Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Bezi
Novinec

Policaji ustavljajo ko dežuje?

Napisal/-a Bezi Sr feb 06, 2008 7:46 pm

Simpl ko pasulj: Ali so ves že kdai usavili ko je deževalo? :?:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr feb 06, 2008 7:50 pm

2x.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Re: Policaji ustavljajo ko dežuje?

Napisal/-a lumpii Sr feb 06, 2008 7:50 pm

Bezi je napisal/-a:Simpl ko pasulj: Ali so ves že kdai usavili ko je deževalo? :?:

nikoli, pa tudi nikoli ne bodo, ker so za tako bedno plačo, kakor jo imajo, raje v kakem kafiču ali doma berejo cajtnge.
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: Policaji ustavljajo ko dežuje?

Napisal/-a Dariooo Sr feb 06, 2008 7:56 pm

lumpii je napisal/-a:
Bezi je napisal/-a:Simpl ko pasulj: Ali so ves že kdai usavili ko je deževalo? :?:

nikoli, pa tudi nikoli ne bodo, ker so za tako bedno plačo, kakor jo imajo, raje v kakem kafiču ali doma berejo cajtnge.

jah samo zdaj je treba bit pozoren...ker je vedno vec nadvozov....mostov in podobnih reci....ti si pa mislis...eh sej dezuje itaq jih ni nikjer pa gas.....no oni pa pod streho ti pol pomahajo z liziko.....pa si pecen...hihi
LP
Slika

bunny01
Uporabnik

Kraj: Nazarje Zadrečka cesta 9

Napisal/-a bunny01 Sr feb 06, 2008 8:53 pm

710 eur neto je plača policaja ki jo dobi z delom na terenu (12 urni delavnik,delo ponoči, med vikendi, prazniki itd....)
Zato se ne čudit če bo sploh kdo ukrepu.

Uporabniški avatar
L Kappa
Nov uporabnik

Napisal/-a L Kappa Sr feb 06, 2008 8:58 pm

bunny01 je napisal/-a:710 eur neto je plača policaja ki jo dobi z delom na terenu (12 urni delavnik,delo ponoči, med vikendi, prazniki itd....)

Sami so krivi, v šole bi hodili, pa bi boljšo plačo imeli.
Za 6 mesečni kurz - še preveč dobijo. Zalega !
Ne prenašam jih !

LP

PS : Sorry vsem policistom na forumu, ampak moral sem.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Sr feb 06, 2008 8:58 pm

12 urni delavnik? 5 dni na teden? bo potrebno tudi povedat, koliko ur delajo tedensko? verjetno kr 40 ur tedensko.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Sr feb 06, 2008 9:07 pm

L Kappa je napisal/-a:
bunny01 je napisal/-a:710 eur neto je plača policaja ki jo dobi z delom na terenu (12 urni delavnik,delo ponoči, med vikendi, prazniki itd....)

Ne prenašam jih !

LP

Najprej bi pa morali urediti z nestrpneži kot si ti :evil:

Uporabniški avatar
L Kappa
Nov uporabnik

Napisal/-a L Kappa Sr feb 06, 2008 9:13 pm

Lahko objasniš svojo izjavo ?
Jaz svojo namreč lahko !

LP

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Sr feb 06, 2008 9:15 pm

L Kappa je napisal/-a:Sami so krivi, v šole bi hodili, pa bi boljšo plačo imeli.
Ne prenašam jih !

LP

6 mesečni kurs so imeli ti. "instant policaji" in ti so bili poslani na shengensko mejo. Policisti, ki pa nas/vas ustavljajo na cesti pa so pravgotovo opravili vsaj 18 mesečno šolanje ;)
In strinjam se s Pavel_P-jem :!:

lp

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Sr feb 06, 2008 9:21 pm

nekdo je omenil, pa bi študirali...

ne vem kdo bo še delal, ko bo ves narod študiran...kdo ti bo pa kruh peku pa srajce šivu a? nekej se bo moglo spremenit pa bodo pač mogl "nižji" poklici ravn tko pridt v veljavo, sj niso nč manjvredni.

delo na terenu pa ni enostavno, in kolikor je plačano, je premalo.

lp

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred Sr feb 06, 2008 9:26 pm

[quote="L Kappa"][quote="bunny01"]710 eur neto je plača policaja ki jo dobi z delom na terenu (12 urni delavnik,delo ponoči, med vikendi, prazniki itd....)
Zato se ne čudit če bo sploh kdo ukrepu.[/quote]

Ne prenašam jih !

LP

PS : Sorry vsem policistom na forumu, ampak moral sem.[/quote]

Tako neumnih pripomb bi se lahko vzdržal. Ja tudi med policisti se najdejo prepotentneži in naduteži ampak v večini so zelo v redu ljudje. Glede na njihovo naravo dela in izpostavljanost imajo daleč premajhne plače. In L Kappa naslednjič, ko boš v kakšnih težavah nikar ne kliči policistov oz. zalege kot jih ti imenuješ, ker nisi vreden da ti priskočijo na pomoč. Brez urejenih razmer v Policiji in solidno plačanih uslužbencev, tudi ne moremo pričakovati varnosti oz delovanja v tej smeri tako ne na cestah kot na drugih segmentih ne.

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred Sr feb 06, 2008 9:28 pm

nekdo je omenil, pa bi študirali...

ne vem kdo bo še delal, ko bo ves narod študiran...kdo ti bo pa kruh peku pa srajce šivu a? nekej se bo moglo spremenit pa bodo pač mogl "nižji" poklici ravn tko pridt v veljavo, sj niso nč manjvredni.

delo na terenu pa ni enostavno, in kolikor je plačano, je premalo.

Pa še podpis pod tole !!!

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Sr feb 06, 2008 9:30 pm

L Kappa je napisal/-a:Lahko objasniš svojo izjavo ?
Jaz svojo namreč lahko !

LP

So ti že drugi povedali. Med drugim pa tudi niso policaji krivi, da imajo take plače, ker si jih ne določajo sami, kakor tudi ne tega, koliko ur bojo delali....

Uporabniški avatar
L Kappa
Nov uporabnik

Napisal/-a L Kappa Sr feb 06, 2008 9:50 pm

Takole vidim zadevo jaz :

- Policisti, ki so opravili šolanje še pod Yugo, torej srednja šola in imajo danes, recimo 20 ali kakšno leto manj delovne dobe, so v veliki večini kultivirani in spoštovanja vredni državni uslužbenci, ki svoje delo znajo opravljati.
- Policisti, ki so prišli v to službo po 6 mesečnem kurzu za to delo niso dovolj kvalitetno usposobljeni. To so dokazana dejstva, saj je takrat bilo pač nujno dobiti potrebno število oseb, ki pa so imele takšne in drugačne predispozicije.
- Policisti, ki se šolajo sedaj, imajo 18 mesecev usposabljanja. Tukaj pa izstopa veliko policistov, ki jim je poklic dvignil ego preko vseh meja dobrega okusa. Obnašanje le-teh je na psu.

V vseh treh primerih so tudi izjeme !

Nič nimam osebno proti omenjenim. Nekatere tudi osebno poznam. Veliko sem na cesti povprečno 250 km dnevno, z osebnim avtomobilom in velikokrat sem ustavljen. Kazni sem dobil v zadnjih 10 letih morda 5, pa še to ne omembe vrednih, tako, da to ni vzrok za moje mišljenje. Pa vendar imam do večine teh iz druge in tretje alineje odpor. Kar zmrazi me, ko me ustavijo, in ko se mnogi resnično obnašajo, kot da še nikoli niso prestopili praga šole. In tudi, pa ne le enkrat, sem naletel na policista, ki je zelo zaudarjal po alkoholu. To je zame nedopustno, kakor tudi popolno ignoriranje bontona pri državnih uslužbencih, ki imajo pri opravljanju svojega dela opravka z občani.

To je moj osebni pogled na omenjeno temo.

Nimam namena netiti prepira na forumu in se umikam iz debate.

LP

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr feb 06, 2008 10:00 pm

kako je pa stvar v megli? se da meriti hitrost v takem vremenu?
Slika

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred Sr feb 06, 2008 10:02 pm

L Kappa je napisal:
Kar zmrazi me, ko me ustavijo, in ko se mnogi resnično obnašajo, kot da še nikoli niso prestopili praga šole. In tudi, pa ne le enkrat, sem naletel na policista, ki je zelo zaudarjal po alkoholu. To je zame nedopustno, kakor tudi popolno ignoriranje bontona pri državnih uslužbencih, ki imajo pri opravljanju svojega dela opravka z občani.

Kar se tega tiče se pa popolnoma strinjam s tabo, da so take stvari nedopustne, ne smemo pa tega posploševat.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr feb 06, 2008 10:03 pm

IcEm4n je napisal/-a:kako je pa stvar v megli? se da meriti hitrost v takem vremenu?

eh podobn primer sm mel jst :D še dobro da ne more meriti, ker drugače bi jo kar fasal po denarnici :o

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Sr feb 06, 2008 10:17 pm

Kaj pa če greš ponoči z dolgimi lučmi proti njemu?Slišal sem nekje da te tudi takrat ne more zmerit.To drži?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr feb 06, 2008 10:20 pm

black je napisal/-a:Kaj pa če greš ponoči z dolgimi lučmi proti njemu?Slišal sem nekje da te tudi takrat ne more zmerit.To drži?

sej ne meri v luči ampak v tablico :roll: :lol:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov