Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Komu vzeti vozniško?

Napisal/-a NaceM So feb 09, 2008 2:25 am

Živjo,
danes sem videl enega kandidata, ki mu bi res morali vzeti vozniško. Sem se peljal po lokalni cesti za enim mercedezom (starim cca. 7-8 let). Notri je sedel en dedek (to sem ugotovil čez čas..). Zelo čudno se mi je že zdelo, ker se je ful napravljal, ko je preden je zvozil ovinek. Se skoraj čisto ustavil na prazni cesti (znak je bil odvzem prednosti, cesta pa pregledna levo in desno vsaj 200 m), šaltal v prvo in speljal... Potem se je na naslednjem ovinku, kjer je bil na prednostni cesti - USTAVIL in hotel na vsak način spuščat naprej tiste, ki niso imeli prednosti. Potem je vozil malo levo malo desno, da ga noben ni mogel prehitet (jaz sem bil drugi avto za njim), potem se je spet napravljal in se ustavil (spet šaltanje v prvo), preden je zavil s prednostne ceste na neprednostno. In za konec se je potem postavil (po prevoženih cca 200-300 m na tisti neprednostni cesti, na katero je s tako muko zavil), na sredo ceste, vklopil levi smerokaz in stal tako na sredi ceste, da ni mogel noben mimo ne tisti, ki je nasproti pripeljal in ne tisti za njim. In to tam, kjer ni bilo nobenega križišča, dvorišča, dovozne poti ali česa podobnega.Tako je stal ene 2-3 min (vmes se ni odzval na trobljenje in blendanje od zadaj in spredaj), potem se je le malce umaknil naprej (2-3 m), da smo ga lahko tisti, ki smo bili za njim obvozili. Kako je bilo pa potem dalje... Pa ne vem...
No, ko sem peljal mimo njega, sem pogledal, kdo je ta pacient in ugotovil, da je to en dedek star po moji oceni med 70-80 let. Kaj takšnega je ... No, vsaj za moje pojme - TUDI povzročanje splošne nevarnosti na cesti.

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er So feb 09, 2008 7:58 am

On je vzoren voznik, vozi defenzivo in v okviru omejitev! :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted:

Bosti1904
Nov uporabnik

Napisal/-a Bosti1904 So feb 09, 2008 8:10 am

Takšni vozniki te spravijo ob živce in ovirajo promet. Pomojem, bi mu mogli izpit že zdavnaj vzet, ampak po zakonu ima izpit do 80 leta in mu nič ne moreš. Zanimivo da ni naša vlada spremenila zakona, da bi voznki po 65 letu morali opraviti test pri katerem bi stestirali njihovo odzivnost in sposobnosti vožnje.
Sin ličarja

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster So feb 09, 2008 8:26 am

na 5 let bi moral vsak jit na psiho/fizične teste za sposobnosti in nato še izpit iz cpp-ja.že tuki bi spucali nekaj pacientov. pa še to bi mogli nardittist ko se pelja 70km/h in dela kolono bi dobil enako kazen ko tisti ki pripelje 110km/h, saj takšni še veliko bolj ovirajo promet delajo voznike "živčne". na slovenskih cestah je prava redkost še videt kakega yugeca ali katrco. vsi imamo dobre avte, ki z lahkoto dobi hitrost 90km/h. napram iz 20 let nazaj, ki so komi dosegli 90km/h.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin So feb 09, 2008 9:10 am

Dobro vprašanje komu vzeti vozniško?
Vsakemu,ki pije alkohol in potem vozi kot da je cesta samo njegova in ,da ga briga za ostale udeležence cestnega prometa.Večino nesreč povzročijo vinjeni vozniki,ki pa odnesejo v večini primerov celo kožo,proti nič krivim nedolžnim žrtvam :cry: .
Starejši ali pa mlajši udeleženci pa se najdejo ,ko so bol previdni ali pa počasni ne tako spretni,kot ostali pa nas kdaj tudi jezijo.Ohranite mirno kri,tudi mi se staramo :idea:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So feb 09, 2008 9:29 am

jaz bi vzel vozniško unmu ki je dal vozniško temu dedku :lol:

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM So feb 09, 2008 9:31 am

michelin je napisal/-a:Dobro vprašanje komu vzeti vozniško?
Vsakemu,ki pije alkohol in potem vozi kot da je cesta samo njegova in ,da ga briga za ostale udeležence cestnega prometa.Večino nesreč povzročijo vinjeni vozniki,ki pa odnesejo v večini primerov celo kožo,proti nič krivim nedolžnim žrtvam :cry: .
Starejši ali pa mlajši udeleženci pa se najdejo ,ko so bol previdni ali pa počasni ne tako spretni,kot ostali pa nas kdaj tudi jezijo.Ohranite mirno kri,tudi mi se staramo :idea:

Živ,
se absolutno strinjam s teboj. Vsakemu, ki vozi pijan in misli, da je cesta njegova in ga briga za ostale! To absolutno.
Ampak... Končno tudi tale dedek je vozil tako, kot da je cesta njegova (pozabil sem povedati, da je to počel ob najbolj prometni uri in za njim je bila hitro kolona, kmalu pa tudi pred njim, ker je promet dobesedno zaustavil v obe smeri), vijugal po cesti (to sem napisal) in to ZELO vijugal po cesti (na sosednji pas in nazaj). Se ustavljal in zaustavljal promet in to iz OBEH smeri. Zaradi takih pacientov človek postane živčen, ko si živčen pa je veliko večja verjetnost, da boš storil kaj takšnega, ko drugače ne bi.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So feb 09, 2008 10:45 am

saj po novem mislim da bodo na 10 let preverjali sposobnosti voznikov...
imam prav?

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice So feb 09, 2008 11:11 am

Ko bi jih le. Samo kaj ko gledamo starostno strukturo slo voznikov, je v le tej vecina voznikov nad 45let starosti, in ti so naredili izpit pred cca 25 leti ko se niso poznali kroznih ipd. Da nerecem koliko se je spremenila cesta v tem casu, ampak ne, najebemo mladi, ki smo vedno prvi v koloni, ker se jaz osebno nekako nepocuti varno voziti za kakim takim osebkom, potegnem ga prehitim in padem na radar. Seveda se policajom to neda dokazat, niti politikom, se manj pa tem osebkom na cesti. In po mojem bi bilo treba par teh dedkov posteno prestrasit, tako da pride v cajtnge roadrage. Potem se bodo umirili.

Se moj primer od zadnjic:
Peljem se lepo kulturno v koloni na zaloski cesti v fuzinah kjer je dvopasovna cesta, pac padli smo v rdeci val in nimas kej, se pac pocutim leno vozim v drugi od semaforja do semaforja, pisem sms, ko naenkrat avto zatrokira, ga pogledam cudno, pogledam predse vidim dovolj velko luknjo, in malce pritisnem da vidim ce se avto javi na gas. Se je malo je zamukal, malo se je slisalo auspuh ki pusca, in ata ki je bil ob meni popizdi zacne trobit blendat jebat mi mater, prst kazat, pa ga tko cudn gledam WTF model a sm te kj ogrozu!?!? No napisem tist sms do konca, malce mi se ze mudi, vidim luknjo prizgem smernik zahodim in prehitim tistega pred sabo tako da zapeljem pred tega dedka retardiranega. Luknja je bila dost velka da se sploh matrat ni blio treba z volanom, in kaj vidim ata popizdi zacne spet blendat, trobit jebat grebat... popizdim nahodim bremzo, rocno hocm vn iz avta stopit, ko vidim v ogledalu da en avto (visjevo rdeca reno 19hb) prehiti atata po levi oz po pasu za zavijanje levo in se zapodi za mano, ja super pa gremo ne. Ker sem vidil da sta v tem avtu dva na ic z manjvrednostnim kompleksom pac potegnem ane, in bolj ko se mi je priblizeval bolj sem ga jebal (cik cak med avti v takih primerih ko ni mogel za mano, ali pa ni imel j**c) no in v mostah nas dobi rdeca luc. Se pripelje ta avto meni ob bok, in se odpre sipa :) kul da vidimo kaj ima za povedati, in njegov stavek je bil, Ej ti kako ti vozis.... (halo, kaj kako vozm d**** en sj si ti hujsi k si me kao loviu :mrgreen: ) in mu recem nazaj kaj kako, povej... prbije bom klico policijo. Ja dj ane, kva to mene bk. Tablica je ta pa ta, ce si slucajno nepismen :D in se odpeljem.

Mislim kake vse pizdarije dozivis zaradi retardiranih dedkov in bakic, to nemors vrjet. In teh primerov imam miljon, tko da ce zelite brati, kr povejte bo spis dolg par strani :mrgreen:

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So feb 09, 2008 11:55 am

Odvzet vozniško vsem naslednjim za stalno in nikoli možnosti ponovnega opravljanja:
-vozi pod vplivom alkohola
-vsem, ki niso več zmožni zaradi bolezni ali starosti upravljati vozila
-vsem pacientom, ki izsiljujejo prehitevajo v škarje, se limajo na zadnja tablico, vozijo v rdečo potem ko ta gori že en lep čas.
-vsem pacientom ki mislijo da se pišejo Loeb, Burns ali karkoli v tem rangu da so na zaprti stezi in da imajo pravico nizko preletavat skozi naselja, sekat nepregledne ovinke ipd.
-povzroči prometno nesrečo zaradi kateregakoli zgoraj naštetega razloga
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp So feb 09, 2008 12:08 pm

NaceM je napisal/-a:
michelin je napisal/-a:Dobro vprašanje komu vzeti vozniško?

Živ,
se absolutno strinjam s teboj. Vsakemu, ki vozi pijan in misli, da je cesta njegova in ga briga za ostale! To absolutno.
Ampak... Končno tudi tale dedek je vozil tako, kot da je cesta njegova (pozabil sem povedati, da je to počel ob najbolj prometni uri in za njim je bila hitro kolona, kmalu pa tudi pred njim, ker je promet dobesedno zaustavil v obe smeri), vijugal po cesti (to sem napisal) in to ZELO vijugal po cesti (na sosednji pas in nazaj). Se ustavljal in zaustavljal promet in to iz OBEH smeri. Zaradi takih pacientov človek postane živčen, ko si živčen pa je veliko večja verjetnost, da boš storil kaj takšnega, ko drugače ne bi.

mogoče je bil pa nažgan? ;)

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= So feb 09, 2008 12:13 pm

adis je napisal/-a:jaz bi vzel vozniško unmu ki je dal vozniško temu dedku :lol:

Adis saj vem, da je bilo to mišljeno v hecu ampak je bila pa precej lovska tale. Namreč, ko narediš izpit ti velja do nevem katerega leta in je ta deda včasih vozil čisto super :D
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

joco
Novinec

Napisal/-a joco So feb 09, 2008 12:17 pm

Če bi uvedel take pogoje kot jih navaja templar, ter to tudi realizirali ter par lokalnim frajerjem pobrali izpite bi se velika večina folka na hitro skulirala :lol:
jj

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay So feb 09, 2008 1:41 pm

Jaz bi bil takoj ZA, da bi uvedli zakon z 0.0 alkohola. Kar bi blo več odvzet takoj izpit. Ker dandanes se vozi VELIKO voznikov pijanih domov iz klubov :!:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk So feb 09, 2008 1:48 pm

Pa dajte si že enkrat dopovedat, pa statistike preglejte.... Par let nazaj je bila statistika taka, da LE 13% NESREČ POVZROČIJO VINJENI VOZNIKI. Da so pa vsega krivi oni, je pa državna propaganda oz. eden od ukrepov za zmanjšanje porabe alkohola. Bi pa frajerjem, ki ne znajo reči "te pokličem nazaj", pisal iste kazni kot vinjenim. Brez pardona. Tole telefonarjenje je po mojem mnenju veliko nevarnejše, ker gospodje in predvsem gospodične. Za N95 imajo, za BT ali ostale tipe telefonske avtoinštalacije je pa škoda denarja. Potem ti pa z eno roko daje smernike, brisalce, prestavlja.... In pogovor traja od doma pa do šihta itd.
Najprej pred svojim pragom pometite.
LP
Martin

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So feb 09, 2008 2:33 pm

Strinjal bi se z @martk-om in @Templar-jem, čeprav sta si nastprotujoča.

Eni so pač talentirani za vožnjo z avtom in takim bi jaz vzel izpit. Od počasnih voznikov, ki se vozijo 35kmh in pri tem sekajo ovinke...kaj maš ti za sekat, da ga še prehite ne moreš. Takim, ki se gonijo in so dobesedno neki Loebi in Schumacherji. Tistim, ki se ga nažgejo do podna in ne more hodt, ampak voz lahko baje pa 5X boljš. Carjem z raznimi super-duper avti na AC in HC, ki prehitevajo čez dvojno polno, skačejo tik iz za riti in v rit, prehitevajo v mrtve ovinke in tudi ko je nasporti vozeč avto preblizu...

Skratka... talentiranih ljudi je kar nekaj. Vsem pa fali kultura. To ni nič drugega kot horda egoistov!

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp So feb 09, 2008 3:07 pm

jay je napisal/-a:Jaz bi bil takoj ZA, da bi uvedli zakon z 0.0 alkohola. Kar bi blo več odvzet takoj izpit. Ker dandanes se vozi VELIKO voznikov pijanih domov iz klubov :!:

neumnost. naj je meja tako kot je. večina lahko komot pelje, pa tudi če je prej popila kakšen pir. isto je tudi, če kaj spiješ in tudi če voziš šele čez dve uri, maš še nekaj malega v sebi. bi bilo pa dobro, da bi zdravnik nekako ocenil kdo lahko in kdo ne, saj kakor vemo nekatere prime že en pir.

puretnt: kakor vem, je krepko VEČ kot polovica smrtnih žrtev neprivezanih.

neumnost je tudi navijanje cen in kazni, sem za to, da se kazni zmanjša, hkrati pa poveča nadzor. plačaš enkrat, dvakrat, trikrat, potem pa ne boš več. ker te nove kazni so absurd, saj za nekatere 1000€ kazni izjemno veliko - in kaj - bodo ljudje vzeli kredit, da bodo odplačevali kazni?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So feb 09, 2008 3:12 pm

tele s telefoni so mau bose.jst mislm da ni problem v telefonu samem,ampak v pogovoru!ko zacnes govort z nekom potem malo premisljujes kaj je rekel kaj bi mu nazaj rekel...in pozabis na voznjo.tko da ce ze je treba prepovedat telefoniranje(tudi prostorocno) v avtu.
kaj zj se vozm 90km/h v 5. al 6.... in je fajna cesta brez krizisc...cisto brez tezav vozn z eno roko(vi glih tko) tko da ni problem tuki.problem je v zatopljenosti v pogovor in poj vec nisi pozorn na to kva se dogaja okol tebe...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh So feb 09, 2008 3:28 pm

S tem se strinjam, da je meja 0,5 čisto dovolj. Problem je le, ker nikoli ne nadzorujejo v bližini lokalov. Potem takem ti itak nobena meja za odvzem ne pomaga, če jih ni tam ko jih rabiš.

Drugače pa nad takimi se še moj 74-letni dedek zgraža, pa za svoja leta presenetljivo dobro vozi :shock: Po cestah v naši občini, ki jih pozna 90, po neznanih raje 80, ali pa 70 če ni ravno ravnina. Na avtocesti je pa kake 4 krat na leto, ko gre v avstrijo po buteljčne zamaške in material za vinogradništvo. Tam pa 110 oziroma 120. 8)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Tajfun77
Nov uporabnik

Kraj: Mežica

Napisal/-a Tajfun77 Sr feb 13, 2008 10:14 am

a se je mogoče kdo vprašal, da je temu "dedku" postalo slabo ?

mogoče je sladkorni bolnik. zdravstvenih težav je lahko pri toliko starem človeku veliko.

je pa res, da v DZ-ju sprejemajo in se kregajo samo o kaznih, namesto, da bi imel narod od npr. 50 leta dalje fizični pregled na dve leti (kot ga imamo v podjetju) in nato še test vožnje v normalnem prometu + prometni konici ...

obstaja verjetno kar nekaj variant kako se izognit takšnim "problemom" v našem prometu.
Če to bereš, pol res nimaš kaj za delat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov