Napisal/-a iztok04 Sr avg 28, 2002 7:58 pm
Pozdravljeni!
Imam eno težavo, kateri ni videti rešitve.... naj povem za kaj se gre. Imam Škodo Felicio GLXi 1,3 letnik 1995, prevoženih 87.000 km in se že nekaj časa ukvarjam s težavo. Avto namreč pri hitrostih okoli 80-100 km/h začne vibrirati (zanimivo, da se to dogaja najbolj izrazito pri močnejšem pospeševanju in na avtocesti pri vožnji v klanec), potem (pri 110-120 km/h) pa se avto spet umiri. Sprva sem šel k vulkanizerju, da balansira kolesa, a ni pomagalo. Sledil je obisk na servisu (SPC Kretič v Prestranku pri Postojni) kjer so prvič pregledali osovine, zglobe in ležaje, komplet so menjali tudi vsa 4 kolesa s platišči, a napake je bila še vedno enaka. Nato sem se z njimi zmenil, da avto še enkrat pripeljem na podrobnejši pregled in avto je tam ostal 2 dni, pa vzroka napake še vedno niso našli. Edina možnost (tako pravijo) ostaja ta, da se dobi nov menjalnik in da se ga komplet menja (čeprav po mojem občutku to ravno ni krivo za težave). Res ne vem kaj bi lahko bilo. Ali ima kdo podobne izkušnje, morda je kdo kdaj (tudi na drugih avtih) doživel kaj podobnega? Tresenje je res nadležno, tako da je že neprijetno sploh voziti.
Vesel bom vsake vaše informacije (tudi minimalne), ker me stvar že resno zanima.
Lep pozdrav vsem in hvala v naprej. Iztok