Debate, ki niso vezane na ostala področja...

dB-JURE
Nov uporabnik

Kraj: Polzela

oljni dodatek MOTOR UP

Napisal/-a dB-JURE Če avg 21, 2003 6:53 am

Zanima me, kaj si mislite o tem,... Predvsem kaksne so vase izkusenj

potem pa se z FUEL UP in PREP UP

Baje obstaja se en dodatek QM neki???

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Če avg 21, 2003 7:05 am

ta reklama je stara ze deset let :roll:
ni izkusenj laufa bolje brez tega :P

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če avg 21, 2003 7:06 am

moje so dobre.
Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Če avg 21, 2003 7:09 am

to si tud napisal v QMI..pa vsaj nekje napiši kaj več o teh učinkih..

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Kraj: Breg pri Polzeli

Napisal/-a pubi2cv Če avg 21, 2003 7:12 am

Jure...tudi brez tega se da preživet. Po mojem bolje, da denar porabiš za kaj drugega. Kaj bi pa z motor up-om sploh rad dosegel ?
pubi

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 Če avg 21, 2003 7:27 am

foter je to stvar zlil v motor korejca pri servisu na 60 kkm, pa sm pol gledu olje v motorju vsakih 1000 km, in je bilo svetlu rumeno dolgo časa, pri zadnjem pregledu pred servisom (na 12 kkm), pa je barva olja bila temno rumena (drugače rjava), temperatura motorja je malo nižja, poraba pa je padla za cca. 0,5 litra. zagotovljeno je 80 kkm zaščite, s tem, da je najbolje dodat stvar novemu olju na servisu in se potem peljat vsaj pol ure oz. 50 km.
če ne bi vidu zadeve na svoje oči, tut mogoče ne bi verjel, tako pa mi je všeč!¨sicer pa 10 čukov tudi ni tak velik denarja?!?
Slika

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Napisal/-a pubi2cv Če avg 21, 2003 7:49 am

zupi....to razlagaš za motor up ali QMI ? QMI sem sprobal tudi sam, na motorju, ki je imel cca 100.000 km. Malo lepše je tekel, drugih drastičnih razlik pa ni bilo.
pubi

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 Če avg 21, 2003 8:05 am

poskusl smo QMI, saj kot sem že reku, če ne bi vidu, ne bi verjel!
Slika

dB-JURE
Nov uporabnik

Napisal/-a dB-JURE Če avg 21, 2003 8:14 am

MOTOR UP stane 5kSIt pa se nekaj drobiza

Dodal sem ga ze v prejsnji avto , Renault 5 in je bilo opazno veliko izboljsanje v teku in glasnosti motorja

Vceraj sem ga dodal takoj po menjavi olja v cliota in moram spet reci da sem zelo zadovoljen, saj motor nekako lazje diha in lepse gre

Zanimalo me je samo kaksne izkusnje imate vi s tem

lp
Jure

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Napisal/-a pubi2cv Če avg 21, 2003 8:27 am

Pol pa dobr....važno je da dela :wink:
No...sej 5 jurjov ni tak denar......za probat je, maš prav. Sem mislu da je dražje.....vsaj pred časom, ko so ble reklame za to na TV se mi zdi da je blo dražje....eh...mogoče mi pa samo spomin peša :har
pubi

dB-JURE
Nov uporabnik

Napisal/-a dB-JURE Če avg 21, 2003 9:07 am

ja bilo je full drazje, sej ce bi blo 9k bi bl ornk premislu

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Napisal/-a pubi2cv Če avg 21, 2003 9:21 am

Kako je pa z uporabo motor up-a pri diesel motorjih ?
pubi

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Če avg 21, 2003 9:27 am

pubi2cv je napisal/-a:Kako je pa z uporabo motor up-a pri diesel motorjih ?

teoretično isto ;)

Če govorimo o dodatku za olje.

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Napisal/-a pubi2cv Če avg 21, 2003 9:53 am

Jap...seveda. Za koliko litrov motornega olja je namenjena 1 doza (1 flaša) motor-up-a ? Bi se dalo eno flašo porabit za dva manjša motorja, recimo ? Naj kdo pogleda na embalažo, če jo ima pri roki, prosim :wink:

hvala
pubi

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Če avg 21, 2003 9:54 am

Po moje se najbolj splača kupit kvalitetno olje in ne šparat na denarju za olje.

Reklame za take dodatke me niso prepričale in tudi ne vidim nobene tehnične osnove zakaj bi bili tako magični prihranki. Morda se kdaj kaj razpišem o tem...

Morda je kdo opazil da mu avto tišje deluje, vsekakor... to se doseže tudi z gostejšim oljem. Teflonski dodatki so ponavadi 80% olje in 20 teflona. Morda je komu upadla poraba, morda bi mu tudi z drugačnim oljem, ali pa drugimi vremenskimi pogoji... itd...

moje mnenje.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Če avg 21, 2003 9:58 am

pubi2cv je napisal/-a:Jap...seveda. Za koliko litrov motornega olja je namenjena 1 doza (1 flaša) motor-up-a ? Bi se dalo eno flašo porabit za dva manjša motorja, recimo ? Naj kdo pogleda na embalažo, če jo ima pri roki, prosim :wink:

hvala

če je ena flaša dovolj za ameriški V8 ki ima ležaje površine... in cilindre površine...in količino olja...

--> potem se sigurno da zmanjšat količino dodatka za evropske mini motorje. Po moje za 1,4D vsaj na pol če ne na eno tretino, pa raje večkrat vlit. Tisto o 80.000 km mi je malo sumljivo.

Po nekaterih testih lahko teflonski dodatki zamašijo kanale za olje, potem pa sledi katastrofa.

Raje dodajaj po malem in večkrat ob vsaki menjavi olja.

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Napisal/-a pubi2cv Če avg 21, 2003 10:04 am

Pero...ja....Se strinjam....vendar se v primeru nezahtevnih, manj obremenjenih motorjev prav pretiravati z dragim oljem ne splača.....ker tak motor niti približno ne dosega pogojev, ki jih zmore prenesti visokokvalitetno (drago) sintetično olje. Mazalne sposobnosti olj pri normalnih pogojih delovanja pa se praktično ne razlikujejo. Bolj je pomembna pravočasna menjava, saj so nečistoče in pa delci, ki nastanejo kot posledica obrabe motorja najbolj škodljivi in najbolj obramenilni za motor.
pubi

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Napisal/-a pubi2cv Če avg 21, 2003 10:08 am

Pero je napisal/-a:
pubi2cv je napisal/-a:Jap...seveda. Za koliko litrov motornega olja je namenjena 1 doza (1 flaša) motor-up-a ? Bi se dalo eno flašo porabit za dva manjša motorja, recimo ? Naj kdo pogleda na embalažo, če jo ima pri roki, prosim :wink:

hvala

če je ena flaša dovolj za ameriški V8 ki ima ležaje površine... in cilindre površine...in količino olja...

--> potem se sigurno da zmanjšat količino dodatka za evropske mini motorje. Po moje za 1,4D vsaj na pol če ne na eno tretino, pa raje večkrat vlit. Tisto o 80.000 km mi je malo sumljivo.

Po nekaterih testih lahko teflonski dodatki zamašijo kanale za olje, potem pa sledi katastrofa.

Raje dodajaj po malem in večkrat ob vsaki menjavi olja.

Ja.....res je...tudi jaz sem to slišal....ampak ne poznam pa nikogar, ki bi se mu pa to zgodilo....zamašili kanali za olje namreč.....če ima kdo izkušnje s tem, bi bilo dobro, da jih napiše v tejle debati :con ....za informacijo :!:

Hja...kar se količine tiče...po mojem mora bit ena flaša dost za najmanj dva avta....glede na to, kake mašine imajo američani....razen, če niso za evropski trg kej doze zmanjšali :mrgreen:
pubi

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Napisal/-a pubi2cv Če avg 21, 2003 10:10 am

btw....a je motor up ziher na bazi teflona :?: QMI vem da je, za motor up pa nisem ravno prepričan.... :roll:
pubi

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Če avg 21, 2003 10:30 am

se mi zdi da se v reklami omenja da je na bazi teflona.

ampak cela reklam je nateg... naprimer ko spustijo olje in špricajo motor z vodo... ja valjda da bo motor še deloval če se ležaji hladijo... potem pa pokažejo ležaje za 1 sekundo... ;) v resnici lahko motor pri niski temperaturi dela kar nekaj časa brez olja (če je bilo prej v njem olje), ali pa ko motor patetično zmrznejo v kocko leda... (avto pozimi teško vžiga ker akumulator zgublja kapaciteto pri niskih temperaturah, ne zto ker je trenje drastično spremenjeno, itd...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov