Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Legoless
Novinec

Kmetje in prevažanje tovora

Napisal/-a Legoless So mar 15, 2008 8:45 am

Pozdravljeni,

upam, da sem dal topic v pravi forum. Zanima me namreč vaše mnenje glede prevažanja kmetov po glavnih cestah z traktorji, ki so naloženi polno gnoja in to sesipajo tudi do 3km.

Včeraj sem doživel nekaj podobnega in sem skoraj znorel. Na asfaltni cesti Gornji Grad - Kamnik je bilo približno 2cm dreka po eni strani cestišča. Razumljivo je, da ko gre traktor iz njive, da mu nekaj ostane na kolesih in gre to na cesto, ampak da pa sesipa gnoj več km za sabo, si pa mislim vse kar je prav. Če bi videl tega kmeta, bi ustavil in mu povedal svoje.. Sploh pa ko zraven tako prijetno diši. :roll:

Potem pa to seveda ostane na cesti do prvega dežja in cesta je spolzka in mastna. Ko pa kdo odleti iz ceste zaradi "neprilagojene hitrosti" je pa seveda kriv sam.

Naj kmet poskrbi, da ne izgublja tovora, ali pa dol s ceste!

Lp

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto So mar 15, 2008 8:49 am

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless So mar 15, 2008 8:53 am

Sem videl, ampak je zaklenjen topic, rad bi začel debato brez kreganja, da se prepričam, če si kmetje to dovolijo tudi drugje...

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man So mar 15, 2008 9:05 am

debato boš začel,ampak verjem da ne brez kreganja ;)
lepo bi blo če bi spucali ja,sam žal še nismo tak daleč
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Bezi
Novinec

Napisal/-a Bezi So mar 15, 2008 10:12 am

Mal razumevanja prosim. Tudi kmetje so ljudje in na žalost morajo tudi tu pa tam po kakšni glavni cesti z umazanim traktorjem :D Res je malo moteč vonj in tudi nevarno... Sem pa že velikokrat videl, kako so kmetje za sabo čistili cesto z nekakšnim plugom al kak se reče ali pa celo z lopato in metlo...

Love and peace boys!

:hi
Dont drink and drive, just smoke and fly :D

Uporabniški avatar
bakterija
Nov uporabnik

Napisal/-a bakterija So mar 15, 2008 10:15 am

Glej lego cesta je prav toliko tvoja kot moja. Uporabljamo jo vsi. Sicer je zakonsko pedpisano da mramo kmetje cesto za seboj očistiti, kar nekateri ne naredijo. Brez zamere, ampak postavi se v kožo nekega kmeta. Kaj bi ti naredil?? Naj gnoj nabašem v vrečke in ga znosim do travnikov?
Pred letom je moj sosed dodobra posral cesto. prišlo je do naleta treh vozil. Del stroškov je moral tudi on povrniti, čeprav fizično ni bil udeležen. Je to prau?

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So mar 15, 2008 11:34 am

Povsem prav je, da je mogel plačati, ker je on sam "posral" cesto. Če že morajo po glavni naj vsaj malce spucajo traktor preden gredo na cesto ne pa da blato in gnoj opleta in leti na vse konce! Vidim dnevno take primere. Potem pa pade dež in je veselica po cesti. In kot vem vsak MORA spucat traktor preden gre na cesto. Pravtako ne sem nič "letet" iz prikolice, gum dol. Na cesto. Mene ne zanima če ne more tega poštimat. Tako je.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So mar 15, 2008 11:43 am

sej, a ne piše v zakonu, da morš avto očistit (al gume) predn greš na cesto z njive?
Slika

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Kraj: KAMNIK

Napisal/-a FRANCIVW So mar 15, 2008 12:22 pm

Če jaz takega kmeta vidim,da veselo svinja cesto ga takoj prijavim!To pa zato ker tega enostavno ne prenesem :evil: jih je pa tle pri nas v Kamniku veliko takih :roll:
Slika

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a alesdrolec So mar 15, 2008 12:27 pm

FRANCIVW je napisal/-a:Če jaz takega kmeta vidim,da veselo svinja cesto ga takoj prijavim!To pa zato ker tega enostavno ne prenesem :evil: jih je pa tle pri nas v Kamniku veliko takih :roll:
a iz kamnka si čudn da te nikol ne vidm!
glede svinjanja majo tako eni prav kot drugi...

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ So mar 15, 2008 12:37 pm

FRANCIVW je napisal/-a:Če jaz takega kmeta vidim,da veselo svinja cesto ga takoj prijavim!To pa zato ker tega enostavno ne prenesem :evil: jih je pa tle pri nas v Kamniku veliko takih :roll:

ja eni pa ne prenesejo ko vidijo avto z plugom spredaj :P

prosim razložite kako naj kmet počisti traktor preden gra na cesto :roll: :?: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI So mar 15, 2008 12:45 pm

Mah sploh nimajo kej delat na cesti, razen blata ki ostane za njimi je večji problem njihova hitrost. Prideš iza ovinka in odenkrat pred tabo ropotulja z 20 km/h hitrosti - idealni recept za nesrečo - če bi tako hitro peljal avto bi dobil kazen za prepočasno vožnjo in oviranje prometa. Sploh za motoriste so nevarni.
Dejstvo je da imamo ogromno makadamskih cestic in lokalnih poti, ampak se jim ne da tam peljat; gredo raje direktno po cesti pa šta bude.
Tudi na lastno varnost ne pomislijo; se spomnim kako pašteto je naredil iz enega šlepar, ko je naletel iza ovinka in ga razmazal na vse strani.

Pa še ena smešnica. Lani je en tak traktor drkal po cesti ravno v času, ko se vsi vračajo iz službe, ter naredil kolono. Vsi so mu trobili in j. mater. On je bil nekaj časa "miren" potem je pa začel metat krompir v avte za sabo :lol:
-Mislim da je potem bil en orng fajt za mano ko sem ga prehitel
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Bezi
Novinec

Napisal/-a Bezi So mar 15, 2008 12:59 pm

:pop:
Zadnjič spremenil Bezi, dne So mar 15, 2008 1:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Dont drink and drive, just smoke and fly :D

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Napisal/-a FRANCIVW So mar 15, 2008 1:23 pm

Doc_ je napisal/-a:

ja eni pa ne prenesejo ko vidijo avto z plugom spredaj :P

prosim razložite kako naj kmet počisti traktor preden gra na cesto :roll: :?: :lol:
Ja tko da ko z njive zapele in po gasu da vse dol zmeče sigurno ne :roll: doma na dvorišču pa vse tipi topi :!: po moje da se da s kakšno palico lepo spucati te ropotulje in njihove prikolice ;)
Slika

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Napisal/-a FRANCIVW So mar 15, 2008 1:26 pm

alesdrolec je napisal/-a:
a iz kamnka si čudn da te nikol ne vidm!
glede svinjanja majo tako eni prav kot drugi...
Ja nevem,jest tebe doskrat vidim ;) sem pa mal višje od Podskale ;)
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So mar 15, 2008 1:32 pm

Halo tle je en kmet SONČEK. Če cesto zasvinjaš jo tud pospravš a ni to simpl. Drugač pa prijavt tazga kmeta. Jest tud k grem v gmajno in, če na svinjam cesto jo pospravm-pometem.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk So mar 15, 2008 2:07 pm

Mene pa razliko od organskih zadev motijo smeti, ki jih gospodje ki imate raje pleh ko babe, mečete skoz okno. Teh pa dež ne izpere... sploh se pa nehajte bunit, kot da je tega pol metra na debelem... Pejte potem tožit še vsakega TGM kamionarja, pa vrtičkarje, pa lastno mater, ko rože presaja... Nekaterim res ni pomoči. Pa vsako leto isto. "kmeti mi svenajo belega avteka, smrk, smrk". Ko bi kmetje sedeli v grmu in si zapisovali registrske od prascev, ki smeti skoz okno mečejo, pa jih prijavljali... oni na SVOJEM svetu pobirajo TUJE smeti. Kle ni nič javnega.
BTW: klobase, solata, krompir, pa jabolka.... pa teknejo, ne???

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So mar 15, 2008 2:24 pm

@sonček: prehitro ti nekaj bleknes... torej ti ko prevozis nekje 1-10km gres po
metlo in pomedes teh max 10km ...dej lepo prosm :idea:

noben ne obsoja kmetov in noben noce da se stvari se poslabsajo (v primeru nesrece)
zal je tako da je nemogoce cistit toliksno povrsino...
tudi sam sem ze naletel preveckrat na taksno cesto... najprej je bilo nekaj slabih besed
potem pa mal hitrega premisleka in ne direktno po kolesnicah blata...
Zadnjič spremenil MacTron, dne So mar 15, 2008 2:26 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco So mar 15, 2008 2:26 pm

naše ceste so že itak v pizdi, tko da res ne rabmo da pol še kmeti delajo te svinjarije. ko da ni že dost da so cestarji tolk nesposobni da je pesek iz bankin na vsakem ovinku nanešen, zdj bom pa še na kmetov gnoj pazu...k*** tu...al spucej preden greš z njive al pa posprav za sabo.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless So mar 15, 2008 2:38 pm

martk, ni res, jaz niti ne kadim niti ne mečem odpatkov skozi okno. Saj razumem, da pač nekaj dreka tudi ostane na cesti, ampak da se pa to vleče več kot 1 kilometer, pa vse kar je prav no! Če se tak rad po njivi vozi, naj gre pa še čez njivo domov..

Sicer sem pa že velikokrat videl, ko se pelje traktor, gor na blatniku pa sedi 5 leten fantič, oziroma zadaj na priklopu stoji 18 letna punca, ipd, kaj se bo naredilo ko se pripeljem izza ovinka z 90 km/h?
Ti naši kmetje le redkokdaj poskrbijo za varnost.. Poznam nekaj ljudi, ko si so avto polepšali na špicah od obračalnika, ki štrlijo 20cm iz strani traktorja. Kmet se je peljal po cesti, gledal nazaj in tako zavil malo preveč levo.

Se spomnim pred leti, ko smo se peljali na morje (še ni bilo avtoceste) in naletimo na dolgo kolono pri Rižani, ki se je pomikala z cca 20km/h. Počasi pridemo do začetka kolone in vidimo kmeta s kosilnico, kako je zaustavil celoten evropski promet.. Joj joj..

Še enkrat, da me ne bo kdo razumel narobe. Vem da morajo tudi kmetje peljati gnoj na njivo. Vem, da ne morejo vse sprati dol s traktorjev. To mi ne dela problemov. Moti me le, da traktor sesipa gnoj več kilometrov in to ne po malo. Bom naslednjič slikal, če se bom spomnil.

Lep pozdrav!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov