Debate, ki niso vezane na ostala področja...

kluni1
Nov uporabnik

Češko(slovaški) avtomobili

Napisal/-a kluni1 Če mar 20, 2008 9:39 pm

Pozdravljeni!

Zaradi projektne naloge iščem podakte o znamkah avtomobilov, ki so jih izdelovali na Češkem oz. prej v Češkoslovaški. Poznam Škode in Tatre, verjetno pa to nista edini znamki.

Hvala za pomoč

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Če mar 20, 2008 9:55 pm

Na Slovaškem v Žilini trenutno izdelujejo Kio ceed,ceed sw,pro_ceed in sportage. :D

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Re: Češko(slovaški) avtomobili

Napisal/-a Joie de vivre! Če mar 20, 2008 9:58 pm

kluni1 je napisal/-a:Pozdravljeni!

Zaradi projektne naloge iščem podakte o znamkah avtomobilov, ki so jih izdelovali na Češkem oz. prej v Češkoslovaški. Poznam Škode in Tatre, verjetno pa to nista edini znamki.

Hvala za pomoč

Kluni1, gotovo si še zelo mlečen, pa vseeno, zakaj se sploh lotiš pisanja seminarske, če ne znaš niti googla uporabljati?

Na spletu imaš polno nekih katalogov in vse informacije bi našel v toliko časa, kolikor si se zamudil za tale post...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če mar 20, 2008 10:06 pm

potem bo ta seznam se dopolnjen s pred-vojnimi in nekaj po... (torej českoslovaško)

Praga, Aero, Jawa, Walter (po Fiat licenci), Z5,Z9.., Wikov
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Če mar 20, 2008 10:36 pm

Joj, pa bi ja lahko pogledal na Wikipedio? :)

Evo spisek, verjetno ni vse, ampak za eno seminarsko bo pa že:
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:M ... h_Republic

Pa še Češka varianta:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Kategorie: ... utomobilky
Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe mar 21, 2008 9:40 am

..baje, da je bila razvitost Češke avto industrije med obema vojnama na vrhuncu in da so se ostali "naslanjali" na le to, ki je bila merilo v tistem času praktično za cel svet (ford je kopico inžinirjev poslal na "šolanja" h čehom............kaj se je pa zgodilo kasneje in kaj je komunizem naredil je pa itek vsem znano oz. je druga zgodba in zato je Češka bila do pred 15 let tam, kjer je bila_ prva injekcija vw-ja devetdesetih (in seveda lustracijski zakon naspram vsem, ki sosodelovali ali bili člani partije) je dala naslutit, da se bodo stvari začenjale izboljševat in danes je to tudi očitno - na žalost je pa "preživela" le škoda...

kluni1
Nov uporabnik

Napisal/-a kluni1 Pe mar 21, 2008 1:23 pm

Joie de vivre! je napisal/-a: Kluni1, gotovo si še zelo mlečen, pa vseeno, zakaj se sploh lotiš pisanja seminarske, če ne znaš niti googla uporabljati?

Na spletu imaš polno nekih katalogov in vse informacije bi našel v toliko časa, kolikor si se zamudil za tale post...

Vem, da s tem smetim, pa vendar ne morem ostati brezbrižen ob neutemeljeni oceni nekoga, ki me brez resnih argumentov označi za mlečnega.
Je kdo rekel, da ga ne znam? Seveda sem se z pomočjo googla sprehodil po spletu. A splet je medij, ki ga lahko oblikuje kdor koli in zato na njem najdeš sicer ogromno informcij, ki pa niso nujno resnične. In če se na določeno tematiko ne spoznaš, si kaj hitro lahko žrtev "globalne inteligence".
Avtomobili niso moje močno področje, zato raje poiščem nasvete tistih, ki se na avtomobilizem spoznajo. Več glav več ve. Poleg tega se v pogovoru in izmenjavi mnenj skriva ogromna moč informacij - veliko večja kot v mrtvi črki na nekem serverju.
Priznam pa, da nisem nikoli do sedaj zasledil, da lahko seminarsko pišeš samo, če znaš uporabljati google. (To namreč sledi iz tvojega posta.) Sicer je že minilo nekaj let, kar sem hodil v šolo kot učenec, tega pogoja nisem zasledil niti takrat niti sedaj, ko sem v šoli kot učitelj.
Pa še to. Če bi bil mlečen, bi ravno z googlanjem poiskal podatke o tej temi. To namreč počne večina današnja mladina, ko se loti pisanja seminarske. Najlažje je pisati seminarsko po metodi "copy-paste". Vse premalo je tistih, ki pobrskajo po kakšni knjigi, reviji ali pa povprašajo ljudi, ki se na obravnavano tematiko spoznajo. (In tu se na avtomobile spoznate.)

LP

kluni1
Nov uporabnik

Napisal/-a kluni1 Pe mar 21, 2008 1:25 pm

Ostalim pa prav lepa hvala za informacije. Vedel sem, da so bili svoj čas mojstri avtomobilov, kaj več pa ne.

LP

pehtran
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a pehtran Pe mar 21, 2008 2:53 pm

Če bi bil mlečen, bi ravno z googlanjem poiskal podatke o tej temi. To namreč počne večina današnja mladina, ko se loti pisanja seminarske.

He, čista resnica. Poznavanje domene google.com pa res še ne garantira funkcionalne pismenosti. Vse večkrat prav obratno.

Miha

Uporabniški avatar
jurcek3
Novinec

Napisal/-a jurcek3 Pe mar 21, 2008 3:03 pm

se opravicujem za OTsam se cist strinjam z kluni1-jem.
zal se to dogaja tudi na drugih forumih. nekateri mislijo da so najbolj pametni in ce ostali ne vemo nic o doloceni temo, smo pa pac butci. ce lahko nekomu pomagas z nasvetom pac pomagac, drugace pa ne vem kaj maste za pisat take nevmestne kometnarje, da naj si po spletu poisce... to je potem tud off topic,

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So mar 22, 2008 10:45 am

kluni1 je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a: Kluni1, gotovo si še zelo mlečen, pa vseeno, zakaj se sploh lotiš pisanja seminarske, če ne znaš niti googla uporabljati?

Vem, da s tem smetim, pa vendar ne morem ostati brezbrižen ob neutemeljeni oceni nekoga, ki me brez resnih argumentov označi za mlečnega.
Je kdo rekel, da ga ne znam? Seveda sem se z pomočjo googla sprehodil po spletu. A splet je medij, ki ga lahko oblikuje kdor koli in zato na njem najdeš sicer ogromno informcij, ki pa niso nujno resnične. In če se na določeno tematiko ne spoznaš, si kaj hitro lahko žrtev "globalne inteligence".
Avtomobili niso moje močno področje, zato raje poiščem nasvete tistih, ki se na avtomobilizem spoznajo. Več glav več ve. Poleg tega se v pogovoru in izmenjavi mnenj skriva ogromna moč informacij - veliko večja kot v mrtvi črki na nekem serverju.
Priznam pa, da nisem nikoli do sedaj zasledil, da lahko seminarsko pišeš samo, če znaš uporabljati google. (To namreč sledi iz tvojega posta.) Sicer je že minilo nekaj let, kar sem hodil v šolo kot učenec, tega pogoja nisem zasledil niti takrat niti sedaj, ko sem v šoli kot učitelj.
Pa še to. Če bi bil mlečen, bi ravno z googlanjem poiskal podatke o tej temi. To namreč počne večina današnja mladina, ko se loti pisanja seminarske. Najlažje je pisati seminarsko po metodi "copy-paste". Vse premalo je tistih, ki pobrskajo po kakšni knjigi, reviji ali pa povprašajo ljudi, ki se na obravnavano tematiko spoznajo. (In tu se na avtomobile spoznate.)

LP

EJ! ne se spravlat na joieja, on je pa ja solan clovek, so ga ze naucili kako je prav. :lol:

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec So mar 22, 2008 8:21 pm

Voith, to je dokaz, da nobena šola ne naredi kulturnega človeka, če ti to ni prirojeno in de viveru to sigurno ni. Kajti tudi mene se je sposodil in še nekaj drugih, Morda pa je vivere že zelo star in so vsi mlečni zanj, kar ni izključeno.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne mar 23, 2008 10:41 am

samo mesarec je napisal/-a:Voith, to je dokaz, da nobena šola ne naredi kulturnega človeka, če ti to ni prirojeno in de viveru to sigurno ni. Kajti tudi mene se je sposodil in še nekaj drugih, Morda pa je vivere že zelo star in so vsi mlečni zanj, kar ni izključeno.

ej, mesarec ka je s tvojim gumam zdej.....(temo je "muca popapala") ...

sorry kluniju 1 za OFF.

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Ne mar 23, 2008 5:04 pm

Ne muca jih ni popapala, temveč, kot sem napisal, da je nevem kdo pobrisal mojo temo: Menjam ali prodam, zato nisem mogel več odgovoriti in rade volje povem, seveda upam, da bo res v sredo obut v 16 col, tako imam obljubljeno in takoj ko to uredim, javim, da nebo več hecn ali pa neumn videt Stilo. Povedati pa moram tudi, da od tistega dneva, ko sem prišel od vulkanizerja še nisem naredil niti metra z njim, tako, da še vedno imajo gume samo 2.2 km in nič več. Jezen sem še zdaj tako, da ga niti pogledati ne grem. Ko bo urejeno pa sledijo slikice. Komentirate pa vseeno lahko. :oops:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov