Debate, ki niso vezane na ostala področja...

smuky
Novinec

Semaforji/sekunde

Napisal/-a smuky So mar 01, 2008 1:19 pm

Včeraj se vozim po obali in se ustavim pred enim semaforjem,ker je bila rdeča.Se ozrem na semafor in vidim kako se nad semaforjem odbijajo sekunde.Takoj mi je bilo jasno čemu je to namenjeno in sicer,da ko se približuješ križišču točno vidiš koliko časa bo še zelena in ali lahko še spelješ ali ne.
Meni se zdi ta zadeva super.Še boljša kot pa utripajoča zelena.
Kaj menite vi?
Jaz upam,da bodo to naredili po celi Sloveniji,ker to je voznikom zelo v pomoč.

Uporabniški avatar
batek
Novinec

Napisal/-a batek So mar 01, 2008 1:25 pm

To je nekje po ljubljani že kar nekaj časa,tako za voznike kot pešce,je pa stvar sigurno vredu, saj se s tem poveča pretočnost prometa.
batek

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So mar 01, 2008 1:49 pm

trenutno mi pride na pamet le tisti na Viču ob Elesu. Ampak odšteva samo po Tržaški, na stranskih tega ni. Je pa fajn zadevca da veš, al še potegneš čez al pšrej ustaviš.
Slika

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O So mar 01, 2008 2:43 pm

Ah za pešce jih je kar ene par, ponavadi tam kjer dobi pešec dolgo rdečo in jih posledično dosti teče čez cesto. Recimo v Ljubljani pri Križankah je še en, pa dol pri južnem koncu starega dela mesta pa še se najdejo na Slovenski, itd...
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So mar 01, 2008 2:52 pm

pretocnost my ass.itak se vsi nabijejo v krizisce pa poj k majo rdeco jh je se 5 v kriziscu notr k se nimajo km premaknt k je guzva po pa se uni iz stranskih nimajo km jh.
nepomagajo nbeni stevci ce je kultura voznikou na psu
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
vers
Novinec

Napisal/-a vers So mar 01, 2008 2:57 pm

abbe je napisal/-a:pretocnost my ass.itak se vsi nabijejo v krizisce pa poj k majo rdeco jh je se 5 v kriziscu notr k se nimajo km premaknt k je guzva po pa se uni iz stranskih nimajo km jh.
nepomagajo nbeni stevci ce je kultura voznikou na psu

X2

LP vers
razumem,da se otroci spikajo in kadijo travo in nasploh drogirajo!!!!ampak da sedijo na mrzlem betonu to pa nebom nikol razumel!!!:)

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp So mar 01, 2008 3:40 pm

odštevanje zelene ni prijetno. gledaš gor in si živčen. folk se zaganja, ko vidi še 5 sekund. je pa super za odštevanje rdeče, se dosti hitreje spelje. čeprav se najdejo tudi idioti, ki rabijo potem še pol ure, preden pokapirajo, da je že zelena.

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp So mar 01, 2008 5:45 pm

no, točno to mislim jaz.

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky So mar 01, 2008 6:20 pm

ma jaz sem to vidu kako to gre pri odštevanju in ko je na šteucu 0 v sek je že rdeča tako da nema šanse da spelješ ;)
zdaj brez števca pa lahko spelješ tud v rumeno,ker se ne preklopi čist takoj na rdečo medtem,ko s šteucem pa ja.....

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Ne mar 02, 2008 12:26 pm

Evo, naslednjič si bom vzel par minut več časa preden grem na šiht pa bom opazoval v praksi kako je glede divjakov. :P Do zdaj pa nisem opazil nič ekstremnega.
Slika

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Ne mar 02, 2008 12:40 pm

sm iz obale sam jz takega semaforja še nisem videl.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Ne mar 02, 2008 12:41 pm

Na celovški ti odšteva sekunde za pešce (ampak vozniki avtov tega nevidijo) ..
Videl sem pri nami v centru LJ , da odšteva sekunde voznikom (koliko je do zelene luči in koliko do rdeče)

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Ne mar 02, 2008 12:50 pm

RED_line je napisal/-a:sm iz obale sam jz takega semaforja še nisem videl.

glih sm hotu vprašat, kje mamo ta hi-tec semafor :lol:

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne mar 02, 2008 1:13 pm

pogrešam utripajoče zelene.so ble zelo unčikovite. in vsak je bil navajen.zaka so poslabšal sistem, če utripajoča je bila zelo dobro funkcijo. sj vemo kk je blo unčikovit, enostavn (še 100 let dedek za volanom je vedu zaka se gre)in pocen
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Ne mar 02, 2008 2:08 pm

Tudi utripajoče zelene niso najboljša rešitev, če ne utripajo vsi semaforji enako dolgo, kot je bil primer pri nas.
Kako naj vem a mi bo zneslo, če pri enem semaforju utripne 2x, pri enem pa 3x?
Je pa boljše kot to sedaj - direkt rumena. Seveda da to ne deluje, zato pa dajejo števce, ki nas stanejo še več, kot da bi semaforje sprogramirali nazaj. Bedarija.
Da sploh ne omenim, da je vožnja v rdečo v LJ že nekaj običajnega, ta moda pa se je začela ravno z ukinitvijo utripajočih semaforjev.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne mar 02, 2008 2:22 pm

bass je napisal/-a:Tudi utripajoče zelene niso najboljša rešitev, če ne utripajo vsi semaforji enako dolgo, kot je bil primer pri nas.
Kako naj vem a mi bo zneslo, če pri enem semaforju utripne 2x, pri enem pa 3x?
Je pa boljše kot to sedaj - direkt rumena. Seveda da to ne deluje, zato pa dajejo števce, ki nas stanejo še več, kot da bi semaforje sprogramirali nazaj. Bedarija.
Da sploh ne omenim, da je vožnja v rdečo v LJ že nekaj običajnega, ta moda pa se je začela ravno z ukinitvijo utripajočih semaforjev.

ja vem kk je u lublan. enkrat ko se zraun enga pelam je bil čist živč ko je pred rumeno ustavu, pa trobu.pa že par sekund gori rdeča, a on nas obide in spela
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne mar 02, 2008 3:59 pm

ja, tud sam opažam na Viču en semafor (pri Malgaju) - niti enkrt se mi še ni zgodil, da bi lepo sepljal ob zeleni, ker tisti, ki imajo puščico za levo, še vedno vozijo. Isto je na črnuški obvoznici z brnčičevo. Ne vem, a je folk tok posiljen, da čez rine....

Se mi pa nekatere zelene puščice zdijo dokaj zahrbtne, ker so na interval - če gre več avtov čez, dlje gori, če ni nobenega, ugasne po 2 al 3h sekundah. Enkrt me je v moji okolici že tako presenetilo.
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Ne mar 02, 2008 4:00 pm

Psepi je napisal/-a:
RED_line je napisal/-a:sm iz obale sam jz takega semaforja še nisem videl.

glih sm hotu vprašat, kje mamo ta hi-tec semafor :lol:

hmm...ce se ne motim je tam na semaforju med dolinsko in obrtno ulico....oz smarsko..skratka tam na kriziscu pri mercatorju, omw-ju, oplu...itd....stek?? :)
meni se pa zdi pametna ta zadeva, ker ko so se 3 sekunde se pripravis in pol tkoj startas..nekateri startajo 5s kasneje, v tem casu gredo ze 2-3 avta lahko cez ;)
LP
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov