Napisal/-a midjko To apr 15, 2008 2:30 am
POZDRAVLJENI
Naj povem svoje priporočilo:
MOJ AVTO: MONDEO L. 97 MK 2 KARAVAN
MOJA ZGODBA:
Kamenček mi je ponesreči poškodoval vetrobransko steklo. Ker imam stekla zavarovana se nisem sekiral.
Odpeljem avto k cenilcu, ki mi da nekakšno potrdilo in reče da lahko grem na kateri koli servis.
"Super!!!", si mislim in odpeljem.
Po dolgem premišljevanju KOMU naj zaupam svoj avto, se odločim, da bom avto zaupal uradnemu serviserju. Ker sem z zgornje Gorenjske se odločim da bo to velecenjeni servis Frlic - Lesce.
Pokličem na servis in se zmenim da mi bodo zamenjali vetrobransko steklo.
Nič kaj prijazen glas mi pove, da mora "šajbo" naročiti in da to traja 2 dni.
Pove mi še to, da bo stranski letvici (ki sta na vetrobranu ob straneh) tudi zamenjalm, ker rade stare stran stopijo če jih večkrat lepiš in ker seveda plača zavarovalnica ju bo tudi zamenjal. Strinjam se z njim.
Zmeniva se da me bo poklical ko dobi "šajbo".
Po pretečenih dveh dneh, ga jaz pokličem in vprašam, če so že dobili vetrobransko steklo za moj avto?
Odgovori mi sicer da je steklo dobil ampak da ima "gužvo" ampak me bo vseeno vzel.
Zmenila sve se da avto pripeljem v četrtek okrog 11. ure!
In res je bilo tako. Avto sem mu pustil v četrtek. Na vprašanje kdaj dobim avto, sem dobil odgovor "jutri zjutraj ob 09:00 ga prid iskat"!
No super si mislim. In seveda ponosen na svojo odločitev, da sem izbral "URADNI SERVIS, KJER VEDO KAKO SE REČEM STREŽE".
No v petek ob 09:00 sem bil seveda še doma, srkal jutranjo kavico in bral časopis, ko mi zazvoni moj GSM. Ko se oglasim mi "prijazni" možakar na drugi strani pove da je avto "fertik" in da naj ga pridem iskat.
Zagotovim mu, da pridem čez 15 minut.
No ob 09:15 slavnostni prevzem avtomobila.
Stopim v servis, možakar z brki (imena in priimka se ne spomnim) me pričaka z cigareto v roki. Pozdravim ga, on me povabi v svojo pisarno.
Podpišem pooblastilo za zavarovalnico (tako da on lahko izda račun)!
Ko to podpišem me prijazno odslovi in reče "ključe maš v avtu".
Zahvalim se in grem proti svojemu avtomobilu.
Vsedem se in hočem štartati motor, ko ugotovim da brisalci nekam čudno stojijo. Kot pri priljubljenih RENAULTOVIH Katrah.
Vžgem kontakt in brisalce, v želji da se vrnejo v normalen položaj.
Ugotovim, da so moje želje zaman. Mislim si, da prijaznega gospoda ne bom motil pri njegovem najljubšem opravilu in bom to že uredil doma, saj potrebujem le ključ št. 14 in nekaj minut, da oba brisalca spravim v normalni položaj.
Ko hočem speljati vzvratno, pogledam nazaj in ugotovim, da je zadnja klop podrta. Takrat mi je pa zavrelo in moral sem zmotiti prijaznega gospoda pri njegovem opravilu.
Grem nazaj v servis in pokličem gospoda z brki, naj stopi z menoj do mojega vozila.
Prideva na kraj "zločina" in ga prijazno vprašam če so moj avto slučajno uporabljali kot dostavno vozilo.
"Prijazni" gospod z brki me začudeno pogleda (češ a si ti neumen al kaj) in reče "kako čmo pa drgač šajbo prpelat?"
"Prijazni gospod" je potem vrnil zadnjo klop v prvotno stanje.
Vprašal sem ga kaj je pa z brisalci?
Odgovoril mi je:"Kaj je stabo človk božji, pa sj so čist normaln?"
Vprašal sem ga kaj je s stranskima letvicama ki "držita" vetrobran?
Rekel je da jih ne more upravičiti pri zavarovalnici in da zavarovalnica gleda vsako pikico. - (no tole mu delno verjamem! Samo nebi bilo potrebno obljubljati da jih bo zamenjal.)
Rekel sem sam sebi:"Pomiri se, da ne boš še kakšno "pizdarijo" naredil" in odšel.
Med vožnjo po avtocesti pri hitrosti 120 km/h mi začne nekaj piskati pri vetrobranskem steklu in piska vse tam do 180 km/h - več pa itak avto ne gre.
In ko tako poslušam sikanje si mislim:
NA TISTI SERVIS NE GREM NIKOLI VEČ, PA ČE ONI MENI PLAČAJO ZA SVOJE STORITVE!!!!
Aja pa gospod ki ga v postu omenjam kot "prijazen" ni bil niti "p" od prijazen.
In naj dodam še to, predno bo kdo kaj napisal v smislu "ja ja vsem je servis kriv ko vidijo znesek na računu" - SAM ZNESKA NISEM VIDEL KER BO STROŠKE PORAVNALA ZAVAROVALNICA!!!
ČE PA GOSPOD Z BRKI SLUČAJNO TO BERE NAJ VE DA MENE NI IZGUBIL (KER NIKOLI NITI NISEM BIL NJEGOVA STRANKA) AMPAK BO PA NA TA RAČUN IZGUBIL VELIKO POTENCIALNIH STRANK.
Lep pozdrav.
Avto ti vedno na dan prodaje pije najmanj olja, poraba je kot pri WV Lupo, pa se potolcen nikoli ni bil. Clovek se potem vprasa zakaj ga sploh prodaja.??