Debate, ki niso vezane na ostala področja...

iztok04
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Škoda Felicia - tresenje

Napisal/-a iztok04 Sr avg 28, 2002 7:58 pm

Pozdravljeni!
Imam eno težavo, kateri ni videti rešitve.... naj povem za kaj se gre. Imam Škodo Felicio GLXi 1,3 letnik 1995, prevoženih 87.000 km in se že nekaj časa ukvarjam s težavo. Avto namreč pri hitrostih okoli 80-100 km/h začne vibrirati (zanimivo, da se to dogaja najbolj izrazito pri močnejšem pospeševanju in na avtocesti pri vožnji v klanec), potem (pri 110-120 km/h) pa se avto spet umiri. Sprva sem šel k vulkanizerju, da balansira kolesa, a ni pomagalo. Sledil je obisk na servisu (SPC Kretič v Prestranku pri Postojni) kjer so prvič pregledali osovine, zglobe in ležaje, komplet so menjali tudi vsa 4 kolesa s platišči, a napake je bila še vedno enaka. Nato sem se z njimi zmenil, da avto še enkrat pripeljem na podrobnejši pregled in avto je tam ostal 2 dni, pa vzroka napake še vedno niso našli. Edina možnost (tako pravijo) ostaja ta, da se dobi nov menjalnik in da se ga komplet menja (čeprav po mojem občutku to ravno ni krivo za težave). Res ne vem kaj bi lahko bilo. Ali ima kdo podobne izkušnje, morda je kdo kdaj (tudi na drugih avtih) doživel kaj podobnega? Tresenje je res nadležno, tako da je že neprijetno sploh voziti.
Vesel bom vsake vaše informacije (tudi minimalne), ker me stvar že resno zanima.
Lep pozdrav vsem in hvala v naprej. Iztok

G-4S

Re: Škoda Felicia - tresenje

Napisal/-a G-4S Sr avg 28, 2002 9:25 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Sr avg 28, 2002 10:04 pm

Točno tko trese če nimaš scentriranih koles - praviš pa, da je to prvo kar si preveril (in celo zamenjava vseh koles), tako da se mi tole res zdi čudno, ker simptomi so točno takšni. Kaj pa kakšni nosilci (motorja,...).
Slika Slika

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Sr avg 28, 2002 10:12 pm

En vulkanizer v MB mi je povedal da za to tresenje so krivi armotizerji. Zdaj se pa ne spomnim več, ampak se mi zdi da sem pri starem avtu menjal armotizerje pa je bilo boljše, ampak ne me za besedo držat ker nisem ziher, samo ena stvar več za preverit :)
Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Če avg 29, 2002 8:52 am

Ali je avto kdaj dalj časa stal?

Še enkrat preveri končnike in dele vzmetenja, ampak ne ko je avto na dvigalu in kolesa v luftu ampak na tleh.

Preveri tudi nosilce motorja.

ogorazd
Nov uporabnik

Napisal/-a ogorazd Če avg 29, 2002 11:55 am

Imel sem isti problem na octaviji.
Kolesa so bila scentrirana na 0, pa je vseeno treslo.
Ker so bile gume že stare sem jih čez nekaj časa zamenjal
z novimi in sedaj ne trese več !

iztok04
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Re: Re: Škoda Felicia - tresenje

Napisal/-a iztok04 Če avg 29, 2002 12:25 pm

ogorazd pravi:
Imel sem isti problem na octaviji.
Kolesa so bila scentrirana na 0, pa je vseeno treslo.
Ker so bile gume že stare sem jih čez nekaj časa zamenjal
z novimi in sedaj ne trese več !

Ja gume po mojem niso krive, ker so bila vse 4 menjane z ene druge Felicie, pa ni bilo nobene razlike. GUme pa so stare menj kot 2 leti. So pa Sava eskimo M+S in ne vem ce to ni vzrok (spomladi namrec nisem zamenjal za letne gume).
LP
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost