Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

pobegel črn peugeot 206 z okolice Jesenic

Napisal/-a reber Pe apr 04, 2008 7:41 pm

Al mogoče kdo pozna ali kdo ve za črn peugeot 206, ki ima na koncu registrske oznake 355, ker je pobegel s kraja prometne nesreče, ki jo je mimogrede povzročil?
Omenjeni P-206 je brez stekla levega ogledala in vrhnjega dela plastike, ki je črno lakirana, to mu je namreč odpadlo pri trčenju v Spodnjih Gorjah.
Kdor karkoli koristnega ve, naj obvesti policijsko postajo.

Lahko bi bilo, da bi bil drug zelo podoben avto, ampak je to zelo malo možnosti. Kolikor sem seznanjen ima vrhnji del ogledala snemljiv prav P-206 in C-2, na stekelcu pa je oznaka citroen - peugeot. Citroen ni bil. Ker se je zgodilo hitro, sem videl le zadnji del tablice, ki je 350 ali bolj verjetno 355, 1, 7, 4, in črk ni bilo v zadjem delu registrske.

Policija je naredila spisek črnih P-206 na gorenjskem koncu, med okoli 40 možnih je bil eden s številko, ki se ujema, vendar po 24 urah policija še ne ve nič konkretnega ... tako da ne vem ali rabijo cel teden ali čakajo, da pobegli lepo popravi avto in zakrije sledi :?
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless Pe apr 04, 2008 9:21 pm

Mogoče veš ali je 3 ali 5 vratni?

Lp

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Napisal/-a avtomobil Pe apr 04, 2008 11:27 pm

Čudno, da ga policija ni dobila že prvi dan, ker imajo vse podatke o avtomobilih in registrskih tablicah, ter njihovih lastnikih. Stvar je zelo enostavna, če se dela na tem.

Upam, da bodo storilca prometne nesreče čim prej dobili.
Avto,moj partner!!!!!!!!

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho So apr 05, 2008 7:35 am

Eh dajte no črni pa je že skori vsak 206 3 vraten!

žmiguc
Nov uporabnik

Napisal/-a žmiguc So apr 05, 2008 11:03 am

C3 ma tud enak špegu ......

LP

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber So apr 05, 2008 12:45 pm

C3 ni bil, no, prej sem mislil mogoče C2 ... skratka, citroen ima bolj kričeč znak na maski kot peugeot, pa tudi oblika je drugačna, čeprav mogoče podobna. Uglavnem, bil je P-206, kakor sem ogledoval avte po cesti in po parkiriščih je edini podoben storilcu prav ta, ne pa C ... Plastika na ogledalu torej pripada p-206, čeprav ima C3 enako. Sicer pa se registrska številka ujema, ne vem pa, kaj policaji čarajo, mogoče se je storilec skril, kakor da je odpotoval za vikend, tudi to je možno.

Po 42 urah policija ni ugotovila nobenih uporabnih podatkov, pred nekaj minutami sem se pogovarjal s policistom blejske postaje, ki obravnava primer in mi je povedal, da z Jesenic še ni dobil papirjev, oziroma nobene koristne informacije.

Počasi začenjam izgubljati zaupanje v slovensko policijo, očitno je škoda premajhna, da bi se splačalo raziskovati primer, ker ni bil nihče mrtev ali vsaj huje poškodovan, je primer premalo pomemben.

Kot kaže imamo policijo samo še za usmerjanje prometa med Brdom in Bledom, ko so evropski obiski ... fuj in fej :evil:

Če do ponedeljka ali torka ne bodo nič pogruntali, jim bom verjetno moral povedat nekaj o mamici in kužku :P
Zadnjič spremenil reber, dne So apr 05, 2008 12:51 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So apr 05, 2008 12:50 pm

@reber: moraš se zavedat, da policija ne sme ukrepati "nekaj na pamet" ker pred vsako preiskavo morajo dobiti kar nekaj dokazov oz. obvestil, da bi lahko uporabili svojo "moč". v nasprotnem primeru, če policija naredi preiskavo na podlagi neutemeljenega suma se kaj hitro lahko policija znajde na "zatožni klopi"

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber So apr 05, 2008 2:50 pm

Kaj je zate neutemeljen sum? ali del registrske oznake in točna barva in tip vozila ni dovolj za preverjanje? je mar tako težko se enemu policaju zapeljat na naslov, kjer je registrirano vozilo in preveriti, če je na tem vozilu točno opisana napaka?
adis, tvoja izjava je še večje bluzenje (oprosti izrazu) kot bluzenje dežurnega policista pred nekaj minutami na jeseniški PP ... ko mi je izjavil, da ne bo šlo, ker imajo cel kup priprav na hokejsko tekmo, ki je mimogrede danes in je bila tudi včeraj na Jesenicah. Očitno bo povzročitelj imel dovolj časa prikriti sledi, jaz pa bom spet potegnil kratko in po suhem na škodi za okoli 450€ :evil:
Če bi to vedel, bi se tisti trenutek po nesreči obrnil in pognal v zasledovanje povzročitelja, z lahkoto bi ga ujel, od Sp. Gorij čez Kočno proti Jesenicam. Na Fortuni, na križišču, kjer se je to zgodilo, bi lahko enostavno in na hitro obrnil nazaj proti Jesenicam ... ampak ne, pustil sem vozilo ustavljeno do prihoda patrulje, saj sem bil prepričan, da bo dovolj tip in barva vozila in zadnje tri oznake na registrski, poleg tega pa ima povzročitelj poškodovano ogledalo.

Kaj je torej potrebno za preiskavo? koliko mrtvih mora biti, da policija dvigne leno rit :?: Kar se mene tiče, fuj in fej slovenska policija ... pa še ne dolgo nazaj sem govoril / pisal, da so mi čisto v redu, ja, so v redu pri običajnem patruljiranju, ko pa je treba kaj narediti pa odpovedo, oziroma ne vem kaj naj si mislim.

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 So apr 05, 2008 4:25 pm

On ima počeno ogledalo, ti pa škodo za 450 e? Kaj ti je pa naredil z ogledalom?

lp
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So apr 05, 2008 4:32 pm

zame je utemeljen sum ko obstajata vsaj 2 priči, ki sta dogodek videli in sta pripravljeni podati izjavo zoper storilca, ki naj bi storil omenjeno dejanje. sicer malo poznavanje prava ne škodi, ker vsak napačen korak policije se že lahko in se ponekod tudi smatra za kršenje človekovih pravic in poseg v zasebnost itd...

skratka žalostno je slišati nekaj takega ko policisti nič ne naredijo a nekaj podobnega sem sam videl ko je srebrni a3 se zaletel v črno astro gtc in je storilec pobegnil z kraja nesreče a je uro oz. 2 uri za tem bilo na tej isti cesti oz. v njenem okolišu, kar nekaj policistov, ki so spremljali promet in vozila ( kraj: lj)

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz So apr 05, 2008 4:32 pm

hja, v mojem primeru so se policaji kar potrudili.. V prometno nesrečo nekje pri celju naj bi bil vpleten polo tmne barve (sploh niso vedli kakšen polo), le da je temne barve z celjsko registracijo. In so šli preverit vse polote.. Prišli so k meni na dom, ker me ni bilo doma, so me čez 5 minut obiskali na šihtu, kjer sem mogel pokazati vozilo, policaj pregledu, če je poškodovan tam, kjer bi mogel bit, in ker ni bil, se je opravičil za nevšečnosti in sta šla. Kakšne pa so ble posledice tiste prometne pa ne vem.

Tko da, ne vem kaj čarajo tisti policaji pri vas gor na gorenjskem :roll:
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So apr 05, 2008 4:48 pm

če imate take lene policaje tam jih daj pa v časopis..

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber So apr 05, 2008 5:48 pm

450€ je po mojem še premalo, ker je treba menjat celotno ogledalo, verjetno tudi šipo v vratih, potem barvanje ogledala in tudi vrat, ker imam opraskana tudi vrata. Trčenje je bilo tako zelo na tesno, da je oplazil tudi vrata in ne le ogledalo. Meni je ogledalo ostalo nekako na pol celo, zdrobljeno je steklo, je pa ohišje ogledala v notranjosti počen nosilec in so na servisu rekli da je treba menjat celo ogledalo, pa še motorji nekaj ne delajo pravilno. Že samo steklo v ogledalu je 55€, celotno ogledalo pa še ne vem, menda je precej drago, če priznajo še šipo v vratih, ker je kar dobro opraskana od udarca ogledala, je pa še to za povrh :(
U glavnem, videti ni veliko, ko pa natančno pogledaš kaj vse je popraskano in polomljeno, se pa nabere, ane?
Povzročitelju je ogledalo razpadlo, koliko pa ne vem, obema se je ogledalo zasukalo nazaj pri trčenju, kako mu je pa uspelo opraskat vrata pa ne vem, mogoče je popajsal zaradi bližine ali pa je del ogledala padel vmes med vozili in je popajsalo :shock: ampak samo barvo, nič vdrto, mogoče bo šlo dol s poliranjem :?

Velikokrat sezgodi trčenje z ogledali recimo za 1cm ali pa le nekaj cm, tukaj pa je šlo precej več kot 10cm in prav možno je, da je tudi povzročiteljev avto opraskan po boku, ker je bilo res blizu.

Hja, policija pa ... hokej je zdej najbolj važna stvar :P :evil: mamico jim kužek ...

Aja, priče so pa 3, slišali so pok in škripanje gum, ena priča je videla črn avto ... no, jaz kot voznik oškodovanec, sem videl kakšen avto in zadnji del registrske, mislim, da je to dovolj dokazov, poleg tega pa še odpadli deli iz črnega P-206.
Ali mogoče policija rabi video posnetek, da bo dokaz dovolj jasen.

Nobeno nadlegovanje ni, če policija obišče vse take avtomobile. Lastnikom pojasnijo za kaj se gre, pogledajo in če ni poškodbe odidejo k naslednjemu po spisku. Mnogokrat storilca najdejo, odvisno pa je, ali se storilec skrije z avtom vred in če uspe poškodbo prikriti ali popraviti. Klical sem tudi v nekaj peugeot servisov, naj bodo pozorni na nakup ogledala ali stekla ogledala za tak avto. Obstaja tudi možnost kraje rezervnih delov, tako da jeseničani, pazite svoje P-206, še posebej če so črni, da vam slučajno kdo ne ukrade ogledala :P
Zadnjič spremenil reber, dne So apr 05, 2008 5:57 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 So apr 05, 2008 5:51 pm

Že zaradi pobega bi morali to resno obravnavat. Pandur je pa po šihto napisal poročilo,ga fuknu u predal pa šel na malico.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber So apr 05, 2008 6:08 pm

Blejski policaj je potegnil iz računalnika spisek, skupaj sva šla po registrskih in našla enega in edinega, ki se ujema številka s tistim delom, kar sem videl. Ker sem rekel, da je brez veze preverjat tudi ostale in naj preverijo najprej tega, bi sklepal, da je to dela za kakšno uro ali dve, ne pa za 2 dni ali še več. Sedaj je od dogodka že skoraj 50 ur in ni nobene koristne informacije, jeseniški policaji so se pa mrzlično pripravljali na hokej, ki je bil tako včera, kot je tudi danes. No, hokej med acroni in olimpijo je res pomembna zadeva, ker je lahko tudi kakšen resnejši incident in povsem možno je, da je primer odložen za nekaj dni, ker je policajev premalo. Upam, da je res to vzrok za neučinkovitost v primeru ampak tisti uboki avto bi pa lahko kljub temu preverili, razen če se skriva.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM So apr 05, 2008 8:13 pm

reber je napisal/-a:Blejski policaj je potegnil iz računalnika spisek, skupaj sva šla po registrskih in našla enega in edinega, ki se ujema številka s tistim delom, kar sem videl. Ker sem rekel, da je brez veze preverjat tudi ostale in naj preverijo najprej tega, bi sklepal, da je to dela za kakšno uro ali dve, ne pa za 2 dni ali še več. Sedaj je od dogodka že skoraj 50 ur in ni nobene koristne informacije, jeseniški policaji so se pa mrzlično pripravljali na hokej, ki je bil tako včera, kot je tudi danes. No, hokej med acroni in olimpijo je res pomembna zadeva, ker je lahko tudi kakšen resnejši incident in povsem možno je, da je primer odložen za nekaj dni, ker je policajev premalo. Upam, da je res to vzrok za neučinkovitost v primeru ampak tisti uboki avto bi pa lahko kljub temu preverili, razen če se skriva.

Zanimivo branje... Policaje vsi mi plačujemo, ko je treba kaj delat, pa (ponavadi) odpovedo na celi črti. Tudi meni se je dogajalo nekaj podobnega. (Škode v razmerju na plačo približno nekaj takega kot pri tebi.) Na koncu sem stroške nosil sam, ker pobeglega povzročitelja nesreče nikoli niso našli. Ne znebiš pa se grenkega priokusa, da so enostavno preleni, da bi ga sploh iskali.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So apr 05, 2008 10:11 pm

želim ti veliko sreče pri rešitvi primera a bi se na tvojem mestu malo zapeljal po jesenicah oz. njeni okolici in sčekiral avte in osebno poiskal lastnika :evil:

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 So apr 05, 2008 10:26 pm

adis je napisal/-a:želim ti veliko sreče pri rešitvi primera a bi se na tvojem mestu malo zapeljal po jesenicah oz. njeni okolici in sčekiral avte in osebno poiskal lastnika :evil:

Ta je bosa. Če je model zbrisal z kraja nesreče, dvomim, da ima avto parkirano vidno vsem. Pa ogledalo ima že popravljeno (predvidevam). Pa po Jesenicah ni pametno biti preveč "pameten".

lp
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Po apr 07, 2008 6:37 am

Legoless je napisal/-a:Mogoče veš ali je 3 ali 5 vratni?

Lp

Čuj midma mnda nisma bla :P
1 3 5
2 4 6 R

Dr_S
Novinec

Napisal/-a Dr_S Po apr 07, 2008 11:39 am

Zavarovalnice imajo v takih primerih ( pobeg s kraja nesreče) poseben "fond" tako da prijava na policiji potem pa na zavarovalnico in naj ti popravijo na njihove stroške, nato pa naj se policija ali pa zavarovalnica ukvarja s tem črnim P-206

sam ne se pustit na zavarovalnici da te na "suho"

lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov