Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Spuščen avto in prevoz s trajektom

Napisal/-a dejvi To feb 12, 2008 7:42 am

Mene zanima, glede na to da imam tudi sam avto spuščen, kakšne so vaše izkušnje pri "speljevanju" avta na trajekt? Videl sem že, da so nekoga morali podlagati z deskami, da so ga spravili čez. Nisem se še odločil, kje naj rezerviram dopust :jao: , zato bi mi prav prišla kakšna vaša izkušnja v vezi s tem. Kakšne izkušnje imate torej vi in koliko imate spuščene avte?

Hvala.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM To feb 12, 2008 7:57 am

He he. Težava je ziher. Že pri normalno dvignjenih avtomobilih je potrebno paziti.

Pa pomoje ti tudi oni tam pomagajo z podlaganjem avtomobila, tako da bi pomoje moral it. Lahko se pa najde kakšen, ki ti bo reku da ne gre in se mu ne bo dalo podlagat avta. Kaj boš pa potem .

Pa zakaj si spuščate avte. Zaradi izgleda. Ma brezveze. Jaz bi si svoj avto raj še dvignu kot pa spustu da bi zgledal kot terenski avto, pa še višje sediš, bolj varno je zate.
Tako iz praktičnega kot tudi iz varnostnega stališča je bolje da je avto višji .

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi To feb 12, 2008 8:46 am

Temo nisem odprl za razpravo o estetiki in uporabnosti avta ampak prosim za vaše izkušnje, samo to!

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N To feb 12, 2008 8:48 am

jaz sem ga spustil predvsem zaradi voznje ker se avto bolj drzi ceste kot prej. v mojem primeru je velika razlika.

imam -35mm spuscenega spredi in zadi in ni bilo problemov s trajektom. samo pocasi gres pa je.
Extreme N

HyundaiPower
Novinec

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a HyundaiPower To feb 12, 2008 8:52 am

Pač res počasi moraš it pa če vidiš da je nebo lepo šlo pa pelaš kalo cik cak pa gre. Jaz mam spuščenega spredi 6 cm zadi pa 4,5 pol pa je še nabasan, tak da je zadi tak nižji še. Do zdaj sem vedno prišu na trajekt, na Pag in na Hvar, letos pa upajmo da nebo težav za na Lošinj :D

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael To feb 12, 2008 8:56 am

Že serijski avtomobili, ki imajo športno podvozje ali pa so serijsko nekoliko nižji imaš pri vožnji po normalnih cestah mimogrede probleme: npr je treba čez kak robnik zapeljat, greš h komu doma bogu za ledžima ipd -> takoj nasedeš, da o teh novodbnih policajih ne govorimo. Sam sem prej npr fural ibizo, prejšnji model od trenutnega in si kar hitro nasedel in tudi z Leonom moram na kar nekaj mestih pazit, da se nasedem...

Na trajektih imajo probleme že serijski, ki imajo spredaj dolg nos, mimogrede nasedeš, ali pa če malo neprevidno iz vrat zapeleš z polnonaloženim avtom, usekaš dol, sicer pa gre glih na glih da prideš gor. Tak da če naprej veš, da boš šel na trajekt, boš pač dal dvignit avto, razen če ti je vseeno glede nasedanja. Sej avti precej zdržijo: mamo soseda ki vsak dan vreže po 4x na dan na istem policaju pred našo bajto, pa mu še avto ni razpadu, ampak meni bi ga blo škoda.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM To feb 12, 2008 9:21 am

AM je napisal/-a:He he. Težava je ziher. Že pri normalno dvignjenih avtomobilih je potrebno paziti.

Pa pomoje ti tudi oni tam pomagajo z podlaganjem avtomobila, tako da bi pomoje moral it. Lahko se pa najde kakšen, ki ti bo reku da ne gre in se mu ne bo dalo podlagat avta. Kaj boš pa potem .

Pa zakaj si spuščate avte. Zaradi izgleda. Ma brezveze. Jaz bi si svoj avto raj še dvignu kot pa spustu da bi zgledal kot terenski avto, pa še višje sediš, bolj varno je zate.
Tako iz praktičnega kot tudi iz varnostnega stališča je bolje da je avto višji .

Maš hidravličarja, pa se ti dvigne in spusti. :D:D Po želji. hahahahha

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To feb 12, 2008 9:30 am

Ko sem bil na sardiniji sem gledal ko so ljudje vozili dol iz trajekta... Vsak 3 po tleh... Hrrskk... Tak, da počasi pa bo mogoče šlo...

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 To feb 12, 2008 9:44 am

To polaganje z deskami je igra na srečo. Meni doslej še nikoli niso polagali. Ko je gužva jih boli kura@ kako boš šel gor. Sem pa vedno probal čim bolj pod kotom it gor. Predvsem pa počasi. Oni pa: ajmo ajmo.

Ps. Vedno podrajsal.

lp
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

golftuning
Nov uporabnik

Napisal/-a golftuning To feb 12, 2008 10:16 am

ja jest sm šov na Korčulo z Orebiča (Pelješac) pa sm za vsak slučaj naredu doma deske 1m dolge ampak je slo za gor in dol brez problema sam une tepihe k majo mi je brat pod gume vrgu pa sm sov lepo pod kotom gor.
ps: avto pa lohk pogledate kok je nizk:)

Lp

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki To feb 12, 2008 10:26 am

Imel spuščen avto 35mm pa že serijski je bil bolj nizek pa sem nasedel edin z elektriko od vlečne kljuke nevem kolikokrat pol sem pa to mal više pod branik skril pa je blo problema konec. Na trajekt pršu na Pag brez problemov in na Mali Lošinj, sam mal bol postran zapelješ pa počasi z občutkom, pa sopotniki ven pa gre. 8)
A si tud ti v lukno padu?
Nič vidu, nič slišu, nič kriv!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To feb 12, 2008 10:37 am

AM je napisal/-a:Lahko se pa najde kakšen, ki ti bo reku da ne gre in se mu ne bo dalo podlagat avta. Kaj boš pa potem .

Potem pa nazaj po zalet pa gasa! :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY To feb 12, 2008 10:55 am

tu je spet odvisn kak majo dovoz na trajekt-ponekot majo klanc navzdol, ponekod ravno, tak da ni vse v avtu kolk je spuščen-drugač pa tak ko so ti že rekli-pod kotom probaš ;)
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To feb 12, 2008 11:01 am

Moj je na tleh -45 plus -15 serijsko, torej -60mm in rabi deskice za na hrvaški trajekt :?

_senko_
Nov uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a _senko_ To feb 12, 2008 11:11 am

nič počasi.ti se kr fajn zaženi pa bo šlo ziher gor :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Tiicoo
Stalni uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a Tiicoo To feb 12, 2008 11:38 am

HyundaiPower je napisal/-a:Pač res počasi moraš it pa če vidiš da je nebo lepo šlo pa pelaš kalo cik cak pa gre. Jaz mam spuščenega spredi 6 cm zadi pa 4,5 pol pa je še nabasan, tak da je zadi tak nižji še. Do zdaj sem vedno prišu na trajekt, na Pag in na Hvar, letos pa upajmo da nebo težav za na Lošinj :D

Kdaj pa greš na lošinj js že hodim dovta 8 let pa ti povem za trajekt da če bo mirno morje boš že mogo cik cak vozit če je pa malo valovito si pa v kiti ker majo ful burno nareto
Slika

HyundaiPower
Novinec

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a HyundaiPower To feb 12, 2008 11:43 am

Sem že tak bil doli pred 3 leti, samo te še nisem mel spuščenega avta, pa sem že malo pozabu kak je blo. Samo sem pa na braču klel ko mi je kolega mogu podlagat oni "jadrolinijaši" pa so butasto polek gledali. No če ne druga mi bo pa spet podlagal jaz pa jemu :D

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To feb 12, 2008 12:02 pm

NaceM je napisal/-a:
AM je napisal/-a:He he. Težava je ziher. Že pri normalno dvignjenih avtomobilih je potrebno paziti.

Maš hidravličarja, pa se ti dvigne in spusti. :D:D Po želji. hahahahha

vrjetn ni dnarja za po zelji :twisted: pisat pa vseen zna.ce bi kj blo res bi si terenca kupu.ce pa ze pripadnost znamki pa q7.sam sj ves eni pac morejo neki napisat pa ceprav je totaln off (tko kokr ta moj post zj)
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX To feb 12, 2008 12:03 pm

Malo za šalo, malo zares... mogoče bi malo pomagalo če bi šel na trajekt takrat ko je oseka (nižja gladina vode). Takrat bo naklon rampe manjši.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay To feb 12, 2008 12:54 pm

Če spravijo ferrarije itd gor, bojo tvojega tudi :) Malo podložit pa bo. Odvisno pa je vse od trajekta
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov