Debate, ki niso vezane na ostala področja...

midjko
Nov uporabnik

Kraj: Jesenice

SVOJEGA KONJIČKA ZAGOTOVO NE BOM PELJAL K....?

Napisal/-a midjko To apr 15, 2008 2:30 am

POZDRAVLJENI

Naj povem svoje priporočilo:

MOJ AVTO: MONDEO L. 97 MK 2 KARAVAN

MOJA ZGODBA:

Kamenček mi je ponesreči poškodoval vetrobransko steklo. Ker imam stekla zavarovana se nisem sekiral.

Odpeljem avto k cenilcu, ki mi da nekakšno potrdilo in reče da lahko grem na kateri koli servis.

"Super!!!", si mislim in odpeljem.

Po dolgem premišljevanju KOMU naj zaupam svoj avto, se odločim, da bom avto zaupal uradnemu serviserju. Ker sem z zgornje Gorenjske se odločim da bo to velecenjeni servis Frlic - Lesce.

Pokličem na servis in se zmenim da mi bodo zamenjali vetrobransko steklo.

Nič kaj prijazen glas mi pove, da mora "šajbo" naročiti in da to traja 2 dni.
Pove mi še to, da bo stranski letvici (ki sta na vetrobranu ob straneh) tudi zamenjalm, ker rade stare stran stopijo če jih večkrat lepiš in ker seveda plača zavarovalnica ju bo tudi zamenjal. Strinjam se z njim.

Zmeniva se da me bo poklical ko dobi "šajbo".

Po pretečenih dveh dneh, ga jaz pokličem in vprašam, če so že dobili vetrobransko steklo za moj avto?

Odgovori mi sicer da je steklo dobil ampak da ima "gužvo" ampak me bo vseeno vzel.

Zmenila sve se da avto pripeljem v četrtek okrog 11. ure!

In res je bilo tako. Avto sem mu pustil v četrtek. Na vprašanje kdaj dobim avto, sem dobil odgovor "jutri zjutraj ob 09:00 ga prid iskat"!

No super si mislim. In seveda ponosen na svojo odločitev, da sem izbral "URADNI SERVIS, KJER VEDO KAKO SE REČEM STREŽE".

No v petek ob 09:00 sem bil seveda še doma, srkal jutranjo kavico in bral časopis, ko mi zazvoni moj GSM. Ko se oglasim mi "prijazni" možakar na drugi strani pove da je avto "fertik" in da naj ga pridem iskat.

Zagotovim mu, da pridem čez 15 minut.

No ob 09:15 slavnostni prevzem avtomobila.

Stopim v servis, možakar z brki (imena in priimka se ne spomnim) me pričaka z cigareto v roki. Pozdravim ga, on me povabi v svojo pisarno.

Podpišem pooblastilo za zavarovalnico (tako da on lahko izda račun)!

Ko to podpišem me prijazno odslovi in reče "ključe maš v avtu".

Zahvalim se in grem proti svojemu avtomobilu.

Vsedem se in hočem štartati motor, ko ugotovim da brisalci nekam čudno stojijo. Kot pri priljubljenih RENAULTOVIH Katrah.

Vžgem kontakt in brisalce, v želji da se vrnejo v normalen položaj.

Ugotovim, da so moje želje zaman. Mislim si, da prijaznega gospoda ne bom motil pri njegovem najljubšem opravilu in bom to že uredil doma, saj potrebujem le ključ št. 14 in nekaj minut, da oba brisalca spravim v normalni položaj.

Ko hočem speljati vzvratno, pogledam nazaj in ugotovim, da je zadnja klop podrta. Takrat mi je pa zavrelo in moral sem zmotiti prijaznega gospoda pri njegovem opravilu.

Grem nazaj v servis in pokličem gospoda z brki, naj stopi z menoj do mojega vozila.

Prideva na kraj "zločina" in ga prijazno vprašam če so moj avto slučajno uporabljali kot dostavno vozilo.

"Prijazni" gospod z brki me začudeno pogleda (češ a si ti neumen al kaj) in reče "kako čmo pa drgač šajbo prpelat?"

"Prijazni gospod" je potem vrnil zadnjo klop v prvotno stanje.

Vprašal sem ga kaj je pa z brisalci?

Odgovoril mi je:"Kaj je stabo človk božji, pa sj so čist normaln?"

Vprašal sem ga kaj je s stranskima letvicama ki "držita" vetrobran?
Rekel je da jih ne more upravičiti pri zavarovalnici in da zavarovalnica gleda vsako pikico. - (no tole mu delno verjamem! Samo nebi bilo potrebno obljubljati da jih bo zamenjal.)

Rekel sem sam sebi:"Pomiri se, da ne boš še kakšno "pizdarijo" naredil" in odšel.

Med vožnjo po avtocesti pri hitrosti 120 km/h mi začne nekaj piskati pri vetrobranskem steklu in piska vse tam do 180 km/h - več pa itak avto ne gre.

In ko tako poslušam sikanje si mislim:

NA TISTI SERVIS NE GREM NIKOLI VEČ, PA ČE ONI MENI PLAČAJO ZA SVOJE STORITVE!!!!

Aja pa gospod ki ga v postu omenjam kot "prijazen" ni bil niti "p" od prijazen.

In naj dodam še to, predno bo kdo kaj napisal v smislu "ja ja vsem je servis kriv ko vidijo znesek na računu" - SAM ZNESKA NISEM VIDEL KER BO STROŠKE PORAVNALA ZAVAROVALNICA!!!

ČE PA GOSPOD Z BRKI SLUČAJNO TO BERE NAJ VE DA MENE NI IZGUBIL (KER NIKOLI NITI NISEM BIL NJEGOVA STRANKA) AMPAK BO PA NA TA RAČUN IZGUBIL VELIKO POTENCIALNIH STRANK.

Lep pozdrav.
Avto ti vedno na dan prodaje pije najmanj olja, poraba je kot pri WV Lupo, pa se potolcen nikoli ni bil. Clovek se potem vprasa zakaj ga sploh prodaja.??

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy To apr 15, 2008 9:13 am

lej ford servis frlic je edn najslapših serviserjev, mehankarji so tok šlampasti da ne moreš vrjet

glede na to da sm prejšni tedn tud sam preko zavarovalnice menjal vetrobransko steklo, in sicer na mondeotu letnik 99 in povrh vsega je šlo še za ogrevano, pa ti povem da sm poklical kleparja v petek popoldan, in steklo mi je v ponedeljek popoldan že zamnejal. Pri menjavi sm bil zravn, tako da sm mu lahko gledav pod prste.

no racun je nanesel slebih 700€ s tem da mi je dal vse letvice nove in pa tudi novo gumo na vrhu stekla

takoj v ponedeljek sm račun predložu zavarovelnici, in včeraj že dobu nakazan denar

pa tud pri velikhi hitrostin ni slišat nobenega zvoka ali vetra, ker je steklo pravilno montirano( na to me je klepar posebej opozoril)

glede na to da se ti sliši nek zvok pri hitri vožni bi jest steklo reklamirov, pa na zavarovalnico prever da ni servis frlic zavarovalnici računov novih letvic, denar pa dal v lasten žep, namesto da bi tebi dal nove letvice

sem pa tud sam z gorenske, ampak za kvaliteto se mi tud splača pelat 50km daleč
Zadnjič spremenil cossy, dne To apr 15, 2008 9:16 am, skupaj popravljeno 1 krat.

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs To apr 15, 2008 9:13 am

Danes dobiti dobrega mehanika je velika redkost in sreca.

Na zalost pa vec ali manj vsi servisi dobro zivijo, saj avtov je veliko, servisirat pa jih je potrebno.

Vse je samo na stranki in kako bo "tecna" na razne malenkosti, ki jih ne bi smelo bit!

lp
Slika

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. To apr 15, 2008 11:33 am

teli majo pa bolne fore... kko jim loh pade na pamet da bojo šipo s tvojim avtom okol fural? :evil: sej so ja uradni servis, bi mogl met vsaj en služben avto... pomoje tut bol da greš reklamirat če ti še piska, če gre kej okol šipe narobe, ni nek mejhn znesek in zakaj bi ga mogu pol sam krit če maš vse urejen z zavarovanjem....

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench To apr 15, 2008 2:24 pm

vsekakor pojdi nazaj in zahtevaj da ti porihtajo tako kot se zagre, pa tudi na zavarovalnico pojdi in jim povej za ta incident, mogoče se jih bo dalo prepričat, da mu denarja ne dajo dokler ne zrihta vredu
Slika

midjko
Nov uporabnik

Napisal/-a midjko To apr 15, 2008 3:22 pm

Pozdravljeni,

Nazaj niti pod razno ne grem več.

Ker če so bili toliko sposobni ob mojem prvem in zadnjem obisku, potem nebi znali poraviti tistega kar so zafrknili.

Ne da se mi ukvarjati z njimi.

Name so naredili zelo slab vtis, ampak so s tem povzročili da ta vtis ne bo ostal samo na meni.

Lp

V SERVIS FRLIC LESCE NE PELJITE NITI ŠAJTRGE, no morda takrat če bodo kakšno plato zalivali pa bodo potrebovali šajtrgo.
Avto ti vedno na dan prodaje pije najmanj olja, poraba je kot pri WV Lupo, pa se potolcen nikoli ni bil. Clovek se potem vprasa zakaj ga sploh prodaja.??

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Napisal/-a cossy To apr 15, 2008 3:43 pm

čak tebi je zavarovalnica plačala novo steklo in montažo, tebi bo pa vsseno če je na ta račun edn fajn zaslužu in ti se boš vozu z avtom ki bo pri večjih hitrostih zarad vetra vetrobranskosteklo oddajalo zvok

jest bi šu nazaj pa zahtevov popravilo, ali pa se obrnu na zavarovalnico in se zmenu da naj mu šipo plačajo montažo pa naj plačajo tebi in pol pel nekam zamenat kjer ti bodo zamenal tako kot je treba

midjko
Nov uporabnik

Napisal/-a midjko To apr 15, 2008 4:55 pm

cossy je napisal/-a:čak tebi je zavarovalnica plačala novo steklo in montažo, tebi bo pa vsseno če je na ta račun edn fajn zaslužu in ti se boš vozu z avtom ki bo pri večjih hitrostih zarad vetra vetrobranskosteklo oddajalo zvok

jest bi šu nazaj pa zahtevov popravilo, ali pa se obrnu na zavarovalnico in se zmenu da naj mu šipo plačajo montažo pa naj plačajo tebi in pol pel nekam zamenat kjer ti bodo zamenal tako kot je treba

cossy ne vem če poznaš dotični servis.

Če bi ga poznal bi vedel zakaj pravim da avta niti pod razno ne peljem več tja.

Ni komunikacije. Živcev pa tudi nimam do te mere da mi on trdi da je vse ok, jaz pa nasprotno.
Ko pride do take situacije da te nasprotna stran dela "budalo" in ti trdi da je vse OK, kljub temu da ti trdiš nasprotno in nasprotna stran sploh noče drugega slišat, potem me prime samo da bi koga užgal, pa ni vredno.

Ker stroškov njegovih zob ne krije zavarovalnica. :D , pa bi mu moral sam plačati odškodnino za povzročitev telesnih poškodb.

LP

Bom se pa vseeno obrnil na zavarovlnico in vprašal kako je z reklamacijami računa.

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Napisal/-a cossy To apr 15, 2008 5:19 pm

dotični servis poznam zelo dobro sm tja vozu svoj bivši avto šravfat, in glih zarad slabo opravlenih popravil, vzvišenega šefa.......... sm zamenjal mehanika

no nevem, da bi meni tkole zmontiral šipo grem vsaj na zavarovalnico in jim razložim stvar in probam saj to iztržit da mu nebi plačal. Poklič ga pa se probej dogovort, v nasprotnem primeru pa ti še zmeraj ostane inšpektorat

glede na to pa da je steklo vetrobransko ti lahko poči že ob najmanšem trku, ali pa ti voda začne zamakat če ni pravilno montirano, in potem boš sam sebi nakopal stroške ker nisi sedaj dost trmast da bi dosegu svoje, če pa ne drugega boš mel zmeraj ko se boš hitreje peljal naprijeten zvok namesto da da bi bila vožna mirna

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To apr 15, 2008 5:52 pm

na suho ti je potegnil nos.....prvo probi pri zavarovalnici porihtat, da ga ne izplača. če je prepozno, pojdi do tega pa mu z resnim glasom povj da naj zrihta, ali pa mu bo dobu dobro reklamo na televiziji s kake TV ekipe - preverjeno obiskala. eni pač mislijo da smo taki domači, čeprav si ga prvič vidu in nikoli več.pa za nameček naj ti da dnar za gorivo, ko se je pelal po šipo.
jst že kolegom redkokdaj posodim avto (če je res nuja-ne za drkarijo-v tvojmu primeru pa ga niti osebno ne poznaš), on si je pa kar vsedel in odpelu na izlet po šipo.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench To apr 15, 2008 8:44 pm

ok, potem taki ljudje razumejo samo eno.
Kolko vidim si z Jesenic, ziher maš kakšnega kolega, ki pozna prave ljudi, pa pojdite skupaj tam malo frke naredit in zagrozit.

Desperate times, calls for desperate measures. :D On je tebe zajebal, ti ga dej nazaj. Ko bo videl, kaj si pripravljen naredit za drobiž, potem bo dvakrat premislil v bodoče
Slika

Luky

Napisal/-a Luky To apr 15, 2008 9:25 pm

če mu ne greš nazaj povedat da ti žvižga, bo pr nasledmu avtu isto naredu-kr bo mislu da je vse OK, tk da če ne zarad sebe pejt zarad drugih nazaj!

midjko
Nov uporabnik

Napisal/-a midjko To apr 15, 2008 10:29 pm

Jutri gem na zavarovalnico da uredim glede plačila.

Potem se odpeljem še do dotičnega servisa, čeprav vem da bo teško dopovedati da piska pri 120 km/h!

Zahteval bom popravilo piskanja in sicer ob moji prisotnosti.

Če pa avto že mora ostati čez noč pri njem (beri lepilo se mora posušiti) bo pa ključ čez noč pri meni.

Lep pozdrav.

Poročam kako smo rešili.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To apr 15, 2008 10:53 pm

Po dezju si se ze vozil? Mozno da zadeva ne tesni in je tisti zvok od tega da je kje slabo lepila in ma `luft`.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Sr apr 16, 2008 12:01 am

midjko je napisal/-a:Jutri gem na zavarovalnico da uredim glede plačila.

Potem se odpeljem še do dotičnega servisa, čeprav vem da bo teško dopovedati da piska pri 120 km/h!

Zahteval bom popravilo piskanja in sicer ob moji prisotnosti.

Če pa avto že mora ostati čez noč pri njem (beri lepilo se mora posušiti) bo pa ključ čez noč pri meni.

Lep pozdrav.

Poročam kako smo rešili.

no ko gres do agenta povej pac kako je bilo, mu pokazi kaj so ti naredili, ker zavarovalnice imajo pogodobo ponavadi s pooblascenimi serviserji in naj si malo zamisljijo s kom imajo pogodbo....... ;)

srecno ;)
Slika

Uporabniški avatar
kingroad
Novinec

Napisal/-a kingroad Sr apr 16, 2008 12:55 pm

tudi jaz sem fasal kamen v sprednjo steklo, peljal sem k Šublju (Mitsubishi). Je tudi šlo prek zavarovalčnice, pa so mi zamenjali vse letvice, čepke, in vso potrebno ropotijo okoli stekla - vse na račun zavarovalnice in na računu je bila tudi vsa ta roba navedena! Če ti servis govori da zavarovalnice to ali ono ne priznajo pa reči da boš pripeljal agenta da bo ponovno naredil zapisnik.

No, je pa tudi res da sem jim moral avto peljati tja dvakrat ker po prvem lepljenju steklo ni tesnilo in je zamakalo v avto :roll: . Samo smo se pa drugače zmenili za "poravnavo" brez kakšnih težkih besed in grdega gledanja 8)

lp
evo4fun

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr apr 16, 2008 1:15 pm

Takmu servisu bi blo treba licenco vzet pa naj se pol je...

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Če apr 17, 2008 4:49 pm

Urgiraš na zavarovalnici, stopiš ponovno do njihovega cenilca in mu razložiš situacijo, ki se ti je pojavila pri vožnji in je nisi mogel predvideti pri mirujočem vozilu. Glede na to da je pooblaščen serviser in da ima pogodbo z zavarovalnico bi pritiskal na ene in druge da zadevo rešijo. Ponavadi cenilci pred izplačilom hočejo videti kako je vozilo poštimano in v tvojem primeru ni tako kot bi moralo biti.

Stopi jim za vrat, res je da ni šlo iz tvojega žepa, samo norcev se jim pa ni treba delat. Mene je pogrel že to , ko si napisal da te je pričakal s cigareto v roki. Spoštovanje do strank......

lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če apr 17, 2008 6:27 pm

če zadeve ne boš šel reklamirat boš v tem primeru b**** izpadel samo ti frlic pa heroj ki je nekoga nategnil!!Tako da se spokaj nazaj in naj rihtajo dokler ne bo dobro če pa bo avto stal dlje časa (pri podjetjih kjer menjavajo stekla Carglass,romat,rogelj..je zadeva po 3 urah fertik in se ne suši 24 ur....)pa zahtevaj nadomestno vozilo seveda pa opozori še zavarovalnico naj bo pozorna na račun

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Napisal/-a cossy To apr 22, 2008 2:42 pm

a si z steklom že kej spedenov :?:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov