti... :evil:

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Če jan 24, 2008 7:18 pm

ja res gre za bolj poostreno na relacijah kjer se prevažajo politiki,saj predsedujemo EU :lol:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če jan 24, 2008 7:23 pm

http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,261451,262885 (v splosnem)

Zaradi srečanja Evropske komisije in slovenske vlade policija že za torek zgodaj
popoldne napoveduje varovano kolono iz smeri Brda proti Ljubljani, vendar pa zaradi
nje ne pričakuje večjih zastojev. Teh ne predvidevajo niti drugače in ocenjujejo, da bo
v Ljubljani na Celovški cesti v najslabših primerih treba počakati do 30 minut.

vir: STA

jah... smo pac moral cakat itak je pa celovska vsak dan zablokirana do amena ob 17h pa
vedno od centra do jelena
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Zodd
Novinec

Napisal/-a Zodd Če jan 24, 2008 7:29 pm

ma ja na zalost sem iz brniskega konca in so k****a cist povsod... clovk skor ne upa it scat v grmovje da naus na kerga stopu

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če jan 24, 2008 7:38 pm

ob tem je tudi pametna tale informacija (da ne bo se kup tem)

Najpogostejše relacije potovanj varovanih kolon:

1. Letališče Jožeta Pučnika-križišče Bivje-uvoz AC Brnik-AC v smeri Kranja-izvoz Kranj
zahod-naselje Kokrica-rondo-križišče z lokalno cesto Kranj-Predoslje pri Mercatorju-Brdo.

2. Letališče Ljubljana ali Brdo-AC-CP Torovo-AC-izvoz galerija-Celovška cesta-Delavski
dom-Gosposvetska cesta-Dalmatinova-Miklošičeva 1-hotel Union.

3. Brdo po lokalni cesti Predoslje-Kranj do križišča pri Mercatorju na Kokrici, desno
do rondoja in nato na lokalno cesto Polica-Kokrica, kjer se na priključku Kranj-zahod
priključi na AC in poteka v smeri AC (Kranj zahod)-Podtabor- Podvin-Lesce (izvoz
Valant)-Lesce TIO–Bled. Vir: Generalna policijska uprava
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe jan 25, 2008 12:34 am

c.o.b. je napisal/-a:predsedovanje EU? tisti politiki k iso tok "pomembni" da se jim more folk umikat...
se vozjo gor pa dol iz letališča pa Brda pri Kranju pa najbrž nazaj na parlament al pa kej... mogu zrd njih 10min na mestu čakat na celovški in to ne na semaforju ampak normalno na cesti... :evil:

enako.

hm a ste opazl kako ga pičijo tele varovane kolone, zihr so mel ene 100+ notr dons ko so sli okol 2h po celovski. kako me jezijo ta dvojna merila. kokr njim pa nemore skoct noben pod avto...

al pa policaji kok so nesposobni, tm pr sentvidu se przge pescem zelena in grejo cez cesto, policaj pa avtom maha nej kr v rdeco vozjo in pol je prsl do smesne situacije k je policaj ogrozal pesce dobesedno. amaterstvo na najvisji ravni. me prou zanima kaj bi blo ce bi kdo zbou pesca do smrti, kdo bi v tem primeru odgovarjal.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Pe jan 25, 2008 12:50 am

men gre že na splošno na živce to, da se vozjo z avtomobili k so deloma plačani (oz. izposojeni) iz naših davkov, pol se jim mormo pa še mi umikat k ovce...

dvojna merila na višku - za njih ni nikol gužve, nimajo omejitve hitrosti, obnašajo se kot bogovi ko se jim mormo umikat - ni mi jasn zakaj te veleumni politiki ne morjo dneve prežvet kot normalni smrtniki in normalno zmrzvat/švicat v koloni ter vozt po omejitvah... če se jim pa mudi zarad možnosti napada - jbg vsak reskira neki ko gre v službo, nej bo vesel da vsaj vleče mastne denarce :lol:

še bl zanimiv mi je pa ko objavjo po radiu al pa kermu drugmu mediju da bodo pričakovani zastoji SAMO pol ure - ja čeje njim i pol ure tok mal, pol nej se pa vozjo k normalni ljudje in ukinmo spremljevalna vozila in umikanje...

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Pe jan 25, 2008 12:56 am

ah, ce so kot kace dej..pride malo soncka in evo njih vsepovsod....po koperu ni nobenih relacij in politikov, pa so na vsakem vogalu se vozijo okoli...sej pravim, so prsli na soncka ;)

LP
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe jan 25, 2008 1:17 am

Tudi nočno stražo vogalov imajo v LJ. :lol:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Pe jan 25, 2008 7:52 am

Naši se saj v dokaj navadnih avtih vozjo. Največji terorist na svetu (Bush) ma limuzino, svojga B747, belo hišo... Kaj bi lohk pol američani rekli?
Sam razlika je, da so ona taki patrioti, da so na to ponosni. V sloveniji pa tega manjka.

Res pa je, da je bush mal bolj ogrožen :) Ker ga hoče frdirbat alkaida, Fidel, cel middle east, azija, rusi, pol europe pa še kak američan, ki razmišla z svojo glavo :)

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Pe jan 25, 2008 11:35 am

Voith je napisal/-a:
c.o.b. je napisal/-a:predsedovanje EU? tisti politiki k iso tok "pomembni" da se jim more folk umikat...

enako.

hm a ste opazl kako ga pičijo tele varovane kolone, zihr so mel ene 100+ notr dons ko so sli okol 2h po celovski. kako me jezijo ta dvojna merila. kokr njim pa nemore skoct noben pod avto...

al pa policaji kok so nesposobni, tm pr sentvidu se przge pescem zelena in grejo cez cesto, policaj pa avtom maha nej kr v rdeco vozjo in pol je prsl do smesne situacije k je policaj ogrozal pesce dobesedno. amaterstvo na najvisji ravni. me prou zanima kaj bi blo ce bi kdo zbou pesca do smrti, kdo bi v tem primeru odgovarjal.

Ko sem bil tam 6-7 let star, so v našem mestu imeli tak cirkuški valj rdeče-belo pobarvan, so ga zvalali na sredo križišča in tam trenirali ročno usmerjanje prometa. Vedno sta bila dva policista, mlajši na valju starejši ga je pa kontroliral.

V času obrtnega sejma v Celju je dobesedno kaos, ker semaforji delujejo, na sredini križišča policist ki kaže po svoje 90% voznikov pa ne ve koga ali kaj mora upoštevat.Teh 90% voznikov pa tudi ne ve na kakšni cesti se nahajajo. Glede na to da imajo ključe semaforjev bi le ta lahko takrat ugasnili, ker takrat so pa res junaki da si upajo na cesto.

lp

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Pe jan 25, 2008 11:55 am

Policist je "nad" semaforjem, če pa vozniki ne poznajo CCP pravil je to njihov problem.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jan 25, 2008 12:41 pm

Včeraj sem ene pet rdečih semaforjev na Celovški prevozil - vse po navodilih/ukazih policajev. Zgleda pa ponekod tako, da policaj stoji na sredi (ne križišča, pač pa na sredi med dvema pasovoma v isto smer) in božjastno krili z rokami, naj vendar dirkamo skozi rdeče vsaj z ene sto na uro. Seveda že v temi, ko ne moreš hitro dojeti, kaj se dogaja s tistim fluorescentnim zmazkom sredi ceste! Bolano, neodgovorno in amatersko! Da bi prišla vzporedno vsaj dva kombija, bi ga dobro namazala kot marmelado na stranice.

To, kar Voith pravi glede pešcev, sem tudi sam doživel na več križiščih - pešci so zaradi dirkanja skozi rdeče po volji policajev skakali kot zajci, čeprav so imeli zeleno. En je bil zgrešen za dobrih 15 cm (ne od mene, jaz ne zgrešim :P )

Uporabniški avatar
CePO
Novinec

Kraj: renkovci

Napisal/-a CePO Pe jan 25, 2008 12:55 pm

nam je profesor na faksu povedal, da naj se pazimo teh politikov v vozilih, ker so jim par let nazaj enega študenta povozili...
:?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 23 gostov